Rent a car cenik: Povprečne cene za najem avtomobila v Sloveniji

ocena bralcev
5 od 6

Najem avtomobila je tudi v Sloveniji vse bolj iskan, v naši državi pa nam to storitev ponujajo različni ponudniki najema avtomobilov (rent-a-car). Seveda cene za najem vozila variirajo od ponudnika do ponudnika, predvsem pa od kategorije avtomobila, ki jo izberemo. Rent a car cenik sicer najdemo na vsaki spletni strani ponudnika najema vozil, mi pa smo v tem članku naredili analizo in pregled cen namesto vas.

Povprečne cene za RENT A CAR v Sloveniji (ceniki)

≈ 30 EUR – 400 EUR/h

Pridobite ponudbe/cene za najem avtomobila

Kakšen najem vozila?Povprečna cena za rent a car
Najem majhnega avtomobila30 - 40 €/dan
Najem srednje velikega avtomobila40 - 50 €/dan
Najem velikega avtomobila60 – 80 €/dan
Najem družinskega avtomobila / karavan60 - 80 €/dan
Najem kombija120 - 150 €/dan
Najem luksuznega avtomobila80 - 150 €/dan
Najem poročnega avtomobila250 - 400 €/dan
* Cene za rent a car so izražene v EUR, brez ddv in ne vključujejo goriva. Povprečne cene za najem različnih tipov avtomobilov smo empirično izračunali, na podlagi javnih cenikov rent-a-car ponudnikov ter preko 240 ponudb preverjenih ponudnikov najema vozil na Omisli.si/najem-avtomobila. Cenik za rent a car ni fiksen in velja za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za najem avtomobila je najbolj odvisna od vrste avtomobila, dodatnih storitev kot so zavarovanja ter ugleda ponudnika. Za točno ceno najema avtomobila pošljite povpraševanje preverjenim rent a car ponudnikom v Sloveniji – zeleni gumb.

Koliko stane najem avtomobila (rent a car cenik)?

Ko govorimo o najemu avtomobila govorimo o storitvi, ki jo ponuja določeno podjetje in uporabnikom omogoča izposojo avta za želeno časovno obdobje. Najmanjša enota za katero si avtomobil lahko izposodimo je navadno dan. Povprečna cena majhnega osebnega avtomobila stane v Sloveniji okrog 35 evrov na dan, vendar se z večanjem avtomobila in opreme v avtomobilu viša tudi cena najema, ki lahko dnevno znaša tudi okrog 80 evrov, za tiste luksuzne avtomobile pa lahko cena krepko presega tudi 150 evrov dnevno.

rent a car cenik
Najem avtomobila je možen preko Omisli.si/najem-avtomobila.

Najem osebnega avtomobila

Povprečna cena majhnega osebnega avtomobila stane okrog 35 evrov na dan, kot smo že omenili pa se z višanjem razreda vozila viša tudi cena najema. Tako pri srednjih avtomobilih le ta znaša okrog 45 evrov na dan, pri velikih luksuznih avtomobilih pa lahko najem stane tudi okrog 150 evrov dnevno.

> Preverite tudi: AVTOBUSNI PREVOZI: CENE ZA NAJEM AVTOBUSA / MINIBUSA (PREVOZ OSEB)

Najem družinskega avtomobila

Ko se odločimo za najem družinskega avtomobila takoj govorimo o nekoliko večjem avtu, temu primerno pa je višja tudi cena najema avtomobila. Če se odločimo za najem karavana bomo za to odšteli približno od 50 do 80 evrov dnevno, v kolikor pa se odločimo za najem kombija, pa se lahko cene dvignejo tudi nekaj nad 100 evrov.

Najem luksuznega avtomobila

Če se odločimo za najem luksuznega avtomobila z veliko dodatne opreme, bo tudi cena takšnega najema znatno višja od vseh zgoraj naštetih. Pri najemu luksuznega avtomobila, ki se največkrat zgodi zaradi potreb poslovnih potreb, ali pa tudi čisto tako – za zabavo – bomo za to odšteli okrog 150 evrov dnevno (seveda so cene v rent a car ceniku tudi v tem primeru odvisne od izbire same).

Najem luksuznega vozila
Najem luksuznega vozila

Najem avtomobila za poroko

Ko govorimo o cenah oz. rent a car ceniku za avto, ki ga mladoporočenca najameta za poroko, navadno govorimo o znatno višjih cenah. Največkrat se mladoporočenci odločajo za luksuzne avtomobile s številno dodatno opremo, nemalokrat pa se ljudje odločijo tudi za najem odltimerjev. Veliko ljudi se odloči tudi za limuzine, ki v svoji notranjosti ponujajo veliko udobja in zasebnosti. Cenik rent a car avta za poroko lahko vsebuje cene, ki presegajo tudi 300 evrov, v nekaterih primerih pa se vzpenjajo vse tja do 500 evrov.

rent a car cenik avto za poroko
Rent a car cenik – najem za poroko

VIP prevozi oseb podraži rent a car cenik?

Poleg najema vozil pa se osebe velikokrat zanesejo tudi na različne letališke tarnsferje, kot so recimo GoOpti in podobni ponudniki, ki svojim strankam ponujajo stalne prevoze na različne destinacije. Poleg transferjev na letališča se lahko osebe odločijo tudi za prevoze na različne poslovne dogodke, pa tudi na različna družabna srečanja, v kolikor se tja ne želijo peljati s svojim avtomobilom.

> Preverite tudi: NAJEM AVTODOMA CENA: POVPREČNE CENE NAJEMA AVTODOMA

Poslovni najem vozil

Velikokrat pa se podjetja odločajo za poslovni najem avtomobila. Gre navadno za najem vozila za daljše obdobje, najema pa se različne vrste vozil, od luksuznih vozil za sprejem različnih poslovnih obiskov, standardnih vozil, pa tudi večjih vozil za prevoz materiala in drugih produktov. Doba najema je odvisna od dogovora strank, v primeru, da gre za letni najem se lahko stranki dogovorita tudi za plačilo najemnine v enkratnem znesku.

Pri najemu poslovnih vozil se je s ponudnikom že v začetku potrebno dogovoriti o načinu financiranja in ga opredeliti tudi v sami pogodbi. Prav tako velja nekaj pozornosti posvetiti temu, ali smo po pogodbi, ki smo jo sklenili s ponudnikom, upravičeni do nadomestnega vozila, v kolikor bo vozilo, ki smo ga najeli, v okvari ali poškodovano. Kaj o tem pravi Wikipedia, preverite tukaj.Kaj vse vključuje cena najema avtomobila (rent a car cenik)?

Ko se odločamo za najem avtomobila pa je potrebno preveriti tudi, kaj vse je vključeno v ceno avtomobila, poleg tega pa je potrebno biti pozoren tudi na to, kako je oprema v avtomobilu ohranjena, saj lahko v nasprotnem primeru pričakujemo dodatne stroške ob vračilu vozila.

rent a car cenik - kaj vse zajema cena vozila
Kaj zajema cena vozila

Tukaj velja omeniti tudi zavarovanje avtomobila, pri katerem nikoli ne gre varčevati, saj nas lahko v primeru škode (ki je morda sploh ne bomo zakrivili mi – npr. vlom v vozilo) reši velikih stroškov pri vračilu avtomobila.

Ceno najema avtomobila največkrat dvignejo prav stroški zavarovanja, poleg tega pa velja biti pozoren tudi na stroške, ki nas bodo zadeli, če si bomo želeli avtomobil izposoditi na eni lokaciji in ga vrniti na drugi. Stroški za omenjeno storitev lahko presegajo tudi znesek 50 evrov.Najem avtomobila za daljše obdobje

Če se odločimo za najem avtomobila za daljše obdobje, rent a car ceniki niso več toliko relevantni, saj se navadno za ceno s ponudnikom dogovarjamo glede na zahteve, ki jih imamo, cena najema vozila na dan pa je praviloma nižja, kot če bi vozilo najeli za kratek čas.

Najcenejši najem avtomobila ali vsaj poceni rent a car?

V Ljubljani lahko najdemo kar nekaj ponudnikov, ki omogočajo najemanje vozil. Med drugim se tukaj nahajajo podjetja kot so AvantGo, Sixt, Atet ali Europcar. Kljub vsemu pa bo za vas najugodneje, da se odločite in najbolj ugodno ponudbo poiščete na spletni strani Omisli.si/najem-avtomobila.

> Preverite tudi: NAJEM KOMBIJA CENIK: POVPREČNE CENE NAJEMA KOMBIJA (ZA SELITEV ALI PREVOZ OSEB)

Kdaj Slovenci najbolj povprašujejo za najem avtomobila?

Slovenci se za rent a car odločajo predvsem v poletnih mesecih, ko se odpravljajo na počitnice. Gre predvsem za mesec julij in mesec avgust, je pa najem avta zelo popularen že v mesecu juniju. V preostalih mesecih pa se najemi avtomobilov vrtijo malo pod 6000 na mesec.

Kdaj so najemi vozil najpogostejši?
Kdaj so najemi vozil med Slovenci najpogostejši?

 


PRIPRAVLJENI NAJETI avtomobil (rent a car)?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH RENT A CAR PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za najem avtomobila
ocena bralcev
5 od 6

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja