IR paneli: Cena, prednosti, slabosti, poraba in izračun za IR ogrevanje

IR paneli se za IR ogrevanje po svetu uporabljajo že preko 80 let. Tačas je to postala najhitreje rastoča oblika ogrevanja, takoj za toplotnimi črpalkami, sploh odkar so cene fosilnih goriv poskočile. In čeprav trenutno tudi cena elektrike raste, so prihranki, če si omislite IR panele za IR ogrevanje (infra rdeče ogrevanje) še vedno dobri. V tem članku bomo pogledali prednosti in slabosti IR ogrevanja, koliko vas stane IR ogrevanje (IR paneli cena in izračun) ter seveda, kolikšna je poraba električne energije pri ogrevanju s tehnologijo IR panelov? Ne spreglejte pa niti seznama preverjenih ponudnikov IR ogrevanja…

IR PANELI: CENA

povprečne cene za 350-W IR panel in ceniki

70-310 €/IR panel

Kontaktirajte preverjene ponudnike IR panelov (cene / ponudbe)

Pridobi cene in ponudbe preverjenih strokovnjakov za IR panele

IR ogrevanje je za človeka najboljši način ogrevanja, saj najbolje posnema naravno segrevanje (t.j. sevanje).

IR paneli cena dnevna soba zeleni
IR paneli lahko poživijo prostor.

PRIPRAVLJENI KONTAKTIRATI MOJSTRA ZA IR PANELE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH STROKOVNJAKOV ZA IR OGREVANJE Z IR PANELI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobi cene in ponudbe preverjenih strokovnjakov za IR panele

IR paneli: CENA IR ogrevanja

Verjetno ste do tega članka (IR paneli Cena, prednosti, slabosti, poraba in izračun za IR ogrevanje) priklikali, ker ste v Google zapisali »IR paneli cena« ali IR paneli izračun« ali kaj podobnega. Ne boste odšli praznih rok, analizirali smo namreč ponudbe preverjenih ponudnikov za IR ogrevanje. Če vas zanima, koliko vas stane IR ogrevanje si torej pobližje oglejte spodnjo tabelo.

IR paneli: cena / kos

Cena IR ogrevanja z IR paneli

Cena IR paneli velja za IR panel moči do 350 W.
Nizka cena za IR paneleSrednja cena za IR paneleVisoka cena za IR panele
70 EUR / kos150 EUR / kos310 EUR / kos

Cene za IR panele smo empirično izračunali na podlagi preko 150 ponudb strankam s strani preverjenih mojstrov za IR panele na Omisli.si/ir-panele

Cene za IR ogrevanje niso fiksne in ne vključujejo stroška montaže in termostata in veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna IR paneli cena – cenik je odvisna od moči in kvalitete. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim mojstrom za IR panele – zeleni gumb.

IR paneli cena kuhinja stena
IR paneli so primerni tudi za kuhinjo in imajo več prednosti kot slabosti.

IR PANELI IZRAČUN MOČI IN CENA: Kako določiti pravo moč IR panela za vaš prostor?

Za natančen izračun cene IR panelov z montažo, porabe in prihrankov povprašajte preverjene mojstre za IR panele:

Pridobi cene in ponudbe preverjenih strokovnjakov za IR panele

IR paneli: PREDNOSTI IR ogrevanja

 • IR paneli delujejo takoj. Občutek toplote je takojšen in tudi prostor ogrejejo v nekaj minutah.
 • Ogrevanje z IR paneli je tiho. Povsem tiho, nobenih ventilatorjev, prižiganje peči, toplotne črpalke, itd.
 • 99 % manj prahu. IR ogrevanje bo pripomoglo k drastičnemu zmanjšanju prahu, saj takšno ogrevanje ne povzroča vrtinčenje prahu v vašem domu.
 • IR ogrevanje je človeka najboljši način ogrevanja, saj najbolje posnema naravno segrevanje (t.j. sevanje). To je tudi razlog, zakaj IR panele uporabljajo že dolga leta v zdravstvenih ustanovah (v inkubatorji), domovih za ostarele ter drugih nadstandardnih javnih institucijah. Zelo hitro občutimo toploto in prostor jo dolgo zadrži. Toplota je zaradi sevanja enakomerno razporejena, tako da ne pride do temperaturnih razlik v prostoru.
 • IR ogrevanje je ekološka in trajnostna rešitev ogrevanja. Seveda v primeru, če električno energijo pridobivate iz obnovljivih virov. Proizvodnja IR panelov ima nizek ogljični odtis, saj je v povprečju za izdelavo IR panelov potrebno le 50 kg surovin, večina od katerih lahko recikliramo.
 • Življenjska doba IR panelov je 50 let. Prav tako lahko podaljšajo življenjsko dobo objekta.
 • Tehnologija IR panelov ne oddaja elektrosmoga.
 • IR paneli ne potrebujejo servisa ali vzdrževanja, saj nimajo gibljivih delov.
 • Montaža IR panelov je zelo hitra in precej enostavna in vam ni potrebno bistveno posegati v prostor (rušenje, vrtanje, itd.). Vseeno priporočamo, da vam IR panele montirajo dobavitelji oz. preverjeni ponudniki / montažerji IR panelov.
 • IR panele lahko upravljate preko mobilnega telefona, stenskih regulatorjev ali centralno. Prav tako lahko nastavite drugačno temperaturo za vsak prostor posebej.
 • IR ogrevanje odpravi pogoje za plesen in pretirano vlažnost, kar sočasno reši tudi druge povezane težave.
 • Nizki stroški IR ogrevanja. Z IR paneli lahko prihranite tudi do 60% pri stroških ogrevanja! Če denimo letno namenite za ogrevanje na kurilno olje cca. 3000 €, je lahko vaš račun znižan za kar 1800 €. V 25 letih to nanese 45.000 prihranka!
 • Dostopna investicija, saj je možen postopen prehod na IR panele. Npr. najprej lahko z IR paneli začnete ogrevati kopalnico, kasneje, dnevno sobo, potem kuhinjo, itd. Pri drugih tehnologijah ogrevanja to ni možno. Poleg tega ne potrebujete kurilnice in dimnika (pridobite dodaten prostor za shrambo?) in je zatorej investicija tudi iz tega vidika nižja.
 • IR paneli so estetska rešitev ogrevanja. Ali jih ne boste opazili ali pa bodo dodali estetski videz vašim prostorom z inovativno izbiro barv in oblik. Lahko jih uporabite kot sliko ali celo ogledalo. Večinoma IR panele sicer montirajo na strop, saj je teko izkoristek največji.
IR ogrevanje cena dnevna soba strop
IR panel lahko tudi skrijemo – ga najdete na fotografiji?

IR paneli: SLABOSTI IR ogrevanja

 • Po izklopu IR panel takoj preneha oddajati toploto, kar je v resnici lahko bolj prednost, kot slabost.
 • Z IR paneli ne morete ogrevati sanitarne vode, torej potrebujete za to drug sistem ogrevanja.
 • IR paneli so lahko neekonomična izbira za ogrevanje veliko prostorov, ki jih sočasno in redno uporabljate hkrati. Prav tako so lahko neekonomična izbira za prostore / objekte, kjer imate velike težave z vlago, saj ti ne bodo delovali optimalno, oziroma bi morali namestiti pretirano močne (in stroškovno požrešne) IR panele.
IR paneli cena spalnica
IR panel se lepo podajo tudi v spalnici.

Najboljši ponudniki IR panelov v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za IR panele

Loading

celoten seznam ponudnikov IR ogrevanja  >

Če menite, da vam ljubi ponudnik za IR panele manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


IR paneli: IZRAČUN porabe električne energije

Vzemimo za primer, da si trenutno hišo ogrevate na olje. In recimo, da za nakup kurilnega olja letno odštejete 3000 €. Če bi namesto tega investirali v ogrevanje z IR paneli, bi letno prihranili kar 1800 €, saj je IR ogrevanje tudi do 60 % cenejša možnost ogrevanja. V 25 letih govorimo torej o kar 45.000 EUR prihranka!

> V 25 letih govorimo torej o kar 45.000 EUR prihranka!

Čeprav načeloma pretvorba električne energije v toploto res ni najbolj ekonomična, velja za IR panele ravno nasprotno, saj se tukaj ne pretvarja energija neposredno. IR paneli namreč oddajajo svetlobo, ki v seva po predmetih v prostoru, zato se začnejo molekule na površini le-teh hitreje premikati, kar povzroči toploto.

Vsekakor ne smemo primerjati ogrevanje z električnimi radiatorji ali čem podobnim (npr. termo-akomulacijska peč).

> Preberite tudi: Toplotna črpalka: Cena in Eko sklad subvencija

Ali je ogrevanje z IR paneli zdravo?

Strokovnjaki iz inštituta za neionizirana sevanja (in mnogi drugi), pravijo da, je. IR ogrevanje je zdravo in nima negativnih učinkov na zdravje. Pika.

IR ogrevanje cena večji prostor
IR paneli dobro delujejo tudi v večjih / poslovnih prostorih.

PORABA elektrike pri IR ogrevanju z IR paneli

Poraba električne energije IR panelov je zelo odvisna od moči IR panelov in števila sob, ki jih ogrevate, torej od števila IR panelov. Da bi lahko izračunali porabo IR panelov, potrebujete oceno števila IR panelov, ki jo pomnožite z močjo IR panelov. Če imate denimo dva prostora, v katerih imate v vsakem po dva 600W IR panela, potem lahko izračunate kakšna je poraba IR panelov:

2 x 2 x 600 W = 2400 W

Poraba električne energije IR panelov je seveda zelo odvisna od izolacije objekta. Poraba se meri v kWh (kilovatne ure), kar nam obelodani, koliko W / na uro porabimo za ogrevanje.


Primer porabe elektrike za IR ogrevanje 100 kvadratnih metrov velikega stanovanja:

Potrebna moč IR panelov: 10.000 W (10 kW)
Dnevna poraba IR panelov: 60 kWh (24-urno ogrevanje) oz. 20 kWh (8 ur ogrevanja / dan)

Strošek mesečna porabe električne energije IR panelov pri 600 kWh (8 ur ogrevanja / dan) znaša cca. 90 EUR / mesec.


Kako določiti potrebno moč IR panelov? Zelo grobo bi lahko rekli, da boste za ogrevanje do 20 kvadratnih metrov potrebovali IR panele moči 600 W, za 30 kvadratov 900 W, itd. Vendar so to pavšalne ocene. Veliko je odvisno od vaše izolacije in vlažnosti. V kopalnici boste denimo morali moč IR panelov podvojiti!

Najbolje bo, da vam to izračunajo strokovnjaki za IR panele (zelen gumb v članku), ki vam bodo tudi podali bolj točno oceno porabe električne energije v vašem prostoru.

Tukaj pa lahko preberete tudi raziskavo glede smotrnosti (u)porabe IR panelov.

IR panele lahko prebarvamo cena stena barvanje

Preverite tudi: ZAVAROVANJE HIŠE ALI ZAVAROVANJE STANOVANJA: PRIMERJAVA PAKETOV ZAVAROVALNIC IN CENA ZA ZAVAROVANJE NEPREMIČNINE

MONTAŽA IR panelov

Montažo IR panelov naj vam opravi licencirani in preverjen strokovnjak za IR ogrevanje z IR paneli, saj bo le-ta znal najbolje svetovati kaj točno potrebujete, garancija bo veljavna, montaža pa bo opravljena funkcionalno in estetsko.

IR paneli cena montaža
IR panele si lahko omislite v obliki slike.

IR paneli za kopalnico?

IR panele lahko namestite tudi v kopalnici. Zavedati se morate le, da boste tam potrebovali cca. 2X močnejše IR panele, zaradi povečane vlage.

IR paneli za kopalnico
IR ogrevanje za kopalnico.

Kako deluje IR ogrevanje oz. ogrevanje z IR paneli?

Če rečemo IR paneli, IR ogrevanja govorimo o isti stvari. IR je namreč kratica za nevidni del svetlobnega spektra, t.j. infrardeča svetloba. Torej gre pri IR ogrevanju za infrardeče ogrevanje. Gre za povsem naravno obliko prenosa toplote, ki jo denimo oddaja tudi Sonce Zemlji in celo ljudje jo oddajamo (IR-C), s to razliko, da IR paneli oddajajo le koristne spektre te svetlobe (ob IR ogrevanju denimo ne morete porjaveti =)). In za ogrevanje notranjih prostorov se uporablja prav tehnologija gretja IR-C, kot jo oddajamo tudi ljudje in gre torej za povsem naraven in prijeten način ogrevanja. In ker IR ogrevanje uporabljajo tudi v zdravstvenih ustanovah, gre za zelo dobro raziskano področje in ste torej lahko brez skrbi.

IR paneli cena kopalnica

IR paneli cena dnevna soba

IR paneli cena dnevna soba design

 

 


PRIPRAVLJENI KONTAKTIRATI MOJSTRA ZA IR PANNELE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH STROKOVNJAKOV ZA IR OGREVANJE Z IR PANELI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobi cene in ponudbe preverjenih strokovnjakov za IR panele

 
VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 22 Povprečje: 4.2]