Revija Nasvet strokovnjaka

Osebni trener: Je (zdaj) pravi čas?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Zakaj osebni trener? Pozimi nas temperature običajno prisilijo, da gibanje na prostem preselimo v fitnes in športno dvorano. Nekateri se raje odločijo za vadbo pred televizijo, spet drugi pa nanjo pozabijo in jo prestavijo na pomlad. Če ste zaradi pomanjkanja motivacije med slednjimi, potem je za vas idealna rešitev najem osebnega trenerja!

Osebni trener - kje ga najeti?


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

Hiter tempo življenja nas namreč vztrajno obremenjuje s skrbmi in stresom, velikokrat pa pozabimo na vadbo ali pa jo povsem zanemarimo. In pomanjkanje vadbe je tisto, ki dodatno vodi v utrujenost in ogroža naše zdravje. Redna vadba pa je tista, ki prispeva k boljšemu počutju in zdravju in zmanjšuje stres,  zato bi morala biti del vsakdanjega življenja vsakega posameznika. Žal pa nismo vsi dovolj samodisciplinirani, da bi ji namenili dovolj svojega časa. Če pa se že pripravimo do tega, da kupimo mesečno karto za fitnes, pa navadno hitro odnehamo, saj rezultati niso tako hitro opazni kot bi si sami želeli.

preverite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Spoznajte vadbo z osebni trenerjem

Če imate namen začeti redno obiskovati fitnes, je primerno najeti osebnega trenerja.
Fitnes trener opravi z vami uvodno svetovanje, s pomočjo merjenja in tehtanj pa oceni gibljivost in mišično sestavo vašega telesa. Na podlagi tega in testov vaše trenutne kondicije vam nato pripravi trening in vam  svetuje, kako vaje pravilno izvajati. Ponavadi vam pripravi tudi program prehranjevanja, ki vam bo v pomoč pri doseganju ciljev. Želje posameznikov se pri tem sicer močno razlikujejo, v grobem pa ženske želijo izgubo maščobe in oblikovanje telesa, moški pa predvsem večjo mišično maso.
Vadba pod vodstvom osebnega trenerja pa ni zgolj najbolj učinkovita, ampak je tudi najbolj varna. Osebni trenerji so namreč strokovnjaki na področju, ki vam omogočijo ogromno koristi:

  • Lažji začetek vadbe  ponavadi je težko začeti, še težje pa je vaditi redno in učinkovito. Vadba z osebnim trenerjem vam bo začetek olajšala, saj bo osebni trener začetek prilagodil vaši fizični pripravljenosti in vam  učinkovito pomagal do želenega cilja.
  • Motivacija in usmerjanje– najpomembnejša komponenta! Osebni trener vas pri vadbi dodatno motivira, zlasti takrat, ko bi najraje vrgli puško v koruzo.
  • Individualna vadba– osebni trener posveti samo vam. Glede na vaše sposobnosti in želje vam izdela program vadbe. Ta se glede na vaš napredek izpopolnjuje, zaradi česar je takšna vadba z osebnim trenerjem res najbolj učinkovita vadba. Hkrati pa je vadba z osebnim trenerjem pravilno izvedena. S pravilno vadbo pa se izognete nepravilnim obremenitvam in možnim poškodbam.

Preverite tudi: Osebni trener: Kako izbrati pravega osebnega trenerja?

Hujšanje, kondicija, oblikovanje postave,…

Vadite sami in si program oblikujete z ogledi filmčkov na spletu? Najbrž vaj ne izvajate pravilno in rezultatov kar ni in ni. Ali pa vas nepravilni potek vadbe potegne v prehitro napredovanje. Telo ne uspe slediti vašim željam in želje po prehitrem rezultatu se lahko spremenijo v vrsto poškodb. Prilagojen načrt treninga, ki vam ga sestavi osebni trener, pa vam omogoči, da boste dosegli rezultate, ki jih ne morete doseči sami.

…rehabilitacija poškodb

Poleg hujšanja ali pa želje po okrepitvi mišic in telesa so eden izmed pogostejših vzrokov najema osebnih trenerjev tudi poškodbe. Po vsaki poškodbi je potrebna rehabilitacija. V primerih poškodb se osebni trener, osredotoči le na del telesa in s tem v mislih pripravi tudi urnik treninga. Z napačno izvedbo vaj si lahko naredite veliko več slabega kot dobrega.

Osebni trener

Osebni trener – prednosti?

V grobem smo prednosti že spoznali, podrobneje pa so prednosti naslednje:

  • treningi so prilagojeni vaši fizični pripravljenosti in starosti
  • treningi se prilagodijo vašim željam in cilju
  • poudarek je na pravilni izvedbi vaj in s tem vaši varnosti
  • maksimalni izkoristite čas, namenjen vadbi
  • sproti se izvajajo meritve telesne teže, sestave, maščobe, krvnega tlaka…
  • deležni ste svetovanja pri sestavi pravilne prehrane, ki pomembno vpliva na končen rezultat.

In še bi lahko naštevali…

> Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Osebni trener na daljavo

Morda se sliši nenavadno, ampak tudi to je mogoč in učinkovit program, ki se ga lahko lotite!
Program je primeren za vse, ki živijo predaleč, da bi se vsak dan vozili na treninge. Na uvodnem sestanku s trenerjem opravite merjenja in postavite cilje, nato pa vam trener tedensko sestavlja jedilnik in program vadbe. Komunikacija nato poteka po telefonu ali po mailu. Enkrat mesečno trener ponovi vsa merjenja in prilagaja jedilnik ter trening glede na napredek.

Poleg vadbenih koristi vam osebni trener lahko svetuje tudi pri razširitvi zdravega načina življenja v vsakdanjik. Z nasveti o zdravi prehrani in vadbi doma namreč še dodatno pospešite oblikovanje telesa in želeni cilj. Osebni trener vas torej v fitnesu, doma ali v naravi hitro, strokovno popelje do vaših ciljev oz. želja. Nikoli ni prepozno, da začnete z vadbo!

 


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno