Revija Nasvet strokovnjaka

Poročne fotografije in poročne slike

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Poročni dan pogosto velja za najlepšega v življenju. Vsak se ga želi za vedno spominjati. Za to pa lahko poskrbijo poročne fotografije. Za vas imamo koristne informacije, kako najti pravega fotografa za vaš poročni dan, da bodo poročne slike izjemne… 

Kontaktirajte preverjene poročne fotografe (ponudbe / cene)

črno-bel slog poročne fotografije

Lahko se odločite za črno-belo obdelavo poročne fotografije.

Koliko stanejo poročne fotografije (povprečna cena / ceniki)?

Cene poročnih fotografij se začnejo nekje pri 300 €, lahko se povzpnejo tudi do 1700 €. Povprečno pari za poročne slike odštejejo 900 evrov. Na ceno poročne fotografije vpliva število obdelanih fotografij, vrsta fotografij, koliko časa so prisotni. Za nižjo ceno bodo prisotni samo na nekaj ur, za višjo ceno pa so lahko prisotni tudi do 18 ur, od priprav ženina in nevesta, do obredov (cerkvenega in civilnega), slavja do razreza torte. 

Preverite tudi: CENA FOTOGRAFIRANJA POROKE: KOLIKO STANE POROČNI FOTOGRAF?

Nekateri fotografi v svojo ponudbo vključujejo natisnjene fotografije. Ponudijo tudi, da vam posredujejo vse posnete fotografije brez obdelave, paru ponudijo spletno galerijo z zaščitenim geslom. Tako lahko par poročne fotografije podeli med svate. V večjih paketih je vključeno še posebno fotografiranje ženina in neveste, njuno portretiranje, asistenta, nekateri ponujajo tudi izdelavo zahval s fotografijo poročenega para na mestu slavja

Najmlajši gostje lahko dobijo svoje zadolžitve na poročni dan. S fotografijami bodo lahko obujali spomine, ko bodo starejši.

Nekateri v ceno vključijo tudi fotoknjigo, večinoma pa so te za doplačilo. Njihova cena se začne pri približno 200 evrih. Cena pa je odvisna od števila vključenih fotografij, oblikovanja, materiala (platnice so lahko s kartona, imitacije usnja, blaga ipd.) 

Cena fotografa je lahko odvisna tudi, če se odločite tudi za video storitve istega ponudnika. V ceno pa je lahko vključeno tudi predporočno fotografiranje. 

Kateri so najbolj iskani / najboljši poročni fotografi za poročne fotografije oz. slike?

Na slovenskem trgu je veliko fotografov, ki ponujajo poročno fotografijo. Spodaj je nekaj fotografov, ki lahko profesionalno ujamejo vajine poročne fotografije. 

POROČNI FOTOGRAFI se brezplačno vpišite tukaj

Dejan Žagar, Ne čakaj na maj, Boštjan Jamšek, Just married, Ana Gregorič, Jernej Rihar, Neža Reisner, Vajin najlepši dan, Happy Moments, Matej in Katarina Weddings, Aleks Kus, TinaAnže, Anja in Blaž Photography, Mitja Resnik, Nik Skerbiš, Lumi lumi, Andraž Gregorič, Avai photography, Sanjava …

 nevesta in ženin na polju
Fotografi na poročne slike ujamejo skoraj vsak poljub.

POROČNI FOTOGRAFI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Urška in Domen, Jasmina Lozar Photography, Goran VK photography, Nives Brelih, KIreativine Frames, Petra Kic Photography, Big day, Primož Ermenc, Aljaž Uršej, Aljoša Videtič, Katja + Simon, Jana Šnuderl, LR Weddings, Marko Marinkovič, Alen Karupovič, Aljaž Hafner, Miloš + Nataša Horvat, Matej Lančič, Lumeria, Jana in Simon photography, Drumlife production, Večni trenutek, Čarobni trenutki, Aluna Weddings, Studio MiT. Na omisli.si/fotografa najdete zbrane preverjene in ocenjene fotografe, da bo iskanje lažje in hitrejše.  


Najboljši poročni fotografi v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih poročnih fotografov


celoten seznam poročnih fotografov >

Če menite, da vam ljubi fotograf manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Trendi poročne fotografije

Trendi poročne fotografije se hitro razvijajo. Fotografije so drugačne tudi zaradi vpliva družbenih omrežij, kamor nekateri pari poročne slike najprej delijo. V porastu je reportažno, dokumentarno fotografiranje porok. Pri tem slikanju fotografi želijo ujeti pristne trenutke dogajanja, pristne reakcije svatov in para. Želijo ujeti atmosfero dneva.

Preverite tudi: FOTOGRAFIRANJE NOSEČNIC: CENA ZA NOSEČNIŠKO FOTOGRAFIRANJE

Vedno bolj priljubljen trenutek na poročni dan je tako imenovani first look. Ženin in nevesta se na posebnem mestu vidita prvič pred obredom, urejena, v poročnih oblekah. Fotografi lahko tako v poročne slike ujamejo pristna čustva.

 first-look
Tik preden se bosta prvič zagledala na poročni dan.  

Preverite tudi: PROFESIONALNO STUDIJSKO FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Poročne fotografije lahko še izboljšate s posebnimi efekti. Za fotografiranje izberete zlato uro, ki je v času zahoda ali pa uporabite dimne bombe različnih barv, ki na slikah ustvarjajo zanimive detajle. Nad glavami pa lahko zafrčijo tudi droni, ki ujamejo fotografije širšega dogajanja in okolice lokacije.

poročne fotografije ob sončnem zahodu
Fotografiranje ob sončnem zahodu doda poseben učinek.

S posebnim napisom lahko goste prosite, da med obredi pospravijo svoje mobilnike, tako se odločite za “odklopljeno” poroko. Fotografi bodo ujeli vse dogajanje. Drugače bo videti, če ne bo na sliki ob prihodu neveste v zraku polno ekranov. Goste lahko vseeno zaposlite s fotografiranjem v foto kotičku, kjer se slike direktno tiskajo. Gostje jih nalepijo v album, zraven pa pripišejo sporočilo za ženina in nevesto.

Fotografiranje pred poroko

Odločite se lahko za predporočno fotografiranje, da se bolje spoznate s fotografom. Ponavadi se par in fotograf odpravijo na posebno lokacijo, kjer opravijo fotografiranje. Nekateri pari se za te slike posebej uredijo ali oblečejo nekaj, kar jih najbolj predstavlja, eni izberejo poseben kraj za fotografiranje, običajno pa je to v naravi. Tako se lahko navadite na fotografa, na način dela in se počutite bolj sproščeno na sam dan poroke. 

Pogosta vprašanja za poročne slike (fotografije)

Kaj vse zapisati v pogodbi s fotografom za poročne slike? 

Za večjo gotovost in da se zavarujete, sklenite s ponudnikom poročne fotografije pogodbo. Ponavadi imajo takšne dokumente fotografi pripravljene. Vse kar se dogovorite na sestanku mora biti v pisni obliki. V dogovor zapišite, kakšne slike želita, kako je v primeru odpovedi, bolezni fotografa, koliko časa bo prisoten na poročni dan, kakšni so plačilni roki, kdaj boste prejeli fotografije, v kakšni obliki (na USB ključku, na spletni strani …).

družice na poročni dan
Trenutki iskrenega veselja na poročni dan.

Kateri fotograf je pravi?

Ko izbirate poročnega fotografa, preglejte več ponudnikov in njihovo preteklo delo, poročne slike drugih porok. Tako si boste ustvarili vtis o slogu fotografa in se preko tega lažje odločili za pravega fotografa. Odločite se lahko glede svetlosti fotografij, tipa obdelave, vrste fotografije, ki jih ponujajo (portretno, reportažno, skupinsko …). 

Preverite tudi: FOTOGRAFIRANJE NOVOROJENČKOV, DOJENČKOV IN OTROK: CENA IN 10 NAJBOLJŠIH FOTOGRAFOV ZA DRUŽINSKO FOTOGRAFIJO

Koliko časa je fotograf prisoten na poročnem dnevu?

Prisotnost fotografa na poročni dan določite sami. Premislite, kateri deli dneva so vam najbolj pomembni. Nekateri pari za poročne fotografije najamejo fotografa samo za nekaj ur. Ta poslika poročni obred in opravi še posebno fotografiranje s parom. Tako je z njima le nekaj ur. Drugi pari pa si želijo, da je dokumentiran celoten dan. Tako se odločijo za poročne slike od priprav ženina in neveste, do zbiranja svatov, goste na obredih, para s sorodniki in prijatelji, posebnih detajlov (obleka, čevlji, prstana, okrasje …), slike torte, govorov in podobno. 

poročne fotografije zvečer
Fotografi so lahko z vami do večernih ur.

Kdaj dobite poročne fotografije?

Nekateri fotografi naredijo fotografijo za zahvalo že isti dan, drugi naslednji dan, da jih lahko razpošljete med prijatelje in družino. Preostale fotografije lahko dobite v 3 do 5 tednih. Ko gre za glavno sezono porok pa lahko pri bolj zasedenih fotografih fotografije pričakujete tudi dva, tri mesece po poroki. Pomembno je, da rok dostave poročnih slik zapišete v pogodbo.

Kontaktirajte preverjene poročne fotografe (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno