fb

Cene: poslikava sobe

20-200 €/m2

Cena poslikave sobe je odvisna od dogovora s ponudnikom in motiva poslikave.

Cene za kategorijo „poslikava sobe“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji poslikava sobe, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Poslikava sobe: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za poslikava sobe in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.824
povpraševanj strank
8.528
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (poslikava sobe)

Kakšna je cena poslikave sobe?

Povprečna cena poslikave sobe se giblje med 20 – 200 €/m2. V ceno sta običajno vključena material in delo, posebej pa se lahko zaračunajo tudi potni stroški.

Cene se razlikujejo predvsem glede na motiv in obliko (črtna grafika in različni napisi so običajno cenejši od portretov).

Kaj vse vpliva na ceno?

Na ceno vplivajo različni dejavniki: zahtevnost slike (obrobe, veliko barv, senčenje, ipd.), velikost in stil poslikave, detajli, ozadje … Prav tako lahko vlogo igrata lokacija slike (npr. na stropu) ali vaša lokacija (npr. cena v Ljubljani je drugačna od cene v Celju).

Kakšno je razmerje med ceno in kvaliteto?

Cena v večini primerov odseva kvaliteto. Morda boste za delo plačali nekoliko več, a bo končni produkt zato toliko boljši.

Ali se splača najeti profesionalca?

Poslikava sobe se bo marsikomu morda zdela zelo težko delo. Če vaše slikarske sposobnosti niso primerne vašim standardom, potem je zagotovo najbolje najeti profesionalca. V primeru, da ste umetniško nadarjeni in se radi tudi sami poigravate z barvami, lahko tovrstno delo naredite tudi sami. V tem primeru se je potrebno seveda pozanimati kakšne barve in ostale potrebščine si morate priskrbeti.

Ker je slikanje na stene nekoliko bolj zahtevno in ga je težje popraviti kot na papirju, je vseeno bolje, da pokličete strokovnjaka, če svojim sposobnostim ne zaupate popolnoma. Pri stenskih poslikavah ne gre le za slikarske spretnosti, temveč tudi za kompozicijo (da paše na steno), barve, itd. Nekateri slikarji omogočajo tudi sodelovanje z vami ali vašimi otroci, tako da je lahko končni izdelek tudi skupinski produkt, katerega boste ponosno pokazali prijateljem in znancem.

Ali se cena razlikuje glede na sezono?

Cene so primerljive celotno leto, vendar je najboljši čas za poslikavo sobe poleti, potem ko končamo z beljenjem. Zaradi višjih temperatur se barva hitreje posuši, sami pa se lahko umaknemo tudi izven hiše, da nismo preveč izpostavljeni vonju barve in ostalim sredstvom.

Na koga naj se obrnem za točne informacije o ceni?

Na naši spletni strani smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov storitve. V njihovih opisih boste našli vse potrebne informacije, na podlagi katerih se boste lažje odločili, kdo je pravi naslov za vas. Pošljite jim povpraševanje in izvedeli boste ali vam lahko pomagajo in koliko bo točna cena storitve. Vse cene, ki jih najdete na internetu so le informativne narave; pred izvedbo del se vedno posvetujte z izvajalcem in naredite načrt, ki bo ustrezal obema.

Kakšna je cena, če poslikamo sobo?

Cena poslikave sobe se giblje od 20 €/m2 do 200 €/m2. Na cenik za poslikavo sobe vpliva predvsem velikost in kompleksnost izbranega motiva za poslikavo. Dvodimenzionalne slike z morebitnimi obrobami imajo nižje cene kot bogato senčeni motivi. Najvišjo ceno imajo tridimenzionalni motivi, pri katerih so uporabljeni materiali različnih tekstur, ki izstopajo iz slike. Poslikava sobe je možna tako na steni kot na stopu.

Motivi za poslikavo so zelo različni, od njih pa je odvisna cena poslikave sobe. Nekateri želijo steno dnevne sobe popestriti le s preprostim citatom z globokim pomenom. Drugi izberejo motive iz narave, živalskega sveta, vesolja in abstraktne kreacije. Najstnike in odrasle navdušence fascinirajo logotipi športnih klubov, avtomobili, motorji, vsebine in osebe iz sveta športa, glasbe in filma. Kot poslikava otroške sobe pa se največkrat pojavljajo liki iz risank, pravljic, knjig in filmov.

Koliko stane poslikava otroške sobe?

Cena poslikave sobe, kjer se igrajo, učijo in spijo vaši malčki, je odvisna od velikosti poslikave, števila detajlov na sliki, ozadja slike, stila in kompleksnosti slikanja ter lokacije izvedbe. Na ceno poslikave otroške sobe vpliva, ali ima slika polno ozadje z ogromno podrobnostmi v več različnih barvah popolnoma enako kot osnovni motiv ali pa ozadja ni. Liki in figure na sliki so lahko obrobljeni ali senčeni v več barvnih odtenkih, ki ustvarjajo trodimenzionalni videz motiva. Bolj zahtevno, ko je senčenje in več kot je barv, višja je cena poslikave sobe.

Poslikava otroške sobe mora biti takšna, da se bo vaš otrok v njej počutil varno in domače. Pri izbiri barv je treba biti previden, da se bo vaš nadobudnež z navdušenjem vračal v svojo sobo. Močne in kričeče barve pri malčku lahko povzročijo občutek nemiru in utesnjenosti, zato so primerne zgolj za manjše detajle. V otroški sobi naj v osnovi prevladujejo nevtralni, nežni, pastelni barvni toni ali bela barva. Če je otrok dovolj velik, da izrazi svoje želje, jih upoštevajte.

V povprečju se cena poslikave sobe za otroke giblje od 80-100 €/m2 in tudi več. Poslikava otroške sobe pa je lahko dostopna tudi tistim s tanjšo denarnico. Za zelo enostaven dvodimenzionalni motiv z malo detajlov, brez senčenja, obrob in ozadja je cena od 20 € dalje. V ceno ni vštet prevoz do vašega doma.

Je poslikava otroške sobe primerna za majhen prostor?

Majhno otroško sobico lahko slikopleskar vizualno podaljša s slikanjem vzdolžnih črt. Takšna je na primer poslikava otroške sobe z vodoravno usmerjenimi valovitimi črtami, ki posnemajo valovanje morja. Morje je lahko naslikano v enem ali več odtenkih modre barve. Vzorec se lahko nadaljuje v drugi ali celo tretji barvi, ki ponazarjata barvo peska ali trave. izvajalec poslikave lahko naslika enostavne oblike gričev,  oblakov in sonca. Cena poslikave sobe v tem primeru ne bo pretirana.

Na tako pripravljeno ozadje slikopleskar lahko nalepi sličice živali, dreves, rožic in drugih figur. Lahko pa to storite sami. Prednost samolepilnih motivov je v tem, da jih zelo preprosto odstranite, ko se jih otrok naveliča. Nadomestite jih z novimi in v njegovi otroški sobi ustvarite popolnoma novo zgodbo. Cena poslikave sobe na tak ali podoben način bo okoli 20 €/m2.

Kje je cena za poslikavo najbolj ugodna?

Na to vprašanje ni enoznačnega odgovora. Delo posameznih slikopleskarjev oziroma izvajalcev za poslikave sobe je med seboj zelo težko primerjati, dokler ne vidimo končnega izdelka. Njihove slikarske sposobnosti, spretnosti in ustvarjalna žilica se v izvedbi lahko močno razlikujejo. Cena poslikave sobe torej zavisi od profesionalnosti izvajalca. Ne glejte torej le na cenik, ampak odprite njihovo fotogalerijo poslikav. Poglejte, kako izgleda njihova poslikava otroške sobe in drugih prostorov in se prepričajte, če vam je njihova izvedba sploh všeč.

Drugi velik faktor, ki močno vpliva nato, kakšna bo cena poslikave sobe, je zahtevnost samega motiva. Za najbolj preproste like, podobe in risbe v 2D tehniki se cene gibljejo od 20 €/m2 dalje. Kompleksna slika od izvajalca poslikav zahteva obilico senčenja, preciznega slikanja detajlov z uporabo veliko različnih barv in barvnih odtenkov. Rezultat je običajno osupljiva umetnina, ki popolnoma spremeni ambient v vašem prostoru. Cena za takšno kreacijo je zaradi vloženega truda primerno višja. V povprečju se te cene gibljejo okoli 80 €/m2.

Kakšna je cena poslikave sobe?

Cena poslikave sobe je odvisna od dogovora s ponudnikom in motiva poslikave. Giblje se med 20 €/m2 pa vse do 200 €/m2 za zahtevne motive. Poslikajo se lahko stene bivalnih prostorov, hodnikov, poslovnih prostorov, lokalov, restavracij, hotelov in drugih površin objektov.

Od česa je odvisna cena za poslikavo sobe?

Cene za poslikavo sobe se razlikujejo glede na zahtevnost poslikave, velikosti poslikave, detajlov motiva, stila slikanja, površine in drugih dejavnikov. Odvisno je tudi, če je v motiv vključeno ozadje in sence ali pa se naslika samo določen lik brez ozadja. Na ceno vpliva tudi število uporabljenih barv in intenzivnost poslikave.

Slikopleskarji vam lahko zaračunajo tudi potne stroške za potovanje na lokacijo.

Po navadi se na steno slika z akrilno barvo, ki je najbolj obstojna in se ne spere iz stene.

Koliko stane poslikava v otroški sobi?

Poslikava otroške sobe vas bo v povprečju stala okrog 80 €/m2. Okvirno se cene stenskih poslikav gibljejo med 20 in 200 €/m2 odvisno od motiva, zahtevnosti in velikosti poslikave.

Poslikava je lahko v motivu živali, narave, vesolja, Disney junakov, različnih junakov in likov iz pravljic, risank, filmov, knjig, itd. To so lahko Spiderman, Elsa (Frozen), Medvedek Pu, Peter Pan in drugi junaki po vaši izbiri. Na steno se lahko poslika tudi različne napise ali logotipe športnih klubov, glasbenih skupin, avtomobilov, filmov,...

Kateri motivi za stensko poslikavo so najcenejši?

Cena je najnižja za tiste motive stenskih poslikav, ki imajo najbolj klasično obliko. To pomeni minimalno število detajlov in brez ozadja. Najpogosteje so to kakšne obrobe likov, obrazov, 'line art' oziroma črtna grafika ter različni napisi in citati.

Zakaj se splača najeti profesionalca za poslikavo sobe?

Najem profesionalca za stensko poslikavo vam bo olajšal delo in prevzel breme iz vaših ramen. Slikarji, ki so specializirani v poslikavo sob, imajo za sabo veliko izkušenj in umetnostnega znanja. Vedo kakšna kompozicija najbolj paše na steno vaše sobe in vam lahko dodatno svetujejo glede motiva in barv. Prav tako je manjša možnost napak kot pa če bi se sami podali na slikanje motivov na stene.

Slikarji na stene lahko nudijo tudi možnost sodelovanja z vami ali vašim otrokom. Tako je lahko poslikava otroške sobe skupno delo in tudi sami prispevate k končni sliki/motivu na steni.

Nasveti za slikopleskarstvo

Pomagali vam bomo najti slikopleskarja primernega za vaš projekt

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — poslikava sobe — cene in ceniki

G.M. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Maribor Center)

Iščem strokovnjaka za osvežitev sten in stropov. Slikanje v beli barvi. Skupna površina je cca 275 m2. Prosim za ponudbo in okviren rok izvedbe. Stanovanje se nahaja v centru Maribora in je možen ogled v ponedeljek. Prosim kontaktirajte me preko omisli.si

M.G. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Podčetrtek)

Pleskarske storitve za Terme Olimia

J.Š. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Peč Pri Polici, Grosuplje)

Pozdravljeni, za našo bodočo novogradnjo bi potrebovali slikopleskarska dela in poleg tega bi potrebovali tudi, da se na eno steno zalepi tapeta. Zadeva bi bila aktualna v drugi polovici marca ali v začetku aprila. Zanima me, kolikšna pride približna cena slikopleskarskih del in instalacija tapete za hišo. Več podatkov o sami hiši in idejna zasnova v prilogi. Hiša pa se nahaja na Peči pri Polici v občini Grosuplje. Hvala.

I.B. išče slikopleskarja (Dekorativne tehnike pleskanja in dekorativni omet / Hisa)

Zelim 3D tapeto, brezov gozd. Velikost 300x270 cm

T.J. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Maribor)

Stanovanjska hiša - dvojček, m2 -200, bela barva, prosim 2 ponudbi z materialom, ali samo delo

A.M. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana)

Pleskanje stanovanja je potrebno.

Anonimen išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / V Lendavi)

ZANIMAJO ME LE CENE

A.G. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Stanovanje)

Pleskanje stanovanja 50m2

W.A. išče slikopleskarja (Poslikava sobe / Izola)

Potrebujem pleskar za dnevno sobo, hodnik, kuhinjo in kopalnico. prostor je zelo majhen.

L.K. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana)

Pozdravljeni, zanimam se za beljenje stanovanja, in sicer v neto povrsini 73, povrsine za barvanje 200 m2. Spalnica dve steni oranzna barva, predsoba rumene barve, otroska soba nutela, dnevna soba in kuhinja nutella barva. Balkon zascitna zunanja bela barva.

R.K. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Čimprej)

Želimo prepleskati večjo dnevno sobo, rabimo mojstra, ki ima tudi predloge, kako bi sobo naredili bolj pestro, ne zgolj pleskanje.

B. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Jesenice)

Delamo natančeni in pošteno. Lp sadikaj

P.C. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana Zalog)

Črn strop. Stene bi bile svetlo sive. Želeli bi "ombre" efekt med stropom in steno. Ombre efekt ni pogoj. Puščamo odprte opcije in ideje. Gre za frizerski salon v vintage stilu, nordijski stil, industrijski pridih. Ljubljana Zalog. Delo bi želeli imeti opravljeno v roku dveh-treh tednov.

E.K. išče slikopleskarja (Poslikava sobe / Ajdovscina)

Risanje risanih junakov (FROZEN in MIA AND ME)

B.G. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten)

Potrebovala bi beljenje kuhinje, dnevne sobe in predsobe in radiatorje in vrat.

E.E. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten)

Prosim pošljite predračun za izvedbo teh del,po m2. Glajenje-kitanje sten in stropov 2.krat in priprava za barvanje,stropi beli stene v barvi-jupol. Pleskanje lesene ograje z sandolin-barvanje in nanos laklazuro po m2 barvanje napušča po istem postopkom kot ograje za m2. Za vsa ta dela mipošljite predračun samo delo,ker material bom nabavil sam. Lep pozdrav Eferl.

I.P. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten)

V podjetju Paloma d.d. iz Sladkega Vrha iščemo najugodnejšega izvajalca za izvedbo slikopleskarskih del s katerim bi podpisali pogodbo za izvajanje slikopleskarskih del - dolgoročno. V priponki je tudi okvirni seznam del, ki se v večini izvajajo v podjetju. Vabim vas, da v kolikor ste zainteresirani podate svoj cenik. V kolikor boste ugoden ponudnik vas bomo kontaktirali za pripravo pogodbe za izvajanje storitev. Informacije: Ivan Poš GSM: 041 325 437 lep pozdrav

S.R. išče slikopleskarja (Poslikava sobe)

3d poslikava sobe. cca 4mX4m

K.S. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten)

200 m2

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Poslikava sobe — po mestih