Revija Nasvet strokovnjaka

Team building za podjetja in skupine: Cena, Ideje, Igre in preverjeni ponudniki

ustvarjanje-celote-skozi-skupinsko-delo

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Kot za posameznika velja pregovor ‘zdrav duh v zdravem telesu’, tako za podjetja lahko rečemo ‘uspešno delovno okolje za uspešno opravljen posel’. Komunikacija, poznanstva, skupinsko delo, uspešnost pri delu, uspešna izvedba projektov in soočanje z novimi izzivi, … Vse to so veščine, ki jih vi in vaši zaposleni lahko pridobite s pomočjo team building programov. Izbirajte med vrsto zanimivih aktivnosti, ki ne samo, da bodo izboljšale usposobljenost in okrepile odnose, ampak vam zagotovile tudi veliko dozo smeha in zabave. Omisli.si/team-building, ki ga nihče od vas zagotovo ne bo pozabil. Skupinske slike bodo še vrsto let krasile vaše pisarne.

POVPREČNE CENE za TEAM BUILDING
analiza cen

≈ 50 – 120 EUR/osebo

Kontaktirajte preverjene TEAM BUILDING ponudnike

* Cene smo izračunali na podlagi javnih cenikov ter preko 95 ponudb preverjenih organizatorjev na Omisli.si/team-building. Cene veljajo za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena je najbolj odvisna od programa, aktivnosti, ki jih vključuje ter dodatnih storitev kot so prenočitev, hrana, ipd. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim ponudnikom – zeleni gumb zgoraj.

Kaj je team building?

Verjetno ste že slišali za ta izraz. Pa veste kaj to pomeni? Poglejmo, kaj o tem pravi Wikipedia. Gre za skupno doživetje vseh zaposlenih (sodelavcev) nekega podjetja, ki poteka izven poslovnega okolja. Namenjeno je usposabljanju in krepitvi odnosov ter poznanstev med vsemi zaposlenimi, tako delavci kot tistimi na višjih položajih. S skupnimi močmi se udeleženci lotijo določenih izzivov in aktivnosti. Pozitivni učinki  so izboljšanje vzdušja v podjetju, bolj tekoča izvedba projektov, ipd. Udeleženci se naučijo sodelovati med seboj in se bolje spoznajo.

ustvarjanje-celote-skozi-skupinsko-delo
Skupinsko delo je pomembno pri uspešnosti podjetja. S skupnimi močmi bodo namreč zaposleni sestavili kvalitetno celoto v obliki opravljenega dela.

Team building cena: Koliko stane teambuilding program?

Cena za team building je odvisna od tega, za kateri program se odločite. Pomembno vplivajo tudi dodatne aktivnosti, ki jih vključuje – so to predavanja in seminarji, število predavateljev, prenočitev udeležencev vključno s hrano, ipd. Ključni dejavnik pa je tudi število udeležencev. Možen je količinski popust. Cena za večino programov je od 50 – 120 €/osebo. Najdražji pa so programi po meri.

Zakaj je team-building za podjetja in skupine koristen?

Sodelavci in partnerji se povežejo in spoznajo med seboj na zabaven način. V okvirih, kjer ni potrebno, da so profesionalni in popolnoma urejeni. Skozi zabavne izzive in igre izboljšajo svoje komunikacijske sposobnosti, se naučijo sodelovati na sproščen način. Da je podjetje uspešno, mora poskrbeti za prijetno vzdušje med zaposlenimi, prav tako pa se mora ustrezno medijsko predstavljati. Grafična podoba podjetja veliko šteje, zato preberite tudi GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV.

team-building-sproscenost-smeh-zabava-izven-delovnega-okolja
Zabavno druženje izven okvirjev delovnega okolja vam bo pomagalo, da se sprostite in zabavate s svojimi sodelavci.

Trendi za zabavni team building 2019/2020

Dober team dobro dela in vodi podjetje. Timbilding je torej ključ do uspešnega poslovanja z zadovoljnimi zaposlenimi in kvalitetno opravljenim delom. V 2019/2020 se podjetja predvsem odločala za športne aktivnosti ali različic družabnih iger. V ospredju so trampolin parki, rafting, zorbing, bowling, obisk adrenalinskega parka, turnir v biljardu/odbojki/nogometu, dirka z gokardi, paintball in še kaj. Družabne igre v smislu reševanja ugank, izzivov, iskanja zaklada, ipd. Zelo pogosta izbira v zadnjih letih so tudi soba pobega (escape room), kampiranje in piknik. V kolikor pa vam nič od naštetega ne zveni zabavno, se lahko odločite za organizacijo izleta. Zaposlene povabite na priljubljeno lokacijo v Sloveniji ali tujini in skupaj preživite dan ali dva z ogledom znamenitosti, skupnim kosilom, ipd.

team-building-za-podjetja-rafting
Rafting je pogosto izbrana in zabavna oblika team-building programa.

Teaambuilding bestsellers

Možna je izbira team-buildinga po meri. Gre za projekt, ki je zasnovan na podlagi števila udeležencev in vključuje različne aktivnosti, prilagojene številu oseb in lokaciji izvedbe. Možen je tudi zakup animatorjev in vseh drugih potrebnih pripomočkov. Eden trenutno najbolj popularnih team building programov je igra Mystery box. Gre za zabojnik z različno vsebino (raznorazne tematike kot so na primer reševanje umora, iskanje zaklada, ipd.) in predmeti, ki skupaj tvorijo celoto. Skupaj s sodelavci boste reševali uganke, izzive in iskali pravilne odgovore za vse predmete v zaboju. Cilj je, da s skupnimi močmi pridete do cilja in zaključite igro. Da bo še bolj zanimivo se razdelite v skupine in tekmujte med sabo.

Kako izbrati pravi program?

Upoštevajte dinamiko podjetja in aktivnosti, ki so v času izbire najbolj aktualne. Če ste negotovi glede izbire, vprašajte zaposlene. Lahko oblikujete elektronsko anketo in jo posredujete po e-pošti, ter zabeležite želje. S skupnimi močmi boste zagotovo našli aktivnost, ki bo zanimiva vsem oziroma vsaj večini.

Ali je team building za podjetja davčno priznan strošek?

Team building, če tudi je zabaven, pa ni samo druženje v smislu družabnih vsebin. Vključuje tudi strokovni del, kamor sodijo različni seminarji in predavanja – sploh če gre za večdnevno “bildanje vašega tima” (npr. vikend paket). Gre namreč za usposabljanje zaposlenih, kjer so stroški davčno priznani, a za delavca ne predstavljajo obdavčenega dohodka. Dobra izvedba torej mora ustrezati določenim smernicam, da se ta aktivnost loči od drugih izletov ali aktivnosti, ki jih plača podjetje.

Koliko udeležencev je lahko na team building programu?

Število udeležencev team-building programa je poljubno. V interesu podjetja je, da se ga udeleži čim več zaposlenih (če že ne vsi). Običajno je najnižji rang števila udeležencev 10 oseb. Izvedba programov je prilagojena številu udeležencev v ekipi. Team building za večja podjetja je prilagojen tudi za  500 oseb. Pomembno je, da se s ponudniki vnaprej posvetujete o številu udeležencev in celotni izvedbi programa. Preberite tudi POCENI TISKARNA? ANALIZA CEN TISKARJEV ZA TISK (NA MAJICE, VIZITK, NALEPK, LETAKOV, NA PLATNO, …) in oblecite svojo ekipo v enake majčke.

sportne-igre-tekmovanje-po-skupinah
Razdelite se v več skupin in tekmujte med sabo. Da bo še bolj zanimivo, si lahko oblečete enake majčke.
Pridobite ponudbe preverjenih TEAM BUILDING ponudnikov

Komu zaupati izvedbo “timbilding” programa?

Ko googlate programe za team building, ne spreglejte naslednjih ponudnikov: Teambuildinglab, Orehov gaj, Koren, Dragon Temple, Nomad2000, Woop, Paintball Ljubljana, Escapre Room Misterius, Enigmarium, Retter Events, Team building ETC Adriatic, Teambuilding Academy, Camping Menina, Rogla SKI Resort, Glamping, Iksa, ŠRC Ra-Ta-Ta, Paintball Krog, Karting Center Maribor, Indoor karting center Celje, Bowling center Strike, Bowling Bowl Max, Maribox, Cineplexx, Soča Rafting d.o.o., Rafting klub Gimpex Straža, Matis, Dolina avantur d.o.o., Alpin Action, Pustolovski park Betnava, Adrenalinski park Pohorje, Pustolovski park Vurberk in številnih drugih, ki so vam na voljo, kadar Omisli.si/team-building. Tudi vi organizirate programe za podjetja ali skupine? Vpišite se tukaj.

Team building ponudniki se brezplačno vpišite tukaj

zabavne-aktivnosti-za-kvalitetno-vzdusje
Ob izvedbi programa se boste zabavali skupaj s sodelavci in se morebiti bolje spoznali. Sproščeno vzdušje se bo preneslo tudi v delovno okolje, kar je dobro tako za vas kot tudi za podjetje.

Kdaj je team-building najbolj iskan v Sloveniji?

Team building podjetja načeloma iščejo skozi vse leto. A največ Google zadetkov in iskanja podatkov o tej temi na Omisli.si je v mesecu maju. Tudi mesec oktober je visoko na lestvici. To sta meseca, ko si podjetja lahko privoščijo načrtovanje dodatnih usposabljanj in zabavnih vsebin. Namreč v začetku in koncu leta je v poslovnem svetu običajno največ dela in za tovrstne aktivnosti zmanjka časa. Iščete ideje za svojo ekipo? Iščite med preverjenimi ponudniki.

povprasevanje-po-team-building-programih-v-Sloveniji
Povpraševanje po team building programih je v Sloveniji največje v mesecu maju in oktobru.

IŠČETE TEAM BUILDING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH ORGANIZATORJEV TEAM BUILDING PROGRAMOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Kontaktirajte preverjene TEAM BUILDING ponudnike

ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno