Revija Nasvet strokovnjaka

Vrt, okolica in zunanjost hiše: Ideje za osvežitev doma

vrt-zunanjost-okolica-ideje-za-osvezitev-doma-hise-title-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Kaj ti bo piknik, če imaš grd vrt. Vsi vemo, kje se najraje družimo, ne? V post-korona času pa sta okolica in zunanjost hiše postala še bolj pomembna. Vsi bi (še raje) radi uživali tudi doma. Za vsak slučaj. Če nas zopet zaprejo.

Pridobite ponudbe za urejanje okolice

Vrt je vsekakor en izmed najbolj prijetnih prostorov, kjer sploh v toplih mesecih preživite ogromno časa. Zato je izrednega pomena, da so tudi vaši zunanji prostori urejeni in funkcionalni. Obstaja pa tudi velika prednost pri urejanju zunanjih prostorov, saj tam prihaja do minimalnih stikov med potrošniki in izvajalci. Tako lahko brez skrbi načrtujete prenovo vrta tudi v času Covid-19. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako najbolje izkoristiti zunanje prostore in načrtovati prenovo vrta.

NAJBOLJŠE IDEJE ZA PRENOVO DOMA ZA 2021

vrt
Na vrtu preživite ogromno časa, zato je pomembno, da je lepo urejen.

Pobarvajte vhodna vrata

Vaša vhodna vrata predstavljajo vhod v vaš dom in kot taka gostom in mimoidočim ponudijo enega prvih vtisov. Brez kakršne koli večje prenove lahko popestrite in izboljšate videz celotnega doma. Barvanje vhodnih vrat je preprost način osveževanja vašega doma. Preden se odločite za ta projekt, raziščite različne možnosti barv. To lahko storite v udobju svojega doma.

Dejansko številna podjetja za barvanje ponujajo spletna orodja, ki vam omogočajo da lahko pred dejanskim barvanjem preverite, kako bi zgledala vaša vrata v različnih odtenkih. Barvanje vrat lahko opravite sami, za brezskrbno opravljeno delo pa lahko najamete tudi strokovnjaka, ki bo zagotovil kar najbolj optimalne rezultate.

TOP NOVOLETNE ZAOBLJUBE ZA VAŠ DOM

Obrežite drevesa in grmičevje ter uredite vrt

Če so na dvorišču vašega doma drevesa in grmičevje, je zdaj pravi čas, da obrežete odvečne veje in listje. Obrezovanje dreves in grmovnic ne pomaga le pri privlačnosti vašega doma, temveč tudi poskrbi za boljšo rast in zdravje rastlin. Če sami niste izkušeni v obrezovanju, je najbolje da za to najamete strokovnjaka. To še posebej velja v primeru, da želite obrezati drevesne veje, kar je lahko precej nevarna naloga. Zato je bolje, da se pozanimate naokoli in najamete strokovnjaka. Tako boste lahko brezskrbno in varno uživali v vaših zunanjih prostorih.

UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Operite tla, dovoz ali teraso s pomočjo visokotlačnega čiščenja

Visokotlačno čiščenje omogoča učinkovito odstranjevanje plasti umazanije, ki se je morda nabrala v zimskih mesecih. Končni rezultat visokotlačnega čiščenja je videz skoraj povsem nove zunanjosti. Najem strokovnjakov za visokotlačno pranje je odličen način za učinkovito izvedbo tega projekta, saj vam zagotovijo najboljšo možno opremo.

VISOKOTLAČNO ČIŠČENJE TLAKOVCEV, FASADE IN ŽALUZIJ: CENA

vrt
Urejen vrt nudi tudi sproščanje ob vrtnarjenju.

Pokosite trato in odstranite liste

Odličen način za polepšanje zunanjosti vašega doma je tudi košnja in čiščenje trate. Odstranite stare liste in odpadle vejice, ter nato pokosite trato. Tako boste z malo truda hitro dosegli urejen videz dvorišča. Če imate opremo in voljo lahko to seveda opravite sami, če pa želite prihraniti pri času, pa lahko najamete tudi strokovnjaka, ki bo za vas kar najbolj profesionalno uredil vašo okolico.

Namestite novo zunanjo razsvetljavo

Podobno kot pri obrezovanju dreves je tudi namestitev nove zunanje razsvetljave projekt, ki poleg tega da polepša zunanjost vaše hiše, ponuja tudi več praktičnih rešitev. Tako boste lahko tudi ob večerih uživali na vaši terasi, ki bo primerno osvetljena. Namestitev nove zunanje razsvetljave je delo električarja ali mojstra. To še posebej velja, če nameščate luči na območje, ki prej ni imelo razsvetljave. Obrnite se na strokovnjaka in preglejte ponudbe ter se odločite za najprimernejšo možnost.

Očistite žlebove

Še en hiter in enostaven način za poživitev zunanjosti vašega doma je načrtovanje čiščenja žlebov. Čisti žlebovi ne samo da izgledajo bolje, ampak tudi zagotavljajo, da je vaš dom bolje zaščiten pred spomladanskimi in poletnimi nevihtami. Če so vaši žlebovi polni listja in ostalih smeti, ne morejo pravilno usmeriti vode, kar lahko povzroči izredno veliko škodo. Delo je lahko precej nevarno, zato je bolje, da se obrnete na strokovnjake, ki bodo namesto vas opravili delo in tako zagotovili nemoteno delovanje žlebov.

SEZONSKI SEZNAM HIŠNIH (P)OPRAVIL ZA PRIJETEN IN FUNKCIONALEN DOM

vrt
Urejen vrt nudi estetski videz celotne hiše.

Vrt- Posadite nekaj rastlin ali dreves

Zunanjost vašega doma je veliko več kot le struktura hiše. Dodajanje majhnega vrta ali zasaditev nekaj dreves je odličen način za vlaganje v skupno vrednost vaše nepremičnine. Poleg tega vrt ponuja odlično priložnost za domače pridelke skozi vso leto. S tem si boste zagotovili svežo hrano, prav tako pa bo videz vaše okolice takoj bolj privlačen. Najpogosteje lahko vrt zasadite in načrtujete kar sami, če pa želite, da bo videz bolj estetski in bodo rastline nasajene na kar najprimernejših mestih, pa se lahko obrnete na profesionalne vrtnarje, ki vam bodo z veseljem svetovali.

DREVESNICA IN VRTNARSTVO: CENE, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI VRTNARJI

Večji projekti urejanja vrta in okolice

Zgoraj smo opisali nekaj manjših projektov, ki hitro popestrijo videz vaše okolice. Spodaj pa si lahko preberete nekaj nasvetov, kako zasnovati večje projekte glede doma in okolice. Obstajajo še druge izboljšave nepremičnin, ki zahtevajo malo več načrtovanja in večje denarne naložbe. Ti projekti morda niso v vašem planu v bližnji prihodnosti, toda medtem ko zaradi celotne situacije več časa preživite doma, se lahko osredotočite na raziskovanje in načrtovanje pravega časovnega okvira za te projekte.

Uredite celotno dvorišče in vrt

Odličen način za dodajanje vrednosti vaši nepremičnini je prenova celotnega dvorišča. Spodaj so navedene vse ideje, ki lahko izboljšajo videz vašega doma – in poskrbijo za odlično rešitev, ko potrebujete svež zrak. Tako bosta vaša okolica in vrt vedno urejena.

Namestite novo ograjo ali vrata na vrt

Ograje ponujajo boljšo zasebnost, večjo varnost za otroke in hišne ljubljenčke prav tako pa zagotavljajo estetski videz vaše okolice. Obstaja ogromno možnosti za postavitev ograje, zato je najbolje, da se lotite brskanja po spletu. O postavitvi in videzu ograje pa se lahko pozanimate tudi pri izbranem ponudniku, ki vam bo znal najbolje svetovati glede izbire ograje. Če imate ograjo že postavljeno in jo želite le nekoliko popestriti, pa jo lahko kadarkoli tudi pobarvate. Barvanje ograje bo osvežilo videz celotne ograje. Tako lahko z malo truda date vaši ograji povsem nov videz. Mimogrede, inox ograje raje ne barvajte.

CENA OGRAJE: PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH OGRAJ

Odpravite razpoke na dovozu

Zunanji projekt, na katerega se pogosto pozabi, je popravilo dovoza. Sčasoma na betonskih voziščih nastanejo razpoke in luknje. Popravite dovoz, da izboljšate videz celotne nepremičnine in zmanjšate nevarnost poškodb. Za to je najbolje da se obrnete na lokalne strokovnjake, ki vam bodo v najkrajšem možnem času zagotovili popravilo. Tlakovati ali asfaltirati, to je zdaj vprašanje.

 

 

 

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno