Revija Nasvet strokovnjaka

Kako pridobiti stranke za obrtnike? Vodič za ponudnike storitev (lokalna podjetja, mojstri, izvajalci, …)

kako-pridobiti-stranke-za-obrtnike

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Za ponudnika storitev je pomembna vsaka stranka. Prav je, da se osredotočate na pridobivanje novih strank in na to, kako pridobiti stranke za obrtnike, a nikar ne pozabite tudi na tiste, ki jih že imate. Pomembno je namreč tudi, da obdržite že obstoječe stranke in poskrbite, da jim zagotovite kakovostne storitve. Vsak ponudnik storitev si namreč želi imeti lojalno stranko. Lojalna in zadovoljna stranka bo vaša najboljša reklama.

pridobivanje strank omisli.si

Kako pridobiti stranke za obrtnike? S kreativnostjo in osebnim pristopom

Najpomembnejši je osebni pristop. Seveda naj na račun slednjega ne trpi profesionalnost, a veliko naredite že s tem, da stranko naslovite z imenom, ste vljudni in prijazni. Povprašajte jo o njenih željah in potrebah ter ji zagotovite, da boste naredili vse, da bo od vas odšla zadovoljna. Pri ponudbah bodite tudi kreativni, saj boste tako izstopali iz množice. Zagotovo niste edini, ki opravljate določeno storitev.

Zapomnite si strankino ime in imejte nadzor nad tem, kar ste se s stranko že pogovarjali. Pogovore si shranite in si izpišite morebitne pomembne informacije, ki ste si jih izmenjali. Lahko si zapomnite tudi njihov rojstni dan in jih presenetite z voščilom. Tako boste pokazali, da vam je resnično mar in da za vas niso le številke.

Ko se s stranko srečate v živo, poskrbite, da boste imeli dober očesni kontakt. Bodite vljudni in prijazni, ne pozabite tudi na nasmeh. Sprašujte jih o projektu in poslušajte njihove želje.

kako-pridobiti-stranke-za-obrtnike
Kako pridobiti stranke za obrtnike?

Urejen profil prinaša nove stranke

Ne moremo dovolj poudariti kako pomembno je, da je vaš profil na portalu, kot je Omisli.si, urejen in pregleden. Opremite ga s svojo fotografijo in fotografijo vaš storitev. Opis naj bo kratek, jedrnat in naj zajema vse pomembne informacije. Dolgih spisov stranke ne bodo brale. Na profil vključite odgovore na najpogostejša vprašanja. Tako boste sebi prihranili nekaj dela, stranke pa bodo takoj dobile nekaj odgovorov in tako boste pustili boljši prvi vtis. Seveda nikar ne pozabite tudi na objavljen cenik.

Pomemben del vašega profila so tudi ocene in odzivi. Bodite pozorni, da jih redno spremljate in da se odzovete na vse – tudi tiste negativne. Negativne ocene lahko dajo pozitivnim še večjo kredibilnost.

Na profilu imejte jasno zapisan kontakt, da bodo stranke lahko stopile v stik z vami. Če ne boste lahko dosegljivi, se bodo hitro odločile za drugega ponudnika.

Izstopajte od ostalih ponudnikov storitev

kako pridobiti stranke za obrtnike
Izstopajte od ostalih ponudnikov

Eden izmed načinov kako pridobiti stranke za obrtnike je tudi ta, da izstopate od ostalih ponudnikov storitev. Naj vam ne bo težko postoriti kakšno dodatno delo za stranko. Za vas bo to malenkost, stranki pa bo ogromno pomenilo in hitro boste dobili bonus točke. Poslušajte njihove želje. Če jih imajo zapisane ali shranjene na platformi kot je Pinterest, si vzemite čas in si jih oglejte z njimi. Veliko jim bo pomenilo, da si boste vzeli čas in jim res prisluhnili.

Če imajo stranke družbena omrežja in vam začnejo slediti, jim sledite nazaj. Povezujte se z njimi, saj boste tako vzpostavili bolj oseben stik.

Nenazadnje pa ne pozabite na majhno zahvalo, ko bo vaše delo zaključeno in bo stranka zadovoljna. Pošljite jim zahvalo, da je izbrala ravno vas in jih hkrati prosite še za komentar ali oceno na vašem profilu.

pridobivanje strank omisli.si

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno