Revija Nasvet strokovnjaka

Eko sklad fasada: Cena obnove fasade, ideje in preverjeni fasaderji

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Starejšim hišam lahko nova eko sklad fasada da novo življenje. Hkrati pa poskrbite še za manjši račun za ogrevanje in hlajenje vaše hiše. Pri tem vam bo v pomoč subvencija Eko sklada, kjer dodeljujejo nepovratna sredstva za okoljske naložbe. Ter Omisli.si/fasado.

EKO SKLAD FASADA: CENA

povprečna cena eko sklad fasade in ceniki

≈ 9.600 – 16.000 EUR

(pri ≈ 20% subvencije)

Kontaktirajte preverjene fasaderje (ponudbe / cene)
fasade-cene-omisli-si-fasaderstvo
Z eko sklad fasado bo fasada cenejša do 20%, oz. do 12€/m2.

Najboljši fasaderji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za fasade


celoten seznam fasaderjev >

Če menite, da vam ljubo fasaderstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Koliko stane Eko sklad fasada? (povprečna cena fasad in ceniki)?

Cena povprečne ometane fasade znaša med 12.000 in 20.000 evri. Cena fasade je odvisna od njene kvadrature, od debeline izolacije in vrste materialov.

Na kvadranti meter lahko odštejete nekje od 30 evrov do 55 evrov. Dodatne stroške pri izdelavi fasade lahko prinese hidroizolacija temeljev hiše, ki se priporoča pri obnovi fasade hiše. Ponudniki vam lahko tudi zamenjajo žlebove, pobarvajo napušč in podobno.

Če odštejemo Eko sklad subvencijo (20%) pridemo do ranga 9.600-16.000 EUR / fasado. Več o višini eko sklad subvencije pa spodaj…

Preverite tudi: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Eko sklad fasada obnova v kombinaciji z lesom
Novo fasado lahko kombinirate tudi z drugimi materiali.

Najbolj iskani / najboljši fasaderji za izdelavo Eko sklad fasade?

Za preverjene in ocenjene ponudnike se obrnite na omisli.si/fasado.

Nekaj ponudnikov za eko sklad fasado: Fasaderstvo Oblak, Viljora, Ponos fasade, Zidarstvo, fasaderstvo Omer Duga, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Karli Slemenšek, Zidarstvo in fasaderstvo Željko Jurički, Vi – Fas, Fasaderstvo in slikopleskarstvo Željko Venišnik, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Boštjan Đogatinovič, Zidarstvo in fasaderstvo Feriz Kokollari, Lisi, Fasaderstvo Dolinšek, Fasaderstvo Bo-Ki, Zidarstvo – fasaderstvo Bergant Milan …


FASADERJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Slikopleskarstvo, fasaderstvo Bojan, Fasaderstvo Mal-Fas, Top gradnje, Fasade D&M, Kahrid fasaderstvo, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Dušan Bevk, Pleskarstvo – fasaderstvo Irfan Lozić, He-Fas, Zidarstvo in fasaderstvo Bojan Bajželj, Fasaderstvo Mirsad Pajazetović, Gradbeništvo in fasaderstvo Džajo, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Ivan Žigert, Soboslikarstvo, fasaderstvo Sampl Kristijan, Soboslikarstvo, fasaderstvo Škraban Janez, Merica, Branko Nedeljko.

Eko sklad fasada: Trendi in ideje

Svojo hišo lahko obnovite s temno fasado, ki ji dodate še temna okna, temne robove na strehi in samo streho. V zadnjih letih je siva barva postala nevtralna barva in se pojavlja na veliko fasadah, tako na novejših gradnjah, kotna obnovljenih hišah. Eko sklad fasada bo še bolj zanimiva, če bo pobarvana s temnejšo sivo.

Priljubljeni so materiali, ki bodo zdržali dlje časa in zanje ni treba veliko skrbeti. Takšen je na primer vlaknasti cement, je požarno varen in odbija insekte, ne potrebuje popravkov ali prebarvanja. Če ga uporabite s primerno izolacijo, poskrbi tudi za nižje stroške.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

eko sklad fasada
Črni dodatki na fasadah prihajajo tudi na obnovljene fasade.

Črna barva se  vedno bolj pojavljal kot dodatek na fasadah. Od tradicionalnih polken in vrat se širi tudi kot okrasni del stene ali celotna črna stena.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

 Eko sklad fasada: Pogosta vprašanja in odgovori

Kdo lahko zaprosi za Eko sklad subvencijo?

Na javni poziv se lahko prijavi vlagatelj, fizična oseba oz. občan, ki je investitor  nepremičnine, kjer bo narejena eko sklad fasada. Lahko je imetnik stavbne pravice, družinski član lastnika, najemnik v večstanovanjski stavbi. Nepovratna finančna spodbuda je možna samo za stanovanjske stavbe, ki imajo izdano gradbeno dovoljenje ali spremembo namembnosti pred 1. julijem 2010.

Preberite tudi:  INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Kakšna je višina subvencije iz Eko sklada?

Višina subvencije iz Eko sklada je 20 odstotkov priznanih stroškov naložbe. Ne upošteva pa se več kot 12 evrov na kvadratni meter toplotne izolacije fasade.

Preberite tudi:  ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

eko sklad fasada
Z novo fasado do nižjih stroškov.

Kaj vse je vključeno v subvencijo?

Subvencija vam pokriva nakup in vgradnjo celotne fasade s toplotno izolacijo, podzidka, postavitev gradbenega odra, odstranitev ali izravnavo ometa ali drugih materialov, vgradnjo hidroizolacije na podzidku, odstranitev starih, nakup in vgradnjo novih okenskih polic, obdelavo špalet in ostale stroške, ki so dejansko povezani z izvedbo naložbe izdelave fasade.

Kontaktirajte preverjene fasaderje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno