Revija Nasvet strokovnjaka

Avtobusni prevozi: Cene za najem avtobusa / minibusa (prevoz oseb)

avtobusni-prevozi-cena-omisli

Kazalo

ocena bralcev
5 od 5

Avtobus / minibus je prevozno sredstvo, ki se ga poslužujemo na vsakem koraku. Pa naj bo to prevoz v šolo, službo, na morje, na enodnevni ali večdnevni izlet, potovanje, … Avtobusni prevozi nas lahko peljejo po različnih relacijah v Sloveniji in tudi v tujini. Če organizirate izlet za zaključeno skupino ljudi, potem želite najeti avtobus z voznikom. In ta članek vas bo usmeril v pravo smer. Preverite ponudbe najboljših avtobusnih prevoznikov in upoštevajte vsa morebitna doplačila in podrobnosti najema. Naj bo vaš avtobusni prevoz udoben, ugoden in nepozaben.

AVTOBUSNI PREVOZI CENE
povprečne cene za najem avtobusa

≈ 0,5 – 1,8 EUR/km

Pridobite ponudbe/cene za najem avtobusa

Vrsta avtobusnega prevozaCena najema avtobusa z voznikom
Avtobusni prevozi oseb (do 20 potnikov)Od 0, 82 € - 0, 90 €/km
Avtobusni prevozi oseb (21 – 30 potnikov)Od 0, 92 € - 0, 95 €/km
Avtobusni prevozi oseb (31 – 50 potnikov)Od 1 € - 1, 06 €/km
Avtobusni prevozi oseb (nad 50 potnikov)Od 1, 20 € - 1, 80 €/km
Poldnevni najem avtobusaOd 150 € - 250 €/pol dneva
Dnevni najem avtobusaOd 1 € - 1, 2 €/km
Dnevni najem minibusaOd 0, 50 € - 0. 85 €/km
* Povprečne cene avtobusnih prevozov za zaključene skupine so brez DDV. Cene za avtobusni prevoz smo izračunali na podlagi javnih cenikov za najem avtobusa / minibusa ter preko 125 ponudb preverjenih avtobusnih prevoznikov na Omisli.si/najem-avtobusa. Cenik najema avtobusov ni fiksen in velja za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena je najbolj odvisna od velikosti avtobusa, števila sedežev, opreme, prevožene razdalje in posledično števila voznikov ter dodatnih storitev. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim ponudnikom – zeleni gumb zgoraj.

avtobusni-prevozi-cena-omisli
Izbirajte med preverjenimi avtobusnimi prevozniki, z večletnimi izkušnjami.

Avtobusni prevozi: Analiza cenikov (Cene na km / dnevni najem cenik)

Za vas smo pripravili analizo cenikov za različne vrste avtobusnih prevozov, če organizirate izlet za zaključeno družbo oziroma skupino ljudi. Odločite se za najem avtobusa ali minibusa po najboljših cenah. Za pot v šolo ali službo pa se raje obrnite na katero od rednih linij.

> Preverite tudi: NAJEM AVTODOMA CENA: POVPREČNE CENE NAJEMA AVTODOMA

Avtobusni prevozi oseb (do 20 potnikov)

Cene za najem avtobusa so lahko zelo različne. Odvisne so od števila potnikov, količine prevoženih kilometrov, relacije, termina, števila voznikov in tako dalje. Avtobusni prevozi oseb običajno obsegajo najmanj 20 potnikov. V kolikor je potnikov manj, se priporoča najem kombija. Za prevoz dvajsetih oseb najem avtobusa lahko predstavlja izjemno udobno potovanje. Vsaka oseba bo namreč lahko sedela na dveh praznih sedežih, se udobno namestila, prav tako pa bo imela dovolj prostora za prtljago. Avtobusni prevozi do 20 potnikov, cena od 0, 82 € – 0, 90 €/km.

Avtobusni prevozi oseb (21 – 30 potnikov)

Za avtobusni prevoz od 21 – 30 potnikov je cena najema vozila od 0, 92 € – 0, 95 €/km. Ali z drugimi besedami, okoli 235 €/dan.  Tolikšno število potnikov bo še vedno imelo udobno vožnjo z avtobusom, dovolj prostora za prtljago in prijetno namestitev med vožnjo. Priporočljivo je, da ob najemu avtobusa veste točno število potnikov, ki ga posredujete agenciji. Seveda lahko kasneje še pride do različnih odstopanj, a podjetje bo s čim več podatki lažje našlo ustrezno vozilo za vas.

Avtobusni prevozi oseb (31 – 50 potnikov)

Običajno največja kapaciteta avtobusa je število potnikov od 31 – 50. S tem so vsi sedeži zasedeni. Končna cena najema vozila se razdeli med vse potnike, kar pomeni, da je na eno osebo to ceneje, kot pa če je potnikov manj. Avtobusni prevozi do 50 potnikov, odšteli boste od 1 € – 1, 06 €/km, oziroma približno 250 €/dan. Upoštevajte, da je cena lahko višja, v kolikor gre za vožnjo po tujini, ali so na poti potrebna druga doplačila.

avtobusni-prevozi-število-sedežev-cena
Eden pomembnih dejavnikov, ki vpliva na ceno najema avtobusnega prevoza je gotovo kapaciteta avtobusa. To pomeni, koliko sedežev je na avtobusu, torej posledično koliko potnikov lahko avtobus sprejme. Cene najema avtobusnega prevoza so višje, če gre za večje število potnikov.

Avtobusni prevozi oseb (nad 50 potnikov)

V kolikor potrebujete prevoz nad 50 oseb, je potreben najem avtobusa z večjo kapaciteto. Takšni avtobusi so dvonadstropni in imajo običajno na voljo od 75 – 85 sedežev. Primerni so predvsem za daljše destinacije, ki jih organizirajo turistične agencije. Pomembno je, da imajo dovolj prostora in udobne sedeže, da bo potnikom omogočeno udobno potovanje. Cena za najem avtobusa je od 1, 20 € – 1, 80 €/km.

Poldnevni najem avtobusa

Cena poldnevnega najema avtobusa se pri večini podjetij obračuna po tarifi, ki je predstavljena v spodnji razpredelnici glede na število potnikov in prevoženih kilometrov.  V povprečju boste za poldnevni najem avtobusa odšteli od 150 € – 250 €/pol dneva. Najem avtobusa za pol dneva pride predvsem v poštev za šole in vrtce, ki organizirajo krajše ekskurzije za otroke. Lahko pa gre tudi za prevoz določenega števila oseb na dogodek ali prireditev, ki je na primer v večernih urah. V tem primeru je poldnevni najem avtobusa prava izbira za vas.

Dnevni najem avtobusa

Za dnevni najem avtobusa ponudniki avtobusnih prevozov običajno postavijo določeno normo, ki mora biti dosežena. To je vsaj 250 km na dan, stroški najema pa so približno 200 € – 300 €/dan. V primeru prevoženega večjega števila kilometrov, se ti obračunajo glede na postavljeno tarifo podjetja. Dnevni najem avtobusa je primeren za relacije po Sloveniji, ali v sosednje države. Glede na termin, ki ga rezervirate, vam je avtobus na voljo od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur. Cena za dnevni najem avtobusa je od  1 € – 1, 2 €/km.

> Preverite tudi: NAJEM KOMBIJA CENIK: POVPREČNE CENE NAJEMA KOMBIJA (ZA SELITEV ALI PREVOZ OSEB)

Dnevni najem minibusa

Ločimo različne vrste minibusov, ki se med seboj v grobem razlikujejo predvsem po številu sedežev. Lahko je to zelo majhen minibus / kombi, s kapaciteto do 8 potnikov. Cena najema je od 0. 50 € – 0. 56 €/km. Preverite cene za najem kombija. Lahko pa gre za večji minibus, ki sprejme od 16 – 19 potnikov. Cena najema je od 0, 80 € – 0, 85 €/km. Cenik za dnevni najem minibusa je v povprečju 200 €/dan.  Minibus najamemo običajno za enodnevne izlete ali druge krajše relacije. Njihova kapaciteta je namreč manjša, poleg tega niso tako udobni kot na primer večji avtobusi, primerni za večje število potnikov.

dnevni-najem-minibusa-lastnosti
Najem minibusa je priporočljiv zlasti, ko gre za prevoz manjšega števila oseb in je relacija krajša.

Doplačila pri najemu avtobusa / minibusa

Podjetja, ki se ukvarjajo z avtobusnimi prevozi, imajo postavljene okvirne cene za najem avtobusa ali minibusa. Kljub temu pa se lahko srečate z določenimi doplačili ob najemu. Najprej je zelo pomembna relacija vožnje. Če vas pot pelje le po Sloveniji, dodatnih stroškov naj ne bi bilo, parkirnine so namreč že vključene v ceno, prav tako tudi zakonsko določena dnevnica voznika za vožnjo po Sloveniji. Če pa vas pot pelje skozi tujino, morate upoštevati, da bo najem avtobusa / minibusa vključeval doplačila. V prvi vrsti je to dnevnica voznika, ki je za tujino višja kot v domači državi. Na daljši poti boste potrebovali dodatnega voznika, cena vključuje njegovo dnevnico. V stroške najema so vštete tudi vse cestnine, parkirnine, tunelnine, davki v tujini in podobno. Na izletih in potovanjih je ročna prtljaga všteta v avtobusni prevoz, v kolikor pa potniki imajo večji kos prtljage, je zanj potrebno doplačilo po tarifi podjetja.

najem-avtobusnega-prevoza-rocna-prtljaga-doplacilo
Ročna prtljaga je običajno že všteta v ceno najema avtobusnega prevoza. Za večjo količino prtljage pa se ob velikem številu potnikov lahko zgodi, da jo je potrebno doplačati.

Prevozi oseb: Najeti avtobus ali minibus?

Kot organizator relacije, na katero se boste podali skupaj s potniki, morate pri najemu avtobusa upoštevati več dejavnikov. Najprej je zelo pomembno, koliko potnikov potrebuje prevoz. Avtobusni prevozi vam omogočajo najem avtobusa ali minibusa. Če je potnikov do 20, se vam splača najeti minibus, ki ima manj sedežev. Običajni avtobus sprejme do 51 potnikov ali več. Minibus je manjši od klasičnega busa tako po številu sedežev, kot tudi vmesni prostor je skrčen. Za daljše relacije je tako tudi v primeru manjšega števila oseb priporočljivo najeti avtobus, ki bo vsem potnikom omogočil udobno pot. Predvsem, če gre za potovanje tudi v nočnih urah, se bodo potniki lahko porazdelili po celotnem busu in zasedli prazne sedeže, kar jim bo omogočilo še dodatno udobje in zadovoljstvo. V kolikor pa načrtujete kratek pobeg zase in za svojo družino, ne spreglejte analize cen najema avtodoma ali cenik za rent a car.

> Preverite tudi: RENT A CAR CENIK: POVPREČNE CENE ZA NAJEM AVTOMOBILA V SLOVENIJI

Poceni prevozi oseb? Pasti najcenejših avtobusnih prevozov

Ko preverjate cene avtobusnih prevozov, so te lahko zelo različne. Številna podjetja namreč v začetno ceno ne vključijo vseh potrebnih doplačil, ali vas ne obvestijo, da se cena lahko spremeni glede na manjše / večje število potnikov. Običajno je cena postavljena glede na standardno število sedežev, ki jih ima avtobus ali minibus. Ko pa se s podjetjem dogovarjate o točnem številu potnikov, so cene odvisne od kapacitete vozila in števila oseb, ki se prijavijo. Najboljše je, da se odločite za izbiro preverjenega avtobusnega prevoznika, ki vam bo ponudbo podrobno predstavil vključno z vsemi podrobnostmi, ki jih morate vedeti.

Mednarodni prevozi oseb

Avtobusni prevozi so dandanes zelo pogosta izbira, ko se odločamo za potovanje ali izlet. Pa naj bodo to relacije po Sloveniji, ali v tujini. Avtobusi za mednarodni prevoz so običajno še posebej udobni in opremljeni z nadstandardno tehnologijo. Imajo na voljo wi-fi, stranišče, povezavo z električnimi vtičnicami in mnoge druge dodatne storitve. Zakaj se ne bi na izlet ali potovanje odpravili z avtobusom? Najbolje je, da se za mednarodni prevoz obrnete na podjetje, ki že ima izkušnje s tovrstnimi storitvami. Le tako si boste zagotovili točnost, brezskrbnost in poceni potovanje.

mednarodni-prevozi-Flixbus
Eden najbolj poznanih mednarodnih prevoznikov današnje čase je Flixbus. Popelje vas na mnoge relacije. Preverite ponudbe različnih avtobusnih prevoznikov, preden se odločite za najem avtobusa.

Prevoz starejših oseb

Starejše osebe težje prenašajo vožnjo na dolge razdalje. V kolikor načrtujete prevoz starejših oseb, je zelo pomembno, da je avtobus / minibus prostoren, sedeži pa udobni. Prav tako mora biti temperatura znotraj vozila konstantna. V poletnih mesecih, ko so temperature višje, se v avtobusih / minibusih uporablja klima. Za starejše osebe je to lahko problem, saj so na prepih bolj občutljive. V tem primeru je potnike priporočljivo že vnaprej opozoriti na klimo, ter jim svetovati, da si s sabo prinesejo tanjšo odejo, ki jim bo omogočila udobno potovanje. To priporočilo pa ni odveč tudi v zimskih mesecih, ko je na avtobusu lahko hladneje in bo starejšim osebam odeja prišla zelo prav.

avtobusni-prevozi-prevoz-starejsih-oseb
V kolikor so na avtobusu starejše osebe, to upoštevajte ob pripravi načrta za potovanje in vožnjo z avtobusom prilagodite zanje.

Avtobusni prevozi so lahko za starejše osebe zelo naporni. Načrt potovanja / izleta naj vključuje več (daljših) postankov, kjer se bodo lahko nadihali svežega zraka in pretegnili, ter potem nadaljevali pot. V kolikor lahko, starejšim osebam zagotovite, da bodo sedeli na sedežih v sprednjem delu avtobusa, da jim boste kot vodič in spremljevalec na voljo, v kolikor bodo kaj potrebovali, ali jim bo slabo. Prav tako pa upoštevajte, da glasba na avtobusu / minibusu ne bo preglasna in da bo voznik ob vračanju iz relacije, starejše osebe dostavil na želeno avtobusno postajo, da ne bodo imeli predolge poti domov.

Na kaj morate paziti, ko načrtujete prevoz oseb / potnikov?

V prvi vrsti je ob načrtovanju avtobusnega prevoza pomembna starost potnikov. Upoštevajte, če so potniki otroci, ali starejše osebe. Prilagodite število postankov vsem in jim zagotovite, da se bodo na potovanju / izletu imeli lepo. V poletnih mesecih se na avtobusih običajno uporablja klima, v zimskih mesecih pa je vključeno gretje. Poskrbite, da bo potnikom ob tem udobno in bo temperatura na avtobusu ustrezna. Na željo potnikov lahko med vožnjo vklopite televizijo in si ogledate kakšen film ali oddajo, glasnost pa prilagodite tistim, ki želijo počivati. Najbolje je, da vso dokumentacijo (morebitna doplačila izletov na poti) uredite v času postanka ali pred začetkom vožnje, saj je hoja po avtobusu med vožnjo lahko nevarna. Zelo pomembno pa je tudi, da upoštevate želje in zahteve potnikov. Če ste že vnaprej z njimi seznanjeni, bo to za vas še toliko lažje.

avtobusni-prevoz-potnikov-cena-najema-avtobusnega-prevoza
Da bo avtobusni prevoz kar se da prijeten za vse potnike, se že vnaprej pozanimajte o njihovih željah in zahtevah. Tako boste lahko organizirali potovanje tako, da bodo vsi zadovoljni.

Kaj najbolj vpliva na najem avtobusa / minibusa?

Na ceno najema najbolj vplivajo relacija, termin, čas vožnje, število potnikov in posledično velikost vozila, ostali stroški na poti (cestnine v tujih državah, …). Preden se odločite za najem avtobusa, se morate seznaniti z relacijo, na katero se boste podali in katere morebitne stroške boste ob tem imeli. Predvsem je to pomembno, če se odpravljate z avtobusom v tujino. Avtobusni prevozi namreč v končno ceno najema dodatno vštejejo tudi stroške, ki nastanejo na poti. To so na primer cestnine, parkirnine, tunelnine, davki v tujini, dnevnice v tujini in podobno. Cena za najem avtobusa je večja, če gre za avtobus z večjim številom sedežev (kapaciteta avtobusa). A to še ne pomeni, da bo za potnike najem večjega avtobusa tudi dražji. Večji kot je avtobus, med več potnikov se razdeli končna cena za najem avtobusa. Najem minibusa je res da cenejši, a se končna cena tudi razdeli med manjše število potnikov.

Avtobusni prevozi: Kateremu ponudniku za najem avtobusa zaupati?

So avtobusni prevozi točno to, kar sedaj potrebujete? Izbirajte med številnimi podnudniki v Sloveniji, kot so: Nomago, Arriva, Marprom, Flixbus, TuamV, Avtobusna postaja Ljubljana, Nadlučnik, Avtobusni promet Murska Sobota, Avtobusna postaja Celje, Mivax, Timocom, Si.Line, Avto Prah, Pemi d.o.o., Flucher, Turizem Vrankar, Sandi Tours, Zgornji Zavratnik, Avtobusna postaja Maribor, Vandrovc, Sport4fun, Pecelin, Gerčar prevozi, Pia-Pot, Pemi, Mrgole, Stanko Šinkovec s.p., Ap Poličnik, Vrankar, Ivan Potočnik s.p., Anita Lipičnik s.p., Street tour d.o.o., Topi Turs, Fijavž, Cerar Vojko s.p., Marjan Pučnik s.p., Stane tours, Mah, Meteor, Jelenc turist, Zupan Miroslav s.p., Kajič, Avrigo, Izletnik Celje, Nered in mnogi drugi preverjeni avtobusni prevozniki. Preverite ponudbe najboljših na Omisli.si/najem-avtobusa in si zagotovite kvalitetno storitev za dober denar.

Kdaj so avtobusni prevozi za prevoz oseb / potnikov najbolj iskani v Sloveniji?

kdaj se avtobusni-prevoz-povprasevanje-v-Sloveniji
Avtobusni prevozi so v Sloveniji najbolj iskani v septembru in oktobru.

Podatki na Omisli.si in analiza Google iskanj kaže, da so avtobusni prevozi za prevoz oseb / potnikov v Sloveniji najbolj iskani meseca septembra in oktobra. Lahko bi rekli, da je to čas, ko se v šolah začne pouk in se šole ter vrtci odpravljajo na veliko izletov, ki potrebujejo najem avtobusnih vozil. Prav tako gre leto počasi proti koncu in v tem času morebitna podjetja že organizirajo izlete in se odločijo za najem avtobusa. Prav tako pa se v tem času že odprejo mesta za rezervacijo predbožičnih in novoletnih izletov. Ste tudi vi eden izmed avtobusnih prevoznikov in bi radi svojim strankam zagotovili kvaliteten in udoben prevoz? Avtobusni prevozniki se brezplačno vpišite tukaj.

Preberite še: 10 alternativnih idej za enodnevni izlet po Sloveniji

 


NAČRTUJETE IZLET ŽELITE NAJETI AVTOBUS Z VOZNIKOM?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH AVTOBUSNIH PREVOZNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za najem avtobusa

ocena bralcev
5 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno