Logotip: 5 nasvetov za oblikovanje odličnega logotipa

Je pred vami oblikovanje logotipa in ste ugotovili, da je to dosti težja naloga, kot ste sprva mislili? Žal ni dovolj, da le narišete krog in vanj vstavite ime podjetja, katerega bo vaš logotip predstavljal. Ker je prav logotip tisti, ki odloča o prepoznavnosti in s tem posledično tudi uspehu vašega podjetja, vam priporočam da dosledno upoštevate  navedene nasvete.

Kontaktirajte preverjene grafične oblikovalce za oblikovanje logotipa (ponudbe / cene)

5 nasvetov za oblikovanje logotipa:
1. Ustvarite učinek vizualne dvojnosti

Oblikovalci logotipov, ki so najbolj prepoznavni v svetu, izkoristijo učinek vizualne dvojnosti. S to tehniko oblikovalec premišljeno ustvari prikaz dveh slik z različnima pomenoma v eni sami.

Oblikovanje logotipa
Učinek vizualne dvojnosti: podjetje RocketPencil (RaketaSvinčnik)

PRIPRAVLJENI NAJETI GRAFIČNEGA OBLIKOVALCA ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH GRAFIČNIH OBLIKOVALCEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih oblikovalcev za oblikovanje logotipa

 2. Izbira barve je ključnega pomena

Zelo pomemben del dobrega logotipa je izbira primernih barv. Barve logotipa nikoli niso naključno izbrane, ampak nosijo pomen in so del izražanja nosilne ideje oblikovalca. Pri izbiri barv imate ogromno možnosti. Najpomembneje je, da je barva ali kombinacija barv privlačna za oči, da oživi simbol logotipa in poudari njegov pomen.

Oblikovanje logotipa
Primerna izbira barv: Tradicionalni slovenski zajtrk

3. Izogibajte se “klišejem”

Mnogi oblikovalci logotipov se odločijo za uporabo že znanih logotipov, ki jih le nekoliko preoblikujejo. Poskusite se temu izogibati, saj kopiranje idej ostalih zagotovo ni lastnost, ki jo pripišemo dobremu oblikovalcu.

 Oblikovanje logotipa
Bodite unikatni: podjetje omisli.si

4. Ohranite preprostost

Kljub temu, da je naloga oblikovalca ustvariti nekaj izjemnega, ni nujno da mora biti kreacija zelo zapletena. Poleg tega vsi oblikovalci niso odlični ilustratorji, kar pa zdaleč ne pomeni, da ne morejo ustvariti odličnega logotipa. Tako kot v življenju nasploh, tudi pri oblikovanju logotipov pogosto velja, da je preprostost najboljša. To dokazujejo logotipi, ki jih poznamo prav vsi in so na spodnjih slikah. So zelo preprosti, ampak imajo močan pomen.

> Preverite tudi: Povprečne cene grafičnih oblikovalcev: Cenik za grafično oblikovanje logotipa

Oblikovanje logotipa
Ohranite preprostost: podjetje Nike

5. Upoštevajte sorazmerja in simetričnost

Za izdelavo simetričnega logotipa z dobrimi sorazmerji ne potrebujete visoke stopnje znanja iz geometrije. Pri izdelavi vašega logotipa si lahko pomagate s preprostimi geometrijskimi telesi, ki jih primerno kombinirate. Primer polaganja različnih krogov na površino je na spodnji sliki.

Oblikovanje logotipa / twitter logotip
Pomen razmerij in simetrije: podjetje Twitter

Če se vam kjub navedenim nasvetom za oblikovanje logotipa to zdi prezahtevna naloga ali pa ste preprosto prezasedeni, brezplačno oddajte svoje povpraševanje na omisli.si/oblikovalca, kjer boste prejeli različne ponudbe lokalnih oblikovalcev, ki bodo izdelali odličen logotip samo za vas!

Želim vam obilo unikatnih idej!

 


PRIPRAVLJENI NAJETI GRAFIČNEGA OBLIKOVALCA ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH GRAFIČNIH OBLIKOVALCEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih oblikovalcev za oblikovanje logotipa


  NASVETI ZA VAŠ DOM

  Revija z idejami in analizami cen preverjenih izvajalcev za gradnjo in obnovo.

  VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA

  Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.
  Vprašajte brezplačno >

  Skupna ocena bralcev
  [Skupaj: 1 Povprečje: 5]