Revija Nasvet strokovnjaka

Oblikovanje poročnih vabil je lahko zabava in sprostitev

Oblikovanje poročnih vabil

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Obdobje pred slavnostnim poročnim dnevom zaznamujejo priprave na pomembni dogodek, ves čas pa se med njimi mešata prijetna vznemirjenost in veliko pričakovanje. Ta zanos naj bo vaša prednost in ne ovira, ki bi zajezila vaše ustvarjanje. Izkoristite ga za realizacijo najdrznejših idej, sami naredite svoj poročni šopek, specite poročno torto ali pa se odločite za lastnoročno oblikovanje poročnih vabil.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov za oblikovanje in tisk poročnih vabil.

Dobra organizacija je pomembna prav toliko kot samo poročno slavje, saj slednjega brez izdelanega načrta ne bi bilo. Oblikovanje poročnih vabil je lahko sproščujoča in zabavna naloga, s katero že takoj na začetku v prihajajoče praznovanje prenesete delček sebe.

Oblikovanje poročnih vabil
Pustite domišljiji prosto pot in oblikovanje poročnih vabil se lahko končna s čudovitimi izdelki.

Prvi korak za uspešno oblikovanje poročnih vabil

Še preden svojemu vabilu zarišete prvo črto, zapišete prvo besedo ali mu dodate prvi detajl, morate izbrati način tiskanja in določiti okvirni strošek, ki ste ga pripravljeni pokriti. Če boste vabila tiskali doma se najprej prepričajte, kakšne so sposobnosti vašega tiskalnika. Vsi tiskalniki ne podpirajo tiskanja najrazličnejših formatov in vsak papir za njih ni najprimernejši. Številni prestižnejši papirji niso priporočljivi za domače tiskanje, pa tudi tiskarsko črnilo je sorazmerno drago. Veliko boljša odločitev za tiskanje je izbira tiskarne, kjer delo opravijo hitro in imajo zagotovo vso potrebno opremo. Če imate težavo pri iskanju ugodnih ponudnikov tiskarskih storitev, pošljite brezplačno povpraševanje, in pomagali vam bomo poiskati pravega tiskarja.

Izbira papirja

Zagotovo gre za težko odločitev, saj današnji trg ponuja neskončno izbiro najrazličnejših vrst. Pri nakupu imejte v mislih pravo razmerje med ceno in prefinjenostjo. Presenečeni boste kako kakovostno je lahko vaše oblikovanje poročnih vabil, tudi če se ne odločite za najdražjo možnost. Izbira pravega papirja se močno navezuje na prej omenjeni izbor tiskanja. Sijoč papir, potrebuje več barvila in tudi časa da se dobro posuši. To je še posebej značilno za nabrekljiv papir, ki je prekrit s posebnim polimerom, katerega naloga je, da ujame barvilo v notranjosti in s tem zagotovi tudi večjo trajnost izdelka. Pri papirjih z bolj izrazito teksturo se barvilo razlije med vlakni papirja, zaradi česar pride do neželenega mešanja barv. Posledica sta večja nejasnost in vlažnost površine.

Ne smemo pozabiti na izbiro debeline papirja, ki je prav tako pomembna. Pretanek papir je lažje pomečkati in je tako bolj dovzeten za poškodbe, poleg tega pa slabo stoji brez pomoči. Tudi prevelika debelina ni dobra izbira, saj vabilo deluje togo, grobo in nikakor ne elegantno.

>> omisli.si/poroko <<

preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo

poročne storitve poročni ponudniki omisli si
Preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo.

Oblikovanje poročnih vabil

Zdaj, ko so za vami vse tehnične odločitve, lahko pustite domišljiji prosto pot ter razmislite o motivu, postavitvi in besedilu vašega poročnega vabila. Pri oblikovanju lahko uporabite že narejene predloge, ki jih najdete na internetu ali pa s pomočjo številnih programov sami oblikujete celotno vabilo. Prav vi sami najbolj veste, kakšno vabilo želite odposlati. Še pred začetkom izdelovanja si v mislih naredite grob osnutek. Premislite, koliko teksta želite na vabilu in poskrbite, da bo med njim in obrobo dovolj prostora. Ne pozabite, da obroba sploh ni nujna, saj številna elegantna vabila stavijo prav na postavitev brez obrobe. Velike črke, barve, močni kontrasti in fotografije naredijo drznejša in bolj opazna vabila, medtem kot vabila z nežnejšim okrasjem in obrobo, tanjšimi zavitimi črkami in pastelnimi barvami delujejo umirjeno in romantično.

Svojo kreativnost lahko razvijete tudi v besedilu, ki je po vaši želji preprosto, klasično ali zabavno. Vseeno pa vam priporočamo, da se držite okvirne forme, saj morajo biti odgovori na vprašanja kdo, kje in kdaj jasno razvidni.

Oblikovanje poročnih vabil
Naj bo vaše poročno vabilo originalno in svojevrstno.

Naslove svojih gostov lahko na kuverte napišete ročno, sploh če imate lepo pisavo, ali pa jih prav tako natisnete. Pri tem pazite, da se bo pisava na kuverti ujemala s pisavo na vabilu ali pa bo čim bolj nevtralna. Za konec ne pozabite, da za eno družino zadostuje eno vabilo. Pravilno preštejte svoje goste, saj boste sicer natisnili dvakrat toliko vabil, kot je potrebno.

V primeru, da za oblikovanje poročnih vabil nimate dovolj časa ali se vam zdi, da bi profesionalci to opravili bolje od vas, na Omisli.si poiščite svojega oblikovalca. Za tisk izdelanih poročnih vabil pa nato na našem portal odkrijte še primernega tiskarja.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno