Popravilo in obnova oken, vrat in senčil: Cene in komu zaupati servis?

ocena bralcev
3.5 od 2

Zakaj bi vas moralo biti strah, da vam bo okno padlo na glavo, ko ga odprete na kip, saj so tečaji že tako slabi? Prav tako vam ni več treba okenske police obložiti z različnimi krpami in tekstilom, da bi preprečili prepih, ker okna slabo tesnijo. Zaupajte priznanemu serviserju, ki bo odpravil vse omenjene težave, ali pa vam svetoval najboljšega ponudnika za nakup novih oken. V nadaljevanju preverite, koliko stane popravilo oken, vrat ali senčil.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih mojstrov za popravilo in obnovo oken, vrat in senčil.

POPRAVILO / OBNOVA OKEN, VRAT IN SENČIL: CENE

povprečna cene za servis in obnovo oken / vrat / senčil ter ceniki

Pridobite ponudbe za popravilo / obnovo oken, vrat ali senčil

Vrsta servisaCena
Popravila in nastavitve oken, vrat ali senčil (servis)10 – 100 €/kom
Popravila senčil (servis)10 – 40 €/kpl
Menjava stekel ali polnil na oknih ali vratih110 – 240 €/m2
Obnova oken, vrat ali senčil20 – 150 €/m2
Servis garažnih vrat15 – 60 €/kos

Brezplačno do ponudb za servis oken / vrat / senčil (preverjeni ponudniki)

Koliko stane servis oken vrat in senčil (popravilo / obnova / menjava…)?

Popravilo oken in vrat je lahko zahtevno, če nismo vešči tovrstnega dela. Lahko naredimo več škode, če stvari ne popravimo na pravi način. Servis stavbnega pohištva je zato bolje prepustiti mojstrom, ki so na tem področju izkušeni  in bodo znali popraviti še tako nerešljivo situacijo. Še posebej, če gre za menjavo steklenih elementov stavbnega pohištva.

SENČILA: CENE, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI SENČIL

Popravila in nastavitve oken, vrat ali senčil (servis)

Popravilo oken v večini primerov vključuje tesnitev in menjavo okenskega okovja. Včasih pa je dovolj, če mojster okvir le dobro podmaže na gibljivih mestih. Za tesnitev oken ali druga enostavnejša popravila boste odšteli od 10 – 15 €/kom. Servis vrat (vhodnih ali balkonskih) vključuje redni pregled, nastavitve tesnenja, popravilo vratnega okovja, menjavo kljuke ali ključavnice in okvirno stane med 25 – 50 €/kom. Cena je višja, v kolikor gre za menjavo stekla na vratih ali druga, večja popravila. Pri vhodnih vratih (predvsem lesenih), je lahko težava, da se zaradi različnih vremenskih sprememb in vlage uvijejo ali povesijo. V tem primeru serviser opravi stabilizacijo vrat, ki je okvirno zaračunana po ceni od 50 – 100 €/kom.

> Vse o drsnih vratih.

popravilo-okna-zakaj-je-pomembno
Naj bo vaša okenska polica obdana s priljubljenimi rastlinami ali dekorativnimi elementi, namesto s predmeti, ki preprečijo prepih. Reden servis vam zagotovi popravilo okna, vključno s ponovno zatesnitvijo.

Kar pa zadeva senčila, so stroški popravila predvsem odvisni od vrste in velikosti senčila. Za rolete boste okvirno odšteli od 10 – 40 €/kpl. Odvisno, koliko popravil je potrebnih. Najdražja je menjava dvižnega traku in avtomata za rolete. Stroški servisa žaluzij pa so odvisni predvsem od tega, ali gre za notranje ali zunanje žaluzije. Popravilo zunanjih okvirno stane od 15 – 25 €/kpl. Servis notranjih žaluzij pa je običajno cenejši, saj so tudi senčila manjših dimenzij. Okvirna cena od 10 €/kpl dalje, v kolikor gre le za menjavo vrvice na žaluzijah. Menjava celotnega mehanizma, ali zamenjava žaluzije z novo pa bo dražja, pri tem upoštevajte tudi stroške nakupa.

Preverite tudi: HIŠNI SERVIS: CENIK IN PREVERJENI HIŠNI MOJSTRI ZA MALA HIŠNA POPRAVILA

Menjava stekel ali polnil na oknih ali vratih

Cena menjave stekel je odvisna od tega, za katero vrsto stekla gre. Lepljeno steklo je cenejše v primerjavi s kaljenim. Za menjavo lepljenega stekla boste odšteli od 110 – 140 €/m2. Menjava kaljenega stekla pa med 150 in 240 €/m2. Preverite, ali izvajalec, pri katerem ste kupili okna ali vrata, zagotavlja garancijo na izbrane izdelke. V tem primeru vam pripada popravilo stekel ali polnil na garancijo. Prav tako lahko podjetje ima zaposlene mojstre serviserje, ki so specializirani na področju menjave stekel ali polnil. Najbolje se je obrniti nanje, saj izdelke poznajo in bodo vam znali ustrezno pomagati.

Obnova oken, vrat ali senčil

Za prenovo ali obnovo oken boste okvirno odšteli od 100 – 150 €/m2. Obnova poleg servisa in popravila okenskih okvirjev, stekel ali okenskega okovja lahko vključuje zamenjavo okvirjev ali stekel. Serviser lahko že z manjšimi popravili poskrbi za svež izgled vaših oken ali vrat. To je na primer pleskanje okenskih okvirjev ali vratnih podbojev, v kolikor gre za lesen material. Ali pa kitanje in brušenje stene ali zidu ob okenskem / vratnem okovju. Za lažjo predstavo, obnova oken, ki vključuje kitanje, brušenje in pleskanje lesenih okvirjev dimenzije 100 x 140 cm vas bo okvirno stala od 20 – 24 €/m2. Vrsto del pa lahko z minimalnimi stroški opravite tudi sami. Redno čiščenje, ali podmazanje tečajev je del rednega vzdrževanja za kvalitetno uporabo. Vsaj dvakrat letno pa svojim oknom ali vratom privoščite generalno čiščenje senčil, za kar lahko najamete priznan čistilni servis.

popravilo-senčil-cena
Nad obnovljenimi ali popravljenimi senčili za okna ne boste navdušeni samo vi, temveč tudi vaši hišni ljubljenčki.

Servis garažnih vrat

Ob nakupu novih garažnih vrat vam izvajalec zagotovi določeno garancijo. V kolikor pa ne morete več uveljavljati garancije, se za popravilo garažnih vrat obrnite na priznan servis. Da se izognete morebitnim težavam, priporočamo redno izvajanje vzdrževalnih pregledov s strani serviserja. Ta bo takoj odpravil morebitne obrabe, preden bi te vodile v večje poškodbe. Priporočeno je, da pregled garažnih vrat izvedete vsaj na vsaki dve leti, oziroma po potrebi, glede na uporabo vrat. Okvirna cena za servis, ki vključuje strokovni pregled, nastavitev vrat, pritrjevanje vijakov ali popravilo motornega sistema garažnih vrat okvirno stane od 30 – 60 €/kos. Redni servisni pregled je cenejši, od 15 – 30 €/kos z vključenim ddv.

Preverite tudi: GARAŽNA VRATA CENIK: CENE IN PREVERJENI MOJSTRI ZA GARAŽNA VRATA Z MONTAŽO

Pogosta vprašanja in odgovori za servis oken in vrat

Odgovarjamo na nekaj najpogostejših vprašanj, ki zadevajo popravilo oken, vrat ali senčil. Če vas zanima še kaj, nam pošljite povpraševanje in pomagali vam bomo poiskati ustrezno storitev.

Kaj se bolj splača, obnoviti stara okna ali kupiti nova?

To je predvsem odvisno od starosti, dotrajanosti in kvalitete sedaj uporabljenih oken. Če so odslužila svojemu namenu do te mere, da tudi dodatna tesnitev ali popravilo mehanizma za odpiranje ne bo rešilo težave, je smiseln nakup novih. Prav tako je odvisno od izolacije objekta in izbranega načina ogrevanja. Okna, ki slabo tesnijo, namreč lahko povzročajo velike toplotne izgube, kar za vas pomeni dodaten strošek. Težko je torej posplošiti, kaj je za posamezno stranko res najboljša izbira. Zato vam svetujemo, da se obrnete na priznanega mojstra, ki bo preveril stanje vaših oken in vam svetoval, katera izbira je za vas najugodnejša in tudi najbolj funkcionalna. Podrsajte navzdol in poglejte seznam mojstrov serviserjev, med katerimi lahko izbirate.

Preverite tudi: NOTRANJA VRATA CENIK: CENE IN PREVERJENI PONUDNIKI NOTRANJIH VRAT S PODBOJI IN MONTAŽO

Koliko stane montaža roletnega sistema ali žaluzij?

Da zaščitite vaša okna pred močnimi sončnimi žarki, ali si v času spanja zagotovite temo, montirajte roletne ali žaluzijske sisteme. Cena za montažo roletnega sistema ali sistema notranjih žaluzij znaša od 20 – 40 €/kos dalje. Stroški izvedbe zunanjih žaluzij pa med 50 in 120 €/kos. Za enostavno in pravilno uporabo je pomembno, da so tako rolete kot žaluzije pravilno montirane, da ne poškodujejo okna ali stene. Prepustite montažo izkušenim mojstrom in preprečite dodatne stroške ob nepravilni namestitvi.

Preverite tudi: VHODNA VRATA: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI VSEH VRST ZUNANJIH VHODNIH VRAT

Koliko stane montaža komarnika?

Cena za montažo komarnika okvirno znaša od 20 – 35 €/kos. Odvisna je od velikosti okna in zahtevnosti montaže izdelka. Stroški ne vključujejo nakupa komarnika, ki je na trgu dostopen po različnih cenah. Odvisno od velikosti, načina izvedbe in materiala, iz katerega je izdelan. Ob nakupu večje količine komarnikov, za več oken ali vrat, pa lahko koristite tudi količinski popust.

Na kaj moram pri izbiri servisa za popravilo oken / senčil / vrat biti še posebej pozoren?

Mojster vam običajno zaračuna storitev po vnaprej določenem ceniku. Stroški pa se lahko spremenijo, odvisno od količine in vrste popravila. Prav tako navadno v ceno še niso vključeni potni stroški, zato pri izračunu končnih stroškov upoštevajte tudi to. Ko obnavljate okna, ne pozabite tudi na popravilo strešnih oken. Preden sklenete pogodbo o sodelovanju, se s ponudnikom pozanimajte o informativnih cenah storitev in dodatnih stroških, ki se pri izvajanju servisa lahko zaračunajo.

Preverite tudi: OKNA CENA: ANALIZA CEN, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH TIPOV OKEN Z MONTAŽO (+SENČILA +POLICE)

Popravilo in obnova oken, vrat in senčil: Seznam ponudnikov

Montaža Robert Kern, LSA – Prenova Leon Poštrak Orgl, Mizarski servis Marjan Nagode, Servis in storitve Uroš Vohar, Vgrajevanje stavbnega pohištva Stanko Češarek, Servis oken in vrat Martin Florjan, DP Locks, Simer Plus proizvodnja, Granik, MIG Montaža in posredništvo Marko Verbič, Pabu storitve, DS Gradbeništvo Svetozar Saveljić, Vrata Zorman, Zaključna gradbena dela Tadej Matjašič, Eltro, 2M Marjan Dornik, Šipca steklarstvo, Deni Ceglar, Boris Klopčič, Gorazd Klopotan, MGM Montaže zaključna gradbena dela Suzana Gruber, Vgrajevanje stavbnega pohištva Aleks Aleksov, Elita Group, Hišni servis Blaž Burnik, Asplast, Krivina Plus Ude Franc, Montaža stavbnega pohištva Zoran Nikolič, Bole Boštjan Les, Montaža lesenih elementov in posredništvo Janez Gošnjak, 2S Zaključna gradbena dela Selvin Mušeljić, Gašper Zemljič, Vojko Remškar, Rok Kastelec, R-les Rok Podržaj, Montaža Andrič, Samgal proizvodnja in storitve, …


PONUDNIKI SERVISA OKEN in VRAT se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?

pridobivanje strank omisli.si


Lesokras, Konto-Pro, Marjan Omanovič, Montaža in servis stavbnega pohištva Slavko Rakar, Zaključna dela v gradbeništvu Branko Bajc, Amkos, Boris Koprivc, Steklarstvo Kramarič, Okna in vrata Nagode, Servis AJM, K.U.R.B.L. – servis oken in vrat Marjan Florjan, Steklarstvo Benda, Hišni servis Gajšek, Rek, Hišni servis Maribor, Dn Salus, Te&ka, Šoštarič Zdenko, Žaluzije.com, Tamaks, Marjan Miško, Miran Topolovec, Allhome, Projekti No. 1 Jernej Mavrovič, Splošno mizarstvo Dušan  Fidler, Dorko, Numi System, Klem-Commerce, Štajer Les, Aspekta Okna, Vaš Dom, Aktal, Vgrajevanje stavbnega in drugega pohištva Dean Makoter, Ozara Zc, Vgrajevanje stavbnega pohištva Vališer Drago, Roletarstvo Viktor Miklaužič, Pomik,  A-J-S Podjetje za montažo in storitve, Slavko Radolič, Papi montažne vgradnje Andrej Papa, Vratko Servis in mnogi drugi. To je le del seznama ponudnikov za popravilo oken, vrat in senčil. Na tej povezavi dostopajte do celega seznama mojstrov in prihranite svoj čas ter denar z iskanjem.

Brezplačno do ponudb za servis oken / vrat / senčil (preverjeni ponudniki)ocena bralcev
3.5 od 2

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja