Revija Nasvet strokovnjaka

Ogrevanje na elektriko: Cena, prednosti, slabosti in izvajalci

ogrevanje-na-elektriko-cene-blog-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Kaj in kje ste kupili, kdo vam je delal in pri kom imate elektriko? To je povzetek znanosti cene ogrevanja na elektriko. Stroški za ogrevanje na elektriko so namreč lahko zelo različni, saj nanje vpliva tako izbira ogrevalnega sistema, kot tudi izvajalca in ponudnika električne energije. Mi vam pomagamo poiskati najboljšega mojstra za električno ogrevanje, ta pa vam bo pomagal izračunati okvirne stroške izvedbe in montaže. Ločimo različne vrste sistemov ogrevanja na elektriko, vsak ima določene prednosti in slabosti. To smo analizirali za vas in na seznam strnili kar čim več priznanih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in se prepričajte o njihovih najboljših ponudbah.

OGREVANJE NA ELEKTRIKO: CENE

cene ogrevanja na elektriko ter ceniki

Brezplačno do ponudb za ogrevanje na elektriko
električni-kamin-ogrevanje-na-elektriko
Eden od načinov za ogrevanje na elektriko je električni kamin. Odlikujejo ga številne lastnosti, kot so enostavna uporaba in vzdrževanje ter dostopnost goriva – električne energije.

Vrste in cena ogrevanje na elektriko in cene

V nadaljevanju vam predstavljamo različne načine za ogrevanje na elektriko. Poiskali smo tudi okvirne cene posameznih storitev, ter njihove prednosti in slabosti.

Preverite tudi: OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE / STANOVANJA / SANITARNE VODE IN PREVERJENI IZVAJALCI

Električni kamin – cene

Stroški znašajo od 70 € – 1.100 €/kos, odvisno od velikosti kamina in možnosti vgradnje. Lahko izberete vgradni, ali prenosni električni kamin. Uživajte hladne zimske večere v udobju lastnega doma in se ogrejte z električnim kaminom. Cenovno ugoden način ogrevanja, električni kamin, ki nima zahtevne montaže in ima dolgo življenjsko dobo. Res je, da v kurišču žal ne boste mogli opazovati prasketanja pravega ognja, vam pa zato ne bo treba skrbeti za nakup drv, peletov ali drugega goriva. Namreč vse, kar potrebujete, je električna energija. Ker ni izpusta dima in drugih delcev v ozračje, za električni kamin tudi ne potrebujete dimnika in s tem tudi ne onesnažujete okolja.

KAMINI: CENA, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI ZA KAMINE

Električni radiatorji – cene

Električni radiator je lahko samostoječi in prenosljiv, poznamo pa tudi električni stenski radiator in električni konvektorski radiator. Starejši modeli električnih radiatorjev so bili znani po svoji visoki porabi električne energije. Sodobni modeli pa so energijsko varčni, poleg tega imajo tudi dolgo življenjsko dobo, enostavno montažo in uporabo. Dobavljivi so v različnih dimenzijah, zato jih lažje umestite na različna mesta v vaših bivalnih prostorih. Stroški porabe so poleg izbranega radiatorja odvisni tudi od ponudnika električne energije, velikosti prostora, izolacije, itd. Okvirno pa cena nakupa električnega radiatorja znaša od 60 – 500 €/kos.

Ogrevanje z radiatorji, mačka na radioatorju
Najbolj smo navajeni na ogrevanje z radiatorji. In da, lahko so tudi električni. Prej pa preverite primernost elektroinštalacije.

IR paneli – cene

To so grelne plošče, ki so znane po ekonomični porabi električne energije. Lahko jih uporabite kot glavni vir toplote, ali pa v namen dogrevanja. Ogrevanje z IR paneli je sodoben sistem ogrevanja, znan po svoji varnosti in ekološkem načinu uporabe. Res, da je investicija v ogrevanje z IR paneli dražja, a je vredna, saj lahko prilagajate temperaturo in različne prostore ogrejete do različnih temperatur. Infrardeči žarki prav tako preprečujejo nastanek plesni in vlage v prostorih. Delujejo tako, da ogrejejo telesa, predmete v prostoru (stene, pohištvo, itd.), ki potem oddajajo toploto naprej v okolico. Torej ogrejejo prostor od znotraj navzven in s tem zagotovijo enakomerno razporeditev toplote v prostoru. Ločimo stropne in stenske IR panele, so pa dobavljivi tudi v zelo zanimivih oblikah. Okvirna cena IR panelov je od 70 – 400 €/kos.

IR PANELI: CENA, PREDNOSTI, SLABOSTI, PORABA IN IZRAČUN ZA IR OGREVANJE

ir-paneli-cena-električno-ogrevanje
IR paneli lahko estetsko popestrijo vašo kopalnico. Ste vedeli, da so dobavljivi tudi v obliki slike ali ogledala?

Električna peč – cene

Za električno peč boste okvirno odšteli od 600 – 800 €/kos. Ne boste imeli dodatnega dela z vzdrževanjem ali čiščenjem peči. Peč na elektriko ima dolgo življenjsko dobo in ob pravilni uporabi vam bo dobro služila. Zaščitena je z varovalnim sistemom ob izpadu električne energije, njeno delovanje pa je avtomatizirano. Primerna je za namestitev v prostorih različnih dimenzij, tudi, kjer se soočate s prostorsko stisko, saj je možen nakup v različnih dimenzijah.

Klimatska naprava – cene

Ne samo poleti, ko se želimo ohladiti, temveč tudi pozimi je klimatska naprava lahko učinkovit vir toplotne energije. Je varčen in ekološki vir ogrevanja. Klimatsko napravo lahko kupite že od 800 – 2.000 €/kos. Ogrevanje s klimo je primerno tudi kot dopolnilni vir toplote v prehodnih obdobjih. Ob nakupu upoštevajte izkoristek klimatske naprave ter energijsko oznako. Posvetujte pa se seveda z izvajalcem, ki vam bo najbolje svetoval glede izbire ustrezne klimatske naprave za ogrevanje vašega doma, vikenda ali drugih bivalnih prostorov.

KLIMATSKE NAPRAVE CENIK: POVPREČNE CENE ZA RAZLIČNE TIPE KLIMATSKIH NAPRAV Z MONTAŽO

Električno talno ogrevanje (grelne plošče, folije) – cene

Za talno gretje boste okvirno odšteli od 30 – 100 €/m2. Cena je odvisna od izbire izvajalca, vrste talnega gretja in njegove izvedbe, izolacije prostorov in ponudnika električne energije. Kljub velikim začetnim stroškom investicije se ta sčasoma povrne, saj sistem električnega talnega ogrevanja ni visok porabnik električne energije. Ima dolgo življenjsko dobo in hitro zagreje vaša tla do intenzitete, ki jo regulirate s termostatom. Omogoči vam enakomerno razporeditev toplote po celotni površini tal v prostoru in vas ne ovira pri opremljanju notranjosti, saj ne zavzame dodatnega prostora. Električno talno ogrevanje se na vnaprej pripravljeno podlago namesti v obliki grelnih folij ali mrež. Te vključujejo električne cevi, ki z oddajanjem toplote ogrevajo talno podlago.

ELEKTRIČNO TALNO GRETJE ALI KLASIČNO TALNO GRETJE? PREDNOSTI IN SLABOSTI – KAJ IZBRATI?

Kalorifer – cene

Električni kalorifer je prenosljiv, zato ga lahko prestavljate po prostorih in jih dodatno ogrevate. Ali pa si ga prižgete v kopalnici, med tem, ko se tuširate. Kalorifer se zlasti uporablja v stanovanjskih blokih v prehodnih obdobjih, ko glavni sistem ogrevanja še ne deluje. Je hiter vir toplote, saj dovaja topel zrak v prostor nemudoma, ko ga priključimo na električno energijo. Je pa slabost električnega kaloriferja, da potrebuje več časa, da ogreje prostor. Sodobni modeli kaloriferjev so tudi bolj varčni, kot starejši modeli, ki so znani po visoki porabi električne energije. Je pa kalorifer cenovno izjemno ugoden, saj najcenejšega dobite že tudi za manj kot 10€/kos.

Ogrevanje na elektriko – PREDNOSTI

Z ogrevanjem izkoriščate električno energijo in s tem ne onesnažujete okolja, saj ne prihaja do škodljivih emisij različnih plinov. Posledično seveda ne potrebujete dimnika, kar pomeni, da se lahko na elektriko ogrevate tudi v stanovanjskih blokih. Električni vir ogrevanja lahko namestite v še tako majhne prostore, saj poleg vira električne energije ne potrebuje dodatnega prostora za namestitev sistema. Varčna električna naprava vam zagotovi popoln izkoristek energije. Prav tako pa je na trgu veliko virov ogrevanja na elektriko, ki so prenosljivi in jih prilagajate glede na potrebo po dogrevanju prostorov.

Katere so SLABOSTI električnega ogrevanja?

Cena za električno ogrevanje je odvisna od vgrajenega sistema in izbranega ponudnika električne energije. A ogrevanje na elektriko se pogosto sooča s predsodkom o visoki porabi električne energije, kar pomeni visoke stroške porabe. Zato je ključno, da se z izvajalcem posvetujete o vseh podrobnostih. Z ogledom vaših prostorov, ki jih boste ogrevali, vam lahko naredi analizo izračuna okvirnih stroškov porabe in vam tako lažje svetuje, katera opcija je za vas najbolj optimalna. Še ena slabost električnega ogrevanja pa je lahko to, da sistem ne deluje ob izpadu električne energije (to je lahko težava predvsem ob morebitni daljši prekinitvi dobave elektrike in v kolikor nimate dopolnilnih virov energije).

CENA ELEKTRIČNE INŠTALACIJE IN PRIMERNA OSVETLITEV

Seznam ponudnikov za ogrevanje na elektriko v Sloveniji

V Sloveniji je ogromno ponudnikov za ogrevanje na elektriko. To so na primer: Tersus, Nuvision, Venalia, Shoppster, Electronic Star, eMundia, MySun, Bauhaus, Merkur, Kamini Lužar, Ekosen, Boriša Todić, Etik, Atlas Trading, IR paneli d.o.o., Gatom, Elpan ogrevalne in klimatske naprave, Akva2012, Energetis, Aronika, Terabit, Seltron, Geotermal, THS, Energo Tim, E2e, Inštalacije Mirč, VOPRO, Esis-Co, Pichler&Co, Storitve Kolak, Termotim inštalacije, Energie Instal, David Vrtovec, Ror montaža, Ea Elektronika, Klima Efekt, Idealteam, Svepro, Tehnokom Klimatizacija Peter Benčuk, Menerga, Experto International, KND, Sekar inženiring, Instalaterstvo ogrevalnih in vodovodnih naprav Zdenko Simonič, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?


… Boris Marjanović, Industrijska avtomatizacija Kristijan Šumej, Elektro Polanec, Novogradnje Maribor, Catena, B-Term, Planet 5, Igoma, Termosolar, Baustoff + Metall, Vop Instalacije, Tapro, Metrapan by Meltal, Silenos, Elektrospoji Proizvodnja in trgovina, Elektronabava – specialist za elektromaterial, Krštinc vzdrževanje ogrevalnih naprav, Energopanel, Srakar Marko, Elektro črpalka Crystal Palace, Elektro storitve Sanel Selman, Bartog, Elektro Slanič, Moja elektrarna Enertec, Energija plus Maribor, Pec Sistemi, Petrol, Alkatron, IPRON inženiring in projektiranje, Martin Tratnik, Utris, Revis, Sepap, Inštalacije Robert Avsec, Trend kamini, Eximma, Kamini Kočevar in mnogi drugi. Preverite celoten seznam preverjenih ponudnikov.

Brezplačno do ponudb za ogrevanje na elektriko
ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno