Revija Nasvet strokovnjaka

Preproste telovadne vaje, ki jih lahko naredite kar v domači postelji

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Poletje se vztrajno bliža, s tem pa tudi čas, ko si vsi želimo imeti kar se da popolno postavo. Na voljo je veliko možnosti, ob rednega obiskovanja fitnesa, osebnega trenerja, do najema nutricionista. Vse več je načinov, s pomočjo katerih lahko izgubite odvečno težo in pridobite mišično maso. Sestavili smo program telovadnih vaj, ki so primerne za vsakogar, tako za tiste z veliko fizične kondicije, kot tudi za tiste manj domače v telovadbi. Predstavljamo vam zabavne telovadne vaje, ki vas bodo ogrele za nadaljevanje dneva, izboljšale vašo cirkulacijo ter vas s tem iz dneva v dan naredile močnejše.

Sedaj pa se udobno namestite v postelji po dobro prespani noči. Zaokrožite z rameni, boki in glavo ter se pripravite na najbolj zabavne telovadne vaje, za katere ste kadarkoli slišali.


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

1. Sladoled

Blazino (lahko tudi vzglavnik) položite pod telo, malo nižje od višine ramen. Roke zravnajte nad glavo. Sprostite se in se “stopite” kot sladoled, ki se topi na soncu. Nasmehnite se na ves glas, poskušajte se smejati s prepono, napnite trebušne in prsne mišice. Poskusite se povsem sprostiti ter začutiti vse mišice v vašem telesu, med tem ko še vedno povsem zravnano ležite na postelji.

Vaja imenovana sladoled
Telovadna vaja: sladoled

2. Umivanje

Blazino postavite pod svoj vrat. Dlani najprej zdrgnite med seboj, nato pa se z dlanmi nežno drgnite po obrazu. Vajo izvedite tako, da se z dlanmi najprej pomikate od vratu proti čelu, nato pa spet nazaj proti vratu, vajo izvajajte s krožnimi gibi. Lahko jo nadaljujete še po prsih ter vse do bokov. Tako boste spodbudili cirkulacijo in v lica vlili barvo.

> Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Telovadna vaja: umivanje
Telovadna vaja: umivanje

3. Ožemanje

Še vedno ležite na hrbtu, z blazino pod vašim vratom. Telovadna vaja se izvaja tako, da eno roko dvignete proti stropu ter jo poskušate z drugo potegniti navzdol. Uporabite malo sile, vendar ne preveč. Začnite pri konicah prstov, iztegnjeno roko potiskajte navzgor, med tem ko jo z drugo roko vlecite navzdol, do komolcev in ramen. Z eno roko krožite po drugi in jo s tem “ožemajte”. Enako ponovite tudi na drugi roki.

Telovadna vaja: ožemanje
Telovadna vaja: ožemanje

Enako lahko naredite na svojih nogah, stiskajte in “ožemajte” jih od konic prstov, vse do pasu. S tem boste pognali kri v svoje žile in lahkotnejše začeli dan.

4. Korenine

Ležite na hrbtu, z blazino pod vratom. Ena noga naj bo pokrčena, drugo z rokami potegnite proti sebi, močno se primite za stopalo ter začnite z masiranjem podplatov. Zapomnite si-to so vaše korenine, na katere pritiska teža celotnega telesa. Enako storite še na drugem stopalu.

Telovadna vaja: korenine
Telovadna vaja: korenine

5. Telovadne vaje za raztezanje

Svoje telo kolikor je mogoče raztegnite. Še vedno ležite na hrbtu, z blazino pod vratom. Vajo izvedete tako, da noge potisnete skupaj ter jih “raztegnete” čim dlje stran od sebe. Roke spojite nad glavo in jih potisnete v smer stran od telesa. Nato postopoma naredite s prsti na nogah baletne špičke, nato pa jih spet sprostite. Vajo ponovite čim večkrat.

Telovadne vaje za raztezanje izvajajte z veliko ponovitvami
Telovadne vaje za raztezanje izvajajte z veliko ponovitvami

6. Krokodil

Ležite na hrbtu, blazina je pod vratom. Počasi pokrčite kolena ter jih poskusite potegniti čim bližje svojemu trebuhu. Roke naj ležijo iztegnjene v stran, na tleh. Upognjene noge premikajte levo in desno, istočasno pa glavo premikajte v obratno smer kot noge. Če gredo torej noge v levo, gre glava v desno in obratno.

Telovadna vaja: krokodil
Telovadna vaja: krokodil

Opisane vaje dokazujejo, kako malo je potrebno za dobro počutje. Če se že ne nameravate lotiti resne telovadbe v telovadnici, z osebnim trenerjem ob strani, lahko z njimi spodbudite krvni pretok ter spočiti in polni energije zakorakate v nov dan. Vedite, da je še tako malo telovadbe bolje, kot da za svoje telo ne naredite ničesar. Če pa bi se radi telovadbe pred poletjem lotili resneje, se obrnite na naše strokovnjake na omisli.si/trenerja, ki vas bodo z odprtimi rokami sprejeli ter z gotovostjo spodbudili motivacijo.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno