Revija Nasvet strokovnjaka

Zdravje na delovnem mestu: Cene in seznam izvajalcev

zdravje-na-delovnem-mestu

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Kaj, če vam povemo, da je prakticiranje joge in telesne vadbe v pisarni za nekatera podjetja precej vsakdanja praksa? Mogoče se vam bo sprva zdelo čudno, ali smešno. A če dobro pomislite, se verjetno strinjate, da bi tudi vam kot podjetniku / zaposlenemu ustrezal kratek, toda aktiven oddih, s katerim bi si nabrali dodatno energijo za delo. Da bodo zaposleni učinkovito opravljali svoje delo, je ključno, da se v delovnem okolju dobro počutijo. V nadaljevanju predstavljamo raznovrstne storitve, s katerimi učinkovito poskrbite za zdravje na delovnem mestu. Analizirali smo cene priznanih ponudnikov. Gotovo vam bomo dali kakšno idejo, kako doseči boljše počutje v službi in prispevati k večji poslovni učinkovitosti podjetja ter zadovoljstvu zaposlenih.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov storitev za zdravje na delovnem mestu.

ZDRAVJE NA DELOVNEM MESTU: CENE

povprečna cena storitev za zdravje zaposlenih na delovnem mestu ter ceniki

Pridobite 7 ponudb

StoritevCena
Dostava sadja / zdrave malice v pisarno23–40 €/kpl
Meditacija na delovnem mestu50–100 €/program
Vadba / raztezanje v pisarni30–250 €/program
Joga na delovnem mestu40–120 €/h
Masaža v pisarni12–30 €/osebo
Ergonomska pisarniška oprema250–1.500 €/kos dalje
Psihološka podpora zaposlenim80–160 €/h
Teambuilding dogodki50–200 €/osebo
Seminarji, delavnice, predavanja in izobraževanja100–250 €/program
Razvoj kadrov300–450 €

Brezplačno do ponudb za storitve zdravja na delovnem mestu
služba-pisarna-delo-za-računalnikom
Vaša služba vključuje sedeče delo za računalnikom? Predstavljamo vam predloge, kako poskrbeti za svoje zdravje na delovnem mestu.

Koliko stanejo storitve za zdravje na delovnem mestu ter kaj vse obstaja?

Raziskali smo različne oblike skrbi za zdravje na delovnem mestu. Preverite cene posameznih storitev, v nadaljevanju pa ne spreglejte seznama najboljših ponudnikov, na katere se lahko obrnete. Povpraševanje lahko oddate tukaj.

Dostava sadja / zdrave malice v pisarno

Preko gostinskih ponudnikov, ki omogočajo dostavo, si lahko zdrav obrok naročite kar v pisarno. Tako poskrbite za svoje zdravje na delovnem mestu in toplo malico. Cena dostave je odvisna od oddaljenosti podjetja od lokacije ponudnika. Običajno sega od 2 – 5 € dalje. Nekateri ponudniki pa ponujajo tudi brezplačno dostavo. V kolikor pa želite v službi poskrbeti za zadosten vnos vitaminov, mineralov in vlaknin, pride v poštev tudi dostava svežega sadja in zelenjave v pisarno. Izbirate lahko med različnimi vrstami sadja od lokalnih ponudnikov. Lahko izberete mesečno, tedensko ali dnevno naročnino in si zagotovite konstanten dostop do uravnotežene prehrane na delovnem mestu. Okvirna cena za dostavo sadja v pisarno znaša od 23 – 40 €/kpl. Stroški so odvisni od količine sadja, ki jo potrebujete in števila zaposlenih. Temu primerno je tudi pripravljena raznovrstna sadna ponudba.

Preberite tudi: ZDRAVA PREHRANA – KAKO SE JE LOTITI?

Meditacija na delovnem mestu

Meditacija je sama po sebi znana po tem, da povečuje koncentracijo, pripomore k sprostitvi in razbremenitvi posameznika. Vemo, da vsak dan nosimo s sabo veliko nepredelanih, čustvenih vsebin, ki nas bremenijo. In če nas te zasedajo tudi na delovnem mestu, to prispeva k slabši delovni učinkovitosti. Meditacija na delovnem mestu se lahko izvaja na sedežu podjetja, trenutno pa se zaradi ukrepov glede Covid-19 pa lahko preseli tudi na splet. Skozi postopek meditacije se zaposleni naučijo učinkovito spopadati s stresom. Opolnomočeni so s strategijami sproščanja in umiritve, ki jim pomagajo predvsem pri učinkovitem izpolnjevanju delovnih nalog in reševanju morebitnih konfliktov. Meditacija prispeva tudi k prijetni klimi v delovnem okolju in zmanjšanju posledic stresa. Lahko  je organizirana v obliki krajših skupinskih srečanj (od pol ure do 1h). Lahko pa gre za delovni vikend oziroma teambuilding, kjer tehnikam meditacije in osvajanju tovrstnih metod posvetimo več časa. Stroški meditacije so odvisni od časovnega trajanja postopka in od števila udeleženih. Meditacija na delovnem mestu okvirno  znaša od 50 – 100 €/program.

Pridobite ponudbe
joga-meditacija-na-delovnem-mestu-cena
Zdrav delavec bo tudi uspešen in učinkovit delavec. Zato je pomembno, da poskrbite za zdravje na delovnem mestu in svojim zaposlenim omogočite vključitev v program ali delavnico za zdravje na delovnem mestu.

Vadba / raztezanje v pisarni

Sedeč položaj in konstantni fokus na računalniški ekran sta za naše telo lahko zelo naporna. Z nekaj razteznimi vajami lahko izboljšate vašo držo in počutje, ter omilite akumulacijo poškodb zaradi dolgotrajnega sedenja. S tem tudi preprečite nastanek bolečin v križu. Obstaja vrsta programov, ki jih podjetje lahko zakupi in so primerni za izvedbo v pisarni. Najpogostejša izbira so delavnice raztezanja in vadbe, namenjene predvsem raztezanju hrbtenice in hrbta, križa, ramenskega obroča in zapestij. Stanejo od 200 – 250 €/komplet dalje. Zajemajo delavnico v obsegu od 30 min – 2h, ki jo v podjetju izvede za to usposobljen strokovnjak. Po dogovoru lahko delavnica traja tudi dlje. Lahko gre za enkratno srečanje, ali pa se z naročnikom dogovorite o tedenskih/mesečnih terminih izvajanja. Podjetje pa ima tudi možnost zakupa online razteznih programov, ki jih zaposleni izvajajo v lastni izvedbi. Cena programov okvirno znaša med 30 in 50 €/kos.

Pridobite ponudbe

Joga na delovnem mestu

Joga združuje dihalne vaje, mentalno fokusiranje in različne telesne položaje, ki pripomorejo k miselni in telesni sprostitvi posameznika. Organizirane delavnice joge na delovnem mestu lahko pripomorejo k boljšemu počutju, koncentraciji in motiviranosti vaših zaposlenih. Poskrbite za vaše zdravje na delovnem mestu. Cena delavnice joge je odvisna od časovnega trajanja (običajno od ene do dveh ur) in količine zakupa terminov. Lahko se odločite za prakticiranje joge na tedenski ali mesečni ravni, po želji. O teh podrobnostih se dogovorite z izbranim ponudnikom vadbe.

Joga na delovnem mestu je s strani ponudnika prilagojena naročniku in njegovim potrebam. Razlikuje se na primer, ali se joga izvaja z zaposlenimi v pisarni, ki večinoma delajo v sedečem položaju. Ali pa gre za zaposlene, ki večino delavnika preživijo stoje.  Okvirna cena za enourno delavnico joge na delovnem mestu znaša od 40 – 120 €.

Preberite tudi: JOGA ZA BOLJŠO POVEZAVO Z NOTRANJIM JAZOM

Masaža v pisarni

Ko govorimo o stresu in njegovih posledicah, ne moremo mimo dejstva, da se dolgoletni stres kopiči v našem telesu. Zato ni zaman opozorilo o zdravi prehrani in rednem gibanju. Pa vendar, v delovnem okolju včasih težko zadovoljimo vse naše potrebe in hkrati kvalitetno opravimo svoje delo. Zato strokovnjaki predlagajo masažo v pisarni. Predvsem pogosto se podjetja odločijo za tako imenovane stol masaže oziroma sedeče masaže. Priznan maser ali maserka skupaj z masažno opremo pride v podjetje ob izbranem terminu in poskrbi za masažo vseh zaposlenih. Pri tem lahko uporabi masažna olja ali druge kozmetične izdelke. Lahko pa masažo izvede z metodo brez slačenja in uporabe kozmetike. Pozitivne lastnosti masaže na delovnem mestu so predvsem sprostitev zaposlenih, odprava bolečin in pospešitev cirkulacije ter s tem povečanje koncentracije pri delu. Učinkovita masaža pa na naše telo deluje protistresno, kar je le še dodaten plus za delodajalca. Zadovoljni zaposleni bodo namreč bolj optimalno in kvalitetno opravili svoje delo.

Pridobite ponudbe
masažni-stol-masaža-v-pisarni
Ena od oblik masaže v pisarni je lahko tudi nakup masažnega stola. Ta bo zaposlenim omogočil sprostitev v času odmora, ki bo zvišala kvaliteto njihovega dela.

Okvirne cene za individualno masažo znašajo od 12 – 30 €/osebo. V primeru nakupa masaže za podjetja, lahko pridobite količinski popust, ker gre za večjo količino zakupljenih terminov. Točne cene so obračunane po ponudbi, skladno z vašimi željami. Oddajte povpraševanje na Omisli.si/zdravje in posredovali vam bomo ponudbe ter kontakte preverjenih maserjev oziroma maserk.

Preverite tudi: Ayurvedske masaže

Ergonomija delovnega mesta (svetovanje in oprema)

Ob tej temi je pogosto vprašanje, kako zagotoviti standardom ergonomske ureditve delovnega mesta. Gre predvsem za nastavitev pisarniške mize in stola na višino, ki je kar se da optimalna za uravnano telesno držo. Prav tako je pomembna pravilna svetlost računalniškega zaslona, zadostna osvetlitev pisarniških prostorov (naravna osvetlitev in umetna), dostop do svežega zraka (okna, prezračevalni in klimatizacijski sistem), itd. Vse naštete storitve obravnavajo priznani strokovnjaki ergonomi. Ergonomsko ustrezno delovno okolje prispeva k večji učinkovitosti in zadovoljstvu zaposlenih. Ukrepi na področju ergonomije pa so prav tako pomembni za zdravje na delovnem mestu.  Res je, da so cene ergonomske pisarniške opreme višje kot sicer, a gre za investicijo, ki se vam povrne. Zadovoljni zaposleni bodo namreč v ustreznem delovnem okolju bistveno boljše opravili svoje delo. V zasnovo ergonomije vašega delovnega mesta vključite priznanega strokovnjaka, ki vam bo svetoval glede nakupa opreme. Samo za predstavo, cene ergonomskih pisalnih miz in stolov se gibljejo med 250 – 1.500 €/kos in več. Glede na vaše želje lahko ergonomsko pisarniško opremo ponudnik izdela tudi po naročilu.

Psihološka podpora zaposlenim

Če delate v stresnem okolju, kjer ste vsakodnevno soočeni s travmatičnimi zgodbami in izkušnjami, je tudi skrb za psihično zdravje na delovnem mestu zelo pomembna. Zlasti poklici pomoči kot so zdravniki, reševalci, gasilci, policisti, ipd. se največkrat srečujejo s pretresljivimi dogodki. Na delavnicah s področja psihološke podpore gre za zagotavljanje psihoterapevtske strokovne pomoči. Ta vam pomaga pri soočanju in procesiranju travmatičnih izkušenj, v katerih ste bili udeleženi, ali ste jim bili priča. To so poleg različnih naravnih in prometnih nesreč lahko tudi oboroženi ropi ali druge oblike nasilja. Pomembno je, da veste, da v tem niste sami in da imate na voljo strokovnjake, na katere se lahko obrnete, ko potrebujete podporo, pogovor in varnost. Psihološka podpora zaposlenim pomeni tudi opolnomočenje posameznika z različnimi oblikami samopomoči v vsakdanjem življenju in kriznih situacijah. Prav tako pa učinkovito soočanje s posledicami stresnih dogodkov in odzivom nanje. Organizirana psihološka podpora zaposlenim se lahko izvaja v okviru delavnic ali predavanj. Gre za strošek delodajalca, ki zaposlenim zagotovi ustrezno pomoč. Okvirna cena znaša med 80 – 160 €/h, lahko pa se zaračuna glede na posameznika po postavljeni valuti ponudnika.

Pridobite ponudbe

Teambuilding dogodki

Na trgu je obilo možnosti za izvedbo projekta teambuilding. Številne športne aktivnosti v naravi ali zaprtih prostorih, kjer lahko ustvarite timski duh in prijetno vzdušje med zaposlenimi. Glavni smisel teambuilding dogodkov je, da se podjetniški team med seboj poveže, da se vodstvo pobližje spozna z vsemi zaposlenimi kadri v podjetju. Tako se na zabaven, interaktiven in sproščujoč način oblikuje prijetna klima, ki se prenese tudi v delovno okolje. Med številnimi predlogi za teambuilding smo zbrali nekaj najpogostejših: naj se vaša ekipa preizkusi v Paintball tekmi, ali pa odigra Bowling. Zakaj se ne bi zaposleni spoznali in povezali skozi odkrivanje ugank in s skupnimi močmi pobegnili iz zaklenjene sobe, kar omogoča Escape room. Za adrenalinske navdušence je na voljo rafting, za bolj umirjen podjetniški team pa sprehajanje po številnih izletniških točkah v Sloveniji.

Preberite tudi: TEAM BUILDING ZA PODJETJA IN SKUPINE: CENA, IDEJE, IGRE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Ker pa je zaradi trenutne situacije glede koronavirusa, omejeno druženje glede števila oseb, ponudniki teambuilding dogodkov imajo rešitev. To so virtualni team buildingi, ki so zasnovani na interaktiven način in ravno tako prispevajo k sodelovanju med zaposlenimi. Gre za virtualno druženje preko izbranega omrežja, kjer zaposleni razpravljajo o zanimivih tematikah, se igrajo virtualne igre ugank ali druge aktivnosti po zasnovanem programu. Lahko poteka tudi v obliki webinarja. Cena za teambuilding dogodke, izpeljane v živo, okvirno znaša med 50 in 200 €/osebo. Odvisno od števila vključenih in vrste dogodka. Za virtualni teambuilding pa se cena obračuna po ponudbi in dogovoru.

Seminarji, delavnice, predavanja in izobraževanja za zdrav življenjski slog, osebno rast ter antistres

Odlična izbira za izvedbo predavanj, seminarjev, delavnic in izobraževanj na to temo so Coaching storitve. Na coaching srečanju bo izkušen trener v sodelovanju z udeleženci prišel do izvedljivih rešitev, ki bodo pripomogle k izboljšanju delovne klime in odnosov. Smisel coachinga je namreč to, da pripomore k spremembam delovanja kot tudi načina razmišljanja udeleženih. A ne po sistemu dajanja nasvetov, temveč skupinskega iskanja rešitev. Delavnice, seminarji in izobraževanja na temo osebne rasti, ter zdravega življenjskega sloga, si prizadevajo izboljšati ‘’mehke veščine’’ zaposlenih. Te so ključne v katerem koli delovnem okolju, saj prispevajo k boljši kvaliteti medsebojnih odnosov. Prav tako so pomemben del kariernega napredka. Mehke veščine apelirajo predvsem na področja komunikacije, prilagodljivosti, kritičnega razmišljanja, sposobnosti konstruktivne kritike, vodstvene sposobnosti, timskega dela, učinkovitega reševanja težav, ipd.

Pridobite ponudbe
coaching-seminar-delavnica-predavanje-osebna rast
Izkušen trener ali coach bo z udeleženci v programu ali delavnici razvil učinkovito strategijo poslovanja, komunikacije in delovnih odnosov v organizaciji. Pomagal vam bo razviti potencial zaposlenih na tistem področju, ki ga želite izboljšati.

Izkušen predavatelj, ali coach vam bo preko interaktivne delavnice, predavanja ali izobraževanja lahko predstavil glavne vidike zdravega življenjskega sloga. Pomagal vam bo poiskati optimalno rešitev, kako izboljšati življenjski slog v vaši pisarni, na primer z zagotovitvijo zdrave malice, antistresnih delavnic, itd. Izobraževanje običajno traja več ur, lahko celo več dni. Po navadi vključuje predavanje in delo v skupinah.  Okvirna cena znaša od 100 – 250 €/program. Cena vikend izobraževanj je odvisna od programa, količine delavnic in predavanj, ki jih storitev vključuje. Antistresni program na primer, je zasnovan glede na prakso, s katero se ponudnik ukvarja. Ta lahko vključuje izvajanje tehnik joge, razteznih vaj, meditacije, dihalnih vaj, aromaterapije, ipd. Odvisno od tega, kaj vaš krog zaposlenih potrebuje.

Preberite tudi: ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG ZA BOLJŠE POČUTJE

Razvoj kadrov

Podjetje z dobro strategijo in kvalitetno organizacijo bo uspešno stremelo k zastavljenim ciljem. Če želite biti konkurenčni na trgu in si zagotoviti poslovni uspeh, je ključna investicija v razvoj kadrov. Gre za karierno svetovanje, kjer kot podjetnik ostajate v koraku s časom. Sledite razvoju poslovnega sveta, se prilagajate, poslužujete svežih, inovativnih idej, s katerimi izboljšate vašo poslovno učinkovitost. Predvsem so pomembne ustrezne vodstvene kompetence, ki jih z razvojem podjetja lahko izboljšate in okrepite. Na delavnicah ali izobraževanjih na temo razvoja kadrov boste oblikovali učinkovito strategijo, kako izboljšati vaše delovanje. Vse kadre pa opremili s kompetencami in znanjem, ki jih za uspešno zaključen posel in projekte potrebujejo. To vključuje tudi seznanitev z novostmi na kadrovskem področju. Gre za tako imenovane kadrovske šole, ki svoje storitve ponujajo po okvirni ceni od 300 – 450 € dalje.

Pridobite ponudbe

Pogosta vprašanja in odgovori za zdravje na delovnem mestu

Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, ki vključujejo zdravje na delovnem mestu. Za več dodatnih informacij nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali, ter vas usmerili do pravih strokovnjakov s tega področja.

Kako lahko sam poskrbim za svoje zdravje na delovnem mestu?

Vzemite si odmor, ko to potrebujete. Pretegnite svoje telo, zadihajte in potem nadaljujte z delom. Tako boste tudi bolj učinkoviti. Poskrbite za zadosten vnos tekočine – sveže vode in v času malice ali odmora prezračite svoje delovno okolje. Zdravje na delovnem mestu pa poleg naštetega vključuje tudi zdravo malico. To pomeni topel obrok, ali obrok, bogat z vlakninami, vitamini in minerali kot sta sadje in zelenjava. Če s sabo na delo nosite prigrizke, kot so čips, čokoladice, ali podobno, jih raje zamenjajte z oreščki, suhim sadjem ali polnozrnatimi piškoti.

Preberite tudi: VAJE ZA KREPITEV MIŠIC VRATU, KO VAS BOLI VRAT

Ali obstaja program za zdravje na delovnem mestu?

Da, na trgu je vse več ponudnikov, ki promovirajo pomembnost zdravja na delovnem mestu. Oblikujejo programe z raznovrstnimi dogodki, delavnicami, aktivnostmi in izobraževanji. To vključuje prakticiranje različnih telesnih vadb (pilates, joga, vodena vadba, vaje za hrbtenico, itd.). Prav tako izobraževanj na temo spopadanja s stresom, kar je zlasti aktualno v trenutni situaciji glede Covid-19, ali pa na temo duševnega zdravja, izgorelosti, obremenjenosti. Predstavitev dihalnih in sprostitvenih tehnik in druge aktivnosti. Vse to v okviru programa prispeva k izboljšanju zdravja na delovnem mestu. Ponudnik postavi ceno programa glede na trajanje in količino aktivnosti, ki jih program vključuje. Na stroške lahko vpliva število zaposlenih v podjetju, torej udeležencev programa.

VAJE ZA HRBTENICO: ZDRAVJE JE V NAŠIH ROKAH

Kaj so to aktivni odmori?

Tudi z aktivnimi odmori lahko poskrbimo za zdravje na delovnem mestu. Gre za strategijo izboljšanja počutja zaposlenih, preko telesne aktivnosti. Aktivni odmor povprečno traja od 15 – 30 min. Vključuje različne vaje za raztezanje mišic, kar je predvsem pomembno za zaposlene, ki v večini opravljajo sedeče delo ali monotono gibanje. Aktivni odmor lahko prakticirate sami v delovnem okolju, z izvajanjem ustreznih vaj. Še boljša izbira pa je najeti profesionalca, ki vas bo vodil skozi vaje in vam pokazal pravilno izvedbo.

Seznam ponudnikov za zdravje na delovnem mestu

Zbrali smo seznam preverjenih strokovnjakov, ki obravnavajo zdravje na delovnem mestu. Gre za različna področja, od zdrave prehrane, joge, meditacije, masaže na delovnem mestu, itd. Izbirajte med: Center Celostne Oskrbe, Trescon, Iksa, Teambuilding Orehov gaj, Tba.si, Teambuildign akademija Event Planner, TopAgencija, Enigmarium Escape Room, Camping Menina, Woop, Adrenalinski park Pohorje, Indoor karting center Celje, Retter Events, Team building ETC Adriatic, Bowling Bowl Max, Psihološka podpora zaposlenim 24/7, Društvo Zaupni telefon Samarijan, Interteam, Agil, Klun ambienti, Habitech, Interbiro, CVR, Emasaže Masaža na delovnem mestu, Fizioloco, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?

pridobivanje strank omisli.si


…Harmonia.si, Stol masaža, Masaže Beli zmaj, Masaže Anton Kunej, Offis.si, THAI center, Svet zdravja Domžale, Delavnica Joga na delovnem mestu, Joga na delovnem mestu – Art of Living Slovenija, Promovita, Mokini, Parinama Inštitut, Tamara Miler Yoga, Ajurjoga, Beauty FitYoga, Mojca Jakomin, Joga portal, Lunakrajc – Joga z Marjeto, Vadbena klinika z Aljo Malis, Jure Šterbucl, Skylab, Primus vadbeni center, Vaje za pisarno Synovia, Berlitz.si, Center Maitreja, Atma, Sadje v pisarni, Mal’cajt, Wolt, Ehrana, Gajbica.si, Ekošara, Sijem, Afenbach, Oprema 11st, Nobis, BB Consulting, Cene Štupar, Mesto znanja, PromoVita in mnogimi drugi. Ponudbe vseh pridobite na Omisli.si/zdravje-na-delovnem-mestu.

Brezplačno do ponudb za storitve zdravja na delovnem mestu
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno