Dekliščina: Ideje in igre za dekliščino + vse kar paše na bridal shower

ocena bralcev
5 od 6

Dekliščina je nekako zadnja zabava v samskem stanu, pred poroko, ki bo sledila v kratkem. Zato je potrebno poskrbeti, da bo zares nepozabna in naravnost nora! Seveda pa je največ odvisno od neveste in njenih želja. Ker pa se zavedamo, da je idej včasih premalo, vam v spodnjem članku pomagamo z nekaj novimi idejami za najbolj noro dekliščino, ki so jo boste za zmeraj zapomnile.

OMISLI.SI/POROKO

(preverjeni poročni ponudniki)

>> prenesite si poročni planer <<
/ pdf / download / brezplačno /

Dekliščina: Ideje, igre in naloge za popolno dekliščino

Dekliščina
Dekliščina

Navadno se dekliščina praznuje na domu neveste, priče ali druge prijateljice, na najetem prostoru za piknik ali v najljubšem lokalu. Če se dekleta, ki bodo prisostvovala dekliščini, med seboj še ne poznajo, se lahko za začetek igrate igro “resnica in laž”. To je igra, pri kateri bo vsaka povedala tri svoje dogodivščine. Od naštetih dogodivščin bo ena laž, dve pa resnica, ostala dekleta pa bodo morala ugotavljati, katera dogodivščina ni resnična. Tako boste odlično prebile led in se bolje spoznale.

Nevesti lahko pripravite tudi majico (tukaj preverite, koliko stane tisk na majice), na kateri mora do konca noči na primer zbrati 10 telefonskih številk samskih fantov. Lahko pa jo postavite pred kakšen še bolj drzen izziv.

Organizirate lahko turnejo po lokalih v vsakem pa naj nevesto čaka poseben izziv, ki ji ga lahko poda natakar. Po lokalih jo lahko vodite same ali pa v vsakem lokalu pustite namig, ki ga mora nevesta najti in samo ugotoviti, katera postaja je naslednja.

Ker se bo s poroko njeno samsko življenje končalo, potrebujete zagotovilo, da kot poročena ženska ne bo pozabila svojih prijateljic. Na koncu večera prinesite pogodbo, s katero bo podpisala, da se bo še naprej redno udeleževala skupnih kavic, enodnevnih pobegov na obalo in rojstnodnevnih zabav. S tem si bo dokončno pridobila vaše dovoljenje za poroko.

Dekliščino pa lahko praznujete tudi v nekoliko drugačnem duhu. Lahko se odločite za skupen izlet na morje ali v gore, ali pa se odločite za skupen ogled katerega od evropskih glavnih mest.

Majice za dekliščino

Majice za dekliščino
Majice za dekliščino

Na dekliščini nikakor ne gre brez ujemajočih se majic. Nevesti je potrebno nabaviti odštekano in noro majico, ki jo bo še dolgo spominjala na to noro noč. Veliko ponudbo lahko zasletimo na spletu, kjer lahko izbiramo med različnimi motivi in napisi na majicah.

> Preverite še: Koliko stane tisk na majice?

Dekliščina: Vprašanja in diploma za bodočo nevesto

Seveda pa se vsi strinjamo, da kljub temu, da nevesta več ne bo samska, nikakor ne sme pozabiti na svoje najboljše prijateljice, s katerimi je preživela veliko čudovitih skupnih trenutkov. Zato ji je potrebno zastaviti nekaj vprašanj na podlagi katerih nam bo prisegla zvestobo, vse skupaj pa bo potrdila tudi diploma, na katero se lahko podpišete vse prijateljice!

Omisli.si/poroko
Vsi preverjeni Poročni ponudniki na enem mestu >> Omisli.si/poroko.

Kdaj in kdo mora organizirati dekliščino?

Velikokrat debata nanese tudi na to, kdo mora pravzaprav organizirati dekliščino. Navada je, da dekliščino organizira najboljša prijateljica, ki je navadno tudi priča na poroki, vendar to nikakor ne pomeni, da nevesta nima nobene besede pri tem, kako bo dekliščina izgledala. Naravno je, da je tudi pri organizaciji dekliščine potrebno upoštevati nevestine želje – če si ne želi nore žurke, se lahko imate naravnost odlično tudi na izletu na morje ali pa v hribih. Lahko pa se sestanete tudi samo na tortici in uživate ob sproščenem klepetu.

> Preverite še: 5 stvari, na katere ne smete pozabiti na dekliščini

Darilo za dekliščino in kdo kaj plača?

Darilo za dekliščino
Darilo za dekliščino – kaj izbrati?

Običajno je, da povabljene na dekliščino s seboj prinesejo darila. Darila na dekliščini so običajno drzna in zapeljiva. Nikoli ne manjka sexi spodnjega perila in podvezic, seveda pa se lahko odločimo tudi za nakup uhančkov, ogrlice ali drugih dodatkov, ki jih bo naša prijateljica naravnost oboževala. Staro pravilo velja, da naj bi se kot darilo za dekliščino dalo nekaj novega, nekaj starega, nekaj modrega in nekaj sposojenega.

Vendar pozor! Praviloma velja, da stroške najetega prostora, hrane in pijače poravna nevesta. Se pa velikokrat punce dogovorijo in poberejo denar med sabo, s čimer zajetno zmanjšajo račun ali ga v celoti plačajo.

Kakšno vlogo ima priča na dekliščini?

Prav priča je tista, ki dekliščino dejansko organizira in poskrbi za vse podrobnosti, ki so z dekliščino povezane.

> Preverite še: Cena poroke: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji?

Kdaj se dekliščina najbolj išče?

Dekliščina je najbolj iskana tik pred najbolj popularnimi poročnimi meseci, to je navadno maja.

Kdaj je dekliščina najbolj iskana?

OMISLI.SI/POROKO

(preverjeni poročni ponudniki)

>> prenesite si poročni planer <<
/ pdf / download / brezplačno /
ocena bralcev
5 od 6