Oblikovanje logotipa: izdelava logotipa, cenik in najbolj iskani grafični oblikovalci

ocena bralcev
5 od 1

Logotip podjetja je simbol identitete vašega podjetja. Ustvari prvi vtis o vašem podjetju in izrazi vrednost vašega podjetja vse v enem …in kot veste, je prvi stik ključnega pomena za nadaljnjo sodelovanje. Logotip podjetja veliko pove o vaši blagovni znamki; kdo ste, kaj počnete, zakaj delate to, kar delate, zato je oblikovanje logotipa ključnega pomena.

OBLIKOVANJE LOGOTIPA: CENA

povprečne cene za izdelavo logotipa in ceniki

≈ 90-150 €

Kontaktirajte preverjene grafične oblikovalce za oblikovanje logotipa (ponudbe / cene)

Zato je pomembno, da je oblikovanje logotipa skrbno načrtovano, saj ljudje vse prevečkrat presojamo učinkovitost podjetja na podlagi njegovega logotipa. Preverite v nadaljevanju, kaj je pomembno preden se odločite, komu boste zaupali izdelavo svojega logotipa. 

Koliko stane oblikovanje logotipa? (povprečna cena/ceniki)

Cena je običajno odvisna od izkušenosti grafičnega oblikovalca kompleksnosti logotipa ter časa, ki ga zanj porabi. Cena za oblikovanje logotipa se v Sloveniji giblje od 90 evrov dalje, povprečna cena za končni izdelek pa znaša 150 evrov. 

Kdo si ne želi, da bi bilo oblikovanje logotipa kvalitetno in ugodno hkrati? 

Seveda moramo pri tem opozoriti, da morate upoštevati, kdo bo logotip oblikoval, kako je ovrednoteno število popravkov logotipa, če z njim še niste čisto zadovoljni in v katerih formatih boste logotip prejeli. Dobro je, da prejmete datoteke za splet (transparentni .PNG) datoteke za socialna omrežja (.JPG) in vektorski format (.AI, .PDF).Kateri so najbolj iskani/najboljši grafični oblikovalci za oblikovanje logotipa?

Logotip je kombinacija besedila in vizualnih posnetkov, ki ima dva namena. Ljudem pove ime podjetja in ustvari vizualni simbol, ki predstavlja vaše podjetje. Nekateri logotipi imajo močno simbolno povezavo, povezano s spominom ljudi. Pomembno je, da grafični oblikovalec ujame prav to povezavo med vašim podjetjem in strankami. 

Na trgu je ogromno grafičnih oblikovalcev. Od izdelave logotipa, do celostne grafične podobe in postavitve spletne strani – vse to vam omogoča ogromno število ponudnikov, ki so si med seboj precej različni. Nekateri najbolj uveljavljeni za oblikovanje logotipa so: Erpium, MojAtelje, MojLogo, BESMART, Viking Marketing, EKSIT ADV, MediaPLay, EPIC, Proteam KREATIV, MajaTDESIGN, splet99, DIGISI, …


GRAFIČNI OBLIKOVALCI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…KROKI, armDESIGN , Altius, BURGERDESIGN, Dominatus, Junikorn United, PR & PARTNERJI, 1A INTERNET, ​Tanja´s design, LOGOS DESIGN, Kreativne ideje, MojLogotip, Starkmark, Agencija PAKT, VARANOX, AGD grafično oblikovanje, Rokos, MediaVibre, Digi66, Aliansa54, EVING, Kreatim, RM design, Akta design, OLIOweb, MMSTUDIO, Revolver ali pa preverite forum.

Za natančno ceno je vedno dobro, da točno veste, kaj si želite in da pošljete povpraševanje grafičnim oblikovalcem, ki jih zaupamo. In kaj je najboljše – vse lahko preverite le na enem mestu in prihranite svoj čas – tu.

Trendi za oblikovanje logotipa

Oblikovanje logotipa je precej velika in pomembna niša grafičnega oblikovanja. Čeprav se trendi grafičnega oblikovanja nenehno spreminjajo, so oblikovanje logotipa in z njim povezani trendi običajno bolj stabilni in se ne preosnavljajo toliko iz leta v leto. Razlog je v tem, da življenje logotipa traja dolgo – včasih do desetletja, včasih celo več, preden se podjetje odloči za prenovo. Zato mora oblikovalec ustvariti logotip, ki je obenem videti moderno in elegantno. Poglejte si trende, ki so brezčasni:

Črno-beli logotipi

Ste že kdaj slišali besedno zvezo “x je nova črna”? Naj vam razkrijemo nekaj –  to nikoli ni res, saj je črna brezčasna, vsestranska in osupljiva. Sploh, ko so tudi animirani. 

izdelava logotipa cenik
Izdelava logotipa – črnobel stil.

Ustvarjalni logotipi črk

Črkovanje se je izkazalo kot vrhunska tehnika ustvarjanja izvirnih in privlačnih modelov logotipov. Namesto izbire iz vrste že obstoječih pisav, za katere bo verjetno, da bo vaš logotip videti navaden, je enojno črkovanje prilagojeno temu, da predstavlja vrednost podjetja na enostaven način.

izdelava logotipa
Oblikovanje logotipa – črka.

Enostavni logotipi geometrijskih oblik – minimalizem

Minimalistični logotipi so odlična izbira za podjetja v modni in tehnološki industriji, ki želijo brezskrben logotip za sodobno blagovno znamko. A ko se gre za oblikovanje logotipa, je minimalizem težko doseči.

izdelava logotipa cenik
Izdelava logotipa – stil minimalističnega vzorca.

Gradientni logotipi

Gradienti (imenovani tudi barvne sheme) so sestavljeni iz postopne mešanice barv ali odtenkov. Lahko so mešanica barv v istem odtenku ali mešanica najrazličnejših barv. Uporabite lahko tudi gradient, ki iz ene barve zbledi v prozoren.

 

logotip cenik
Izdelava logotipa – stil gradient.

Za resničen gradientni učinek se morajo barve zlivati ​​drug v drugo – ne smejo biti le zložene drug ob drugem.

Logotipi v retro stilu

Zabavno in nepredvidljivo, je retro slog svojo edinstveno identiteto posodil logotipom, pohištvenim predmetom, vozilom in še marsičem. Če se spopadate z dobrim konceptom za svoje podjetje, lahko razmislite tudi retro in vintage. Vintage dodatki in oblike izgledajo kot ročno izdelani vzorci, ki dodajo edinstven občutek vaši blagovni znamki.

logotip cenik
Izdelava logotipa – retro stil.

3D in izometrični logotipi

V zadnjem času se vse bolj priljubljeni trend gradient razvija združuje s trendom 3D, ki spodbuja vizualnost in lahko zapomnitev našega zaščitnega znaka. Gradienti so odličen način, da katerokoli skupino barv spremenimo v dinamičen barvni spekter, za katerega se zdi, da ima življenje in energijo. Letos bodo oblikovalci vzpostavili najnovejši razvoj gradientov, ki ustvarjajo globinske in 3D učinke v logotipih. 

logotip cenik
Izdelava logotipa – 3D stil.

Polprosojni vzorci v logotipih

Pri tem trendu se oblikovalci igrajo z ravnim in polprosojnim dizajnom. Oblike in barve bodo še vedno preproste, a z več sloji, ki jih je treba igrati, oblikovalci ustvarjajo bolj zapletene logotipe, ki uporabljajo poudarke, sence in prekrivajoče se barve, da bi še lažje komunicirali o blagovnih znamkah.

oblikovanje logotipa - polprosojni vzorci
Izdelava logotipa – stil polprosojnih vzorcev.


Pogosta vprašanja za oblikovanje logotipa?

Ko se gre za oblikovanje logotipa vašega podjetja, vam svetujemo, da si najprej pogledate, kaj si v resnici želite, da se lahko z grafičnim oblikovalcem dogovorite o pravem logotipu, ki bo izražal vas. Predlagamo, da pred sestankom z grafičnim oblikovalcem pripravite svoj idejni povzetek, da bo oblikovalec pridobil osnovno idejo za oblikovanje logotipa. Preverite še najpogostejša vprašanja, ki naše ponudnike sprašujejo stranke.

Kaj je dober logotip podjetja?

Dober logotip je prepoznaven za vaše podjetje, primeren, praktičen in preproste oblike, v njem pa je predvideno sporočilo podjetja. Koncept ali “pomen” običajno stoji za učinkovitim logotipom in sporoča predvideno sporočilo, ki naredi vtis na vašo stranko.

Poleg logotipa vam lahko podjetja pomagajo pri celotni grafični podobi vašega podjetja, ki vključujejo tudi spletne strani, vizitke, majice, letake in brošure.

Preverite tudi: ANALIZA CEN TISKARJEV ZA TISK (NA MAJICE, VIZITK, NALEPK, LETAKOV, NA PLATNO, …)

Katere so najpogostejše napake, ko se gre za oblikovanje logotipa?

Napake, ki se jih je treba izogibati pri ustvarjanju logotipa:

  1. Napaka # 1: Oblikovanja logotipa se lotite sami.
  2. Napaka # 2: Logotip ni prilagojen vašim strankam.
  3. Napaka # 3: Videti je preveč podoben konkurenci.
  4. Napaka # 4: Mišljenje, da barve in pisave niso pomembne.
  5. Napaka # 5: Poskušate preveč povedati že z vašim logotipom.

Koliko barv lahko vsebuje logotip?

Za kar se odloči večina blagovnih znamk, sta dve do tri barve, ki jih uporabijo za oblikovanje logotipa. Običajno sta dve osnovni barvi in ​​nato bela, ki naredi tretji odtenek.

Katere barve so najboljše za logotipe?

Najpogostejše barve, uporabljene v logotipih, so v padajočem vrstnem redu; modra, rdeča, črna/siva/srebrna in rumena/zlata. Tudi minimalizem se je izkazal za zelo učinkovitega. 45 %  blagovnih znamk v svojih logotipih uporablja največ dve barvi in ​​le 5 % tri ali več.

Ali lahko logotipi izgledajo podobno?

Pravilo je, da so podobni logotipi sprejemljivejši, če so panoge različne. Recimo, da najdete logotip, ki je zelo podoben vašemu, a se ukvarjate s povsem drugo panogo. A pazite res, da  upoštevate vse lastnosti dobrega logotipa, ki so navedene zgoraj ter ne pozabite – oblikovanje logotipa je proces, ki poteka v več korakih.

oblikovanje logotipa
Logotipi, ki izdelajo podobno.

BI SI OMISLILI ENOSTAVNO OBLIKOVANJE LOGOTIPA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH GRAFIČNIH OBLIKOVALCEV ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA PO VEČJIH KRAJIH V SLOVENIJI (Ljubljana)

Kontaktirajte preverjene grafične oblikovalce za oblikovanje logotipa (ponudbe / cene)ocena bralcev
5 od 1