Revija Nasvet strokovnjaka

Koliko stane menjava / montaža plinske peči (cena in komu zaupati montažo)?

montaza-plinske-peci-cena-title-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Govorili smo že o mnogih ogrevalnih sistemih in izkoristkih toplotne energije različnih energentov. Tokrat pa smo preverili, koliko stane montaža plinske peči in katere so omembe vredne prednosti uporabe zemeljskega plina. Da pa vam poenostavimo iskanje zaupanja vrednega mojstra, ki se spozna na plinske peči, smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov za ogrevanje. Poleg tega ne spreglejte, kdaj lahko koristite subvencijo ob naložbi ogrevanja na plin.

MONTAŽA PLINSKE PEČI : CENE

cena za menjavo / montažo plinske peči ter ceniki

Brezplačno do ponudb

Montaža plinske peči – cena, cenik, koliko stane?

Montaža plinske peči in vseh vključujočih elementov za napeljavo ogrevanja na plin okvirno stane od 2.500 – 5.000 €/kos. Za lažjo predstavo, stroški namestitve plinske kondenzacijske peči v stanovanjski hiši okvirno znašajo od 3.000 € dalje. Naložba vključuje razvod plina do plinske peči, razvod cevi po prostorih, montažo glavne zaporne pipe, drugih delnih vodov in veznega materiala. Da je omogočena montaža plinske peči, potrebujete možnost plinovodnega priključka, ki je na nekaterih območjih lahko dodatno zgrajen. Preverite pri izbranem ponudniku, kakšne so možnosti za vgradnjo priključka. Za dolgo življenjsko dobo in nemoteno delovanje plinske peči pa je ključno, da plinsko inštalacijo redno vzdržujete in pregledate.

OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE / STANOVANJA / SANITARNE VODE

plinske-inštalacije-montaža-plinske-peči
Naj montaža plinske peči in celotnega sistema plinskih inštalacij ne bo vaše breme, prepustite to priznanemu izvajalcu.

Zakaj je montaža plinske peči smiselna investicija?

Energija zemeljskega plina vam zagotovi takojšnjo toploto, ki vam omogoča uravnavanje enakomerne temperature v prostorih. Izkoristek je visok, kar pomeni nižje stroške obratovanja. Hkrati varčujete s porabo energije. Montaža plinske peči ni zahtevna in vam zagotavlja udobno bivanje in ustrezno toploto tudi v primeru zelo nizkih zunanjih temperatur. Zemeljski plin je v preteklosti veljal kot eden dražjih energentov. A stroški so se z leti precej znižali. Povprečna cena zemeljskega plina danes znaša 0,03 €/Kwh ali celo manj. Še ena prednost, ki jo prinaša montaža plinske peči je ta, da izpad električne energije ne bo ogrozil delovanja vašega ogrevalnega sistema. Oddajte povpraševanje in si zagotovite priznanega mojstra za kvalitetno montažo plinske peči.

Kakšne so lastnosti zemeljskega plina?

Sodi med fosilna goriva in v postopku izgorevanja manj onesnažuje okolje v primerjavi z drugimi fosilnimi gorivi, kot sta na primer nafta ali premog. Novejši modeli plinskih peči namreč vključujejo kondenzacijsko tehnologijo. Pri tem gre za dober izkoristek energije zemeljskega plina z majhno vrednostjo škodljivih emisij.

Preberite tudi: OGREVANJE NA PLIN (CENA IN KOMU ZAUPATI DOBAVO / MONTAŽO)?

Ali montaža plinske peči vključuje kakšne pomanjkljivosti?

Eden ključnih pogojev za montažo plinske peči je to, da gospodinjstvo ima možnost plinovodnega priključka. To pa žal ni omogočeno povsod. V kolikor nimate možnosti direktne priključitve na plinovodno omrežje, vam priznani izvajalci lahko omogočajo gradnjo priključka. Pogoj za to je lokacija znotraj geografskega območja plinovodnega omrežja. Zato kontaktirajte priznanega izvajalca, ki bo preveril vaše možnosti priključitve oziroma gradnje plinskega priključka.

Izvedbena dela za izgradnjo priključka lahko zahtevajo visoke stroške, zato se pri ponudniku pozanimajte o okvirnih stroških investicije. Namreč v kolikor izpolnjujete vse pogoje in tehnične zahteve, lahko stroške izvedbe krije podjetje, ki je lastnik priključka. Ko imate omogočen dostop do zemeljskega plina, sama montaža plinske peči ni tako zahtevna. Tudi stroškovno je ena cenejših investicij ogrevanja.

Preberite tudi: KAKŠNO PEČ ZA CENTRALNO IZBRATI IN KOMU ZAUPATI MONTAŽO?

Najboljši mojstri za menjavo plinske peči v Sloveniji

Zbrali smo nekaj najboljših mojstrov, ki lahko poskrbijo, da bo vaša plinska peč kvalitetno montirana. Celoten seznam preverite v nadaljevanju. Petrol, Tomislav Jakič, Tehno-San, Vet, Bag, MKM Nova, Sanitar, Tauses, Ljubiša Malešević, EMV, Padop, Jimi, Instalmont, Zlaja Mont, DD rešitve, Pema inštalacije, Instalacije MG, Polar, MD Dolinar, Gašper Suša, Rovins strojne inštalacije Muzafer Rovčanin, Hipih inženiring, Nenad Hertelendi, Gregor Intihar, AS servis, …


PONUDNIKI STORITEV se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?

pridobivanje strank omisli.si


… Grevod, Darko Krašovec, Tender Trade, Aleš Klančar, Emsad Musić, ANAT inštaliranje, Volavšek 1,Tošnjak, Primož Sešek, Remih inženiring, Srakar Marko, Zoki servis Zoran Ilić, Inštalacije Ror, Jančar Peter, Uršič Vladimir, Vijar, Duško Škrbin, Klimaterm Projekt, Instalacije Modic, Habi Trade, MND Mont, Iwko – ogrevanje, Igor Pečnik, Lorenline, Ogrevanje in inštalacije B, Pilinger Silvo, Sobočan Igor, Instalaterstvo Plus, Tomaž Hrastnik, Instalacije Krempuš, Žvajker Miran in številni drugi priznani izvajalci. Preverite, ali je izbrani ponudnik registriran za izvajanje del v okviru plinske napeljave. Na tej povezavi vam posredujemo ponudbe preverjenih izvajalcev, prav tako lahko dostopate do celotnega seznama.

Ali je montaža plinske peči subvencionirana s strani Ekosklada?

V kolikor investicija ustreza vsem pogojem Ekosklada, ste upravičeni do subvencije. Eden od pogojev je, da gre za naložbo na starejšem stanovanjskem objektu, čigar gradbeno dovoljenje je bilo izdano pred 1. 7. 2010. Drugi ključni pogoj pa je, da montaža plinske peči poteka na območju Mestne občine Ljubljana, Mestne občine Maribor, Mestne občine Celje, Mestne občine Murska Sobota, Občine Trbovlje, Občine Zagorje ob Savi ali Mestne občine Novo Mesto. To so namreč občine, ki imajo sprejet Odlok o načrtu za kakovost zraka. Na teh občinskih območjih je možna priključitev na plinovodno omrežje, uporaba zemeljskega plina pa prednostni način za ogrevanje. Vlogo za subvencijo morate oddati pred začetkom izvedbe, pridobite pa lahko do 25 % priznanih stroškov investicije.

Preberite tudi: PEČI NA DRVA: KATERE SO NAJBOLJŠE PEČI NA DRVA IN KOMU ZAUPATI MONTAŽO?

Nekondenzacijska in kondenzacijska plinska peč – kakšna je razlika?

Ogrevanje s kondenzacijsko plinsko pečjo je najučinkovitejši in najugodnejši način ogrevanja s plinom. Gre za visok izkoristek energije, saj kondenzacijska peč izkorišča tudi toploto iz vročih plinov, ki se sproščajo v dimnik in jo pretvarja v toplotno energijo za ogrevanje. Kondenzacijska plinska peč deluje na nizkotemperaturni način. V primerjavi z nekondenzacijsko pečjo naj bi bila znana tudi po svoji varnosti in zanesljivosti. Po nekaterih raziskavah naj bi kondenzacijska peč bila kar 25% učinkovitejša v primerjavi z nekondenzacijsko.

Skladno z okoljskimi predpisi morajo plinske peči danes kondenzirati. Ne-kondenzacijske peči namreč poleg slabše učinkovitosti tudi ne zagotavljajo tako visoke varnosti in zanesljivosti, prav tako povzročajo več škodljivih vplivov na okolje. Da so slabše učinkovite, pa priča tudi to, da prihaja do toplotnih izgub, skozi pline, ki se sproščajo skozi dimnik. Ker ne-kondenzacijski sistem ni zaprt, v primerjavi s kondenzacijskim, tudi obstaja nevarnost uhajanja izpušnih plinov v prostore.

Brezplačno do ponudb za montažo peči
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno