Revija Nasvet strokovnjaka

TOP novoletne zaobljube za vaš dom

novoletne-zaobljube-za-dom-popravila-title-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Število ur, ki ste jih preživeli lani doma vas je gotovo prepričalo, da vaš dom potrebuje malo nege. Tista polita stena vas zdaj malo bolj moti, ne? Špranje v parketu so se razširile in skrbi vas kaj bo, če tja zaide voda. Odtok v kuhinji malce bolj pušča, kavč in postelja pa kričita po globinskem čiščenju.

Za vsa ta popravila ste hoteli nekoga najeti že pred meseci, a ste pozabili. In vaš seznam domačih opravil se veča in veča…

Ampak namesto sekiranja glede stvari, ki jih v 2020 niste postorili, se raje fokusirajte na stvari, ki jih lahko uredite v 2021. In nič zato, če vam ne uspe urediti vsega naenkrat. Osredotočite se na najpomembnejša opravila iz seznama novoletnih zaobljub za vaš dom.

novoletne zaobljube dom prenova

1. Dom bo deležen domačih (p)opravil

Za vsa ta mala opravila se najde mojster, ki vam bo z veseljem pomagal. Letos ste bili dovolj časa doma, da ste opazili vse pomankljivosti. Cev, ki pušča, vrata, ki škripajo, žarnice, ki jih ne dosežete in TV, ki še vedno ni zmontiran na steno.

Poiščite lokalnega vodovodarja, mizarja, električarja ali hišnega mojstra za popravilo, ki ga imate v mislih.

2. Odslej bo (bolj) čisto. Ker, zato.

Lani smo vsi ponavljali pomembnost čistoče, razkuževanja, umivanja, … Na vsako okolje, v katerega vstopite, nimate vpliva. Lahko pa poskrbite, da bo vaš dom odslej tako čist in varen, kot ste si vedno želeli.

Najamite profesionalni čistilni servis, ki bo poskrbel za generalno čiščenje doma ter globinsko čiščemnje preprog, postelj in kavčev. Od tod dalje, pa resno razmislite tudi o tedenskem ali mesečnem rednem čiščenju, saj si to zaslužite. Tako bo vaš dom čist, prijeten in varen skozi vse leto. Boom!

CENIK GRADBENIH DEL: KOLIKO STANEJO GRADBENE STORITVE

čistilni servis ljubljana maribor celje
Čistilni servis poskrbi za to, da bo čiščenje stanovanja za vas preteklost.

3. Okolica hiše bo urejena in vrt bo prijeten

Če kaj, smo v korona letu ugotovili, kako pomemben je vrt. Gotovo ste opazili, kaj vse potrebuje malo več pozornosti?

Vrt bo hvaležen zasaditve novih raslin in grmovnic, travi, živi meji in drevju pa privoščile spa-nego in obrezovanje.

Ko smo že pri tem… Je čas za popolno prenovo vrta? Nove tlakovce?

Za načrtovanje, vzdrževanje in urejanje okolice najamite profesionace, za zasaditev pa povprašajte preverjene vrtnarje.

tlakovanje-teras-urejanje-okolice-cena
Na terasi predvsem v poletnih dneh preživite veliko časa…

4. Servis malih gospodinjskih aparatov

Je hladilnik postal preglasen? Pomivalni stroj ne čisti več kot včasih? Pralni stroj poskakuje, perilo pa ni tako mehko, kot je bilo nekdaj?

Vem, se zgodi. Nič čudnega, lani ste te naprave rabili precej več, kot ponavadi, ne?

Poiščite lokalnega serviserja in podaljšajte življensko dobo vaših naprav.

5. Čas je za notranje oblikovanje in prenovo interierja doma

Letos si vsi želimo nov začetek. In zakaj ga ne bi privočili tudi hiši oz. stanovanju? Predolgo ste strmeli v iste zidove. Čas je, da doma zagledate nekaj novega.

Najemite pleskarja in izberite nove barve prostorov ali pa si omislite tapete tam, kjer ste jih vedno želeli.

Če ste pripravljeni za resnejše spremembe (jaaaaa!), najemite notranjega oblikovalca in vaš dom bo hitro dobil svežo podobo, ki si jo zalužite. Si predstavljate?

ideje za interier in notranje oblikovanje doma - modern stil
Osvežitev interierja. Notranji oblikovalci vam bodo pomagali!

6. Hiša bo postala energetsko učinkovita in trajnostna

Tehnologija je noro napredovala in danes obstaja ogromno pametnih rešitev za vaš dom. Najemite strokovnjaka za pametne inštalacije, ki bo vaš dom prelevili v pametno hišo. Začnete lahko počasi, s pametnim termostatom denimo, da boste lahko kontrolirali gretje in hlajenje preko mobilnega telefona ali tablice.

Ali pa si omislite sončne kolektorje za gretje vode in sončno elektrarno za brezplačno elektriko. S tem boste stroške ogrevanja drastično pocenili.

7. Krama, čas je, da se razideva

Polna klet robe, ki je nihče ne potrebuje, ko pa potrebujete nekaj prostora za domačo marmelado, kisle kumarice in zalogo krompirja, pa raje preskočite. Vsi smo hrčki in vsi smo že 100-x sklenili, da bomo zavrgli vse, kar že leta nismo uporabili.

Sortirajte podstrešje, garažo in klet ter najamite ponudnika za odvoz materiala. Kar pa ni za v smeti, prodajte ali podarite. Win-win!

8. Začnite nov projekt

Če kdaj, je zdaj čas za tisti projekt, ki ga odlašate že leta. “Man cave” v kletnih prostorih? Ureditev podstrešja oziroma mansarde za novo sobo ali pisarno? Prenova kopalnice ali pa kar cele hiše ali stanovanja? Za vse to obstajajo profesionalci, ki vam bodo z veseljem pomagali.

PRENOVA DOMA: KOLIKO STANE PRENOVA DOMA NA KLJUČ?

Morda pa je zdaj končno čas za nadstrešek za avto ali teraso, da bodo letošnji pikniti še bolj prijetni. Ne pozabite na letno kuhinjo oziroma nov kamin.

knauf mansarda
Preuredite mansardo.

9. Varčevanje in planiranje za prenovo doma

Veliko zgoraj naštetih projektov stane nekaj denarja, ja. In precej dejavnosti je še vedno onemogočenih z odlokom. Kar pa vam ne preprečuje, da tačas varčujete z denarjem in pridobite ponudbe ter se dogovorite za čas, ko bodo vsa dela lahko stekla.

Mimogrede, letos vsi napoveduejo ZELO zasedene mojstre za obnovo doma. Vsi imamo zgornje sezname.

Naredite si 2021 dobro.

2021 je verjetno najbolj pričakovano novo leto. Vsi komaj čakamo na prekinitev COVID-dogajanj.

Nadoknadite vse zamujeno v 2020 in storite prve korake za nove projekte. Želite si jih. In zaslužite si jih. Zdaj bolj kot kadarkoli.  Poiščite lokalne in preverjene mojstre, obrtnike in izvajalce že danes.

ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno