Revija Nasvet strokovnjaka

Obrezovanje dreves in žive meje: Cene, trendi, ideje in preverjeni vrtnarji

vrtnar obrezovanje cipres žive meje

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Z višjimi temperaturami je prišel čas urejanja okolice in vrta. Obrezovanje dreves in žive meje je pomemben element pri negi, saj skrbno in pravilno obrezana drevesa bistveno polepšajo vaš vrt. Če si tudi sami želite skrbno urejene okolice, na kateri vam bodo zavidali prijatelji in sosedje, preberite članek v celoti.

OBREZOVANJE DREVES IN ŽIVE MEJE: CENA

povprečne cene ponudnikov za urejanje okolice, obrezovanja dreves, žive meje in ceniki

storitev vrtnarjacena vrtnarstva
obrezovanje drevja40 – 250€/kom
obrezovanje žive meje0,5 - 3,5 €/m2

Kontaktirajte preverjene vrtnarje za obrezovanje dreves in žive meje (ponudbe / cene)

Koliko stane obrezovanje dreves in žive meje? (povprečna cena / ceniki)?

Obrezovanje dreves

Obrezovanje dreves je lahko tako težavno kot nevarno delo, saj poteka na višini. Zahteva tudi določena znanja, saj lahko z nepravilnimi rezi drevo poškodujemo, kar se bo poznalo pri rasti in razvoju drevesa. Zato je boljše, da to opravilo zaupate izkušenim in preverjenim strokovnjakom. Cene obrezovanja dreves so odvisne od vrste in višine drevesa. Obrezovanje iglavcev vas lahko stane med 50 in 250 evrov. Najcenejše je obrezovanje iglavca v višini med 2 in 4 metri, in sicer 40 evrov. Obrezovanje iglavca med 6 in 8 metrov vas stane 150 evrov. Najdražje je obrezovanje iglavcev nad 8 metrov, in sicer 250 evrov ali več, odvisno od končne višine drevesa.

Obrezovanje dreves in žive meje prepustite strokovnjakom.
Obrezovanje dreves in žive meje prepustite strokovnjakom.

Obrezovanje listavcev je nekoliko dražje. Cene se gibljejo med 70 in 230 evrov. Enako kot pri iglavcih se cene pri obrezovanju listavcev zvišujejo glede na višino drevesa.

Obrezovanje žive meje

Lepo obrezana živa meja in  obrezane grmovnice zagotovo polepšajo vaš vrt. Marsikdo se obrezovanja žive meje loti sam in se razočara s končnim rezultatom. Če si želite lepo urejeno okolico, lahko za to poskrbijo vrtnarji. Cene obrezovanja žive meje se gibljejo med 0.5 in 3.5 evri za kvadratni meter žive meje. Obrezovanje grmovnic vas lahko stane med 20 in 50 evrov, odvisno od višine grmovnice.

Cene za obrezovanje žive meje so različne.
Cene za obrezovanje žive meje so različne.

Najbolj iskani / najboljši vrtnarji za obrezovanje dreves / žive meje?

 

Do čudovito obrezanih dreves in žive meje vam lahko pomagajo naši preverjeni vrtnarji in mojstri za urejanje okolice.


Najboljši vrtnarji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih vrtnarjev


celoten seznam vrtnarij >

Če menite, da vam ljubo vrtnarstvo / drevesnica manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Med googlanjem boste našli tudi Proarbo, profesionalna arboristika, arboretum.si, Višinsko obrezovanje dreves Miki, Obrezovanje Okrasnih dreves Cerovšek Roman s.p., Tajga urejanje okolice in obrezovanje drevja Boštjan Merela s.p., Zahtevni poseki in obrezovanje drevja, Tomaž Strupi s.p., Gradbena dela in urejanje okolice Igor Cerovšek s.p., Pejić Zdenko s.p., Vrtko Slak – Urejanje okolice in vzdrževanje stavb, Vrtnarske storitve Skerca Tom Tomaž Starc s.p., Vrtnarstvo Grmiček – Dušan Radikovič s.p., Do-Ma urejanje okolice Matjaž Dolgan s.p., Vrtnarstvo Conta Barbara Conta s.p…


VRTNARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Obrezovanje dreves, sadnega drevja in žive meje – LesJeZlato, Urejanje okolice in zelenih površin, Matjaž Bratko s.p., Višinska dela, Dejan Korez s.p., Urejanje okolice Majcen Primož Majcen s.p., Urejanje parkov in vrtov, Rajko Eleršek s.p., Vrtnarstvo Andrej Šink s.p., Vrtnarstvo – Nečemer Kristjan s.p., Vrtnarstvo Andreja Čož s.p., Vrtnarstvo Lončarek, Rastislav Lončarek s.p., Vrtnarstvo Cvet Bernarda Tušar s.p., Vrtnarstvo Jakob Žolnir s.p., Vrtnarstvo in cvetličarstvo Papež Vinko Papež s.p., Vrtnarstvo Stanonik Majda Stanonik s.p. in mnogi drugi.

seznam preverjenih vrtnarstev in drevesnic za zasaditev / sejanje vrta in okolice

Izbira ponudnikov, ki vam lahko uredijo okolico, je precej obsežna. Da ne izgubljate časa z iskanjem strokovnjaka za obrezovanje dreves in žive meje, ga lahko hitro in enostavno najdete na omisli.si/vrtnarja. Tako boste privarčevali ne le čas, ampak tudi denar, saj so na omisli.si zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Trendi in ideje za obrezovanje žive meje in dreves

Vertikalno obrezana živa meja

Klasično oz. vertikalno obrezovanje žive meje je vedno v trendu. S svojo brezčasno obliko je vertikalno obrezana živa meja prava paša za oči. Število ljudi, ki se odločijo za živo mejo iz lovorikovca, se zaradi njenega privlačnega videza in cenovne dostopnosti povečuje.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Lovorikovec

Nekoč izredno priljubljen pušpan je zamenjal lovorikovec. To je vedno zelen grm, ki se ponaša s košato krošnjo. Glede nege je nezahteven, le spomladi je potreben obsežnejšega obrezovanja.

Lovorikovec je nadomestil živo mejo iz pušpana.
Lovorikovec je nadomestil živo mejo iz pušpana.

Katalpa

Katalpa ali kroglasti cigarovec je izjemno priljubljeno okrasno drevo. Ima okroglo krošnjo, ki ne zahteva veliko obrezovanja. Ima tudi zdravilne lastnosti, saj vonj katalpinih listov odganja komarje in ostalo mrčes.

Katalpe so izjemno priljubljena okrasna drevesa.
Katalpe so izjemno priljubljena okrasna drevesa.

Pogosta vprašanja in odgovori za obrezovanje dreves in obrezovanje žive meje

Doma imamo precej staro okrasno drevo. Kar nekaj vej se je že posušilo in krošnjo drevesa bi bilo potrebno preredčiti. Zanima me, kakšna bi bila cena obrezovanja.

Cena obrezovanja je odvisna od višine drevesa. Za točno ceno nam lahko pošljete povpraševanje ter navedete več informacij (vrsta, višina, starost drevesa). Lahko nam priložite tudi fotografijo drevesa. Če želite, se lahko dogovorimo za ogled.

Pred kratkim smo se preselili v starejšo hišo s precej neurejeno okolico (visoka drevesa z neoblikovanimi krošnjami, neurejena živa meja). Kdaj je pravi čas za obrezovanje dreves in ureditev žive meje?

Takšnih opravil se praviloma lotimo spomladi, še preden začnejo drevesa brsteti. Živa meja se lahko ureja od začetka spomladi do pozne jeseni. Ureditev zapuščene okolice je večji projekt, zato vam svetujemo, da nas pokličete, da se dogovorimo glede obrezovanja drevja in grmovnic.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Zakaj sploh potrebujem nekoga, da obreže drevje. Saj se tega lahko lotim tudi sam?

Veliko ljudi žal podcenjuje delo vrtnarjev. S pomanjkanjem znanja in izkušenj pri obrezovanju lahko drevesu naredite več škode kot koristi. Zato je pomembno, da reze opravi strokovnjak, ki ima na tem področju potrebna znanja. Tako bo drevo brez težav raslo še leta in leta. Za več informacij lahko obiščete tudi forum.

Kontaktirajte preverjene vrtnarje za obrezovanje dreves in žive meje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno