Revija Nasvet strokovnjaka

Make-up triki za neveste, ki se želijo naličiti same

Make-up triki za neveste

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Poroko smatramo za enega izmed najpomembnejših in najsrečnejših dni v našem življenju. Vsekakor želi nevesta, na tako pomemben dan, izgledati čudovito in posledično v svoj izgled vloži veliko truda. Zelo pomemben del celotnega videza neveste je vsekakor njen make-up in veliko žensk se odloči, da bodo za svoj make-up poskrbele kar same. Kakšni so torej make-up triki za neveste, ki se želijo naličiti same.

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)
Make-up triki za neveste - primer ličenja
Na vaš dan boste čudovite

1. Ne kupujte ličil, ki jih še niste preizkusili in preizkusite več izgledov

Če že imate izdelke, ki vam in vaši koži odgovarjajo, potem jih ne zamenjajte za nova ličila, ki jih še niste dovolj dobro preizkusili. Najbolje je, da uporabimo izdelke za katere smo prepričani, da bodo delovali, saj pri novih ličilih vemo bolj malo o njihovi obstojnosti, prekrivnosti in tako naprej. Pred poroko poizkusite več make-up “look-ov” in se odločite kateri vam bolj ustreza. Ta izgled nato vadite vsaj nekaj mesecev pred vašo poroko in še kakšen teden pred usodnim dnem. Ko se naličite se tudi fotografirajte, saj boste tako videle ali bo vaš make-up dobro izpadel tudi na fotografijah.

> Preberite tudi: Cena poroke: Koliko stane poroka v Sloveniji?

2. Make-up triki za neveste pri izbiri ličil

Seveda je velikega pomena tudi tip ličil, ki jih izberete. Izbirajte ličila, ki so označena kot dolgo obstojna in vodoodporna. Navadno se urejanje za neveste prične že zjutraj, jutru pa sledi številno fotografiranje. Zato je zelo pomembno, da je njen make-up izredno obstojen in odporen na solze ter potenje. Izogibajte se izdelkov, ki so označeni kot HD, proti staranju ali pa imajo visok zaščitni faktor. V tem primeru govorimo o pudrih, »primerjih« in korektorjih. Tovrstni izdelki so lahko zelo učinkoviti, če so pravilno uporabljeni. Vendar, če uporabimo le kanček izdelka preveč, bo naša koža na fotografijah videti izredno bleda. Če bo vaša poroka potekala zunaj, potem vsekakor uporabite kremo z zaščitnim faktorjem. Biti pa morate previdni kakšno kremo boste izbrali, saj lahko nekatere vašo kožo pustijo nekoliko sivo ali modro in to bo izredno opazno na fotografijah.

Make-up triki za neveste - obstojnost ličil
Izbirajte obstojna ličila

3. Make-up triki za neveste pri nanašanju podlage

Make-up triki za neveste so izredno pomembni pri samem nanosu ličil. Pametno je, da si za nanos ličil vzamemo veliko časa in se tako izognemo morebitnim napakam. Pred samim nanosom moramo poskrbeti, da je naša koža navlažena in nahranjena. V nasprotnem primeru bo naša koža videti izsušena in vidne bodo številne gube. Po tem, ko bo vaša koža navlažena, je na vrsti primer, ki poskrbi za daljšo obstojnost vaših ličil. Izbirajte primerje brez silikona, saj so ti sicer neučinkoviti. Primer uporabite tudi na vekah, saj se bodo vaša senčila sicer hitro razmazala. Za nanos pudra oziroma podlage uporabite gobico za »blendanje« ali make-up gobico, ki jo morate pred tem navlažiti z vodo. Nato našo podlago tapkamo na kožo in poskrbimo za tanek, enakomeren nanos. Podlago »blendamo« tudi po našem vratu in dekolteju ter tako poskrbimo, da nimamo vidnih linij od pudra. Za nepravilnost uporabimo tudi korektor in nato puder v prahu oziroma zaključni puder. Za popoln in sijoč izgled pa lahko uporabimo tudi osvetljevalec.

Make-up triki za neveste - gobice za nanos
Uporabite gobice za blendanje

4. Nanos senčil, rdečil in šmink

Uporabljajte senčila, ki bi jih uporabljali vsak drug dan. Dobro je, da se izognemo preveč dramatičnemu videzu in se osredotočimo le na naraven izgled. Če, na primer, vsak dan uporabljate svetla matirana senčila, lahko na poročni dan uporabite senčila v isti barvi, le da so bolj svetlikajoča. Uporabite lahko tudi umetne trepalnice, saj bodo te vaše oči le še poudarile. Pri tem morate paziti, da trepalnice niso preveč vpadljive in nenaravne. Izogibajte se preveč svetlikajočim šminkam in lip-glosom. Raje izberite matirane navadne in matirane tekoče šminke. Te so navadno dlje obstojne.

Make-up triki za neveste - šminke
Uporabite matirane šminke

Ko ste z vašim make-up videzom zadovoljne, uporabite še make-up fiksatorje. Ti bodo poskrbeli za zelo dolgo obstojnost vaših ličil. Ti make-up triki za neveste vam bodo omogočili, da boste na vaš dan videti čudovito. Če ste pa mnenja, da bi vas za poroko lahko bolje naličil vizažist, pa lahko kontaktirate naše strokovnjake na omisli.si, ki vas že nestrpno pričakujejo.


PRIPRAVLJENI NAJETI MAKE-UP ARTISTA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH ARTISTOV ZA MAKE_UP (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno