Načrtovalka porok: Cena, trendi, ideje in preverjeni ponudniki za načrtovanje porok

ocena bralcev
5 od 2

V Sloveniji je še vedno prisotna miselnost nevest, da bodo s svojim delom in lastno organizacijo prihranile pri poroki. Večkrat pa se zgodi, da to pomeni več stresa, pari pa zapravijo več denarja in časa. Hkrati so obremenjeni tudi svojci para. Načrtovanje poroke je šele v zadnjih letih prišlo v navado tudi pri slovenskih parih, prej so se tega bolj posluževali tujci, ki so se prišli poročit v Slovenijo. Na omisli.si/organizacijo-poroke preverite, kateri so preverjeni in ocenjeni ponudniki, da lahko prihranite čas in denar. Vaša poroka pa bo sanjska!

NAČRTOVALKA POROK: CENE

povprečne cene načrtovalcev porok ter ceniki

500-1500 EUR

Kontaktirajte preverjene načrtovalce porok (ponudbe / cene)

Najboljši poročni načrtovalci v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih poročnih načrtovalk

Če menite, da vam ljubi poročni načrtovalec/ka manjka na seznamu, mu/ji posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Načrtovanje poroke – cene preverjenih poročnih načrtovalcev

Cene načrtovanja poroke so odvisne od tega kakšno ponudbo si želite. Lahko izberete samo koordinacijo poročnega dneva. Takrat se z načrtovalko porok dobili na enem sestanku prej, kjer ji predate, kar imate načrtovano, ona pa bo na poroki poskrbela, da bo vse teklo gladko. Za koordinacijo lahko tako odštejete nekje 500 evrov za srednje veliko poroko z okoli 80 gosti in obema obredoma. Celotna organizacija pa se začenja pri 800 evrih in se nadaljuje navzgor. Odvisno je tudi od zasedenosti načrtovalca, njegovih izkušenj in ugleda.

Preberite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?Zakaj se splača najeti poročno načrtovalko /ca?

Načrtovanje poroke prinese s sabo veliko stvari, ki jih je treba doreči, se dogovoriti in uskladiti. Vse to vzame veliko časa. Poroko lahko planirate tudi do enega leta ali dveh. Težko je usklajevati organizacijo poroke ter še osebno, službeno in družinsko življenje.

Zakaj načrtovanje poroke raje ne bi prepustili strokovnjakom, ki se s tem ukvarjajo dnevno? Nekateri pari si želijo nadzorovati vsako podrobnost in je lažje, če načrtovanje poroke opravi mojster in prevzame stres in pritisk, ki ga lahko prinese iskanje in izbor pravih ponudnikov, komunikacija z njimi in še kaj. Načrtovalka porok pomisli tudi na to, ali bo dovolj parkirnih mest za vse svate. Usmerja protokol poroke na lokacijah, spremlja nevesto in podobno.

Načrtovalka porok za poroko brez stresa
Načrtovalka porok poskrbi za poroko brez skrbi.

Vse te naloge in še več pari naložijo pričam in ostalim sorodnikom, ki za to niso usposobljeni, tako pa nihče popolnoma ne uživa v poročnem dnevu. Vsi pari, ki jim je pomagala načrtovalka porok, so na koncu z olajšanjem povedali, da je bilo vredno plačati za to storitev, saj jim na poročni dan ni bilo treba skrbeti za nič. No, samo za to, da so prišli na poroko in uživali v dnevu s svojimi najdražjimi.

Kaj vse vam uredi načrtovalka porok?

Načrtovalka porok bo spremenila vašo vizijo poroke v realnost, da bo poroka res odraz para. Vodila bo poročni dan, da bodo vsi ponudniki delovali usklajeno in da boste vi uživali.

Lokacija za poročni obred in zabavo                                                            

Poročna lokacija je pomemben del poročnega dne. Odraža lahko zvezo, temo poroke ali pa vas navduši s čim drugim. Najbolj priljubljene lokacije so pri nas kar hitro zasedene. Poročni organizatorji vam bodo povedali, da jih je treba rezervirati kar kmalu po določitvi datuma. Načrtovalka vas bo usmerjala in vam svetovala, katere lokacije so primerne za vašo temo poroke, za število gostov, ki jih načrtujete in predvsem za vajino denarnico. V Sloveniji je le nekaj lokacij, kjer lahko pod streho spravite tudi do 300 ljudi. V večini so lokacije za okoli 100 ljudi.

Preberite tudi: POROČNE LOKACIJE: SEZNAM IN CENE POROČNIH LOKACIJ V SLOVENIJI (POROČNI OBRED / URADNI DEL IN POROČNA ZABAVA / SLAVJE / OHCET)

Civilni obred, cerkveni obred in poročno zabavo lahko imate na treh različnih lokacijah.  Veliko lokacij pri nas pa ponuja prostor za civilni obred in zabavo na enem mestu. Pogosto imajo tudi nastanitvene kapacitete, da lahko vi in gostje prespite. To so predvsem hoteli, vile, ranči, dvorci in posestva, kjer lahko organizirate poroko. Če si želite biti v stiku z naravo lahko poroko opravite na kakšnem piknik prostoru, pod kozolcem ali najamete šotor, da se zavarujete pred različnimi možnostmi vremena.

Prilagodite si poročni obred vaši osebnosti. Načrtovalka porok vam je pri tem v veliko pomoč.

Izbrati poročni band, DJ ali ansambel?

Glasba zagotovo zaznamuje vzdušje na poroki. Lahko izbirate med veliko ponudniki, kot so bandi ali ansambli. Ti pogosto ne igrajo samo narodno zabavne glasbe, ampak vključijo tudi sklope zabavne glasbe, tudi tuje. Poročno slavje lahko popestri tudi DJ. Pri načrtovanju poroke vam lahko načrtovalka porok svetuje, katera skupina je primerna za vas.

Nekateri glasbeniki vas lahko spremljajo tudi od doma do poročnega obreda in slavja ter tako vodijo tudi svate. Pari pa se pogosto odločajo za različne skupine na samih poročnih obredih in na končnem slavju. Na obredih po navadi pojejo izvajalci v duetu ali pa v manjših skupinah ob spremljavi kitare ali klavirja. Zaigrajo godalni kvarteti ali glasba z zvočnikov. Na cerkvenih obredih sodelujejo tudi zbori z organistom. Velikokrat pa poročne obrede popestrijo solisti.

Tudi glasbo, kolikor se le da prilagodite svojemu okusu in željam. Ni treba, da pot do oltarja spremlja ravno poročna koračnica ali da za prvi ples uporabite v tistem času priljubljeno pesem, na katero plešejo vsi. Ne pozabite, da je to vaš dan.

Preberite tudi: POROČNI PRSTANI: CENA, TRENDI, KAKO IZBRATI POROČNI PRSTAN TER PREVERJENE ZLATARNE

Fotografiranje in snemanje poroke

Poročne fotografije si boste še vrsto let ogledovali skupaj s svojimi otroki in vnuki. Zato ni pametno, da ravno pri fotografijah varčujete. Preden izberete poročnega fotografa preglejte njegovo prejšnje delo, ali vam je stil všeč ali ne. Vsak fotograf ima namreč svoj način fotografiranja in urejanja slik. Dogovorite se tudi, katere fotografije si želite. Da ne boste ob gledanju poročnega albuma ugotovili, da ste se pozabili fotografirati z babico ali pa da nimate skupinske fotografije. Tudi fotografa rezervirajte kmalu po določitvi datuma, saj se urniki priljubljenim ponudnikom hitro polnijo, tudi za dve leti v naprej.

Veliko ponudnikov poleg fotografije ponuja tudi izdelavo poročnega videa. Lahko gre za daljši film ali za krajše nekaj minutne filme. Tudi pri videu se lahko odločite za poseben stil snemanja in montaže, tak, ki bo ustrezal vam.Načrtovanje pogostitve (hrana + pijača) na postojankah ali na poročni zabavi

Mogoče ste že kdaj bili na kakšni poroki ali prireditvi, kjer ste ogromno čakali hkrati pa bili še lačni. Kljub natančnemu načrtovanju poroke se lahko zavleče fotografiranje para ali pa pride do drugih zamikov. Sploh ob celodnevnih porokah je pomembno, da določite vmesne točke, kjer boste goste postregli s hrano in pijačo. Slednja je predvsem pomembna ob vročih poletnih dneh. Poročna načrtovalka vam bo pomagala v urniku najti čas za pogasitev svatov.

Največkrat se svate pogosti že ob prihodu na dom ženina ali neveste. Drugače pa se jim narezke, pecivo, sadje ali druge oblike hrane, ki jo lahko primejo v roke, medtem ko stojijo, ponudi po obredih ali pa se jih tako zaposli med čakanjem, ko se vi fotografirate.

Preberite tudi: CENA GLASBENIKA, SKUPINE, ANSAMBLA ALI DJ-JA ZA POROKO?

Poročna večerja 

Glavna zvezda vsaj prvega dela poročnega slavja in stvar, o kateri svatje govorijo še kar nekaj časa, je zagotovo večerja, ki ste jo izbrali za vašo poroko. Veliko lokacij ima hrano že vključeno, na nekaterih pa boste lahko naročili svoj catering. Pri tipičnih menijih lahko začnete z juho in nadaljujete s ploščami ali s posameznimi porcijami. Seveda pa si lahko meni prilagodite lastnim željam in na poroki postrežete na primer s picami.

Ne pozabite poskrbeti za hrano za vse svate z alergijami, tiste, ki so vegetarijanci ali vegani ali z drugimi posebnostmi. Pecivo in sadje lahko postavite na mize, vedno bolj priljubljeni pa so sladki kotički, kjer si svatje sami naberejo sladke dobrote. Za dodaten osebni pridih pa lahko ustvarite tudi kotiček, kjer si svatje sami pripravijo najljubša koktejla ženina in neveste.

Darila za svate 

Svatje lahko poleg spominov s poroke odnesejo še kakšno darilce. Tega jim lahko pripravite na stolu, ob krožniku ali jim jih predate ob slovesu. Podarite jim domače izdelano milo, paket peciva, kakšno žgano pijačo, pivo iz lokalne pivovarne ali pa posebno olivno olje. Popularni so tudi loto listki in loterijske srečke. Podarite lahko mešanice zelišč ali pripravke za vročo čokolado, semena, ali pa jih spodbudite, da vzamejo nekaj rož z dekoracije sabo domov.

Za preganjanje vročine, tako na poročni dan kot drugače, jim priskrbite pahljače, v primeru dežja pa dežnike. Nekateri pari v zahvalo dajo samo svojo poročno fotografijo. Z darilom se lahko zahvalite tudi samo pričam in staršem. Zagotovo pa vam bo marsikatera načrtovalka porok podala še dodatne ideje. Tudi darila za svate lahko personalizirate, da odražajo vaša zanimanja ali hobije.

Preberite tudi: POROČNO POTOVANJE: POVPREČNE CENE, IDEJE IN TRENDI

Poročna torta 

Kraljica sladkega kotička, ki svojo slavo navadno doživi  ob polnoči. Se pa tudi ta tradicija rahlja, saj se nekateri odločijo in torto postrežejo že prej.  Načrtovanje poroke ne sme manjkati brez preizkušnje različnih okusov tort. Ponudniki preizkušnje pripravijo v začetku koledarskega leta, lahko pa se dogovorite za individualno okušanje tort. Če pa vam torta ne odgovarja, lahko ponudite manjše tortice ali cupcakes. Namesto torte lahko proslavite tudi s sladoledom ali palačinkami. Vaš dan, vaša izbira.

Če ne marate torte, lahko tudi, kako drugače pogostite svoje svate.

Poročna obleka in čevlji 

Veliko deklet že od malega sanja o beli poročno obleki in teh je v slovenskih salonih veliko na izbiro. Če pa ne želite biti tipična nevesta pa so trendi tudi na vaši strani, saj lahko oblečete tudi obleko, ki je malo drugačna, v barvah ali z vzorci. Nekje osem mesecev pred poroko bo pravi čas, da se naročite v salonu za pomerjanje obleke. En mesec pred poroko pa se odpravite še na zadnje pomerjanje obleke.

Preberite tudi: POROČNE OBLEKE: CENA IN KAJ VSE MORA IMETI SANJSKA OBLEKA ZA POROKO?

V poročnih salonih si lahko poročno obleko izposodita tako nevesta kot ženin, lahko jo tudi kupite. Če si želite obleko višjega cenovnega ranga, je izposoja takšne obleke cenejša alternativa. Pri tem pa pričakujte tudi stroške za čiščenje obleke. Tudi ženini imajo širok spekter možnosti. Klasično črno obleko počasi zamenjuje tista v temno modri barvi, nekateri ženini pa se oblečejo tudi bolj sproščeno in izberejo samo elegantne hlače in srajco, lahko tudi kavbojke.

Naj tudi poročna obleka odraža vaš slog in osebnost.

Poročni čevlji morajo biti udobni, saj boste morali v njih zdržati cel dan. Če niste navajeni na visoke pete, jih tudi na poroki ne obujte. Priljubljene alternaitve so nižji sandali, sandali z debelejšo in nižjo peto ali superge.

Načrtovalka porok v pomoč pri dekoraciji

Najpogostejša poročna dekoracija so zagotovo rože. Ko izberete barvno nit vaše poroke lahko izberete tudi cvetlice, ki bodo ustrezale. Ne pozabite preveriti tudi, katere rože cvetijo v mesecu vaše poroke. Načeloma se da večino rož dobiti čez celo leto, vendar bo njihova cena večja.  Priljubljeno je tudi suho cvetje. Veliko porok pa se popestri tudi z baloni, ki so lahko različnih oblik, velikosti in barv. Pri usklajevanju vse dekoracije vam bo zagotovo pomagala poročna načrtovalka. Pomagala bo uskladiti vse od dekoracije na obredu, namiznih dekoracij, pogrinjkov in drugih kotičkov. Dobro pa je, da si nekje šest mesecev pred poroko izberite svojega cvetličarja ali dekoraterja, s katerim se pogovorite o vseh podrobnostih dekoracije.

Poročni prstani simbol ljubezni

Poročni prstani vaju bodo celo življenje spominjali na dan, ko ste si jih izmenjali. Ko izbirate poročna prstana v obzir vzemite svoj življenjski slog, službo, ki jo opravljate. Razmišljajte na dolgi rok, tudi o skrbi za prstane, o tem, da ga boste nosili več let. Če ste športniki ali igrate na inštrument izberite tanjši prstan z zaobljenimi robovi. Če delate z rokami se boste morda raje odločili za enostavnejši prstan s kovine, brez kamnov, ki lahko zbirajo umazanijo. Zelo aktivni pa lahko izberejo platino, ki je še dodatno vzdržljiva. Ne pozabite si pred obiskom zlatarne določiti višino cene, ki ste jo pripravljeni dati za prstane. Na samo ceno prstana vpliva število kamnov, debelina prstana in širina in seveda vrsta kovine ali drugega materiala. Dodatno pa lahko na notranjo stran vgravirate ime partnerja in datum poroke.

Preberite tudi: POROČNA FOTOGRAFIJA: POVPREČNE CENE IN CENIKI

Poročni make-up, frizura, manikira, pedikura in depilacija

Poročni make-up naj bo izboljšana oblika vašega vsakdanjega make-upa, saj si ne želite na poročni dan izgledati popolnoma drugače. Tako se boste tudi bolje počutili. Nekje pet mesecev pred poroko se dogovorite za vašega frizerja in vizažista. Veliko ponudnikov ima v ceno vključen tudi obisk, kjer preizkusite želeno frizuro in make-up. Prednost tega, da vam to opravijo strokovnjaki so tudi profesionalna ličila in pripomočki, ki bodo poskrbeli, da bo vaš obraz ves dan svež.

Za lep nanos način boste poskrbeli tudi s pravilno nego kože. Nekje šest mesecev pred poroko se lahko odločite za obisk kozmetičarke, ki vam bo opravila piling kože. Ne pozabite na vlaženje kože vsaj mesec pred velikim dnem. Tri dni pred samim dnem je čas za depilacijo, dva dni prej pa za manikiro, če se boste zanjo odločili.

Usklajeni vabila, meniji in zahvale 

Tematika poroke se bo kazala čez vse tiskovine, od vabil, menijev do zahval. Načrtovalka porok vam bo pomagala pri iskanju rdeče niti poroke. Vabila razpošljite približno pol leta prej. Torej, če se poročite avgusta, razpošljita vabila vsaj marca, najkasneje aprila, če se poročita junija ali julija pa je najboljše kar na začetku leta. Takrat boste svate pravočasno opozorili na vaš dan, da takrat ne bodo planirali dopusta. Z istimi motivi povežite tudi table dobrodošlice in napise pri sladkem ali fotokotičku.

Na vabilo lahko napišete celotno časovnico dneva ali pa samo kratko povabilo. Dodate lahko verz z vaše najljubše pesmi ali nekaj kar vas še dodatno opiše. Natančno naslovite vabila, da bodo v družini vedeli, ali so vabljeni tudi otroci ali ne. Dobro je, da na vabilo dodate tudi vaše telefonske številke in rok, do kdaj vam sporočijo svojo prisotnost na poroki, saj boste število gostov potrebovali za gostince.

POROČNA PLESNA ŠOLA: CENIK ZA POROČNI PLESNI TEČAJ (OTVORITVENI POROČNI PLES)

Na plesni tečaj za prvi ples in vse življenje

Plesne šole po vsej Sloveniji ponujajo tečaje, kjer se lahko skupaj z drugimi pari učite različnih plesov, ponujajo tudi individualne tečaje za mladoporočence. Tako lahko s plesnim učiteljem pripravite posebno koreografijo ali pa se naučite osnovnih korakov. Ob prvem plesu, ki po navadi sledi po večerji ali že med njo, lahko presenetite vse zbrane s pridobljenim plesnim znanjem. Koliko prej začnete s plesnimi vajami je odvisno od vašega plesnega predznanja. Če si želite bolj zahtevno koreografijo, je dobro da začnete plesati nekje 7 mesecev pred poroko. Tako lahko prilagodite število obiskov, glede na stroškovnik, preostanek časa pred poroko pa porabite za vajo doma. Za enostavno koreografijo bo dovolj kakšen mesec in nekje štiri srečanja.

Kam na poročno potovanje?

Na poročno potovanje se ni treba po filmsko odpraviti takoj po poroki. Prilagodite se na želeno destinacijo, saj boste v tropske kraje raje potovali pozimi, poroke pa so pri nas večinoma v poletnih mesecih. Čeprav so še vedno so zelo priljubljene eksotične destinacije in romantična mesta pa se lahko odpravite tudi v gore ali z avtodomom odkrivate različne države. Pri poročnem potovanju ali medenih tednih gre predvsem za to, da si vzamete čas drug za drugega in proslavite svojo poroko.

Preberite tudi: POROČNO CVETJE: TOP CVETLIČARNE ZA POROČNI IN NAPRSNI ŠOPEK, DEKORACIJO POROKE IN POROČNI ARANŽMA (+ CENE & TRENDI)

Če nimate veliko sredstev, se lahko odločite za manjše poročno potovanje in odidete na izlet po Sloveniji ali pa v kakšno od sosednjih držav. Pari z otroki se odločijo tudi, da večji dopust po poroki opravijo skupaj z njimi, novoporočenca pa za vikend pobegneta v toplice. Potovanje si lahko organizirate popolnoma sami ali pa si izberete ponudbo katere od agencij, ki imajo veliko izbiro prav potovanj za mladoporočence. Naj načrtovanje poroke vsebuje tudi misel na čas po poročnem dnevu.

Poročno vozilo z voznikom 

Ne želite obremenjevati sorodnikov še s tem, da bi vas prevažali naokoli na poročni dan? Odločite se lahko za posebni prevoz z voznikom. Lahko izberete limuzino, v katero bodo šle še družice. Posebej priljubljeni so trenutno tudi starodobniki, z njimi se lahko na poroko pripeljete v posebnem stilu. Ali pa ga najamete za kratek čas med obredi zraven pa opravite še fotografiranje. Če pa si želite nekaj časa na samem s partnerjem pa se lahko do lokacije zabave pripeljete kar s kočijo.

Animacija/varstvo otrok na poroki

V primeru, da boste na poroki gostili tudi otroke, mlajšim od 13 let priskrbite otroški meni, starejši pa lahko jedo kot odrasli. Mlajše lahko na pogrinjkih  čakajo pobarvanke ali kakšne manjše igrače, s katerimi se bodo zamotili. Tudi pri nas pa je že veliko ponudnikov za varstvo otrok na porokah. Ti otrokom pripravijo poseben kotiček, kjer se igrajo, pripravijo jim tudi posebne dejavnosti. Otrokom lahko razdelijo tudi hrano. Otroke lahko posedete za svojo mizo ali v poseben prostor.

Preberite tudi: ANIMACIJA ZA OTROKE NA POROKI IN VARSTVO OTROK. POPOLNA POROKA.

Dokumenti za poroko

Sklenitev zakonske zveze je potrebno prijaviti na upravni enoti, še preden rezervirate gostišče ali druge lokacije za poroko. Upravne enote imajo različne roke za prijavo, večinoma pa zbirajo prijave januarja za tekoče koledarsko leto. Za poroko v uradnih prostorih večinoma ne boste rabili plačati upravne takse, se pa zagotovo pozanimajte o tem na vaši izbrani upravni enoti. Obred zunaj uradnih prostorov pa morate po zakonu prijaviti najmanj 45 dni pred izbranim datumom. Upravni enoti morate plačati nastale stroške izvedbe obreda. Poravnati morate 170 evrov, potrebujete pa tudi pisno soglasje lastnika za uporabo lokacije.

Pri nas za poroko potrebujete veljaven osebni dokument, če je bil že kdo poročen pa potrebuje dokazilo o razveljavitvi prejšnje zveze. Pri upravni enoti podate osebno prijavo, v kateri oba partnerja izjavita, da svobodno sklepata zakonsko zvezo in da so izpolnjeni vsi pogoji za njeno veljavnost. Za civilno poroko ne potrebujete prič, če si jih ne želite, drugače pa potrebujete ob prijavi priložiti še osebni imeni prič, datume rojstev in stalno prebivališče. Če si želite drugega pooblaščenca morate ob prijavi poroke vložiti prošnjo tudi za to. Ko si izberete svoj termin, uradna oseba pripravi zapisnik o prijavi zakonske zveze. Če spremenite priimek oziroma stalno prebivališče po poroki, morate osebne dokumente zamenjati najpozneje v 30 dneh po poroki.

Načrtovanje poroke: cerkveni obred

Po tradiciji se je par poročil v župniji neveste, saj se je ta po navadi preselila k ženinu in je tako šlo za slovo od domačega kraja. Danes pa se lahko poročite tudi v župniji, kjer živi eden od zaročencev ali pa tudi v drugi župniji. Najbolje je razmisliti, kaj bo za vas in za vaše bližnje najlažje. Pred poroko morate obiskati  tudi program priprave na zakon. Če to jemljete zgolj kot formalnost, se udeležite krajših priprav, če pa bi se želeli res poglobiti v samo pripravo pa za vas daljši, tudi enoletni programi priprave na poroko. Vsak izvajalec programov vam mora po koncu izdati tudi potrdilo, ki ga priložita pri zapisniku pred poroko. Ta se opravi nekje mesec pred poroko. V njem se preveri vse potrebne dokumente in zapišejo vsi uradni podatki za poroko. Zapisnikar preveri, ali ste bili na pripravah in vas še enkrat seznani z vsemi obveznostmi cerkvenega zakona. Potreben dokument za zapisnik pred poroko je krstni list, s katerim dokazujete, da ste krščeni in še niste cerkveno poročeni.

Če se poročate u nekrščenim, mora ta dokazati, da še ni poročen, kar doseže s samskim listom. Tega pridobi na civilnem matičnem uradu, prisotni pa morati biti dve priči.  Oba zakonca pa podpišeta tudi izjavo, v kateri nekrščeni tudi potrdi, da ne oviral verske vzgoje otrok, krščeni pa izjavi, da je s tem seznanjen. Tako dobite posebno dovoljenje za poroko z nekrščenim. Pri poroki morate izbrati tudi priči, ki morata biti polnoletni in opravilno sposobni. Glede obreda se dogovarjajte s duhovnikom poročevalcem, če pa bi vas poročil drug duhovnik pa potrebujete dovoljenje domačega župnika za uporabo cerkve. Opozorite jih tudi, da vam pomaga načrtovalka porok, da vedo na koga se lahko obrnejo, če jih kaj zanima v zvezi z vajino poroko.

Prenočitev za mladoporočenca in svate 

V kolikor si po zabavi do jutranjih ur tako vi kot vaši svatje ne želite še voziti domov, se lahko odločite za lokacijo, ki omogoča tudi prenočitve. Hoteli in podobne nastanitve imajo že v osnovi vključeno prenočitev mladoporočencev. Z svate pa lahko omogočite tudi taksi, avtobusni ali drugi prevoz do nastanitev v okolici. Zjutraj pa se lahko dobite še na zajtrku z najbližjimi in obudite spomine na poročni dan. V takšnem primeru bo še posebej dobrodošla načrtovalka porok, ki bo usmerjala svate in poskrbela, da za nemoten potek.

Najboljši načrtovalci porok v Sloveniji: Kdo so najbolj iskane poročne načrtovalke/ci?

Med googlanjem boste našli tudi imena kot so Infinity Events, Luka&Ben, Storija inženiring, USB Events, Cara creative co., Poročna agencija Goga, Praznovalci, Ohcet bo, 2B for you Weddings, Hiša posebne sorte, Pravljični trenutek, Kotiček svetja in petja, Karmen Weddings,  Eventico, Nikina Events, Za ožent, Organizacija porok, Pravljični Wedding, LT Events, Chic Weddings & Elopements Slovenia.


POROČNI NAČRTOVALCI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


načrtovalka porok ob dežju
Tudi nepredvidljivo vreme boste lažje prenesli, če vam bo pomagala načrtovalka porok.

Trendi in ideje za načrtovanje poroke

Letos je moralo veliko parov je zaradi epidemije odpovedati svoje poroke ali jih prestaviti. Tako se je vzpostavila tudi možnost poroke preko spletnih platform.

V porastu so tako imenovane zelene, ekološke poroke, kjer se trudijo, da pri organizaciji uporabljajo reciklirane stvari. Trudijo se, da bi po poroki ostalo čim manj odpadkov. Tako lahko rože od dekoracije poklonite lokalnemu domu za ostarele, cerkvi, bolnišnicam in drugim ustanovam. Uporabite recikliran papir za vabila in najamete catering, ki ponuja lokalno pridelano hrano.

Preberite tudi: POROČNE TORTE: VRSTE, CENE IN TRENDI ZA 2020

Že pred prepovedjo zbiranja večjih skupin, so se pari vedno bolj poročali v manjšem krogu. Mikro poroka, v tujini to pomeni 40 ljudi in manj, pri nas pod 20, je lahko praznovanje za cel vikend z najbližjimi. Pri takšnih porokah je lahko stroškovnik na gosta večji. Lahko pa ostanete pri manjšemu številu gostov in popoldanskem kosilu. Vedno več parov pa se odloči za elopement poroko, kjer sam par pobegne na potovanje v tujo državo in se tam poroči, kar je zagotovo lažje, če vam pomaga načrtovalka porok.

Pastelne barve se bodo umaknile bolj živim barvam. Denar za dekoracijo lahko usmerite v nekaj izjemnih kosov, kot na primer ustvarite viseče rože nad mizami. Prostor lahko osvetlite z neonskimi lučmi. Ustvarite nekaj, kar bo res predstavljalo vas kot par. Velik porast v uporabi pa doživljajo tudi suhe rože, ki so lahko obarvane ali naravne.

načrtovalka porok poskrbi za dekoracijo mize
Malo drugačno omizje za vaše goste.

Če na vaši izbrani lokaciji ni možno izvesti uradnega civilnega obreda ali kako drugače ne morete izvesti uradnega obreda, se lahko odločite za simbolno poroko. V tem primeru vas lahko poročijo tudi prijatelji ali sorodniki, ki bodo obred opravili še bolj osebno. Prej ali pa pozneje pa obred opravite še uradno, lahko tudi kar med tednom.

Načrtovalka porok: Pogosta vprašanja in odgovori glede planiranja poroke v Sloveniji?

Kdaj je zadnji čas za najem poročnega organizatorja?

Zadnji čas za najem načrtovalke porok za celotno organizacijo je nekje devet mesecev pred poroko. So pa nekateri načrtovalci izvedli načrtovanje poroke tudi v treh mesecih. Vse je odvisno od vaših želja, priljubljenosti organizatorja in lokacije za poroko.

Preberite tudi: SNEMANJE POROKE: PREGLED CEN IN SNEMALCEV ZA NAJBOLJŠI POROČNI VIDEO

Vprašanja za načrtovalko porok

Izbranega načrtovalca porok povprašajte o njihovih izkušnjah, koliko ljudi pomaga pri organizaciji, koliko porok imajo že za sabo, kakšne so bile te poroke, velike ali majhne, tematske, tradicionalne ali kakšne drugačne. Dobro se je pozanimati koliko porok imajo načrtovanih v tem času, ko se bodo ukvarjali z vašo, kaj se zgodi, če na poročni dan zbolijo ali kako drugače ne morejo biti prisotni na dan. Kakšne so njihove ideje za vašo vizijo poroke. Povprašajte jo tudi, ali tudi sama ponuja kakšen inventar za poroko, od različnih vaz, obokov, lučk in druge dekoracije.

Pri kakšnih porokah je dobro najeti načrtovalko porok?

Načrtovalka porok je dobrodošla na vsaki poroki, kjer par nima časa za organizacijo poroke, želi to prepustiti profesionalcem in ne obremenjevati svojcev. S koordinacijo lahko pomaga tistim parom, ki jih organizacija poroke veseli, vendar pa bi na sam dan D radi uživali in se neobremenjeno veselili s svati. Primerna je takrat, ko ne želite, da sredi ličenja za poroko prav vas pokličejo gostinci ali cvetličarji z vprašanji, ki vas bodo samo spravila s tira. Vse težave ali zaplete lahko brez vaše vednosti reši kar načrtovalka.

Kako bo potekalo načrtovanje poroke?

Z načrtovalko poroke se dogovorite na kakšen način boste komunicirali. Zagotovo podpišite pogodbo, v kateri navedete, kaj so dolžnosti obeh strani, da bo vse za poroko urejeno. Boste sami iskali ponudniki, načrtovalka jih bo samo usklajevala, ali boste vse prepustili njej, od iskana do sklepanja pogodb do končnega plačila.

Kontaktirajte preverjene načrtovalce porok (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 2
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,