Revija Nasvet strokovnjaka

Namakalni sistemi: Cene, trendi in preverjeni mojstri za zalivalni sistem

Kazalo

ocena bralcev
5 od 6

Za vzdrževanje čudovitega vrta in trave je zalivanje pomembno opravilo, še posebej v vročih poletnih mesecih. Ročno zalivanje ima zagotovo svoje čare, a na žalost tudi veliko slabosti, zato verjetno niste edini, ki razmišljate, da bi si omislili namakalni sistem. Ne samo, da vas bo razbremenil in konkretno olajšal vaše delo, zelo verjetno bo racionaliziral tudi porabo vode. Ko se boste naslednjič odpravili na počitnice, vam ne bo treba prositi sosede, naj zalije rože na vrtu, saj bo nalogo zanesljivo izpolnil namakalni sistem, s katerim boste po želji lahko upravljali tudi na daljavo. Namakalni sistemi imajo veliko prednosti in zanimivosti, o katerih lahko preberete v spodnjem članku. Prav tako vse o cenah, trendih in idejah, najpogostejših vprašanjih in preverjenih mojstrih, ki vam lahko pomagajo uresničiti vaša pričakovanja.

NAMAKALNI SISTEM: CENA

povprečne cene za namakalni / zalivalni sistem ter ceniki

1-5 EUR/m2

Pridobi 7 ponudb za namakalni sistem

Najboljši ponudniki za namakalni sistem v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za namakalni sistem

Če menite, da vam ljubi mojster za namakalni sistem manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Koliko stane namakalni sistem za vrt? (povprečna cena / ceniki za zalivalni sistem za travo)?

Cene za namestitev namakalnega sistema ni najlažje opredeliti, saj posamezne površine nudijo različne pogoje za zalivanje. Pomembni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno, so velikost in oblika površine, na katero nameravate namestiti namakalni sistem, vrsta posajenih rastlin (je to trava ali vrt?), pretok in pritisk vode, vrsta namakalnega sistema in seveda različni ponudniki. Če imate na vrtu veliko okrasnih elementov, kot so razni vodnjaki, ribniki, kipci ali manjše vrtne hiške, lahko tudi ti vplivajo na ceno, saj ločijo zalivanje na več sekcij. Tudi razporeditev in število razpršilcev imata pomembno vlogo pri oblikovanju cene, saj so si že razpršilci med seboj cenovno različni – nekateri imajo daljši, drugi krajši domet.

Vse je odvisno od tega, kaj potrebujete. Ravno zaradi vpliva toliko različnih dejavnikov ne moremo posplošiti, da vas bo namakalni sistem na manjši površini stal manj. Računate lahko, da boste za namestitev namakalnega sistema odšteli od 1 do 5 €/m2. Za bolj natančno ceno pa je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka, ki vam bo znal svetovati glede na vaše specifične želje in pričakovanja.

Najbolj iskani / najboljši mojstri za namakalne sisteme?

Nekateri ponudniki, ki vam lahko pomagajo namestiti namakalni sistem, so Rar Novi d.o.o., Pipelife Slovenija, cevni sistemi d.o.o., Urejanje okolice, Primož Majcen s.p., Aleš Lešnik s.p., Seme d.o.o., Vrtne pipe, Zoran Gala s.p., Yuki Plus d.o.o., Grapak A1, …


PONUDNIKI NAMAKALNIH SISTEMOV se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO
brezplačen vpis


…Napeljava vodovodnih in centralnih kurjav Tomaž Košir s.p., Rossad d.o.o., Rastlinjaki Gajšek, proizvodnja, inženiring, trgovina in storitve d.o.o., Jan Lašič s.p., AB trgovina in storitve d.o.o., Hortikultura Lešnik, Lunos d.o.o., Padop d.o.o., Gregor Intihar s.p.,Namakalni sistemu T-bird, Vrtni center Moga, družba za urejanje okolja d.o.o., Marovt sistemi, MT Cvek, Namakalni sistemi Gardena, Iga namakalni sistemi, Comfort zone d.o.o., Vrtko vzdrževanje vrtov in parkov.

Kljub široki izbiri ponudnikov vam predlagamo, da se obrnete na Omisli.si, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni mojstri za namakalne sisteme. Tako boste prihranili veliko časa, denarja in živcev, izbrani ponudnik pa vam bo zanesljivo pomagal uresničiti vaša pričakovanja.

Trendi namakanih sistemov

Pametni namakalni sistem

Za pametni dom se vse pogosteje odloča vedno več ljudi. Zahvaljujoč napredni tehnologiji pa lahko sedaj uživate tudi v naprednih namakalnih sistemih, ki jih je mogoče povezati na vaš telefon. Pametni krmilnik vam omogoča upravljanje na daljavo, zalivanje različnih delov površine ob želenem času, zakasnitev zalivanja in obveščenost na vsakem koraku. Različnim vrstam rastlin lahko zagotovite različne količine vode glede na točno prilagojen in skrbno načrtovan urnik, kar se odraža tudi v manjši porabi vode. Pametni namakalni sistemi omogočajo avtomatsko sledenje temperaturi, vlagi in ostalim vremenskim vplivom ter glede na to prilagodijo količino vode. Nekateri ponudniki nudijo celo možnost glasovnega upravljanja.

pametni-namakalni-sistemi

Vaš vrt in zelenica bosta odlično preskrbljena tudi v času vašega dopusta.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Kapljični namakalni sistem

Izkazal se je za zelo popularen in učinkovit sistem zalivanja, ki postaja vse bolj popularen in trendovski za zalivanje vrtov. Gre za trajnostno rešitev zalivanja vaših rastlin, njene prednosti pa so predvsem v enakomernem doziranju in racionalni porabi vode ter neposrednem namakanju korenin, ki zmanjšuje nepotrebno izhlapevanje in odtok vode ter tveganja za nastanek bolezni rastlin.

kapljični-namakalni-sistemii

Kapljični zalivalni sistem temelji na neposrednem namakanju korenin, kar zmanjšuje tveganja za razvoj bolezni rastlin in racionalizira porabo vode.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Skrb za naravo

Vse več ljudi se zaveda pomena zdravja in narave, zato se trudijo ohranjati dober odnos do okolja na vseh področjih. Tudi, kadar gre za zalivanje. Ravno zato so namakalni sistemi izjemno priljubljeni, saj so v primeru, da so skrbno načrtovani glede na specifično površino, zelo ekološki. Da boste ravnali naravi prijazno, lahko upoštevate nekaj načel. Prepogosto zalivanje ne porabi le veliko več vode, ampak lahko tudi škodi vašim rastlinam. Bolj primerno je redkejše in obilno zalivanje, ki spodbuja rastline, da rastejo globlje in bolj močno. Prav tako je pomembno, da opravljajte redne rutinske preglede namakalnega sistema, da po nepotrebnem ne spregledate kakšne napake ali okvare, ki bi lahko vplivala na večjo porabo vode.

Vse bolj popularna postajata zavedanje o pomeni narave in naravi prijazni zalivalni sistemi.

Namakalni sistemi: Pogosta vprašanja in odgovori za zalivalne sisteme za travo in vrt

Kakšne so prednosti namakalnih sistemov?

Namakalni sistemi imajo pred ročnim zalivanjem prednost predvsem v prihranjenem času. Rastline dobijo dovoljšnjo količino vode tudi v vaši odsotnosti, poleg tega pa je zalivanje z namakalnim sistemom enakomerno in racionalno. Skrbi, da vaša trava ali vrt ne bi prejela dovolj vode, se lahko popolnoma razbremenite. Vaša okolica bo tako urejena in vabljiva – točno takšna, kot ste si želeli. Več o idejah, izkušnjah, mnenjih in cenah glede urejanja okolice lahko preberete na forumu.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Ali se moram pred namestitvijo namakalnega sistema posvetovati s strokovnjakom?

Če z načrtovanjem namakalnih sistemov nimate izkušenj, vam vsekakor svetujemo, da se obrnete na izkušenega mojstra. Zakaj? Le pravilno načrtovan namakalni sistem bo poskrbel za optimalno količino vode, ki jo potrebujejo rastline, in preprečil morebitne višje stroške. Da je namakalni sistem dober, je nujna strokovna vgradnja razpršilcev, senzorjev, cevovoda, krmilnikov in elektromagnetnih ventilov. Pri tem vam lahko pomaga izključno izkušen strokovnjak, ki bo znal najbolje oceniti situacijo. Morda se na prvi pogled zdi, da vas bo namakalni sistem stal manj, če se ga boste lotili v lastni režiji, a to ne drži nujno. Napake pri izbiri so lahko namreč ključne za kasnejšo večjo porabo in nepotrebne stroške popravil.

Kako izbrati pravi namakalni sistem?

Najprej dobro razmislite, kaj od namakalnega sistema sploh pričakujete in katere površine želite zalivati – je to trava ali vrt? Načeloma travnate površine potrebujejo večjo nasičenost z vodo, za vrtove pa zadostuje tudi kapljično zalivanje. Razmislite, kolikšna je površina zalivalnega območja, kakšni so okoljski vplivi (izpostavljenost vetru, vlagi, mrazu, soncu …). O vsem skupaj se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo glede na specifičnost vaše površine znal najbolje svetovati. Vsak vrt in travnik je drugačen, zato je težko posploševati.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Kako poteka vzdrževanje namakalnega sistema?

Vzdrževanje namakalnega sistema je relativno enostavno, saj ne zahteva nobenih posebnih del. Ko se pozimi temperature spustijo pod ničlo, se priporoča izpihovanje vode s stisnjenim zrakom, še preden zemlja zamrzne. To lahko storite s pomočjo zračnega kompresorja, če niste prepričani, kako, pa lahko delo prepustite tudi strokovnjaku. Sicer čez leto zadostujejo rutinski pregledi in morda občasno čiščenje filtrov razpršilcev.

Pridobi 7 ponudb za namaka.ni sistem

ocena bralcev
5 od 6

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno