Revija Nasvet strokovnjaka

LESENA OKNA: Cena, prednosti, slabosti ter preverjeni ponudniki za okna

lesena-okna-ponudniki-cena

Kazalo

ocena bralcev
3.7 od 3

Za vse ljubitelje naravnih gradbenih materialov so lesena okna prav gotovo prava izbira. Ta bodo vaš dom povezala z naravo in mu dodala pridih domačnosti in topline. V kolikor boste bivalni prostor opremili v rustikalnem slogu pa bodo okna iz lesa temu dodala še piko na i. So tudi med cenovno dostopnejšimi, prav tako pa se zaradi naravnega materiala ponašajo s kar nekaj prednostmi – izolacija, visoka stopnja energijske varčnosti …

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov oken ter podrobno analizo cen, prednosti in slabosti vseh vrst oken.

Preverjeni ponudniki za lesena okna z montažo
lesena-okna-ponudniki-cena
Lesena okna bodo vaš dom povezala z naravo.

Povprečne cene za lesena okna in ceniki

Lesena okna so med cenovno dostopnejšimi možnostmi. Zanje boste odšteli od 160 € naprej, odvisno od svojih preferenc in želja. Ob odločitvi za nakup novih oken pa se pogosto odločamo tudi za nakup ujemajočih se okenskih polic. Več o opcijah in cenah le-teh si lahko preberete tukaj.

 

Prednosti lesenih oken

lesena-okna-ponudniki-cena
Okna bodo vašemu domu dodala pridih domačnosti.

Lesena okna omogočajo zelo dobro zvočno izolacijo. Še več –  so najbolj priznana glede na svojo sposobnost toplotne izolacije ter zagotavljajo visoko stopnjo energijske varčnosti. Poleg tega pa les, kot naravni material, poudari toplino vašega doma ter ga zbliža z naravo.

Slabosti lesenih oken

Lesena okna so nekoliko težja za vzdrževanje in čiščenje kot okna iz umetnih materialov (PVC, ALU okna ipd). Pomembno je, da jih večkrat premažete z različnimi zaščitnimi sredstvi in jih tako zaščitite pred dotrajanostjo in okoljskimi vplivi. Če boste okna letno osvežili s slojem zaščitnega premaza vam vzdrževanje ne bi smelo povzročati problemov. V izogib temu opravilu pa vam priporočamo nakup ALU-les oken, pri teh je zunanja plast okna prevlečena z zaščitno plastjo aluminija. Notranji, lesen del, pa bo še vedno lepo poudaril toplino vašega doma.

Nepovratna sredstva Eko sklada za lesena okna?

Subvencijo za nepovratna sredstva Eko sklada lahko uveljavljate tudi ob zamenjavi obstoječih vertikalnih ali strešnih oken z lesenimi okni. Ključnega pomena je, da so te energijsko učinkovite in da dosegajo ustrezno toplotno prehodnost. Imeti morajo tudi večslojno zasteklitev (po navadi je ta trojna). Nepovratna sredstva lahko pridobite le za stanovanjske stavbe z gradbenim dovoljenjem, izdanim pred 1.7.2010. Omenjena subvencija znaša do 20 % priznanih stroškov, oziroma ne več kot 150 € na kvadratni meter novih oken. Prav tako lahko za eko sklad okna uveljavljate kreditiranje, ki znaša od 1500 € do 40000 €. Več o nepovratnih sredstvih Eko sklada za lesena okna si lahko preberete tukaj.

Preverite tudi: EKO SKLAD: KAKO PRIDOBITI NEPOVRATNA SREDSTVA EKOSKLADA + AKTUALNI RAZPISI ZA SUBVENCIJO / KREDIT

Ideje in trendi za lesena okna (slike / fotografije)

Lesena okna so primerna za vse, ki prisegati na gradnjo iz naravnih materialov. Če se odločate za bolj rustikalen stil notranje opreme,  bodo lesena okna zagotovo dodala piko na i temu dizajnu. Izbirate lahko med različnimi velikostmi in oblikami, prav tako pa lahko izbirate še med barvnimi toni lesa, ki bo najbolj ustrezal dizajnu vašega doma.

lesena-okna-rustikalno-cene-ponudniki
Rustikalen videz, ki mu lesena okna dodajo piko na i.

Ponudniki za lesena okna

Nekaj ponudnikov oken z lesenimi okvirji: ajm, oknakli, okna nagode, m-sora, gašper, stajerles-trade.si, glin, mik-celje, okna satler, okna capris, marles, roletarstvo-bayer.si, kosec trade, okna semrl, tajhmajster.si, judez.eu, mizarstvo perko, inles, lip-bled … Tukaj lahko preverite nabor preverjenih ponudnikov oken in si tako si lahko olajšate odločitev ob nakupu oken ter prihranite svoj čas in denar. Z vašo pomočjo pa smo izbrali še najboljšega ponudnika oken.

Koraki za uspešno prenovo

Okna > TOP 10 izbor > Najboljši ponudnik za okna

 

seznam ponudnikov za okna


IŠČEMO PONUDNIKE OKEN
posredujemo vam stranke, brezplačen vpis

Kdaj Slovenci najbolj iščemo okna?

graf-okna-cena-povpraševanje-alu-les
Največ povpraševanja po novih oknih je v mesecu marcu in maju, najmanj v decembru.

Po podatkih omisli.si ter analize Google iskanj, je povpraševanje po oknih v Sloveniji relativno visoko skozi vso leto. Porast zaznavamo predvsem v  pomladnih mesecih, predvsem v mesecu marcu in juniju ko se ljudje zaradi zimskih vremenskih vplivov odločajo za nova okna. Prav tako so to meseci poletjem, ko lahko s kvalitetnimi okni dom primerno izoliramo in se izognemo pretirani vročini.  Nekoliko nižje je povpraševanje v decembru, ko so dela (montaža itd.) otežena zaradi mraza. Tukaj lahko preverite po katerih oknih je v Sloveniji povpraševanje trenutno največje.

Preverjeni ponudniki za lesena okna z montažo
ocena bralcev
3.7 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno