Revija Nasvet strokovnjaka

Ličenje – napake, ki jih najbrž delate tudi ve

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Če ste oboževalka ličil in ličenja, potem imate gotovo popolno rutino ličenja, ki ji zaupate in jo obvladate. Ličenje vam predstavlja izziv in sprostitev. Četudi je vaše črtalo za oči videti popolno, podočnjaki pa popolnoma prekriti, to še ne pomeni, da so vam vse napake pri ličenju znane. Morda se jih niti ne zavedate, med tem ko veselo nanašate svoj dnevni make-up. In ob tem ne ciljamo le na ne zabrisan oranžen rob pudra na vratu, ali ponesrečeno črto na očeh, temveč na manj očitne napake pri ličenju, ki jim niti ne posvečate pozornosti. Predstavljamo vam sedem največjih napak, ki jih delajo tudi profesionalci.

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)

1. Uporaba ličil s pretečenim rokom uporabe

Bodite iskrene-kako dolgo že imate v kozmetičnem kovčku srebrno senčilo, ki je primerno le za svečane novoletne večere? Tri? Pet? Deset let? Čeprav je videti popolnoma v redu in brez napake, pa lahko videz vara. Tudi ličila imajo namreč rok uporabnosti, ki se ga v večini primerov sploh ne zavedamo. Uporaba ličil s pretečenim rokom uporabe lahko vodi v težave kože, kot so srbečica, izpuščaji in rdečica, črtalo ali senčilo s pretečenim rokom uporabe, pa lahko vodi v draženje, solzenje in vnetje oči. Preden torej uporabite senčilo, ki že dolgo časa sameva v kozmetičnem kovčku se prepričajte, da ne boste sami sebi povzročili več škode kot koristi.

Ličila naj imajo rok uporabnosti
Ličilom preverite rok uporabnosti

2. Nanašanje korektorja pred pudrom

Če imate občutljivo in mozoljasto kožo, zna biti nanos pudra pravi izziv. Že samo nanašanje korektorja vam vzame veliko časa, zabrisovanje le tega, pa še toliko več. Zato se vam zdi najlažja pot, da najprej nanesete korektor, takoj za tem pa še debel sloj pudra. Vendar to ni nujno prava pot za ličenje. Med zabrisovanjem pudra se vam namreč prav rado zgodi, da poleg pudra zbrišete še korektor ter tako ne dosežete praktično ničesar. Bolje je, da najprej nanesete puder, nato pa dodate korektor na mestih, ki potrebujejo še večjo prekrivnost.

> Preberite tudi: Cena poroke: Koliko stane poroka v Sloveniji?

3. Neredno čiščenje čopičev za ličenje

Čopiči so le redko videti umazani, zato jih navadno uporabljamo več dni, tednov ali celo mesecev, brez da bi jih temeljito očistili. Čiščenje samo z vodo velikokrat ne pomaga, saj so podlage mastne in zato za odstranjevanje potrebujejo sredstvo za čiščenje čopičev, ali vsaj milo. Nečisti čopiči za ličenje lahko pripeljejo do težav s kožo, kot so akne ter srbečica. Te napake pri ličenju nikakor nočete storiti.

Čopiče za ličenje sproti čistite
Čopiče za ličenje sproti čistite

4. Nanašanje ličil na nepripravljeno kožo

Nič ni bolj groznega, kot dejstvo, da smo v make-up vložile goro truda, nato pa se nam po nekaj minutah le ta začne luščiti in odstranjevati. Zato je ključnega pomena, da kožo pred nanosom kakršnega koli produkta, pripravimo. Uporabite serum na oljni osnovi, ali primer za kožo, preden začnete z nanašanjem podlage. Enako storite na vekah, če nočete, da se vam že po nekaj minutah začnejo ustvarjati gubice senčila.

5. Mešanje korektorja in črtala za oči

Če si ne želite, da bi bile vaše oči videti, kot da so naličene še prejšnjega dneva preprečite, da se korektor na vekah zmeša s črtalom. Pri nanašanju črtala je namreč zelo pomembno, da ga nanašamo na suho površino, ki nikakor ne sme biti mastna. To bo preprečilo, da bi se črtalo tekom dneva razmazalo. Če si na veke vseeno želite nanašati korektor, lahko težavo rešite tako, da s pudrom v prahu rahlo potapkate po svojih vekah.  Puder v prahu bo nase vezal maščobo ter vaše veke osušil. In kar naenkrat bo vaše črtalo zdržalo cel dan.

Črtala ne nanašajte na korektor
Črtala ne nanašajte na korektor

6. Nanašanje šminke na razpokane ustnice

Iskreno si odgovorite na vprašanje-kolikokrat ste že uporabile tekočo mat šminko in ugotovile, da so vaše ustnice v popolnem razsulu? Če se vam to dogaja zelo pogosto, lahko težavo hitro odpravite. Pred nanosom šminke uporabite piling za ustnice, ki bo odstranil odmrlo kožo, nato nanesite vlažilen balzam za ustnice ter šele potem šminko. Sprememba bo vidna takoj in ne bo vam žal.

Šminke ne nanašajte na razpokane ustnice
Šminke ne nanašajte na razpokane ustnice

7. Neupoštevanje lastnega tipa kože

Prijateljica si je kupila puder in na njenem obrazu je videti čudovito. Ko pa ste si enak puder kupile ve, je iz vas naredil spako. Vsi proizvodi namreč ne delujejo za vsako vrsto kože. Če imate masten tip kože, boste morale uporabiti drugačen primer, podlago in korektor kot tiste, ki imajo suh tip kože. Zato se pred nakupom izdelka za obraz prepričajte, za kateri tip kože je primeren, da ne boste brez razloga metale denarja skozi okno.

Nanašanje ličil veliko ženskam predstavlja vsakdanjo rutino, ob kateri se sprostijo in vedno znova preizkušajo nove produkte. Za svečane priložnosti, pa se je, če zares ne obvladate, bolje posvetovati s strokovnjakom. Na omisli.si, vam nudimo nasvete in ponudbe lokalnih ponudnikov, ki bodo na vašo kožo nanesli prave produkte ter vam odgnali marsikatero skrb.


PRIPRAVLJENI NAJETI MAKE-UP ARTISTA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH ARTISTOV ZA MAKE_UP (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno