Revija Nasvet strokovnjaka

Senčila: Cene, trendi, ideje in preverjeni ponudniki senčil

Kazalo

ocena bralcev
5 od 6

Zunanja in notranja senčila so ključnega pomena za prijetno, udobno in sproščeno bivanje v vašem domu. To še zlasti velja v toplejših mesecih, ko se temperature zvišajo, sončni žarki pa postanejo močnejši. Je zdaj čas, ko želite svoje bivalne prostore še bolje zaščititi pred pretiranim segrevanjem? Bi si radi omislili prijetno senco na terasi ali balkonu, da lahko nemoteno posedate na svežem zraku? Ne glede na to, ali iščete polkna, rolete, žaluzije, tende, nadstreške ali komarnike, boste vse odgovore našli v spodnjem članku. Preberite vse o cenah, trendih, idejah in preverjenih ponudnikih za zunanja in notranja senčila, ki bodo uresničili vaše želje točno tako, kot ste si zamislili.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov senčil.

SENČILA: CENE

povprečne cene za senčila ter ceniki

15-300 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene ponudnike za senčila (ponudbe / cene)

Tip senčilaCena senčila
Klasične zavese15-45 €/m2
Panelne zavese30-70 €/m2
Plise zavese50-80 €/m2
Roloji (rolo zavese)25-42 €/m2
Predokenske rolete110-130 €/m2
Podometne rolete90-140 €/m2
Nadokenske rolete110-130 €/m2
Screen senčila180-220 €/m2
Notranje žaluzije20-35 €/kos
Zunanje žaluzije50-125 €/kos
Brisole200-300 €/m2
Tende / markize100-150 €/m2
PVC polkna180-220 €/kos
ALU polkna120-200 €/kos
Lesena polkna230-270 €/kos
Plise senčila50-90 €/kos
Komarniki50-100 €/m2
Nadstrešek za teraso (pergola)od 500 € naprej
Nadstrešek za balkonod 400 € naprej
Senčna jadra180-300 €/kos

Kontaktirajte preverjene ponudnike za senčila (ponudbe / cene)

Najboljši ponudniki za senčila v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za senčila

Če menite, da vam ljubi ponudnik za senčila manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Senčila – Povprečne cene in ceniki (cena senčenja)

Zavese

Klasične zavese

Za vse ljubitelje klasike in preprostosti so klasične zavese več kot odlična izbira. Na volji so v različnih odtenkih, tkaninah, vzorcih, okrasnih robovih in čipkah, ki lahko popestrijo njihov videz. Cena klasičnih zaves do 130 mm se giblje od 15 do 45 €/m2. Cene variirajo glede na velikost, vrsto blaga, vzorcev in dekoracij, karnis ter seveda ponudnika.

moderne zavese cene
Za vse ljubitelje klasike in preprostosti so klasične zavese več kot odlična izbira.

Panelne zavese

Panelne zavese so elegantna izbira zaščite pred nezaželenimi pogledi in sončnimi žarki, ki v vaš dom hkrati vnesejo dovoljšnjo mero naravne svetlobe. Cena panelnih zaves z drsnimi paneli do širine 50 cm in klasičnim antistaičnim tekstilom se giblje med 30 in 70 €/m2, ponavadi je v to vključena tudi montaža. Cena je v veliki meri odvisna od kvalitete materiala, velikosti, morebitnih dekoracij, karnis in različnih ponudnikov.

moderna senčila panelne zavese cena
Panelne zavese so elegantna izbira zaščite pred nezaželenimi pogledi in sončnimi žarki

Plise zavese

Plise zavese poskrbijo za intimnost bivalnega prostora, dobro razpršeno svetlobo in čudovito dekoracijo vašega doma. Okvirna cena plise zaves vključno z montažo in zatemnitvenim tekstilom se giblje med 50 in 80 €/m2. Cena je v veliki meri odvisna od kvalitete materiala, velikosti, morebitnih dekoracij in različnih ponudnikov. Prosojne plise zavese stanejo povprečno 40 €/m2, plise zavese za strešna okna pa 50 €/m2.

plise zavese
Plise zavese nudijo izjemno prilagodljivost senčenja.

Roloji (rolo zavese)

Rolo zavese so cenovno relativno ugodne, primerne pa so za senčenje vseh oblik oken. Predstavljajo odličen način, kako nadomestiti klasične zavese in v dom vnesti nekaj svežine. Vašemu domu bodo dodale pridih modernosti in sodobnosti. Cena je odvisna od velikosti površine, ki jo želite senčiti, kvalitete materiala zavese in navojne glave ter različnih ponudnikov. Za rolo zavese lahko odštejete od 25 do 42 €/m2.

senčenje rolo zavese cene
Rolo zavese so cenovno relativno ugodne, primerne pa so za senčenje vseh oblik oken.

Rolete

Predokenske rolete

Pri predokenskih roletah je roletna omarica namesto nad okno zmontirana pred njega. So odlična rešitev v primeru že dokončanega objekta, saj se pritrdijo neposredno na okenski okvir oziroma na fasado. Predokenske rolete so ekološke in naravi prijazne, saj nudijo odlično toplotno izolacijo, zaradi česar lahko letno konkretno zmanjšate porabo energije in stroške bivanja. Cena za namestitev predokenskih rolet se giblje med 110 in 130 €/m2.

predokenske rolete cene
Pri predokenskih roletah je roletna omarica namesto nad okno zmontirana pred njega.

Podometne rolete

Podometne rolete so izdelane iz trpežnih materialov, ki so na voljo v različnih odtenkih barv, zato lahko izberete takšne, ki vam najbolj ustrezajo. Prednost podometnih rolet je predvsem dobra zvočna in toplotna izolacija, zatemnitev prostora in zaščita pred vlomilci. Pokrov roletne omarice se vgradi pod fasado in zaradi tega na zunaj ni viden. Cena podometnih rolet se giblje med 90 in 140 €/m2, vključno z omarico in klasičnimi lamelami do širine 40 mm. Cena je odvisna od ponudnika, vrste materiala in površine senčenega prostora.

podometne rolete cene
Podometne rolete.

Nadokenske rolete

Nadokenske rolete se vgradijo skupaj z okni, zato je pomembno, da montažo načrtujete vnaprej. Nadokenski sistem rolet je dobra toplotna in zvočna izolacija, rolete pa lahko upravljate ročno ali na elektropogon. Cena nadokenskih rolet je odvisna od različnih ponudnikov, izbire barve, dekoracij in morebitnih dodatkov, kot je integrirana zaščita proti insektom. Ponavadi se giblje med 110 in 130 €/m2.

senčila rolete cenik
Rolete so pogosta izbira senčenja in zastiranja pogledov na oknih.

Screen senčila

Screen senčila vam nudijo zaščito pred nepovabljenimi pogledi sosedov in vdorom insektov, poleti preprečujejo pretirano segrevanje bivalnega prostora, hkrati pa še vedno poskrbijo za optimalno količino naravne svetlobe. Ker so nameščena na zunanji strani okna, so izdelana iz vzdržljivega materiala, ki preživi tudi hujše vremenske razmere. Cena screen senčil je odvisna predvsem od kvalitete materiala, velikosti in različnih ponudnikov. Skupaj z montažo boste za screen senčila odšteli od 180 do 220 €/m2.

screen senčila cene
Screen senčila vam nudijo zaščito pred nepovabljenimi pogledi sosedov in vdorom insektov, poleti preprečujejo pretirano segrevanje bivalnega prostora, hkrati pa še vedno poskrbijo za optimalno količino naravne svetlobe.

Žaluzije

Notranje žaluzije 

Notranje žaluzije so klasično senčilo, ki je zelo enostavno za vzdrževanje, hkrati pa lahko vašemu domu doda pridih svežine in prijetno osvetlitev prostora. Zaščitite se lahko pred nepovabljenimi pogledi tujcev in močnimi sončnimi žarki, obenem pa domu dodate moderen videz. Cenovno so relativno ugodne, cena je odvisna od različnih ponudnikov, materiala, velikosti in sistema namestitve. Načeloma boste za notranje žaluzije odšteli med 20 in 35 €/kos.

žaluzije cene
Žaluzije so pogosta izbira senčenja in zastiranja pogledov na oknih.

Zunanje žaluzije (krpanke)

Zunanje žaluzije nudijo zaščito pred sončnimi žarki in vročino, stopenjsko regulacijo svetlobe, varčevanje z energijo in moderen videz stavbe, prav tako pa so odporne tudi na vlago, veter in dež. Cena je odvisna od različnih ponudnikov, materiala, velikosti in sistema namestitve. Za zunanje žaluzije lahko odštejete od 50 do 125 €/kos. V splošnem velja, da so nadometne zunanje žaluzije cenejše od podometnih.

senčila zunanje žaluzije podometne krpanke cene
Zunanje žaluzije nudijo zaščito pred sončnimi žarki in vročino, stopenjsko regulacijo svetlobe, varčevanje z energijo in moderen videz stavbe, prav tako pa so odporne tudi na vlago, veter in dež.

Brisole

Brisole je zunanje senčilo za senčenje velikih površin, ki zagotavlja odlično zaščito pred pretiranim segrevanjem in močnimi poletnimi sončnimi žarki. Ker je sestavljeno iz horizontalnih in vertikalnih lamel, ki so vrtljive, lahko z njihovo pomočjo uravnavate količino svetlobe, ki jo želite. Lamele skrbijo tudi za optimalno zračenje in odvajanje vročega zraka, zato se lahko v senci brisoleja v vročih poletnih dneh popolnoma sprostite in uživate. Če vas preseneti nenaden naliv, lahko lamele hitro zaprete in s tem preprečite vdor vode na vašo teraso. Brisole vas bo stal med 200 in 300 €/m2.

brisole cene
Brisole je zunanje senčilo za senčenje velikih površin, ki zagotavlja odlično zaščito pred pretiranim segrevanjem in močnimi poletnimi sončnimi žarki.

Tende / markize

Najpogostejša izbira je kar klasična tenda, ki je funkcionalna in zelo enostavna za uporabo ter vzdrževanje, hkrati pa v zvitem stanju ne zavzame veliko prostora. Cena klasične tende je odvisna od vrste, velikosti, materiala, načina zapiranja in različnih ponudnikov. Vključno z montažo boste za novo tendo odšteli od 100 do 150 €/m2. Tenda za balkon vas bo stala od 90 do 190 €/m2, tenda za teraso od 50 pa vse do 1200 €/m2. Za bolj natančno ponudbo se lahko obrnete na Omisli.si/tendo, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki tend.

senčila najboljsa-izbira-zunanjih-sencil-barva-lastnosti-cena
Združite funkcionalno in dekorativno funkcijo zunanjih senčil ali markiz. Pri izbiri upoštevajte možnosti vgradnje, ceno, lastnosti materialov in izgled. Naj vaša terasa ali balkon zablestita pod okriljem izbrane tende.

Preberite tudi: TENDE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI MARKIZ

Polkna

PVC polkna

Visokokvalitetni umetni materiali dajejo PVC polknam izjemno funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo. To so namreč senčila, ki so zelo odporna na vse vremenske vplive, kot so vlaga, vročina, mraz in veter. Njihovo vzdrževanje in čiščenje je enostavno, potrebno je le, da jih občasno obrišete z vlažno krpo. Cene PVC polken se gibljejo med 180 in 220 €/kos.

ALU polkna

Tudi ALU polkna so vzdržljiva in odporna, pripomorejo pa tudi k dobri zvočni in toplotni izolaciji. Z njihovo pomočjo se lahko zaščitite pred nezaželenimi pogledi, hkrati pa v prostor še vedno spustite dovolj svetlobe. Izbirate lahko med različnimi barvami in oblikami, kar pogosto vpliva tudi na ceno. Sicer je razpon cen za ALU polkna od 120 do 200 €/kos. Seveda je veliko odvisno tudi od različnih ponudnikov.

moderna polkna cene
Moderna lesena polkna.

Lesena polkna

Če ste ljubitelji tradicionalega sloga, za vas najbrž pridejo v poštev lesena polkna. Večno popularna izbira polken, ki daje vašemu domu pridih domačnosti, prijetnosti in topline. Še vedno veljajo za najbolj prijetna na pogled, saj dajejo idilični občutek in vaš dom povežejo z naravo. Prav tako so trpežna, vendar včasih potrebujejo nekoliko več vzdrževalnih del kot ALU in PVC polkna. Za lesena polkna boste odšteli od 230 do 270 €/kos, cena pa je odvisna od različnih ponudnikov, količine in vrste lesa.

senčila Klasična lesena polkna.
Klasična lesena polkna.

Plise senčila 

Plise senčila lahko namestite na vse vrste in oblike oken, odločate pa se lahko med pestro izbiro različnih barv, tkanin in vrst materiala. Nudijo vam učinkovito zaščito pred segrevanjem in sončnimi žarki, prav tako tudi pred nezaželenimi pogledi tujcev. So dober toplotni izolator, ki bo poleti pomagal vzdrževati prijetne temperature, pozimi pa vam bo prihranil stroške ogrevanja. Izbirate lahko med prosojnimi, pol-prosojnimi in zatemnjenimi plise senčili. Cena se giblje med 50 in 90 €/kos, odvisna pa je od različnih ponudnikov, materiala, velikosti senčene površine, morebitnih dekoracij in dodatkov.

plise senčila cene
Plise senčila lahko namestite na vse vrste in oblike oken.

Komarniki (mreža proti komarjem)

Če vam tople poletne noči kvarijo komarji in drugi insekti, bo prava izbira komarnika izvrstna rešitev za vas. Obstaja več vrst komarnikov, od česar je pogosto odvisna tudi cena. Izberete lahko fiksni, krilni, plise, rolo, drsni ali integrirani komarnik, najbolj pomembno pa je, da se odločite za pravo možnost. Pri tem je ključnega pomena, kako pogosto in intenzivno uporabljate okna, na katera nameravati namestiti komarnike. Za običajni komarnik  vključno z montažo in vodili boste odšteli od 50 do 100 €/m2. Cene se razlikujejo glede na material okvirja, vrsto komarnika in različne ponudnike.

komarniki cene
Obstaja več vrst komarnikov, od česar je pogosto odvisna tudi cena.

Nadstreški / pergole

Če iščete nadstrešek za teraso, balkon ali avto, se lahko obrnete na Omisli.si/nadstresek, kjer so zbrani vsi ocenjeni in preverjeni mojstri za nadstreške. Oddajte povpraševanje in glede na vaše želje izberite ponudbo, ki vam najbolj ustreza.

Nadstrešek za teraso (pergola)

Če želite na terasi v miru posedati v vseh vremenskih razmerah, vam vsekakor priporočamo, da si omislite pergolo. Teraso bo ščitila pred soncem in tudi drugimi vremenskimi vplivi, vašemu domu pa bo dala prijeten in domač videz. Čeprav morda ni najcenejša možnost, vam bo dobro služila še dolga leta. Cena je odvisna od ponudnika, sistema zlaganja in materiala –  ponavadi se uporablja les, aluminij ali jeklo. Za pergolo boste odšteli od 500 € naprej.

terasni-nadstresek-cenik
Omislite si nadstrešek za teraso. Tako vam vreme nikoli ne bo pokvarilo piknika.

Preberite tudi: NADSTREŠEK CENIK: POVPREČNE CENE NADSTREŠKOV (ZA AVTO, TERASO, BALKON, …)

Nadstrešek za balkon

Enako kot pri nadstrešku za teraso je tudi glavni namen nadstreška za balkon zaščita pred soncem in drugimi vremenskimi vplivi. Ne samo, da je funkcionalen, s pravo izbiro materiala in dodatkov lahko služi kot stilsko oblikovan dodatek vašemu domu. Stal vas bo od 400 € naprej, odvisno od materiala, velikosti balkona in različnih ponudnikov.

senčenje balkona nadstresek-za-balkon-lastnosti-in-cena
Zagotovite si streho nad glavo tudi na balkonu.

Senčna jadra

V zadnjih letih postajajo vse bolj popularna oblika senčil, gre za preprosto, a učinkovito zaščito pred sončnimi žarki in vročino. Na svojem vrtu si lahko ustvarite prijetno senco in brezskrbno uživate v topli polovici leta. Zahvaljujoč senčnemu jadru boste doma ustvarili počitniško in sproščeno vzdušje, obenem pa vašemu domu dodali moderen, prijeten in minimalističen videz. Če ste se odločili svoj vrt popestriti s senčnim jadrom, boste zanj odšteli med 180 in 300 €, odvisno od ponudnika in materiala.

Preverjeni ponudniki za zunanja in notranja senčila oz. kateremu mojstru zaupati senčenje?

Ponudnikov senčil je ogromno, med njimi so Pluton Plus d.o.o., GVT d.o.o., Senčila Zeus, Tende, Roletarstvo Berčan, Pluton plus, Koprivnik Andreja, Senčila Voje, Ombra, Senčila Klarex, Klander Matjaž s.p., Tetim d.o.o. Tendelux, Eltro d.o.o., Aleš Škrjanc s.p., Osem Dva Dva d.o.o., Markize, Tip-top Design d.o.o., Gašper okna, Lan d.o.o., Dekor senčila d.o.o., Roletarstvo Berčan d.o.o., Koprivnik Andreja s.p., Okenček, Fanina poslovne storitve d.o.o., Montaža in servis senčil Rolta, Golden ratio d.o.o., Bauhaus, Momax, Merkur, Jelovica d.o.o., Gradbeništvo Meli, Rolete Kosec d.o.o., Tehrol d.o.o., PVC Markus, Nagodeti Logatec d.o.o., Akrol Tomaž Kosec s.p., Montaža, Anže Mlakar s.p., Zgonec, Boštjan Bole s.p., Sibau d.o.o., Peal d.o.o., …


PONUDNIKI SENČIL se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…MKE d.o.o., Andrej Obržan s.p., Sašo Furman s.p., Jože Koštomaj s.p., Leskovar design d.o.o., Monterko Košir s.p., Boro Lazarević s.p., Tajles d.o.o., Tron d.o.o., Klemen Koželj s.p., Aleš Svetlin s.p., Urška Pavli s.p., Jože Klarić s.p., MIK Celje, Roletarstvo Berčan d.o.o., Senčila Oven, SM senčila d.o.o., Senčila in zavese Marin, Senčila Premrl Stojan s.p., Velux Slovenija, Roletarstvo Medle, Roletarstvo Senca, Senčila Rus, Senčila Capris d.o.o., AJM okna-vrata-senčila d.o.o., Sistemi senčil Langus d.o.o., Pronorm d.o.o., Alen Dakič s.p., Portal inženiring d.o.o., Mi-Mont, Karodi d.o.o., DN Salus d.o.o., Senčila Bled

Če želite zanesljivega ponudnika senčil, predlagamo, da se obrnete na omisli.si, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni mojstri. Oddajte povpraševanje in izberite ponudnika, ki vam najbolj ustreza. Tako se boste izognili nepotrebnemu zapravljanju časa in denarja, izbran mojster pa bo brez dvoma uresničil vaše želje in pričakovanja.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za senčila (ponudbe / cene)

Trendi, ideje in slike za senčila

Notranja senčila z vzorcem rastlin

V letu 2020 postaja povezanost in stik z naravo vse večji trend. Poleg tega, da dom okrasite s sobnimi rastlinami, si lahko omislite zavese z vzorcem listja, cvetov in narave. Takšna senčila vam bodo pomagala povezati notranjost vašega doma z zunanjostjo, vi pa se boste počutili bolj sproščeno.

senčila-z-vzorci-narave

Zavese z vzorci listja, cvetov in narave bodo povezale notranjost vašega doma z zunanjostjo.

Senčila z abstraktnimi geometrijskimi vzorci

V moderno opremljenih domovih je mogoče vse pogosteje opažati senčila z različnimi geometrijskimi vzorci. Najpogosteje so to spet zavese, lahko pa ste tudi bolj drzni in si omislite na primer senčno jadro z geometrijskimi vzorci. Najbolj priljubljeni so standardni trikotniki ali večkotniki v različnih barvah.

abstraktni-vzorci

Geometrijski vzorci so hit letošnjega leta, najbolj popularni so standardni trikotniki ali večkotniki.

Notranja senčila nevtralnih barv

Če si želite dom urediti v minimalističnem stilu, razni strokovnjaki svetujejo izbiro nevtralnih barv senčil,ki so zadnja leta eden največjih trendov. Ne samo, da se takšne barve lažje kombinirajo k različnim stilom, so tudi večno zimzeleni trend, ki ne gre nikoli iz mode.

senčila-nevtralnih-barv

Z nevtralnimi barvami ne morete zgrešiti, saj so moderne zdaj in bodo moderne še dolga leta.

Pametni dom

Na vaš ukaz se lahko ob sončnem vzhodu senčila avtomatsko dvignejo, ob sončnem zahodu pa spet spustijo. So pomemben del povezanega pametnega doma, ki skrbi za optimalno uravnavanje temperature v vseh letnih časih, varnost in varčevanje. Pametno upravljanje na daljavo je enostavno in trendovsko, vam pa omogoča popolno brezskrbnost in sproščenost.

Odločitev za pametna senčila vam lahko za vselej spremeni način življenja.

Senčna jadra

Poletje 2020 bodo zaznamovala senčna jadra. Vse bolj pomembna vrednota je namreč dobro počutje in sproščenost na domačem vrtu, senčna jadra pa zagotavljajo točno to. Zahvaljujoč temu trendovskemu dodatku se boste doma vsak dan počutili kot na počitnicah.

Čudovito senčno jadro lahko na vašem vrtu poskrbi za dopustniško vzdušje in popolno sproščenost.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Kontaktirajte preverjene ponudnike za senčila (ponudbe / cene)

Senčila: Pogosta vprašanja in odgovori glede senčenja

Kako izbrati prava senčila?

Večinoma se ljudje odločajo za več vrst senčil, tako pri zunanjih kot tudi notranjih. V različnih bivalnih prostorih si namreč morda želite različne stvari, prav tako pa je veliko odvisno tudi od lege površine, ki jo želite senčiti. Temeljito razmislite o cenah, življenjski dobi, vzdrževanju in funkcionalnosti posameznih senčil ter se na koncu odločite za optimalno opcijo. Če se v kopici najrazličnejših vrst senčil izgubljate tudi vi, je najbolje, da se za začetek posvetujete s strokovnjakom. Nikar se ne odločajte za cenovno najbolj ugodno možnost – premišljena izbira senčil vam namreč lahko na dolgi rok prihrani ogromno nepotrebnih stroškov.

Naj izberem žaluzije ali rolete?

Pri takšni izbiri se morate najprej vprašati, kaj od senčil pričakujete in kakšni so pogoji v vašem domu. Rolete načeloma poskrbijo za boljšo toplotno izolacijo in zatemnitev prostora – če radi spite v popolni temi, vam v spalnici vsekakor priporočamo rolete. Prednost žaluzij pa je predvsem moderen videz in boljša regulacija svetlobe. Več informacij, mnenj in izkušenj lahko najdete tudi na forumu.

Kakšne so prednosti in slabosti pametnih senčil?

Pametna senčila lahko upravljate kadarkoli in kjerkoli – tudi na daljavo. Če vas preseneti slabo vreme ali močno sonce, lahko okna zasenčite kar na poti iz službe. Možno je celo samodejno upravljanje senčil po želenem urniku. Slabost električnega upravljanja senčil pa se hitro pokaže pri izpadu električnega toka, ko je upravljanje onemogočeno.

Na je treba biti pozoren pri izbiri tende?

Misliti je treba na to, ali želite senčiti teraso ali balkon. Prav tako je potrebno upoštevati geografsko lokacijo in vremenske vplive, zato je priporočljivo, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati glede na vašo situacijo. Pomembno je premisliti tudi o kvaliteti materiala, nosilni podlagi ter širini tende.

Kakšna je življenjska doba tende in kako jo vzdrževati?

Če boste tendo pravilno vzdrževali, bo imela precej dolgo življenjsko dobo. Tkanino lahko zamenjate kadarkoli, ogrodje pa vam bo zelo verjetno služilo doživljenjsko. Da se izognete morebitnim dodatnim stroškom in popravilom, poskrbite, da v slabih vremenskih pogojih, kot so dež, sneg in močan veter, vedno zvijete tendo. Poskrbite za čistočo, uporabite lahko vodo in blaga čistila, izogibajte se močnim in agresivnim čistilom. Tende nikar ne zvijajte, ko je mokra ali pa ob zelo nizkih temperaturah.

Kakšne so prednosti brisolejev?

Brisoleji so senčila, ki so namenjena predvsem senčenju večjih površin, njihova prednost pa je izjemna trpežnost, funkcionalnost, kompaktnost in odpornost. Ne samo, da dobro služijo senčenju zunanje površine, obenem so tudi odlična zaščita za teraso pred dežjem in vročino. Lamele so ponavadi vrtljive, kar vam omogoča uravnavanje senčenja.

Kakšne vrste polken izbrati?

Najpogostejša in tudi še vedno najbolj priljubljena so lesena polkna, saj so trpežna in predvsem prijetna na pogled. Ponavadi so lesena polkna iz smreke, macesna ali hrasta. Če vam videz lesa ni všeč, se lahko vedno odločite tudi za kovinska ali aluminijasta polkna. Ponavadi jih opazimo na stavbah bolj modernega videza. Izbirate lahko med paleto najrazličnejših barv in oblik. Ponavadi je aluminijasta polkna lažje vzdrževati, prav tako imajo nekoliko daljšo življenjsko dobo kot lesena.

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri komarnika?

Bodite pozorni, da je mreža (in tudi vsi ostali deli) dovolj odporna na vremenske vplive. Da lahko insektom popolnoma preprečite vstop v bivalni prostor, je pomembno, da se mreža tesno prilega okvirju vašega okna. Izbirate lahko med fiksnimi, plise, drsnimi in rolo komarniki. Preden se odločite za določeno vrsto komarnika, temeljito razmislite, kako pogosto in intenzivno uporabljate okna, na katere boste namestili komarnike. Če v izbiro niste prepričani, se lahko vedno posvetujete tudi s strokovnjakom.

Kdaj najpogosteje iščemo senčila in kdaj so ponudniki za senčenje v Sloveniji najbolj iskani?

najboljši-čas-za-senčila

Glede na podatke Omisli.si in analizo Google iskanj so ponudniki za senčenje v Sloveniji najbolj iskani v topli polovici leta, natančneje od aprila do julija, od tega največ meseca junija. Takrat postajajo sončni žarki vse močnejši, temperature pa se povzpnejo tudi nad 30 stopinj Celzija, s čimer lahko pojasnimo nenaden skok povpraševanj po senčilih. Avgusta se zanimanje za senčenje začenja umirjati, v hladni polovici je povpraševanja najmanj, še posebej decembra.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za senčila (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 6

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno