fb

Povprečne cene: notranja pleskarska dela

0,3-25 €/m2

Povprečne cena notranjih pleskarskih del.

Cene za kategorijo „notranja pleskarska dela“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji notranja pleskarska dela, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Notranja pleskarska dela: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za notranja pleskarska dela in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.824
povpraševanj strank
8.528
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (notranja pleskarska dela)

Kakšna je cena slikopleskarskih del?

Povprečna cena slikopleskarskih del se giblje med 1 – 8 €/m2; beljenje cen in stropov na primer sta cenejša ( 1 – 3 €/m2) od glajenja in kitanja sten oz. stropov (2 – 6 €/m2).

Cene se razlikujejo glede na storitev, ki jo iščete; beljenje, glajenje, odstranjevanje in polaganje tapet, kitanje, itd. Bolj točne cene smo vam pripravili pod vsako željeno storitvijo posebej.

V ceno sta običajno vključena material in delo, nekateri ponudniki pa zraven štejejo tudi zaščito tal in pohištva. V primeru, da to še ni všteto v ceno, lahko pričakujete dodatek v višini 0,5 €/m2.

Kaj vse vpliva na ceno?

Na ceno vplivajo: vrsta storitev, izbrani materiali, vrsta in število nanosov barve. Odvisno je tudi od kvalitete opravljenega dela ter vaše lokacije (npr. cena v Ljubljani je drugačna od cene v Celju).

Ceno lahko zvišajo tudi nekoliko manj ugodni pogoji za delo (npr. oblika prostora, oddaljenost, ipd.) in uporaba več barv ali slikanje posebnih dekorativnih poudarkov (npr. obrobe oken oz. vrat).

Kakšno je razmerje med ceno in kvaliteto?

Cena v večini primerov odseva kvaliteto. Morda boste za delo plačali nekoliko več, saj je potrebnih več nanosov barve, morda zato, ker ste izbrali kvalitetnejšo barvo, ipd.

Če vam strokovnjak svetuje bolj kvalitetno barvo ali več nanosov, se ga običajno splača poslušati.

Ali se splača najeti profesionalca?

Če želite dobiti najboljšo storitev glede na vložena sredstva, se splača najeti profesionalca. Za denar, ki ga boste namenili strokovnjaku, sami najverjetneje ne boste dobili niti vsega potrebnega materiala. Prav tako gre za delo, pri katerem se zlahka umažete ali uničite pohištvo, oboke vrat, ipd. Če se vseeno odločite, da se boste stvari lotili v lastni režiji, se je potrebno zavedati tudi, da običajno slikopleskarji za seboj v večini tudi očistijo, kar pomeni, da boste morali tudi za to poskrbeti sami.

Glede na delo in znanje, ki ga slikopleskarstvo zahteva, se vam bo najem strokovnjaka splačal.

Ali se cena razlikuje glede na sezono?

Cene so primerljive celotno leto, vendar je najboljši čas za pleskanje poleti. Zaradi višjih temperatur se barva hitreje posuši, pohištvo lahko umaknemo tudi izven hiše, kamor se lahko umaknemo tudi sami, da nismo preveč izpostavljeni vonju barve in ostalim sredstvom.

Na koga naj se obrnem za točne informacije o ceni?

Na naši spletni strani smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov storitve. V njihovih opisih boste našli vse potrebne informacije, na podlagi katerih se boste lažje odločili, kdo je pravi naslov za vas. Pošljite jim povpraševanje in izvedeli boste ali vam lahko pomagajo in koliko bo točna cena storitve. Vse cene, ki jih najdete na internetu so le informativne narave; pred izvedbo del se vedno posvetujte z izvajalcem in naredite načrt, ki bo ustrezal obema.

Kakšna je cena za slikopleskarstvo?

Cena slikopleskarskih del se giblje v cenovnem razponu od 1,50 do 15 Є/m2 brez DDV. Za bolj zahtevne slikopleskarske storitve pa cene dosežejo tudi 40 Є/m2 in več.

Za nanos bele pleskarske barve na pripravljeno podlago se cene gibljejo od 1,50 do 3,50 Є/m2. Za pleskanje z lateks barvo ali pralno barvo v intenzivnih tonih je cena približno od 5,50 do 7 Є/m2. Glajenje, kitanje in brušenje sten in stropov stane od 3,50 do 6 Є/m2. Za odstranjevanje plesni boste odšteli od 5 do 8 Є/m2.

Na cenik notranjih slikopleskarskih del se uvršča tudi odstranjevanje tapet za 2 do 3 Є/m2 in polaganje tapet, ki vas bo stalo od 5-10 Є/m2. Notranja vrata in okna vam slikopleskarji zbrusijo in prebarvajo z oljno ali akrilno barvo od 15 Є/dalje. Za barvanje radiatorjev boste odšteli od 15 Є/m2 dalje, za peskanje in barvanje pa od 40 Є/m2 dalje.

Kakšne so cene in kdaj je najboljši čas za to?

Mojstri za slikopleskarske storitve so načeloma najmanj zasedeni v hladnih mesecih. Temu primerna je tudi cena slikopleskarskih del. Praviloma jih v tem času najemajo predvsem za notranja slikopleskarska dela na novogradnjah in v prostorih, ki niso naseljeni. Le malokdo se odloči za pleskanje stanovanja pozimi. V nas je globoko zakoreninjeno prepričanje, da je to opravilo primernejše za toplejšo polovico leta. A resnica je nekoliko drugačna.

Pozimi je zrak v notranjih prostorih še posebej suh in topel zaradi ogrevanja vašega doma. Zaradi tega se bo sveža barva na stenah in stropih hitro posušila. Izkoristite januarske in februarske kratke dneve in dolge večere za pleskanje vašega stanovanja in druga notranja slikopleskarska dela.

Cena slikopleskarskih del je pri nekaterih izvajalcih pozimi nižja. Zaradi manjšega obsega dela ponujajo posebne popuste za slikopleskarske storitve. Preverite cenik storitev ponudnikov slikopleskarskih del v vaši regiji in pridobite ponudbe. Izkoristite zimska znižanja in nižje cene barve, slikopleskarskih materialov in potrebščin. Oblecite vaš doma v novo podobo že pozimi, poletne mesece pa izkoristite za uživanje v naravi.

Kako pripraviti stanovanje za tovrstna dela?

Cena slikopleskarskih del je lahko nekoliko nižja, če boste stanovanje sami pripravili za izvedbo slikopleskarske storitve. To opravilo ni zahtevno, je pa zamudno. S poda odstranite preproge in zaščitite tekstilne obloge, ki jih ne morete odstraniti. Odmaknite pohištvo od sten in ga prekrijte. Če imate možnost, premične predmete umaknite v drug prostor. Odmontirajte stikala, vtičnice in pokrove svetil. S krep lepilnim trakom oblepite okvirje vrat in oken. Cene za zaščitne folije in trakove niso tako visoke, da ne bi odtehtale prihranka časa in truda pri čiščenju.

Tla zaščitite s folijo, da se izognete poznejšemu čiščenju nadležnih, razpršenih drobnih kapljic barve. Priporočljivo je, da na tla položite karton, filc, stare odeje ali rjuhe. S tem boste preprečili poškodbe tal, ki lahko nastanejo ob premikanju lestve. Sami se lahko lotite tudi odstranjevanja tapet. Pripravite milnico z vodo, jo z valjčkom nanesite na tapete in počakajte, da se namočijo. Nato jih s kovinsko lopatico postrgajte s sten. Z brusnim papirjem zbrusite ostanke tapet. S takšno predpripravo boste pleskarju prihranili nekaj časa in si zagotovili, da bo cena slikopleskarskih del za vas ugodnejša.

Kakšna je cena slikoplesarskih del in kako ravnati po zaključku?

Po končanih slikopleskarskih delih si vsak želi čimprej pospraviti stanovanje in stvari postaviti na svoje stalno mesto. Preden obesite slike nazaj na steno in postavite omare ob zid, pa se mora barva dovolj posušiti. Večina pleskarskih barv potrebuje najmanj 24 ur, da se ustrezno strdi. Čas sušenja je odvisen od temperature v prostoru, še bolj pa od vlage okolja. Na vašo Cena slikopleskarskih del lahko na vašo željo vključuje tudi najem razvlaževalcev zraka.

Z njimi boste učinkovito skrajšali proces sušenja sten, ko se vsa notranja slikopleskarska dela zaključijo. To je še posebej dobrodošlo, če se vam mudi s selitvijo v novozgrajene prostore. Pri sušenju barve, kita in drugih slikopleskarskih mas, si lahko pomagate tudi s klimatsko napravo. Klima učinkovito odvaja vlago iz prostora, nekatere klimatske naprave pa imajo poleg tega celo možnost ogrevanja.

Cena slikopleskarskih del bi se z najemom razvlaževalcev zraka povišala za 10 do 15 Є/dan. Ta cena velja za najem enega profesionalnega sušilnika zraka za obdobje do 10 dni. Z daljšim časovnim obdobjem najema razvlažilnika se cena/dan najema niža.

Lahko najamem slikopleskarja tudi za Knauf in kakšne so cene?

Večina slikopleskarjev med svoje slikopleskarske storitve uvršča tudi bandažiranje mavčnih plošč in vgradnjo vogalnikov. Knauf plošče vam pokitajo, zbrusijo in pripravijo za nanos pleskarske barve po vaši izbiri. Končna cena slikopleskarskih del je odvisna od kvadrature sten in stropov, od obsega in zahtevnosti slikopleskarskih storitev ter od kvalitete in količine porabljenega materiala.

Nekateri izvajalci slikopleskarskih del ponujajo tudi kompletno storitev s področja suhomontažnih notranjih del. Obstoječe stene in strope vam lahko enostavno izravnajo tako, da jih obložijo z mavčnimi ploščami. Iz Knauf plošč vam lahko izdelajo tudi samostojne predelne stene. Cene teh storitev se razlikujejo od ponudnika do ponudnika. Priporočamo, da najprej preverite njihov cenik za slikopleskarske storitve. V naslednjem koraku pridobite primerljive ponudbe več izvajalcev konkretno za vašo situacijo.

Cena slikopleskarskih del na mavčnih ploščah se bistveno ne razlikuje od slikopleskarskih del na ometanih stenah. Za kitanje, brušenje in dvakratni nanos disperzijske barve na mavčno podlago boste tako odšteli od 5 do 8 Є/m2.

Kakšna je cena slikopleskarskih del?

Cena slikopleskarskih del se giblje med 0,30 - 1 €/m2 za strojno brušenje, 1 €/m2 za beljenje, 2 - 5 €/m2 za pleskanje sten in stropov, 2,70 - 5 €/m2 za kitanje, 2 - 10 €/m2 za polaganje in odstranjevanje tapet in 16 €/m2 za pleskanje radiatorjev, 18 €/m2 za dekorativno obdelavo sten in 25 €/m2 za barvanje lesenih vrat in oken.

Cene so vedno podane v evrih na kvadratni meter. Na uro se računa samo režijska ura - administrativna dela, prevoz, koordinacija in vodenje projekta, priprava prostorov, itd. Režijska ura stane med 14 in 25 €/h.

Kje lahko najdem cenik za slikopleskarske storitve?

Cenik za slikopleskarske storitve lahko najdete na spletni strani različnih slikopleskarjev / pleskarjev. Cene so navedene v €/m2 in so okvirne za določena dela. Imate tudi možnost oddaje povpraševanja kjer vam bodo povedali približek končne cene slikopleskarske storitve.

Katere slikopleskarske storitve so najcenejše?

Med najcenejše slikopleskarske storitve spada strojno in ročno brušenje površin (0,30 do 1,50 €/m2), beljenje sten (1 - 2,50 €/m2), glajenje in kitanje sten (2,70 do 5 €/m2) ter odstranjevanje in polaganje tapet (2 - 10 €/h).

Ali je material že vključen v ceno slikopleskarskih storitev?

Ja, najpogosteje je v ceno €/m2 že vključena nabava in uporaba opisanega materiala za izvajanje del. Za dobavo in dostavo dodatnega materiala ali materiala za drugo uporabo boste odšteli 35€ na komplet.

Koliko stane beljenje sten?

Beljenje sten spada med cenejše storitve na ceniku za slikopleskarskih storitev. Cena se giblje med 1 in 2,50 €/m2. Cena je skoraj vedno navedena v evrih na kvadratnih meter in vključuje potreben material za izvedbo dela.

Koliko stane pleskanje sten?

Cena za pleskanje sten se razlikuje glede na izbiro in vrsto barve. Najcenejše je pleskanje s pol disperzijskimi barvami (2,40 do 3 €/m2 odvisno od površine - groba ali gladka). Cena pleskanja z Gold Jupol barvo sodi med cenejše in sicer med 3 in 3,50 €/m2. Dražje so že akril barve, ki jih uporabljamo predvsem za fasade (4,50 - 6,50 €/m2).

Cena za pleskanje je višja če izberete barve v intenzivnih tonih, temne barve ali pleskanje na grobem ometu.

Nasveti za slikopleskarstvo

Pomagali vam bomo najti slikopleskarja primernega za vaš projekt

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Notranja pleskarska dela — po mestih