Revija Nasvet strokovnjaka

Ali naš življenjski slog vpliva na proces staranja?

fruit lot on ceramic plate

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Naše življenjske navade močno vplivajo na naš proces staranja. Pozitivne rutine, kot so redna telesna vadba, uravnotežena prehrana in osebna higiena, lahko zmanjšajo hitrost staranja. Ko se redno gibamo in se hranimo zdravo, je razgradnja telesnih tkiv počasnejša. To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj smo presenečeni, ko preko spletnega kalkulatorja starosti, kot je age calculator, izvemo dejansko starost znanih osebnosti. Večinoma so v boljši telesni formi in izgledajo mlajši, ker so sprejeli boljše življenjske navade, kot sta redna vadba in zdrava prehrana.

Prehranjevalne navade

Zdrava in uravnotežena prehrana je ključnega pomena za zdrav življenjski slog. Številne raziskave so pokazale, da prehrana, bogata s sladkorji, lahko pospeši proces staranja. Ljudje, ki uživajo svežo in kakovostno hrano, večinoma izgledajo mlajši in sveži tudi v starejšem obdobju življenja.

Telesna vadba in naša koža

Ljudje, ki redno telesno vadijo, večinoma ugotavljajo, da je njihova koža boljša in sveža, saj z izboljšanjem telesne presnove dobi več kisika. Vadba je eden izmed najučinkovitejših načinov za zmanjšanje prezgodnjega staranja kože in ohranjanje mladostnega videza. Telesna vadba lahko tudi zmanjša raven holesterola v krvi, predvsem lipoproteina nizke gostote (LDL), ki je eden glavnih vzrokov za staranje kože.

Nežno umivanje kože

Nežno umivanje kože lahko zmanjša hitrost staranja kože. Negovana koža je mehkejša in bolj sijoča. Za nego kože se večinoma uporabljajo kreme in losioni, ki kožo navlažijo in ji dajo sijoč videz. Za zdravo kožo je pomembno tudi pitje zadostne količine vode, ki kožo hidrira in jo naredi svežo.

Zaključek

Koža je eden izmed najbolj očitnih kazalcev staranja na našem telesu. Če ne poskrbimo za svojo kožo, lahko izgledamo starejši, kot v resnici smo. Zato je skrb za kožo eden izmed najučinkovitejših načinov za preprečevanje procesa staranja.

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno