fb

Povprečne cene: barvanje ograje 🖌

3-25 €/m2

Cena za barvanja ograje.

Cene za kategorijo „barvanje ograje“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji barvanje ograje, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Barvanje ograje: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za barvanje ograje in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.827
povpraševanj strank
8.528
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (barvanje ograje)

Kakšna je cena barvanja ograje?

Povprečna cena barvanja ograje se giblje med 3 – 25 €/m2; odvisno od materiala in želene storitve. Barvanje lesene ograje je na primer cenejše (3 – 10 €/m2) od barvanja kovinske ograje (10 – 25 €/m2).

Cene se razlikujejo glede na storitev, ki jo iščete; priprava podlage, barvanje, lakiranje, dodatni premazi, ipd.

V ceno sta običajno vključena material in delo.

Kaj vse vpliva na ceno?

Na ceno vplivajo predvsem: izbrani materiali, kvaliteta opravljenega dela in vaša lokacija (npr. cena v Ljubljani je drugačna od cene v Celju).

Ceno lahko zvišajo tudi nekoliko manj ugodni pogoji za delo (npr. oddaljenost) in uporaba več barv ali slikanje posebnih dekorativnih poudarkov.

Kakšno je razmerje med ceno in kvaliteto?

Cena v večini primerov odseva kvaliteto. Morda boste za delo plačali nekoliko več, a boste vsaj lahko prepričani, da je delo narejeno tako kot se spodobi.

Zakaj se splača najeti profesionalca?

Če želite dobiti najboljšo storitev glede na vložena sredstva, se splača najeti profesionalca. Za denar, ki ga boste namenili strokovnjaku, sami najverjetneje ne boste dobili niti vsega potrebnega materiala.

Le izkušeni izvajalci lahko preprečijo nastanek morebitnih poškodb in zagotovijo dolgotrajno obstojnost ograj. Izbira materiala prav tako vpliva na kvaliteto, zaradi česar vam svetujemo, da le-to tudi prepustite strokovnjaku, ki točno ve, kaj dela. Le z najemom profesionalca lahko garantiramo kvalitetno opravljeno delo.

Na koga naj se obrnem za točne informacije o ceni?

Na naši spletni strani smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov storitve. V njihovih opisih boste našli vse potrebne informacije, na podlagi katerih se boste lažje odločili, kdo je pravi naslov za vas. Pošljite jim povpraševanje in izvedeli boste ali vam lahko pomagajo in koliko bo točna cena storitve. Vse cene, ki jih najdete na internetu so le informativne narave; pred izvedbo del se vedno posvetujte z izvajalcem in naredite načrt, ki bo ustrezal obema.

Kakšna je cena za barvanje ograje?

Cena barvanja ograje je glede na cenik slikopleskarjev v cenovnem razponu od 15-70 €/m2. Na cenik za barvanje ograj vpliva stanje ograje. Cena barvanja ograje, ki je bila slabo vzdrževana in jo je močno načel zob časa, je seveda višja kot barvanje nove ograje. V tem primeru delo slikopleskarja terja kar nekaj dodatnega dela, da ustrezno pripravi podlago za barvanje.

Kakšen je strošek in kaj vpliva nanj pri barvanju ograje?

Kakšna bo cena  zavisi tudi od tega, kako zapleteno je barvanje ograj. Ograja ki jo krasijo krivine, vijuge in drugi okraski, je veliko bolj zamudna za barvanje kot je ograja s preprostimi gladkimi deskami brez okraskov. Cene za barvanje takšne ograje so višje tudi zato, ker je poraba barve lahko veliko večja. Na končno ceno barvanja ograje pa vpliva tudi kvaliteta izbrane barve in njena cena.

Izbirate lahko med prosojnimi tankoslojnimi lazurami, ki ograjo obarvajo v izbrani niansi, še vedno pa se skozi njih vidi tekstura lesa. Cene lazur so od 11-16 €/liter, cene za lak pa od 14-20 €/liter, cena pokrivne barve za les pa okoli 12 €/liter.

Kakšen je strošek za barvanje ograje iz lesa?

Pri novi leseni ograji je cena barvanja ograje najbolj ugodna, saj les še nima nobenih poškodb. Na cene storitve vpliva cena izbrane barve, laka ali lazure, ki je lahko debeloslojna ali tankoslojna. Če je ograja že zaščitena z osnovnim premazom, je cena barvanja ograje od 5-8/m2. Za predhodno  barvanje ograj z impregnacijsko biocidno oziroma fungicidno barvo za les proti gljivam in insektom in dva nanosa barve stane 6-10 €/m2.

Barvanje rezljane lesene ograje v masivnem, staroslovenskem stilu z dekorativnimi elementi od slikopleskarja terja veliko več časa in truda. Cena barvanja je temu primerno precej višja in lahko doseže ceno celo 70 €/m2. V tej ceni je vključena priprava podlage za barvanje, zaščita lesa z impregnacijskim premazom in nanos izbrane barve v dveh slojih.

Kakšna je cena barvanja ograje iz kovine?

Cena barvanja ograje iz kovine je najugodnejša, če je ograja nova in predhodno zaščitena s temeljno barvo. Slikopleskarja v tem primeru čakal le nanos enega ali dveh slojev barve za kovino. Ceno te pleskarske storitve boste plačali od 10 do 15 €/m2. Pri starih kovinskih ograjah je najprej potrebno odstraniti rjo in odstopajoče in izstopajoče nanose stare barve. Cene za brušenje, glajenje in čiščenje kovinske ograje so od 6-7 €/m2.

Cena barvanja lahko nekoliko variira glede na to, kakšno barvo za kovino boste izbrali. Cene 0,75 litrske pločevinke barve za kovino, s katero pobarvate 6-9 m2, se gibljejo od 13-22 €. Izbirate lahko med pokrivnimi barvami emajl, akril emajl ali se odločite za antik barvo, pri kateri je cena najvišja.

Poraba barve/m2 je lahko precej višja, če je ograja v tradicionalnem videzu s številnimi okraski, vijugami, špicami in okroglinami. Za barvanje ograj v starinskem slogu je potrebno veliko več časa, saj je tehnično bolj zahtevno Cena barvanja ograje iz kovine lahko tako naraste tudi do 70 €/m2.

Kakšna je cena barvanja lesene ograje?

Cena barvanja lesene ograje se giblje med 6,00 €/m2 in 15,00 €/m2. Cena vključuje dvakratni nanos ter pleskanje ograje z lazurnim premazom v izbranem odtenku. Podlaga se najprej pripravi z brušenjem po celotni površini in potem sledi barvanje ograj.

Cena za barvanje lesenih ograj v akrilni barvi, v barvi po izbiri, vključuje pripravo podlage, nanos temeljne barve, lakiranje in barvanje z belo oziroma izbrano barvo. Cena za barvanje v akrilni barvi je višja in sicer vse do 20 €/m2.

Koliko stane barvanje kovinske / železne ograje?

Cenik za barvanje kovinske oziroma železne ograje se giblje med 12,00 €/m2 in 21,00 €/m2. To velja za ograjo, ki je že minizirana. Minizirati pomeni premazati z minijevo zaščitno barvo za zaščito kovinskih in jeklenskih stvari.

V ceno je vključena priprava podloge z miniziranjem, odstranjevanje rje, pleskanje s temeljno barvo, lakiranje s pokrivnim lakom ter dva nanosa barve po izbiri naročnika.

Zakaj se splača najeti profesionalca za barvanje ograj?

Profesionalec oziroma ponudnik storitve za barvanje ograj je najboljša izbira, če se odločite za oživitev ograje, saj imajo ti delavci za sabo že veliko izkušenj in znanja.

Ograja mora biti pravilno pripravljena in smo mi sami lahko precej površni. Pri železni ograji jo bo profesionalec pravilno in primerno očistil ter odstranil rjo, zaščitil ograjo za naslednja leta in jo pripravil na nanos laka in barve. Profesionalec z izkušnjami ve tudi kdaj je primerni čas za barvanje ograj - pri nizki vlažnosti in pri temperaturi 15-25°C. Prav tako razume kako debel mora biti nanos za primerno zaščito, da se ne bo začel luščiti.

Se cena za barvanje ograj spreminja glede na sezono?

Cena ne niha preveč gleda na sezono. Prav je omeniti, da je najprimernejši čas za barvanje lesenih in kovinskih ograj pravzaprav pomladi in jeseni. Takrat temperature niso previsoke, da bi lak izpuhtel, ali prenizke, da bi dolgo čakali da se ograja posuši. Pomembna je tudi vlažnost saj ni priporočljivo nanašati premazov in barv na mokre površine.

Nasveti za slikopleskarstvo

Pomagali vam bomo najti slikopleskarja primernega za vaš projekt

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — barvanje ograje — cene in ceniki

B. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana)

Barvanje ograje na balkonu. Je malo že rja , ampak nič hujšega. Gre za bs3 Ljubljana Rabila bi tudi, da mi strop v kopalnici pobarva.

M.R. išče slikopleskarja (Odstranjevanje in sanacija plesni / Ljubljana)

V spalnici pritlicnega stanovanja v Kosezah (ULica bratov Ucakar) se pojavlja plesen v kotu nad oknom in kotu ob postelji spodaj, oba kota sta na steni ki meji na ulico. Okna so razmeroma nova (2014), zracimo pogosto. Sumimo na napake v izolaciji fasade in toplotni most, upravnik se ne strinja, zato bi želela drugo mnenje in ustrezno sanacijo problema. Druga stvar je, da sa terasi se strop malo lušči, zanima me sanacija.

I.H. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Kamnik)

Barvanje lesenih opažev, ograje in atrijev.

M.A. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Koper)

Odstranitev stare barve kjer odstopa ter barvanje

L.O. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Hoče Pri Mariboru)

Barvanje lesenega dela ograje. 1x brušenje, 2x nanos barve, cca 85 m2 površine, barva akril bela za les, lokacija Hoče pri Mariboru

M.G. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Podčetrtek)

Pleskarske storitve za Terme Olimia

I.P. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Ljubljana)

Sanacija - odstranitev rjastih delov, zaščita in barvanje kovinske balkonske ograje.

F.Ž. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Moravče)

Rabim storitev staro leseno ograjo obrusiti in na novo prebarvati dolžina balkona 18m

D.P. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Ljubljana Polje)

Barvanje stare kovinske ograje na terasi hiše visoko pritličje zajema brušenje, nanos zaščitnega premaza in barvanje v beli barvi. Tekoča dolžina cca 16,3 metra, višina ograje po celi dolžini 96 cm.

M.S. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Kamnik)

Barvanje cca 40 m lesene zunanje balkonske ograje.

B.K. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Voličina (Okolica Lenarta))

Na objektu lokacija okolica Lenarta potrebujemo barvanje lesene balkonske ograje, in ograje terase, skupno 25 metrov dolžine.

M.V. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Kranj)

Iščemo izvajalca za obnovitveno pleskanje vrtne lesene ograje dolžine cca. 15 m, višine 2 m. in pripadajoče kovinske konstrukcije s kovinskimi vrtnimi vrati (obojestransko).

N.J. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Lucija)

Za beljenje manjše površine nujno, za ostala dela po dogovoru.

J.P. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana)

Trisobno stanovanje v pritlicju, beljenje junija ali julija, vzporedno obnova parketa, potrebujem ceno, hvala lp

F.P. išče slikopleskarja (Glajenje in kitanje sten / Postojna)

Kot upravnik iščeomo izvajalca za slikopleskraska dela v 4 večstanovanjskih stavbah v Postojni. Obvezen je ogled s strani ponudnika,priprava ponudbe, predviden čas izvedbe do aprila 2022, tel 051304802

S.Š. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Koper)

Barvanje ograje

S.T. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Stara Fuzina)

Putrebujemo barvanje/pleskarnje fasade od masesenga lesa. Radi bi s olnalo lazuru daredil fasado.

T.J. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Maribor)

Stanovanjska hiša - dvojček, m2 -200, bela barva, prosim 2 ponudbi z materialom, ali samo delo

G.D. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Bled)

Barvanje novih dil za ograjo balkona.hvala

U.G. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Kranj)

Gre za barvanje zunanje strani lesene balkonske ograje (dobre 3m^2) v drugem nadstropju nizkega bloka. Barvo in osnovne pripomocke sem ze kupila, a iscem ponudbo profesionalca zaradi tezav pri zasciti nadstreska spodnjih sosedov - ta se dotika desk, zaradi cesar bi sama tezko pleskala brez nastanka skode oz. kapljanja barve.

L.V. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Tržič)

Rabim ponudbo za pleskanje lesene vrtne ograje kvadrature cca. 100 m2. Pleskanje izvesti 3 x - prvič posvetlitev ograje z Ilumino, nato še 2 x z Beltop UV plus št. 93.

B.P. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Smarjeske Toplice)

Potrebujemo barvanje fasade, napusca in leseni del nadstreska!

D.P. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Ljubljana - Brod)

Pozdravljeni, potrebujem barvanje lesene ograje v atriju (stanovanje v bloku, lokacija Ljubljana-Brod). Glede na mojo izmero gre za približno 65-70 m2 (obe strani ograje). Želim enako zeleno barvo za les, kot je že zdaj - standardna barva pri večini blokov. Lepo prosim za ponudbo, ki naj vključuje delo, barvo in drug potreben material ter okviren termin (čim prej). Vnaprej hvala!

O.F. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / V Hiši)

Hodnik in stopnišče nismo še zmerili,ker sem trenutno v službi samo zanima me ,ker bo zelo veliko dela in bi prosili,ko se bomo dogovorili tudi svetovanje kako bi naredili najbolje.hvala lp Ocepek N.

J.R. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Medvode)

Potrebovali bi barvanje in osvežitev zunanje kamnite ograje jo je pa 30m2,ter tudi lesene lope ki ni bila prebarvana že kakšnih 5 let, je pa neke standard mere 2,5+3m

B. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Jesenice)

Zelim delati

B. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Jesenice)

Delamo natančeni in pošteno. Lp sadikaj

H.I. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Radizel)

Potrebujem strokovnjaka za oplesk: - ponovno barvanje sten in stropov na 3 leta stari hiši 1x - barvanje lesene zunanje ograje obojestransko, cca 100 m2, Bondex, macesen - barvanje lesene pergule, brezbarvno lak in obnova - barvanje fasade (obnova) cca 80 m2. Lokacija storitve Radizel pri Mariboru. S spoštovanjem, Igor HORVAT

L.B. išče slikopleskarja (Barvanje ograje / Šenčur)

Barvanje betonskega zidu ob cesti (takril) - cca. 100 m2.

J.P. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana)

Potrebujem pleskanje sobe (cca 40 m2 v stanovanju, ki ga oddajam). Potrebno je nekaj manjšega kitanja, drugače pa beljenje sten z belo barvo. Pri tem bo potrebno prestaviti pohištvo. Poleg tega potrebujem obnovo/barvanje lesenih oblog balkona (cca 10 m2), pri čemer je potrebno les predhodno najbrž pripraviti na barvanje. Za dogovor glede ogleda prostorov me pokličite, prosim. Hvala!

J.S. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten / Ljubljana)

Beljenje treh sob, pleskanje obrob okoli oken v kopalnici in stranišču, po menjavi oken. Stanovanje je vseljeno, zato bo potrebno prilagojeno delo. V kolikor bo ponudba ugodna, možno dodatno pleskanje balkona skupaj s pripadajočo ograjo.

G.K. išče slikopleskarja (Barvanje ograje)

Lesena okna 14 x Lesena vrata 2 x Balkonska vrata 1x Lesena balkonska ograja 1 x

M.K. išče slikopleskarja (Barvanje ograje)

259 kvadratnih metrov napušča in terase 88 kvadratnih metrov balkonske ograje material beltop

M.K. išče slikopleskarja (Barvanje ograje)

None

R.V. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten)

None

A.P. išče slikopleskarja (Barvanje ograje)

230 m2 foršprunga - sedaj pobarvan s črnim beltopom in želim spremembo barvo (najprej nanos ILUMINO BELINKA in potem 2x z belinkin beltop 3 60 m2 2 x premaz z beltopom bor 17 x pleskanje oken na zunanji strani (6x 80x140, 1x 210x140, 1x 240x180, 1x 90x220, 2x 100x110, 2x 100x110, 1x210x80, garažna vrata) 200 m2 1 x pleskanje fasade z emulzijo ROEFIX in 2 x pleskanje s silikonsko barvo ROEFIX svetli odtenek (svetlo peščena barva) NE ŽELIM PONUDBE OD BELOKRANJSKIH IZVAJALCEV KER SO VSI MED SEBOJ POVEZANI IN PO MOJEM MNENJU NISO KOREKTNI.

I.Z. išče slikopleskarja (Barvanje ograje)

Zunanja , kovinska ograja že pobarvana,. Kovinski okvir , notri so pokončne palice. Višina 0,93 m. plus kovinski stebri fi 6 cm . ca ca 48 tekočih metrov . Dvoje drsnih vrat višine 1,17 m, vsaka vrata so dolga ca ca 4 m.

E.E. išče slikopleskarja (Beljenje stanovanja, pleskanje sten)

Prosim pošljite predračun za izvedbo teh del,po m2. Glajenje-kitanje sten in stropov 2.krat in priprava za barvanje,stropi beli stene v barvi-jupol. Pleskanje lesene ograje z sandolin-barvanje in nanos laklazuro po m2 barvanje napušča po istem postopkom kot ograje za m2. Za vsa ta dela mipošljite predračun samo delo,ker material bom nabavil sam. Lep pozdrav Eferl.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Barvanje ograje — po mestih