Revija Nasvet strokovnjaka

IR paneli: Cena, prednosti, slabosti, poraba in izračun za IR ogrevanje

IR paneli cena dnevna soba zeleni

Kazalo

ocena bralcev
4.5 od 26

Ogrevanje z IR paneli se po svetu uporabljajo že preko 80 let. Tačas so IR grelci postali najhitreje rastoča oblika ogrevanja, takoj za toplotnimi črpalkami, sploh odkar so cene fosilnih goriv poskočile. In čeprav trenutno tudi cena elektrike raste, se je ta po ruski plinski krizi podražila najmanj. Torej so prihranki, če si omislite IR panele za IR ogrevanje (tudi infra rdeče ogrevanje) še vedno dobri. V tem članku bomo pogledali prednosti in slabosti IR ogrevanja, koliko vas stane IR ogrevanje (IR paneli cena in izračun) ter seveda, kolikšna je poraba električne energije pri ogrevanju s tehnologijo IR panelov?

Pripravili smo vam tudi pregleden seznam ponudnikov IR panelov.

IR PANELI: CENA

povprečne cene za 350-W IR panel in ceniki

70-310 €/IR panel

Prodobi 7 ponudb za IR panele

TABELA: Prednosti in slabosti IR panelov

Prednosti IR panelov za ogrevanje Slabosti IR panelov za ogrevanje
Energijsko učinkoviti Potreben začetni vložek je lahko visok
Enostavna in hitra namestitev Nepopolno ogrevanje v neizoliranih prostorih
Tiho delovanje Potreba po električni energiji
Estetsko privlačni dizajni Ne uravnava vlažnost prostora
Okolju prijazno ogrevanje Potrebna so vzdrževalna dela
Dolga življenjska doba Morebitna omejena razporeditev toplote
Zdrav notranji klimatski sistem Izpostavljenost električnemu polju
Možnost nadzora preko pametnih naprav Potreba po pravilnem programiranju
Manjše tveganje požara v primerjavi s tradicionalnimi grelniki Lahko povzroči prekomerno suhost v prostoru
Povečuje vrednost objekta Potreba po stabilni električni napeljavi
Ne potrebujejo cevi ali dimnika Manj primerno za prostore z visoko vlago
Lahko se uporablja kot glavni ali dodatni vir ogrevanja Lahko ima omejen domet ogrevanja

IR ogrevanje je za človeka najboljši način ogrevanja, saj najbolje posnema naravno segrevanje (t.j. sevanje).

Brezplačno pridobi ponudbe za IR ogrevanje
IR paneli cena dnevna soba zeleni
IR paneli lahko poživijo prostor.

IR PANELI?

PREVERJENI STROKOVNJAKI ZA IR OGREVANJE Z IR PANELI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobi 7 ponudb

IR paneli: CENA IR ogrevanja

Verjetno ste do tega članka (IR paneli Cena, prednosti, slabosti, poraba in izračun za IR ogrevanje) priklikali, ker ste v Google zapisali »IR paneli cena« ali IR paneli izračun« ali kaj podobnega. Ne boste odšli praznih rok, analizirali smo namreč ponudbe preverjenih ponudnikov za IR ogrevanje. Če vas zanima, koliko vas stane IR ogrevanje si torej pobližje oglejte spodnjo tabelo.

IR paneli: cena / kos

Cena IR ogrevanja z IR paneli

Cena IR paneli velja za IR panel moči do 350 W.
Nizka cena za IR paneleSrednja cena za IR paneleVisoka cena za IR panele
70 EUR / kos150 EUR / kos310 EUR / kos

Cene za IR panele smo empirično izračunali na podlagi preko 150 ponudb strankam s strani preverjenih mojstrov za IR panele na Omisli.si/ir-panele

Cene za IR ogrevanje niso fiksne in ne vključujejo stroška montaže in termostata in veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna IR paneli cena – cenik je odvisna od moči in kvalitete. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim mojstrom za IR panele – zeleni gumb.

IR paneli cena kuhinja stena
IR paneli so primerni tudi za kuhinjo in imajo več prednosti kot slabosti.

IR PANELI IZRAČUN MOČI IN CENA: Kako določiti pravo moč IR panela za vaš prostor?

Za natančen izračun cene IR panelov z montažo, porabe in prihrankov povprašajte preverjene mojstre za IR panele:

Pridobi 7 ponudb za IR panele

Preverite tudi: Ogrevanje: Cena za centralno ogrevanje hiše / stanovanja / sanitarne vode, pogosta vprašanja, trendi in preverjeni izvajalci

IR paneli: PREDNOSTI IR ogrevanja

 • IR paneli delujejo takoj. Občutek toplote je takojšen in tudi prostor ogrejejo v nekaj minutah.
 • Ogrevanje z IR paneli je tiho. Povsem tiho, nobenih ventilatorjev, prižiganje peči, toplotne črpalke, itd.
 • 99 % manj prahu. IR ogrevanje bo pripomoglo k drastičnemu zmanjšanju prahu, saj takšno ogrevanje ne povzroča vrtinčenje prahu v vašem domu.
 • IR ogrevanje je človeka najboljši način ogrevanja, saj najbolje posnema naravno segrevanje (t.j. sevanje). To je tudi razlog, zakaj IR panele uporabljajo že dolga leta v zdravstvenih ustanovah (v inkubatorji), domovih za ostarele ter drugih nadstandardnih javnih institucijah. Zelo hitro občutimo toploto in prostor jo dolgo zadrži. Toplota je zaradi sevanja enakomerno razporejena, tako da ne pride do temperaturnih razlik v prostoru.
 • IR ogrevanje je ekološka in trajnostna rešitev ogrevanja. Seveda v primeru, če električno energijo pridobivate iz obnovljivih virov. Proizvodnja IR panelov ima nizek ogljični odtis, saj je v povprečju za izdelavo IR panelov potrebno le 50 kg surovin, večina od katerih lahko recikliramo.
 • Življenjska doba IR panelov je 50 let. Prav tako lahko podaljšajo življenjsko dobo objekta.
 • Tehnologija IR panelov ne oddaja elektrosmoga.
 • IR paneli ne potrebujejo servisa ali vzdrževanja, saj nimajo gibljivih delov.
 • Montaža IR panelov je zelo hitra in precej enostavna in vam ni potrebno bistveno posegati v prostor (rušenje, vrtanje, itd.). Vseeno priporočamo, da vam IR panele montirajo dobavitelji oz. preverjeni ponudniki / montažerji IR panelov.
 • IR panele lahko upravljate preko mobilnega telefona, stenskih regulatorjev ali centralno. Prav tako lahko nastavite drugačno temperaturo za vsak prostor posebej.
 • IR ogrevanje odpravi pogoje za plesen in pretirano vlažnost, kar sočasno reši tudi druge povezane težave.
 • Nizki stroški IR ogrevanja. Z IR paneli lahko prihranite tudi do 60% pri stroških ogrevanja! Če denimo letno namenite za ogrevanje na kurilno olje cca. 3000 €, je lahko vaš račun znižan za kar 1800 €. V 25 letih to nanese 45.000 prihranka!
 • Dostopna investicija, saj je možen postopen prehod na IR panele. Npr. najprej lahko z IR paneli začnete ogrevati kopalnico, kasneje, dnevno sobo, potem kuhinjo, itd. Pri drugih tehnologijah ogrevanja to ni možno. Poleg tega ne potrebujete kurilnice in dimnika (pridobite dodaten prostor za shrambo?) in je zatorej investicija tudi iz tega vidika nižja.
 • IR paneli so estetska rešitev ogrevanja. Ali jih ne boste opazili ali pa bodo dodali estetski videz vašim prostorom z inovativno izbiro barv in oblik. Lahko jih uporabite kot sliko ali celo IR paneli ogledalo. Večinoma IR panele sicer montirajo na strop, saj je teko izkoristek največji.

CENTRALNO OGREVANJE: S ČIM SE NAJBOLJ SPLAČA OGREVATI HIŠO?

IR ogrevanje cena dnevna soba strop
IR panel lahko tudi skrijemo – ga najdete na fotografiji?

IR paneli: SLABOSTI IR ogrevanja

 • Po izklopu IR panel takoj preneha oddajati toploto, kar je v resnici lahko bolj prednost, kot slabost.
 • Z IR paneli ne morete ogrevati sanitarne vode, torej potrebujete za to drug sistem ogrevanja.
 • IR paneli so lahko neekonomična izbira za ogrevanje veliko prostorov, ki jih sočasno in redno uporabljate hkrati. Prav tako so lahko neekonomična izbira za prostore / objekte, kjer imate velike težave z vlago, saj ti ne bodo delovali optimalno, oziroma bi morali namestiti pretirano močne (in stroškovno požrešne) IR panele.
IR paneli cena spalnica
IR panel se lepo podajo tudi v spalnici.

Najboljši ponudniki IR panelov v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za IR panele

Če menite, da vam ljubi ponudnik za IR panele manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


IR paneli: IZRAČUN porabe električne energije


Vzemimo za primer, da si trenutno hišo ogrevate na olje. In recimo, da za nakup kurilnega olja letno odštejete 3000 €. Če bi namesto tega investirali v ogrevanje z IR paneli, bi letno prihranili kar 1800 €, saj je IR ogrevanje tudi do 60 % cenejša možnost ogrevanja. V 25 letih govorimo torej o kar 45.000 EUR prihranka!

> V 25 letih govorimo torej o kar 45.000 EUR prihranka!

Čeprav načeloma pretvorba električne energije v toploto res ni najbolj ekonomična, velja za IR panele ravno nasprotno, saj se tukaj ne pretvarja energija neposredno. IR paneli namreč oddajajo svetlobo, ki v seva po predmetih v prostoru, zato se začnejo molekule na površini le-teh hitreje premikati, kar povzroči toploto.

Vsekakor ne smemo primerjati ogrevanje z električnimi radiatorji ali čem podobnim (npr. termo-akomulacijska peč).

> Preberite tudi: Toplotna črpalka: Cena in Eko sklad subvencija

Pogosta vprašanja in odgovori glede IR ogrevanja z IR paneli

Kaj so infrardeče ogrevalne plošče?

Infrardeči ogrevalni paneli (IR ogrevalni paneli) so vrsta tehnologije ogrevanja prostorov, ki uporablja infrardeče sevanje za ogrevanje predmetov in ljudi v prostoru, ne da bi pri tem pregrevala zrak. IR-ogrevalni paneli pretvarjajo električno energijo v varno, čisto in prijetno toploto, s katero lahko hitro in učinkovito ogrejete prostore.

Kako delujejo infrardeči ogrevalni paneli?

Infrardeči grelni paneli proizvajajo valove infrardečega sevanja, ki jih absorbirajo predmeti in ljudje v prostoru ter jih neposredno segrejejo, ne da bi bilo treba najprej segreti zrak. Ta vrsta sevanja je podobna tisti, ki jo občutimo kot naravno toploto sonca, in se že stoletja uporablja v terapevtske namene.

Ali so infrardeči grelni paneli varni?

Da, infrardeče ogrevanje je zelo varna oblika tehnologije ogrevanja doma, ki ni odvisna od goriva ali vročih površin, ki bi lahko povzročile opekline. Poleg tega je infrardeče sevanje, ki ga proizvajajo te enote, v mejah varnih vrednosti, kot jih določajo mednarodni standardi, kot je IEC/EN 60335-2-74:2014.

V katerih prostorih se lahko uporabljajo infrardeči ogrevalni paneli?

Infrardeči ogrevalni sistemi se lahko uporabljajo v stanovanjskih prostorih, kot so spalnice, dnevne sobe, otroške sobe in kopalnice, ter v poslovnih okoljih, kot so pisarne, skladišča in tovarne, kjer je potreben conski nadzor temperature.

Pošlji povpraševanje za IR panele

Koliko energije porabijo infrardeči ogrevalni paneli?

Poraba energije sistema infrardečih panelov je odvisna od več dejavnikov, vključno z močjo posameznega panela, velikostjo ogrevanega območja in zunanjimi temperaturami v danem trenutku, vendar običajno porabijo približno 20 % manj energije kot običajne rešitve za zagotavljanje podobne ravni udobja v zaprtih prostorih.

Ali so za IR toplotne panele potrebne kakšne zahteve glede vzdrževanja?

Infrardeči grelni paneli v svojem življenjskem ciklu na splošno ne potrebujejo vzdrževanja, razen zagotavljanja njihove optimalne postavitve glede na vaše potrebe, vendar je treba opravljati redne preglede, če želite, da izdelek v svoji življenjski dobi deluje varno in učinkovito – običajno to vključuje preverjanje priključkov in kablov enkrat letno, če je le mogoče.

Ali lahko svoj IR toplotni panel namestim na steno ali strop?

Da, lahko – infrardeče ogrevalne panele je mogoče enostavno namestiti na stene ali strope z lesenimi bloki/kovinskimi nosilci, odvisno od vaših želja (ali če je to potrebno zaradi omejitev pri namestitvi). Pomembno je, da se prepričate, da je površina, na katero jih montirate, sposobna prenesti njihovo težo – običajno to pomeni, da jih varno pritrdite z uporabo pritrdilnih elementov, primernih za material površine!

Koliko prostora zavzame IR toplotna plošča?

Večina infrardečih grelnih plošč je tankih oblik, ki omogočajo, da se prilegajo tudi v najmanjše prostore doma ali na delovnem mestu – tudi če imate malo prostora, vam bodo zagotavljale učinkovito toploto, ne da bi zavzele preveč prostora!

Kako dolgo življenjsko dobo imajo IR paneli?

Infrardeči grelni paneli imajo običajno dolgo pričakovano življenjsko dobo od 10 do 20 let, odvisno od njihove uporabe in dobrega vzdrževanja – vendar je pomembno opozoriti, da jih bo morda treba zamenjati že prej, če zanje ne boste ustrezno skrbeli!

Kako hitro bo IR panel ogrel moj prostor?

Običajno bo infrardeči ogrevalni panel začel proizvajati dovolj toplote po približno 5 minutah, ki se bo nato postopoma povečevala, dokler ne bo dosegla največje moči in začela enakomerno ogrevati želeni prostor v približno 15 minutah – vendar je to odvisno tudi od spremenljivk, kot so zunanje temperature in izolacija v sami stavbi!

Koliko stanejo IR paneli (cena)?

IR panelioziroma grelne plošče (IR grelci) okvirno stanejo od 180 € – 400 €/kos. Cena je odvisna od moči IR panela in dimenzij grelne plošče. Veliko pa je odvisno tudi od ponudnika, kakšno ceno postavi. Velika prednost IR panelov je, da jih lahko namestite na raznovrstne podlage, na primer zid, les, keramiko, mavčne plošče, siporeks. Znani so kot eden najbolj varčnih sistemov ogrevanja. Njihova montaža ni zahtevna, s svojim izgledom pa osvežijo vaš dom.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

Je en IR panel na sobo dovolj za gretje?

Čisto odvisno od tega, koliko kvadratnih metrov je ta soba velika in kako zmogljiv je IR panel. Pred nakupom morate dobro premisliti o tem, koliko prostorov želite ogrevati z grelnimi paneli in kako so prostori strukturirani (koliko je zunanjih sten, kako je razporejeno pohištvo, kako učinkovito je prostor izoliran). Veliko vlogo ima tudi namembnost prostora, debelina sten in višina stropa. Od tega je namreč odvisno, kakšne dimenzije IR panelov morate kupiti in najmanj kolikšna mora biti njihova moč. Ob upoštevanju teh dejavnikov si boste zagotovili najbolj optimalno ogrevanje prostorov in uživali v udobju toplega doma.

Kakšne IR panele naj kupim za ogrevanje sobe?

IR paneli lahko služijo kot samostojno ogrevalno telo, ali pa jih uporabite kot dodaten vir toplote v prehodnih obdobjih. Predvsem pomladi in jeseni, ko so večeri hladnejši. Dimenzije panelov so različne. Nakup panelov pravih dimenzij je zato potrebno prilagoditi kvadraturi sobe. Posvetujte se z izbranim izvajalcem in izberite premišljeno ter kvalitetno.

Je za IR panel cena glavni dejavnik nakupa?

Poleg cene je pri izbiri IR panelov veliko odvisno od ponudnika in vrste panelov. Ključno vlogo igrajo tudi dimenzije panelov, preračunane glede na velikost prostora, ki ga paneli ogrevajo. Pri nakupu upoštevajte tudi izbiro ponudnika, saj nekateri lahko imajo visoke cene za nižjo kvaliteto kot drugi. Najbolje je izbrati profesionalnega poznavalca električnih sistemov ogrevanja. Ko boste računali stroške porabe IR panelov, pa ne pozabite tudi na cene ponudnika električne energije. Te lahko pomembno vplivajo na končne stroške ogrevalnega sistema.

Kaj pravijo o IR panelih forumi?

Na forumih so IR paneli označeni kot varčen sistem ogrevanja, najbolj primeren za prostore, ki jih ogrevamo le občasno. To so na primer vikendi ali sobe za goste, garažni prostori, počitniški apartmaji, ipd. Dobro pa se IR paneli obnesejo tudi kot ogrevalni sistem za prehodna obdobja v domovih, torej spomladi in jeseni. Nekateri uporabniki forumov so zelo naklonjeni uporabi panelov, drugi malo manj. Seveda pa so mnenja zelo različna, odvisna tudi od želje posameznika po tem, do kakšne temperature želi običajno ogreti svoj dom in poznavanja posameznega sistema ogrevanja.

Primer za IR panel izračun?

Izračun porabe za delovanje IR panelov ni zahteven postopek. Običajno grelne plošče ne delujejo ves dan, ampak povprečno od 6 – 8 h/dnevno. Pri računanju porabe morate zato upoštevati čas, ki ga IR panel dnevno porabi za delovanje, moč plošče (merjena v kW), povprečno ceno za 1kWh, ki v Sloveniji znaša od 0,11 – 0,14 € in število dni v letu, ko IR paneli delujejo.

Če vzamemo za primer IR panel, ki deluje z močjo 3 kW, uporabljamo ga vsaj 6 h/dan, kurilna sezona pa okvirno traja 7 mesecev, oziroma 210 dni. Predvideno porabo torej okvirno izračunate po naslednji formuli: 3 kW x 0,13 €/kWh x 6 h/dan x 210 dni = 491, 4 €. Seveda je to približen izračun. Točni stroški so namreč odvisni od vsakega posameznika, kako pogosto vključi delovanje IR panelov, katerega ponudnika električne energije ima, kako vzdržljiva je izolacija notranjih prostorov in na katerih mestih v posameznem prostoru so razporejene IR grelne plošče.

Pri računanju porabe pa si lahko pomagate tudi z okvirnim izračunom moči IR panela.

Kje se kupijo IR paneli za ogrevanje?

IR panele za ogrevanje lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah z elektro-ogrevalnimi sistemi, gradbenim materialom, pohištvom, vodovodnim in elektromaterialom. Obrnite se na izvajalce, ki so profesionalci na področju ogrevanja z elektriko. Le tako si boste zagotovili kvaliteten in premišljen nakup. Na Omisli.si/ir-panele  so za vas zbrani najboljši in najcenejši ponudniki.

Pošlji povpraševanje za IR panele

Se splača ogrevanje na elektriko z IR paneli?

Če se odločite za sistem ogrevanja z IR paneli, boste si omogočili velik prihranek. Stranke potrjujejo, da z IR grelci prihranijo od 30 % – 60 % energije v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi. Ne samo nizka cena in enostavna montaža. IR paneli vam omogočijo tudi vnos estetike v dom in varčevanje s prostorom, saj je grelna plošča lahko oblikovana kot IR paneli ogledalo ali slika. Tako predvsem v manjših prostorih lahko kvalitetno uporabite prostor, ki bi ga sicer namenili drugemu grelnemu telesu. Investicija IR panelov je v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi ena cenejših, a največja razlika se opazi šele po nekaj mesecih delovanja, ko je razviden prihranek. Zagotovite si udobje toplega doma v prehodnih obdobjih, ali v glavni kurilni sezoni.

Kako deluje IR ogrevanje oz. infrardeče ogrevanje?

Po navadi se ogrevamo tako, da z različnimi ogrevalnimi sistemi segrevamo zrak v prostorih. IR ogrevanje pa ne segreva zraka v prostoru, ampak površine oziroma telesa. Lahko rečemo, da so IR paneli sodoben način ogrevanja. Bolj poznane so nam zagotovo infrardeče savne. Najbolj enostaven način, kako razumeti delovanje IR savne je to, da infrardeči žarki pronicajo v naše telo (vsaj 2,5 cm globoko). Tako dobimo občutek, kot da so nas žarki segreli od znotraj. Enako je z IR paneli, ki s svojimi žarki delujejo na druge predmete in pohištvo v prostorih. Ti predmeti potem oddajajo toploto od sebe in prostor se segreva v celoti. Grelne plošče se segrejejo tudi do 79 stopinj celzija. To je lahko nevarno za prijeme otrok ali hišnih ljubljenčkov. Zato je IR panele smiselno namestiti na visok del stene, ali celo na strop.

So grelni paneli isto kot IR paneli?

Da, IR panele oziroma infrardeče panele imenujemo tudi grelni paneli ali grelne plošče. Tudi IR grelci. Delujejo na podlagi infrardečega sevanja, pri čemer infrardeči žarki ogrevajo telesa in predmete okoli sebe ter sežejo globoko v njihove površine. IR paneli se po načinu delovanja tako razlikujejo od konvekcijskega ogrevanja.

Kaj je bolje za IR ogrevanje: Stenski paneli ali stropne panelne plošče?

Če IR panele namestite na strop,s tem dosežete največjo učinkovitost. Tudi toplotno sevanje je s tem najbolj intenzivno. Namreč infrardeči žarki sevajo na objekte v prostoru in če jih namestimo na primer vertikalno na steno, bodo sevali samo v tiste predmete, ki so nasproti njih, oziroma se bodo ustavili na prvem kosu pohištva, ki je v neposredni bližini . Iz stropa navzdol pa z infrardečimi žarki pokrijemo celotno površino prostora in vse dele pohištva. Najlažje si to predstavljamo na način, da je IR panel nameščen vertikalno na steni, en meter pred njo je postavljen predalnik, mi pa stojimo za predalnikom. Infrardeči žarki se bodo ustavili na predalniku in do nas bo prišla le toplota, ki bo jo predalnik vezal nase in oddajal naprej.

Za ogrevanje z IR paneli je torej potrebno temeljito premisliti o tem, kam namestiti grelno ploščo in kako bodo žarki potovali po prostoru ter ga greli. Zato ne moremo posplošeno reči, kaj je boljše za IR ogrevanje, izbira stenskih ali stropnih panelnih plošč. Namestitev je namreč odvisna od strukture prostora in razporeditve pohištva po njem. Izbira pravega izvajalca za infrardeče panele vam bo omogočila, da boste dobili kvaliteten nasvet za inštalacijo IR panelov. Izvajalec bo poskrbel tudi za profesionalno montažo in vas obvestil o vseh podrobnostih delovanja IR panelov. Če želite v vaš dom vnesti pridih modernosti in estetike, se odločite za barvne ali poslikane panele. Izvajalec bo upošteval vaše želje in vam pomagal izbrati panele, ki se bodo ujemali s stilom opreme v vašem domu.

Poraba IR panelov?

IR paneli za svoje delovanje potrebujejo električno energijo. V primeru montaže panelov v starejši objekt je potrebno dobro preveriti, kakšno električno napeljavo objekt ima in ali so potrebna kakšna popravila in izboljšave, da ne bi prišlo do kratkega stika ali okvar. IR panele poleg oblike in strukture ločimo tudi glede na moč delovanja. Glede na to tudi porabijo določeno količino električne energije. Grelna plošča z močjo na primer 1.100 watov bo porabila okvirno do 5 amperov električnega toka. Težko je posplošiti, kolikšni so točni stroški porabe IR panelov, saj je to odvisno od tega, kako močne plošče namestimo in koliko jih razporedimo po vsakem prostoru, da omogočimo njihovo optimalno delovanje in ogrevanje. Stroški prav tako vključujejo dejavnike kot so to, na kolikšno temperaturo želimo ogreti prostore, ali IR paneli predstavljajo glavni vir toplotne energije, ali jih uporabljamo zgolj kot dodaten vir toplote v prehodnih obdobjih. Pomembno je tudi, koliko sten v prostoru je zunanjih in kakšna je izolacija prostora. Vse to je potrebno upoštevati, ko računamo porabo infrardečih plošč. Kar pa lahko z gotovostjo trdimo je dejstvo, da če so IR paneli pravilno nameščeni, slovijo po tem, da varčujejo z energijo.

Porabo sicer izračunamo s pomočjo enote kWh (kilovatne ure). Ta nam pove, koliko watov ogrevalno telo porabi v eni uri. Okvirno si torej lahko preračunate porabo tako, da število nameščenih IR panelov pomnožite z njihovo močjo. Seveda pa so stroški odvisni od dobavitelja električne energije, moči in števila IR panelov ter količine ur dnevno, ki jo porabite za ogrevanje.

Koliko stanejo IR paneli za kopalnico?

Kopalnica je zagotovo eden od prostorov v našem domu, kamor ni prijetno stopiti, če je prostor neogret. Predvsem pozimi je ključno, da je v kopalnici toplo, saj lahko hitro zbolimo, če se bosi sprehodimo po hladnem prostoru.

V zimskem času, ko je v zraku toliko več vlage, je neogreta kopalnica lahko odlično mesto za nastanek plesni. Nenehna uporaba vode in vlage to možnost še povečata. Z IR paneli se lahko tem težavam učinkovito izognete.

Prav tako so panelni radiatorji odlični za kopalnice, saj boste njihovo toploto zaznali takoj. Ko priključite panelni radiator, se namreč infrardeči žarki takoj uprejo v vaše telo ali druge predmete v prostoru, zato je ogrevanje še dodatno učinkovito. Če primerjamo IR panele z ostalimi radiatorji, je pri njih težava v tem, da se najprej mora segreti zrak v prostoru, se dvigniti proti stropu in spustiti proti tlem prostora, da ga kvalitetno ogreje. Ogrevalni sistem bi torej morali vključiti veliko prej, da bi lahko stopili v toplo kopalnico. Pri ogrevanju z IR paneli pa te težave ne boste imeli, saj se zagrejejo takoj. Okvirna cena namestitve IR panelov za kopalnico znaša od 160 € – 370 €/kos.

Pošlji povpraševanje za IR panele

Kaj so to panelni radiatorji?

Znižajte vaše stroške ogrevanja z namestitvijo panelnih radiatorjev. Panelni radiator je sopomenka za IR panel. V primerjavi z običajnimi ogrevalnimi sistemi boste z namestitvijo IR panelov prihranili tudi do 60 % energije. Izmed mnogih dobrih lastnosti panelnih radiatorjev je ena od ključnih to, da ne boste potrebovali iskati prostora za shranjevanje drv, peletov ali drugega goriva. Prav tako vam pozimi ne bo treba razmišljati o pravočasnem nakupu in spravilu goriva, saj za ogrevanje z IR paneli ne potrebujete ničesar drugega, kot le električno energijo.

Zakaj izbrati ogrevanje z IR paneli?

Toplotna izguba pri ogrevanju z IR paneli je zelo majhna. Stroški namestitve ogrevalnega sistema so nizki, montaža pa enostavna in hitra. Vzdrževanje IR panelov ni zahtevno, prav tako pa imajo zelo dolgo življenjsko dobo in vam bodo dobro služili tudi več kot 30 let. Ker infrardeči paneli ne ogrevajo zraka v prostorih, ampak predmete in telesa, je izguba toplotne energije manjša. Namreč tudi ogrete stene in predmeti zadržijo toploto in jo oddajajo nazaj v prostor. Lahko poenostavljeno rečemo, da IR paneli ogrejejo prostor od znotraj, globinsko. Če si predstavljamo običajne ogrevalne sisteme, kjer se ogreva zrak v prostorih, se toplota hitro razgubi, v kolikor odpremo okno ali vrata. Pri IR panelih pa je drugače, saj predmeti toploto zadržijo. Grelne plošče se v zelo hitrem času ogrejejo do najvišje delovne temperature. IR paneli so tudi cenovno zelo ugodni. Stroške ogrevanja lahko primerjamo z ogrevanjem s toplotno črpalko. Infrardeči paneli imajo majhno porabo električne energije in jih je mogoče kombinirati z drugimi obstoječimi ogrevalnimi sistemi. Prav tako lahko za delovanje IR panelov uporabite obnovljiv vir energije in jih povežete s sončnimi celicami. S tem še dodatno prihranite.

Kaj so to električni paneli?

Infrardeči paneli delujejo s pomočjo električne energije ali obnovljivega vira sončne energije. Električni paneli torej za svoje delovanje potrebujejo električni tok z močjo vsaj 5 amperov. Zagotovite si okolju prijazen ogrevalni sistem, ki bo poleg tega tudi ekonomičen. Vseeno pa bodite pozorni pri izbiri, saj najcenejši IR paneli niso nujno najboljši. Prav tako pa lahko plačate visoko ceno za slabo kvaliteto. Za preverjene električne panele se raje obrnite na priznanega izvajalca, ki ga najdete na Omisli.si/ir-panele.

Razlika med IR paneli in IR grelci?

IR grelci ali IR paneli sta v resnici dva podobna izraza za isto stvar. Infrardeče grelne plošče so postale sodoben način ogrevanja v številnih domovih. Izbirajte med estetsko oblikovanimi ploščami, ki bodo ne le ogrele, temveč tudi popestrile vaš dom. Tako da, ja, IR grelec pomeni enako kot IR panel.

So lahko IR paneli ogledalo v kopalnici?

Zanimiva in dizajnerska lastnost IR panelov je zagotovo to, da jih lahko zelo enostavno in estetsko vključimo v prostor. Grelna plošča z ogledalom bo vaši kopalnici dala pridih modernosti in elegance. Z IR panelom v obliki ogledala boste združili dva elementa, funkcionalnost in ogrevanje. Še posebej pa se IR paneli ogledalo priporočajo v primeru prostorske stiske v kopalnici. Seveda je ogledalo ena od nujnih stvari, ki jih kopalnica potrebuje, prav tako kot gretje. Združite oboje v enem, čudovitem IR panelu v obliki ogledala in rešite dve težavi v enem.

Koliko stanejo IR paneli ogledalo?

Upoštevajte, da se IR paneli ogledalo lahko montirajo le na zid. Cene so lahko zelo različne, odvisne od velikosti ogledala in zmogljivosti infrardečega panela. Okvirno boste za IR paneli ogledalo odšteli od 180 € – 400 € dalje. Naj vas ne skrbi, da slika v ogledalu ne bi bila jasna, saj se vaše ogledalo zaradi delovanja panela ne bo orosilo tudi ob veliki vsebnosti vlage v kopalnici. V kolikor opremljate svoj poslovni prostor, je to odlična ideja, kako lahko elegantno skrijete grelni element v obliki ogledala in s tem presenetite mnoge obiskovalce.

Je lahko IR panel slika? Cena?

Seveda, to je še ena od številnih prednosti IR panelov. Njihova oblika je povsem prilagodljiva in zares se lahko poigrate z domišljijo, ter IR panele povsem neopazno vključite v vaše bivalne prostore. Kdo bi si namreč zamislil, da čudovita slika pokrajine v vaši dnevni sobi ni samo estetski element, ampak tudi ogrevalno telo? Ponudniki vam omogočajo številne motive slik, med katerimi lahko izbirate in s tem popestrite vaš dom. Lahko pa vam izdela tudi IR panel po naročilu z vašo osebno fotografijo. Okvirni stroški segajo od 70 € – 350 €/kos.

Katere so glavne slabosti IR panelov?

Tako kot vsaka stvar, imajo tudi IR paneli nekaj slabosti. Ena od teh je gotovo dejstvo, da z IR paneli ne moremo ogrevati vode, zato boste za udobno bivanje potrebovali toplotno črpalko ali električni bojler. Prav tako z IR paneli ne morete nadomestiti klimatske naprave, saj z njimi ni mogoče hladiti prostorov. Če se odločite za montažo ogrevalnega sistema z IR paneli, boste poleg toplotne črpalke ali bojlerja morali posebej dokupiti še klimatsko napravo. Še ena lastnost, ki pa je ne moremo ravno šteti med slabosti, je to, da je cena za IR panele višja kot za nakup radiatorjev. Ampak po končnih izračunih je ključno dejstvo, da imajo IR paneli veliko večji prihranek energije, zato se vam začetni stroški sčasoma povrnejo.

Kakšne dimenzije IR panelov potrebujem?

Dimenzija IR panelov je odvisna od kvadrature prostora oziroma stanovanja in zmogljivosti panela. Najbolje je, če se o tem posvetujete neposredno z izvajalcem, ko se bosta dogovarjala za nakup IR panelov. Ta vam bo znal ustrezno svetovati, katere dimenzije je glede na moč IR panela in velikost prostora najbolje izbrati in vam preračunal okvirne mesečne stroške.

Kaj so to kuhinjski paneli?

Namesto keramičnih ploščic ali nezaščitene stene, lahko vaše kuhinjske pulte obložite s kuhinjskimi paneli.  Izbirajte med kombinacijami različnih materialov, kot so steklo, pvc plošče ali pleksi. Paneli ne le, da bodo popestrili vašo kuhinjo, ampak so tudi enostavni za čiščenje in odstranjevanje vodnih kapljic, umazanije in maščobe. Namesto da izgubljate veliko časa s polaganjem ploščic v čudovitih vzorcih, se odločite za nakup kuhinjskega panela z motivom keramičnih ploščic, na primer zloženih v obliki mozaika.

Kako poteka montaža IR panelov?

IR paneli ne le, da so estetsko privlačni, poceni in enostavni za uporabo. Njihova montaža je zelo enostavna. Vse, kar morate storiti je, da najprej izvrtate luknje v steno ali strop, v katere privijete nosilec. Nanj potem nataknete grelno ploščo in jo vključite oziroma priključite v električno omrežje. Da pa boste povsem brez skrbi, prepustite montažo IR panelov izkušenim izvajalcem, ki bodo poskrbeli za kvalitetno opravljeno delo.

Ali je ogrevanje z IR paneli zdravo?

Strokovnjaki iz inštituta za neionizirana sevanja (in mnogi drugi), pravijo da, je. IR ogrevanje je zdravo in nima negativnih učinkov na zdravje. Pika.

IR ogrevanje cena večji prostor
IR paneli dobro delujejo tudi v večjih / poslovnih prostorih.

Kakšna je PORABA elektrike pri IR ogrevanju z IR paneli

Poraba električne energije IR panelov je zelo odvisna od moči IR panelov in števila sob, ki jih ogrevate, torej od števila IR panelov. Da bi lahko izračunali porabo IR panelov, potrebujete oceno števila IR panelov, ki jo pomnožite z močjo IR panelov. Če imate denimo dva prostora, v katerih imate v vsakem po dva 600W IR panela, potem lahko izračunate kakšna je poraba IR panelov:

2 x 2 x 600 W = 2400 W

Poraba električne energije IR panelov je seveda zelo odvisna od izolacije objekta. Poraba se meri v kWh (kilovatne ure), kar nam obelodani, koliko W / na uro porabimo za ogrevanje.


Primer porabe elektrike za IR ogrevanje 100 kvadratnih metrov velikega stanovanja:

Potrebna moč IR panelov: 10.000 W (10 kW)
Dnevna poraba IR panelov: 60 kWh (24-urno ogrevanje) oz. 20 kWh (8 ur ogrevanja / dan)

Strošek mesečna porabe električne energije IR panelov pri 600 kWh (8 ur ogrevanja / dan) znaša cca. 90 EUR / mesec.


Kako določiti potrebno moč IR panelov? Zelo grobo bi lahko rekli, da boste za ogrevanje do 20 kvadratnih metrov potrebovali IR panele moči 600 W, za 30 kvadratov 900 W, itd. Vendar so to pavšalne ocene. Veliko je odvisno od vaše izolacije in vlažnosti. V kopalnici boste denimo morali moč IR panelov podvojiti!

Najbolje bo, da vam to izračunajo strokovnjaki za IR panele (zelen gumb v članku), ki vam bodo tudi podali bolj točno oceno porabe električne energije v vašem prostoru.

Tukaj pa lahko preberete tudi raziskavo glede smotrnosti (u)porabe IR panelov.

IR panele lahko prebarvamo cena stena barvanje

Preverite tudi: ZAVAROVANJE HIŠE ALI ZAVAROVANJE STANOVANJA: PRIMERJAVA PAKETOV ZAVAROVALNIC IN CENA ZA ZAVAROVANJE NEPREMIČNINE

Kako poteka MONTAŽA IR panelov?

Montažo IR panelov naj vam opravi licencirani in preverjen strokovnjak za IR ogrevanje z IR paneli, saj bo le-ta znal najbolje svetovati kaj točno potrebujete, garancija bo veljavna, montaža pa bo opravljena funkcionalno in estetsko.

IR paneli cena montaža
IR panele si lahko omislite v obliki slike.

IR paneli za kopalnico?

IR panele lahko namestite tudi v kopalnici. Zavedati se morate le, da boste tam potrebovali cca. 2X močnejše IR panele, zaradi povečane vlage.

IR paneli za kopalnico
IR ogrevanje za kopalnico.

Kako deluje IR ogrevanje oz. ogrevanje z IR paneli?

Če rečemo IR paneli, IR ogrevanja govorimo o isti stvari. IR je namreč kratica za nevidni del svetlobnega spektra, t.j. infrardeča svetloba. Torej gre pri IR ogrevanju za infrardeče ogrevanje. Gre za povsem naravno obliko prenosa toplote, ki jo denimo oddaja tudi Sonce Zemlji in celo ljudje jo oddajamo (IR-C), s to razliko, da IR paneli oddajajo le koristne spektre te svetlobe (ob IR ogrevanju denimo ne morete porjaveti =)). In za ogrevanje notranjih prostorov se uporablja prav tehnologija gretja IR-C, kot jo oddajamo tudi ljudje in gre torej za povsem naraven in prijeten način ogrevanja. In ker IR ogrevanje uporabljajo tudi v zdravstvenih ustanovah, gre za zelo dobro raziskano področje in ste torej lahko brez skrbi.

Primerjava mesečne porabe toplotne črpalke, IR panelov in klimatske naprave za ogrevanje?

Pri primerjavi mesečne porabe energije toplotne črpalke, IR panelov in klimatske naprave za ogrevanje se lahko poraba močno razlikuje. Toplotna črpalka je ena najbolj energetsko učinkovitih možnosti, saj izkorišča toploto iz okolja namesto, da bi samostojno generirala toploto. Po drugi strani pa so IR paneli zelo učinkoviti pri usmerjanju toplote natanko tja, kjer je potrebna. Kljub temu pa imajo lahko v hladnejših mesecih nekoliko višjo porabo energije.

Klimatska naprava za ogrevanje lahko porabi več energije kot IR paneli, vendar je to odvisno od modela in kako se naprava uporablja. Če je klimatska naprava samo dodatek k drugim načinom ogrevanja, je lahko poraba energije nizka. Vseeno pa lahko v hladnejših mesecih, ko se klimatska naprava uporablja kot glavni vir ogrevanja, poraba energije naraste.

Na koncu je treba upoštevati, da je poraba energije za ogrevanje odvisna od številnih faktorjev, vključno z izolacijo, velikostjo prostora, zunanjo temperaturo in navadami uporabnika. Tako je najbolje, da se za konkretno primerjavo obrnete na strokovnjaka za ogrevanje, ki bo upošteval vse te dejavnike.

DIY IR ogrevanje s paneli: Lahko kupim panele v trgovini in sam montiramo?

Nakup IR panelov in lastna montaža sta možni in preprosti rešitvi za tiste, ki želijo prihraniti denar ali imajo tehnične veščine. Toda preden se odločite za tak korak, je pomembno razumeti, kaj so IR paneli in kako delujejo.

IR panele lahko kupite v različnih trgovinah. Na primer, Bauhaus, Merkur, Hofer, Obi in Mimovrste ponujajo široko izbiro IR panelov. Ekosen je prav tako dobro znan proizvajalec IR panelov, ki jih je mogoče kupiti v različnih trgovinah ali neposredno prek njihove spletne strani.

Infrardeči paneli ali IR paneli so postali priljubljen izbor za ogrevanje domov in poslovnih prostorov. So varčni, učinkoviti in ponujajo zdravo in varno ogrevanje z dolgo življenjsko dobo.

Bauhaus IR paneli so na voljo v različnih močeh in dimenzijah. Njihova ponudba vključuje IR panel Infrae² Design s 350 W moči in dimenzijami 61,5 x 61,5 x 3,3 cm ter IR panel s svetilko Leuchten-Direkt Beroa s 450 W moči in dimenzijami 60 x 60 cm. Prav tako ponujajo IR električni panel z močjo 800 W, ki obljublja do 60% prihranka pri stroških ogrevanja.

Mimovrste IR paneli se ponašajo z življenjsko dobo do 30 let in obljubljajo, da se naložba povrne že v nekaj mesecih. Primerni so tudi za ogrevanje kopalnice.

Kot dodatna možnost so na voljo tudi Merkur IR paneli in Obi IR paneli, ki jih je mogoče najti v njihovih fizičnih trgovinah ali spletnih straneh.

Za tiste, ki iščejo posebej zasnovane IR panele, Ekosen ponuja svojo linijo Sunlife IR panelov, ki so znani po zadovoljnih uporabnikih, kot je razvidno iz njihovih YouTube posnetkov.

Kljub temu da Hofer IR paneli niso bili izrecno omenjeni v iskalnih rezultatih, ko smo pisali at prispevek, je znano, da Hofer redno ponuja različne izdelke za dom in vrt, vključno z ogrevalnimi rešitvami, tako da je vredno preveriti njihovo trenutno ponudbo.

Montaža IR panelov ni preveč zapletena, vendar zahteva nekaj osnovnih orodij in znanja. Pred montažo je pomembno, da natančno preberete navodila proizvajalca in se prepričate, da razumete vse korake. Čeprav je možno sami montirati IR panele, je morda bolje najeti strokovnjaka, če niste prepričani v svoje sposobnosti ali če želite zagotoviti optimalno delovanje sistema.

Pomembno je tudi vedeti, da je za montažo IR panelov potrebna ustrezna električna instalacija. Preden se odločite za nakup, se posvetujte s strokovnjakom, da preverite, ali je vaša trenutna električna instalacija primerna za IR panele.

Na koncu, ne glede na to, ali se odločite za Bauhaus, Merkur, Hofer, Obi, Mimovrste ali Ekosen IR panele, je pomembno, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom in preverite, ali je vaša trenutna električna instalacija primerna za IR panele.

IR paneli cena kopalnica

Kateri so najboljši IR paneli?

Izbira najboljših IR panelov je odvisna od različnih dejavnikov, ki vključujejo potrebe posameznika, prostor, ki ga je treba ogrevati, in proračun. Spodaj so navedene nekatere ključne lastnosti, na katere je treba biti pozoren pri izbiri IR panelov:

 1. Moč in velikost: IR paneli so na voljo v različnih močeh in velikostih. Večji prostori bodo potrebovali močnejše panele, medtem ko bodo manjši prostori potrebovali manjše in manj močne panele. Pravilna izbira velikosti in moči panela bo zagotovila učinkovito ogrevanje in optimizirano porabo energije.
 2. Energijska učinkovitost: Najboljši IR paneli so tisti, ki ponujajo visoko energijsko učinkovitost. To pomeni, da so sposobni oddajati več toplote z manjšo porabo energije, kar vodi do nižjih stroškov ogrevanja.
 3. Kakovost materialov: Materiali, iz katerih so izdelani IR paneli, lahko vplivajo na njihovo učinkovitost, življenjsko dobo in varnost. Paneli iz visokokakovostnih materialov so običajno bolj vzdržljivi, učinkoviti in varni za uporabo.
 4. Cena: Cena je pomemben dejavnik pri izbiri IR panelov. Najdražji paneli niso nujno najboljši za vaše potrebe, zato je pomembno, da najdete ravnotežje med ceno in kakovostjo.
 5. Znamka in ocene: Znamka in ocene uporabnikov so lahko tudi koristen pokazatelj kakovosti IR panelov. Najboljši IR paneli so običajno tisti, ki so dobro ocenjeni s strani uporabnikov in ki prihajajo od zaupanja vrednih blagovnih znamk.
 6. Dodatne funkcije: Nekateri IR paneli imajo dodatne funkcije, kot so termostati, časovniki in daljinski upravljalniki, ki lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo in učinkovitost ogrevanja.

Skoraj vsak IR panel lahko ustreza različnim potrebam, odvisno od situacije. Torej, preden se odločite za nakup, razmislite o svojih potrebah in se posvetujte s strokovnjakom za ogrevanje.

Infra peč za kopalnico VS. IR paneli Vs. infra grelec za kopalnico?

Pri izbiri ogrevalnega sistema za kopalnico lahko upoštevamo različne možnosti, kot so infra peč, IR paneli ali infra grelec. Vsak od teh ogrevalnih sistemov ima svoje prednosti in slabosti, zato je končna odločitev odvisna od specifičnih potreb in pogojev v vaši kopalnici.

Infra peč je odlična možnost za tiste, ki želijo hitro ogrevanje. Zasnovana je tako, da hitro segreje prostor, kar je idealno za kopalnice, kjer je pogosto potrebna takojšnja toplota. Poleg tega je infra peč običajno bolj kompaktna in se lahko enostavno prilega v manjše prostore.

IR paneli so znani po svoji energijski učinkovitosti in dolgotrajnem ogrevanju. Lahko so odlična rešitev za tiste, ki želijo kontinuirano ogrevanje. S svojo moderno in elegantno zasnovo se lahko lepo vključijo v dekor kopalnice.

Infra grelec je druga vrsta hitrega ogrevanja, ki je idealen za kopalnice. So enostavni za namestitev, ponujajo takojšnjo toploto in so običajno cenejši kot druge ogrevalne možnosti. Kljub temu pa morda ne bodo tako energijsko učinkoviti kot IR paneli.

IR paneli cena dnevna soba

Pošlji povpraševanje za IR panele

Kaj so to samostoječi IR paneli?

Samostoječi IR paneli so vrsta infrardečih ogrevalnih panelov, ki so zasnovani tako, da stojijo samostojno in ne potrebujejo montaže na steno ali strop. Ti paneli so priljubljeni zaradi svoje mobilnosti, saj jih lahko enostavno premikate po prostoru ali celo iz ene sobe v drugo. Običajno so opremljeni z nogami ali stojalom, ki omogočajo stabilnost in varnost. Prav tako kot ostali IR paneli, tudi samostoječi IR paneli delujejo na principu sevanja infrardeče toplote, kar zagotavlja učinkovito in prijetno ogrevanje.

Ali obstajajo prenosni IR paneli?

Prenosni IR paneli so posebna vrsta infrardečih panelov, ki so zasnovani za enostavno prenašanje. Kot takšne, so idealne za uporabo v različnih prostorih ali celo za prenašanje iz enega kraja na drugega. Prenosni IR paneli so opremljeni z ročaji ali kolesi, ki omogočajo enostavno premikanje. Nekateri modeli so lahko celo zložljivi za lažje shranjevanje. Kot drugi IR paneli, tudi prenosni paneli nudijo učinkovito, naravno ogrevanje, ki je podobno sončni svetlobi. Glede cene so prenosni IR paneli običajno v enakem cenovnem razredu kot stenski ali stropni modeli, vendar je lahko njihova cena odvisna od številnih dejavnikov, vključno z močjo, velikostjo, znamko in dodatnimi funkcijami.

Ali obstaja IR panel z lučjo?

Da, obstajajo modeli IR panelov, ki so integrirani z lučjo. Ti paneli so zasnovani tako, da združujejo funkcijo ogrevanja in osvetlitve, kar je še posebej priročno za prostore, kjer je prostor omejen ali kjer želite zmanjšati število naprav. IR paneli z lučjo so običajno opremljeni z LED lučmi, ki nudijo dolgo življenjsko dobo in visoko energijsko učinkovitost. Poleg tega lahko nekateri modeli omogočajo tudi prilagodljivo upravljanje svetlobe, kar vam omogoča, da prilagodite nivo osvetlitve glede na svoje potrebe. Vendar pa je treba opozoriti, da so IR paneli z lučjo običajno dražji kot običajni modeli, zato je pomembno, da premislite o svojih potrebah in proračunu, preden se odločite za nakup.

Kdo je trenutno najcenejši ponudnik električne energije v Sloveniji?

Težko je v realnem času preveriti, kateri je trenutno najcenejši ponudnik električne energije v Sloveniji. Cene in ponudbe se namreč spreminjajo in so odvisne od različnih faktorjev, vključno z vašo lokacijo in porabo električne energije.

Če vas vseeno zanima kdo je trenutno najcenejši ponudnik električne energije v Sloveniji, lahko najdete to informacijo na spletnih straneh, ki primerjajo cene različnih ponudnikov, kot so Stroski.si ali primerjalnik AGEN-RS. Prav tako so v Sloveniji različni ponudniki električne energije.

Za najbolj ažurne in natančne podatke vam priporočam, da obiščete omenjene spletne strani ali se neposredno obrnete na ponudnike električne energije.

So IR paneli za kopalnico primeren način ogrevanja?

IR paneli so lahko zelo primeren način ogrevanja za kopalnice. Njihova prednost je v tem, da oddajajo toploto, ki je podobna sončni svetlobi, kar pomeni, da ne ogrevajo zraka, ampak predmete in ljudi v prostoru. To je še posebej koristno v kopalnicah, ki so pogosto vlažne, saj so IR paneli manj dovzetni za vlago in ne povzročajo kondenzacije, kar je pogosti problem pri drugih vrstah ogrevanja. Poleg tega so IR paneli zelo energijsko učinkoviti, kar pomeni, da lahko zagotovijo dovolj toplote, ne da bi porabili veliko energije. Na koncu, IR paneli so tudi estetsko dovršeni in se lahko lepo vključijo v dekor kopalnice. Zato so IR paneli lahko zelo primeren način ogrevanja za kopalnice.

električni paneli
Električni paneli kot estetski dodatek v denvni sobi.

 


RAZMNIŠLJATE O IR PANELIH?

PREVERJENIH IZVAJALCI ZA IR OGREVANJE Z IR PANELI

 

Pridobi 7 ponudb

 


ocena bralcev
4.5 od 26

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno