Ureditev dvorišča: Cene, trendi, ideje in preverjeni vrtnarji

ocena bralcev
5 od 2

Pomlad se preveša v poletje, vedno več časa preživljamo zunaj. Za vas smo pripravili uporabne informacije za ureditev dvorišča, če želite vašo okolico spremeniti v uporaben prostor, kjer se lahko sprostite in uživate.

UREDITEV DVORIŠČA: CENA

povprečne cene za ureditev dvorišča ter ceniki

košnja trave ≈ 0,1-0,18 EUR/m2
obrezovanje grmovnic / dreves ≈ 20-200 EUR/drevo
obrezovanje žive meje ≈ 2-4 EUR/tm
načrt za ureditev okolice ≈ 200-1000 EUR

Kontaktirajte preverjene ponudnike za ureditev dvorišča (ponudbe / cene)

Koliko stane ureditev dvorišča? (povprečna cena / ceniki)?

Za različna dela po vrtu se po ogledu izvajalcev z njimi dogovorite za ceno. Cene se določajo po kvadratnem metru, glede na vrsto rastlin in uporabo mehanizacije in drugega materiala.

Košnja trave vas lahko tako stane od 0,10 evra do 0,18 evra na m2. Večja kot je kvadratura, manjša je cena na kvadratni meter. Obrezovanje žive maje vas bo prišlo povprečno 3 € na tekoči meter. Cene za načrt za ureditev vaše oklice, ki ga pripravijo krajinski arhitekti, se gibljejo od nekaj sto do 1000 evrov. Obrezovanje grmovnic in dreves vas lahko pride od 20 evrov pa do več kot 200, če gre za večja drevesa.

S skrbno izbranimi rastlinami poskrbite za lep razgled po dvorišču čez celo leto.


Najbolj iskani / najboljši ponudniki za ureditev dvorišča?

Ocenjene in preverjene izvajalce boste hitro našli na omisli.si/vrtnarja. in na omisli.si/urejanje-okolice. Spodaj vas čaka seznam nekaj ponudnikov za urejanje dvorišč.


Najboljši ponudniki za ureditev dvorišča v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za urediev dvorišča

Loading

celoten seznam ponudnikov urejanja dvorišč  >

Če menite, da vam ljubi mojster za urejanje dvoriša manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Če boste samostojno googlali, boste naleteli tudi na izvajalce, kot so: Pojoča travica, Sonart pro d.o.o., Skotii, Indeco, Matjaž Bratko, , Svilene linije, Želva, Sp-studio, Moga, Matjaž Hozjan, Boštjan Zgonec, Urejanje okolice in svetovanje, Samo Koren, …


PONUDNIKI UREJANJA DVORIŠČ se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Naturae, Fatos urejanje okolice in storitve, Robert Jurjovec, Drago Planko, Matej Prelog, Urejanje okolice vrtnar Sem, Erih Golihleb, Čisti Rubin, Urejanje vrtov in okolice Robert Požlep, Mansa, Artičoka, Robert Žavski, Skerca, Blesk, Tisa, Tazodeja …

Trendi in ideje za ureditev dvorišča

Vsak, ki ima v tem času delček zunanjega prostora, teraso ali večje dvorišče se zaveda, da je dobra in učinkovita ureditev pomembna za celovito izkušnjo. Lahko si ustvarite »sobo« na vrtu. Po navadi so zgrajene iz lesene ali kovinske konstrukcije, ob katero lahko posadite rastline, ki se bodo čez čas razrasle čez konstrukcijo in vam ponudile prijetno senco.

urejanje dvorišč, pergola
Moderna konstrukcija, ki vam ponuja zanimiv arhitekturni element, ki je hkrati sprejme tudi veliko gostov.

Preberite tudi:  UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Vedno več novogradenj in prenovljenih stavb v arhitekturo vključuje velika okna in vrata, ki se popolnoma odprejo, tako se vaš notranji bivalni prostor podaljša v zunanjost. Poleti lahko svoje kuharske mojstrovine preizkušate v zunanji kuhinji. Tako boste izkoristili lepe dneve in vaš prostor. Zraven kuhinje bo priročen tudi vertikalen vrt z zelišči in drugimi rastlinami.

Vertikalni vrt s svežimi zelišči na dosegu roke za ustvarjanje v zunanji kuhinji.

Ker ne želite iztrebkov ljubljenčkov pobirati po celem dvorišču, jim lahko pripravite posebno mesto na dvorišču, ki je hkrati poseben dekorativen kotiček in še koristen. Biološke ostanke in druge odpadke z vrta pa shranjujete v kompostu, ki bo odlično gnojilo za vaš vrt ali visoko gredo.

Pogosta vprašanja in odgovori za urejanje dvorišč

Kaj vse je vključeno v ureditev dvorišča?

V urejanje okolice je vključena košnja trave, grabljenje lista, okopavanje gredic, čiščenje vrta, obrezovanje dreves, grmovnic in žive meje, odvoz odpadkov na deponijo.

Lahko vključite krajinske arhitekte, ki vam bodo pripravili načrt ureditve vrta. Ponudniki urejanja okolice lahko za vas položijo travo, uredijo in zasadijo vrt ali opravijo celotno prenovo ali ureditev dvorišča, od izkopavanja, ureditve zalivanja, odvodnjavanja, polaganja lesenih, betonskih ali drugih površin na vrtu.

Minimalistična ureditev dvorišča
Minimalistično, a zanimivo urejeno dvorišče pred hišo.

Preberite tudi:  ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Vprašanja pred urejanjem dvorišča

Pomembno je, da veste, kako lahko ureditev dvorišča izvedete v skladu z okolico doma. Vprašajte se, za kaj potrebujete prostor, za katere namene ga boste uporabljali. Naredite načrt, kaj si želite za vašo okolico, če imate malo dvorišče, ne zasadite velikega drevesa, ki vam bo zasedlo veliko prostora.

Imejte resnična pričakovanja, kaj vaš vrt in oklica zmoreta. Izvajalca povprašajte od kod dobiva rastline. Na kakšen način jih izbira, koliko časa bo trajala ureditev dvorišča. Jih bo sam tudi oskrboval čez čas ali boste morali za oskrbovanje poskrbeti sami. Avtohtone rastline bodo ob primerni skrbi rasle boljše, ker so navajene naših klimatskih pogojev. Če vam je všeč kakšna bolj tuja rastlin, se pa le pozanimajte pri ponudniku o pogojih vzdrževanja.

Preberite tudi:  INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Lepa zelenica in živa meja

Prezračevanje trave in redčenje žive meje sta dve dejavnosti za urejanje dvorišč, ki sta pomembni in primerni za ta čas. Sta eni izmed prvih stvari, ki jih opazite pri urejenem dvorišču. Travnate površine so se prebudile iz spanja in s pomočjo deževja vztrajno rastejo. Za lepo in čisto zelenico je pomembno prezračevanje, ki onemogoči rast mahu in pusti čisto zelenico.

Če imate v vaši živi meji iz cipres rjave, posušene dele rastline, je pomembno, da se ti odstranijo. Potrebno je odstraniti tudi naložene iglice na tleh ob koreninah, da se pusti rastlini lažjo pot za rast in razvoj.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za ureditev dvorišča (ponudbe / cene)
Ureditev dvorišča: Cene, trendi, ideje in preverjeni vrtnarjiocena bralcev
5 od 2