Ogrevanje na plin (cena in komu zaupati dobavo / montažo)?

ogrevanje-na-plin-cene-blog-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Tolpo ni prijetno. Ga ni na svetu, da bi izrekel tak stavek, ne? Zato vsi potrebujemo in uporabljamo neke vrste ogrevanja. Bodisi je to ogrevanje na plin, elektriko, s toplotnimi črpalkami, solarno energijo ali kakšno drugo izbiro, kot so IR paneli. Pri tem članku se bomo bolj osredotočili na ogrevanje na plin. Razjasnili bomo katere so slabosti in katere prednosti takega načina ogrevanja. Prav tako bomo podali ceno takšnega ogrevanja ter vam ponudili izbor izvajalcev, za lažjo izbiro.

OGREVANJE NA PLIN: CENE

cene ogrevanja na plin ter ceniki

104-116 EUR/mesec

Brezplačno do ponudb za ogrevanje na plin
radiator ogrevanje
Ogrevanje na plin je stroškovno relativno ugoden način ogrevanja.

Ogrevanje na plin – cene?

Za ogrevanje na plin boste na leto v povprečju odšteli 1250€, kar na mesec znese 104,17€. Seveda je ta cena relativna, saj je izračunana za energetsko varčno hišo. Odvisno je seveda od kvadrature vašega doma, ponudnika plina, ter porabe skozi mesec. Za energetsko manj varčne hiše je cena plina na leto seveda nekoliko višja, kot pri energetsko bolj varčni hiši. Ta znaša nekje 1390€ letno, kar na mesec znese 115,83€.

Preverite tudi: OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE / STANOVANJA / SANITARNE VODE, POGOSTA VPRAŠANJA, TRENDI IN PREVERJENI IZVAJALCI

Ogrevanje na plin-prednosti in slabosti

Uporaba grelnikov na zemeljski plin v vašem domu je ena izmed najbolj priljubljenih izbir v današnjem svetu. Plinsko ogrevanje je na splošno boljše in zanesljivejše od električnih naprav. Hitro ogrejejo tudi vaš dom, ohranjajo ga veliko toplejšega kot druge vrste ogrevanja in so cenovno ugodnejši od električnih grelnikov.

Ogrevanje na plin je stroškovno manj zahtevno

Odlična prednost grelnikov na zemeljski plin je njihova učinkovitost glede na stroške. Lastnike stanovanj vedno skrbijo stroški in pri ogrevanju nihče ne želi preplačati goriva. Z grelniki na zemeljski plin ne boste razočarani nad zneskom, ki ga porabite, saj so stroški za uporabo grelnika zelo majhni.

Vendar pa obstaja nekaj slabosti glede stroškov plinskih grelnikov, zlasti v zvezi z začetno investicijo pri namestitvi sistema. Grelec na zemeljski plin potrebuje plinovod za zemeljski plin. Črpalke so pritrjene na plinovod, zato lahko nastanejo stroški napeljave plinovoda, če ta še ni nameščen. Poleg tega mora biti grelnik na zemeljski plin profesionalno nameščen predvsem zaradi varnosti celotne družine, ter ostalih, ki bivajo v neposredni bližini.

Plinski ogrevalni sistem je veliko bolj okolju prijazen sistem ogrevanja od drugih alternativnih fosilnih goriv, ​​kot sta na primer premog in nafta. Zemeljski plin ni najčistejši vir energije v primerjavi s sončnimi ali vetrnimi viri, toda plin je v primerjavi z drugimi fosilnimi gorivi, s katerimi ogrevamo naše domove, veliko boljša izbira za okolje. Ko na primer, izgori olje, le to proizvede dvakrat več ogljikovega dioksida, ki okolju škoduje, kot plin. Poleg tega plin ne oddaja žvepla, kar pripomore k večji učinkovitosti. Zaradi tega pa je tudi okolju bolj prijazen način ogrevanja.

Ogrevanje na plin je bolj zanesljiv toplotni vir

Glavna prednost plinskega ogrevalnega sistema je, da če pride do izpada elektrike, to ne bo vplivalo na vaš plinski sistem. Glede na to, da bo razsvetljava, grelnik vode in množica drugih sistemov zaradi izpada električnega toka prenehala delovati, vedite, da bo vaša peč ali grelec na zemeljski plin še vedno delovala, ter vas tako grel. Dobro je tudi vedeti, da se lahko vi in ​​vaša družina v primeru nevihte, zaradi katere se elektrika izklopi, še vedno zanesete na vaš ogrevalni sistem, da vam bo toplo in prijetno.

Učinkovitost

Druga velika prednost uporabe grelnikov na zemeljski plin je hitrost ogrevanja doma. Z grelniki na zemeljski plin se bo vaša hiša zaradi izgorevanja plina ogrevala hitreje. Zaradi svojih lastnosti pa bo pri ogrevanju na plin temperatura višja, kot pri drugih sistemih.

Ogrevanje na plin
Dobri izvajalci bodo poskrbeli za kvalitetno izgradnjo vašega ogrevanja na plin

Izvajalci oziroma ponudniki

ANTON JAZBEC, S.P., JAZBEC AVTOTAXI, INŠTALACIJE ZA VODOVOD, PLIN IN KANALIZACIJO, INŠTALACIJE ZA CENTRALNO OGREVANJE, BLAŽ RUTAR, S.P. INŠTALACIJE, DARKO KRAŠOVEC, S.P., INŠTALACIJE ZA VODOVOD, PLIN IN CENTRALNO OGREVANJE, HAUPTMAN RADO, S.P., OGREVALNE, VODNE IN PLINSKE INSTALACIJE, KLJUČAVNIČARSTVO, JAKA, HT INŠTALACIJE, TOMAŽ HRASTNIK, S.P., INSTALACIJE KREMPUŠ, INSTALACIJE CENTRALNEGA OGREVANJA, VODOVODA IN PLINA, D.O.O., INSTALACIJE ZA VODOVOD, PLIN, KANALIZACIJO IN CENTR.OGREVANJE MAČEROL ANTON S.P.,..


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?


…INSTALATERSTVO PLUS-CENTRALNA KURJAVA, PLIN, VODOVODNE INSTALACIJE DENIS KIRBIŠ S.P., IPEČNIK, OGREVANJE, VODOVOD, PLIN, ADAPTACIJE, IGOR PEČNIK, S.P., IWKO – OGREVANJE, VODOVODNE IN PLINSKE INŠTALACIJE, PREZRAČEVANJE IN KOVINARSTVO GREGOR WASTL S.P., JANJIĆ SAŠA S.P. INSTALACIJE CENTRALNA OGREVANJA IN PLINSKE INSTALACIJE, LORENLINE, POPOLNA OGREVALNA TEHNIKA, D.O.O., MARTINJAK SISTEMI VODOVODNE, PLINSKE IN SANITARNE INŠTALACIJE, BORIS MARTINJEK, S.P., OGREVANJE IN INŠTALACIJE B, D.O.O., PILINGER SILVO S.P. – PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE- VODOVODNE, PLINSKE INSTALACIJE, CENTRALNO OGREVANJE, PLINSKE PEČI, ENERGOPANEL, SANITAR SERVIS, OGREVANJE, VODOVOD, TOPLOTNE ČRPALKE, PLIN, SOLAR, SOBOČAN IGOR S.P. – MONT. CENTRALNIH IN VODOVODNIH NAPRAV, PLINSKE IN SANITARNE INSTALACIJE, SPLOŠNO INSTALATERSTVO, OGREVANJE, VODOVOD, PLIN, SERVISIRANJE, ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU, BRANKO PATAUER, S.P.,

STROJNE INŠTALACIJE- CENTRALNE KURJAVE, PLINSKE IN VODOVODNE NAPELJAVE, KLIME, DAVORIN JAVORNIK, S.P., STROJNE INŠTALACIJE JAVORNIK, CENTRALNE KURJAVE, PLIN, VODOVOD, KLIME, TOPLOTNE ČRPALKE, PELETI, STROJNE INŠTALACIJE, PLIN, OGREVANJE MUHAMED SMAJLOVIĆ S.P., VAR-INSTAL VODOVODNE, PLINSKE IN SANITARNE INŠTALACIJE ANŽE PEZDIR, DIPL.VAR.INŽ., S.P., VODOVODNE, OGREVALNE, PLINSKE INŠTALACIJE IN KLIMA NAPRAVE EMSAD SMAJIĆ S.P., VODOVODNE, PLINSKE IN SANITARNE INŠTALACIJE, DANILO SENEGAČNIK, S.P., ŽVAJKER MIRAN S.P. INŠTALACIJE ZA VODOVOD, PLIN IN KANALIZACIJO,INŠTALACIJE ZA CENTRALNO OGREVANJE, KURJENJE CENTRALNE KURJAVE

Tukaj je naštetih nekaj ponudnikov oziroma izvajalcev teh storitev. Še vseeno pa je bolje, če se obrnete kar na spletno stran omisli.si, kjer so zbrani vsi preverjeni ponudniki. Tako boste prihranili čas in denar pri iskanju in izbiranju pravega izvajalca. To, ali prebrskajte forume

Brezplačno do ponudb za ogrevanje na plin
ocena bralcev
5 od 2
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno