Revija Nasvet strokovnjaka

Makeup: Cena ličenja za posebne priložnosti 

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Pred vami je posebna priložnost. Poroka, valeta, maturantski ples ali poslovni dogodek. In želite blesteti. Se boste same naličile ali boste makeup zaupale make-up artistu za ličenje?

Make-up – CENE

povprečne cene ličenja ter ceniki

≈ 12-100 EUR/ličenje

Kontaktirajte preverjene make-up artiste (ponudbe/cene)

Poročno ličenje50-100 €
Ličenje za maturantski ples / valetood 45 €
Dnevno ličenjeod 15 €
Večerno ličenjeod 25 €
Svečano ličenje30-50 €
Oblikovanje in ličenje obrviod 12 €
Poročna frizuraod 40 €
Poslikava obraza, Halloween makeupod 50 €
Poslikava telesa, body paintingod 100 €
Tečaj ličenja 3 ure50-120 €
 

Pridobite ponudbe za ličenje

woman and man near white wall

Poročno ličenje – poročni makeup

Vsaka nevesta si želi na svoj poročni dan izgledati osupljivo lepa, urejena, uglajena in glamurozna. Ste ure in ure preživele na Instagramu, Pinterestu in spletnih straneh s poročnimi vsebinami v iskanju svoje sanjske poročne obleke, primerne frizure in navdiha za poročni makeup?

Poleg izbire obleke, čevljev, pričeske, modnih dodatkov in poročnega nakita, je poročno ličenje zelo pomemben element, ki vse to združi in zaokroži celoto impresivnega videza neveste. Premišljeno izbran poročni makeup poudari atribute, naravno lepoto vsake neveste in njeno edinstvenost.

Poroka je za vsako nevesto zelo čustven dogodek, pri katerem ne bo manjkalo solz sreče, ki lahko na vašem obrazu puščajo črno sled ličil. Na vaši poroki boste tudi jedli, pili in prejeli nešteto poljubov. Brezhibno nanešen makeup z visoko kvalitetnimi ličili zdrži do jutranjih ur in uspešno kljubuje različnim emocijskim izlivom, ki jih doživlja nevesta na svoj poročni dan.

Odstranjevanje dlačic in globinsko čiščenje kože tik pred dogodkom ni dobra ideja.

Največja napaka, ki ji jo bodoča nevesta lahko naredi je, da se loti odstranjevanja dlačic in globinskega čiščenja kože tik pred dnevom poroke. Koža je po takšnih posegih razdražena, pordela in otečena. Tudi najboljša ličila so v takih primerih večinoma brez moči.

Poročno ličenje je zato, enako kot vse elemente pravljične poroke, potrebno načrtovati vnaprej in detajlno. Izbira vizažista zato ni nepomembna postranska zadeva. Rezultat njegovega dela v veliki meri vpliva na to, kako se bo nevesta na svoj veliki dan počutila in kako se bo svojega poročnega dne spominjala leta pozneje.

Vzemite si čas za iskanje potencialnih vizažistov, pri čemer posebno pozornost namenite njihovemu spletnemu portfelju. Raziščite njihovo galerijo fotografij. V idealnem primeru boste našli nekaj idej za poročni makeup, za katerega upate, da bi bil primeren za vas. Raziščite reference vizažistov in preberite mnenja njihovih strank na neodvisnih spletnih straneh.

PREVERITE TUDI: LIČENJE – NAPAKE, KI JIH NAJBRŽ DELATE TUDI VE

Se želite na svoj poročni dan počutiti srečne in sijoče?

Mi vam lahko pomagamo do vašega cilja. Naši preverjeni vizažisti na https://omisli.si/make-up/ se zavedajo, da je nevesta najpomembnejša oseba na svoji poroki. K vsakemu poročnemu ličenju pristopijo z individualno skrbnostjo, navdušenjem in osebno pozornostjo, ki si jo nevesta zasluži na svoj poseben dan.

Z izbranim vizažistom ali vizažistko se dogovorite za sestanek. Iskren pogovor z vam pomaga uskladiti vaše želje in natančno ugotoviti ali je želeni poročni makeup primeren za vas in za vaš tip kože. Močno priporočljivo je, da opravite poskusno poročno ličenje in ga izpilite do potankosti. Tako boste točno vedele, kako boste izgledale na svoj poročni dan. Prihranile si boste razočaranje, ki bi ga lahko doživele na dan poroke, če poročni makeup ne bi dosegel vaših pričakovanj.

PREVERITE TUDI: KAKŠEN NAJ BO MOJ POROČNI MAKEUP?

Ličenje za maturantski ples / valeto

Maturantski ples in valeta sta življenjska dogodka, ki ju nikoli ne pozabimo. Naj bo najpomembnejši večer ob zaključku srednješolskega ali osnovnošolskega obdobja nepozaben in čudovit. Bodite drugačne, drzne in opazne. Zasijte kot zvezda v svoji lepoti s svečanim makeupom, ki vam bo še dolgo ostal v spominu.

Mlada dekleta so lepa že sama po sebi. Zato na njih najlepše učinkuje naravno ličenje. Za naravni naravni makeup za maturantski ples ali valeto ni nobene formule. Za nekatere naravno ličenje pomeni umetne trepalnice in nekaj rožnate rdečice, za druge pa minimalistični makeup z nevtralnimi sencami in prozoren balzam za ustnice.

Nekatere maturantke se počutijo dovolj samozavestne v svojih spretnostih ličenja, da se na svoj posebni dan naličijo same, a te so v manjšini. Večina si za to pomembno opravilo raje omisli vizažistko. Na https://omisli.si/make-up/ vam pomagamo pri izbiri primernega umetnika ličenja, ki bo poskrbel za vaš brezhiben videz.

Naši vizažisti izberejo primeren ten pudra, ki se popolnoma ujema z vašo kožo. Z natančnim senčenjem na obrazu ustvarijo svežino in popolno naličijo vaše ustnice. Uporabljajo ličila, ki kožo matirajo in preprečijo sijaj, ki ovira dober posnetek. Poskrbeli bodo za to, da boste pod sojem žarometov in na fotografijah videti osupljivo lepe.

Dnevno / večerno / svečano ličenje

Si želite biti urejene za pomemben dnevni poslovni sestanek, podelitev priznanja, zabavo, svečano priložnost ali večerni dogodek? Ni vsak makeup primeren za vsako priložnost. Dnevno ličenje se vsekakor močno razlikuje od večernega ličenja, kar je priporočljivo upoštevati pri nanosu ličil.

Za dnevno ličenje velja pravilo, manj je več. Naj bo nežno in romantično. Preveč intenzivne barve in bleščice običajno dosežejo kontra učinek, kot bi si ga želele. Primernejši dnevni makeup je v naravnih zemeljskih tonih in pastelnih odtenkih senčil za oči in ličil za ustnice. Pred dnevnim ličenjem poskrbite za vsakodnevno nego kože, ki zajema čiščenje in vlaženje kože.

Vsaka ženska bi v svojem življenju morala okusiti glamurozno, svečano ličenje, ki je primerno za večerne in gala dogodke. Cilj svečanega makeupa je ustvariti sijoč, topel, naravno lep videz z uporabo palete barv, tekstur in pigmentov, ki dopolnjujejo vašo edinstveno osebnost.

Stilov za svečano ličenje je veliko, od umirjenih do močno vpadljivih. Vsekakor mora biti učinek ličenja tak, da se v svoji koži ne počutite izumetničeno, ampak prijetno in udobno. Umetnik ličenja oziroma vizažist lahko domneva, da želite osupljiv videz oči, lepo barvo ustnic ter oblikovanje, poudarjanje in bronanje. Dejansko bi si morda resnično želeli takšen makeup, vendar njegovo subtilno različico!

PREVERITE TUDI: CENA POROKE V SLOVENIJI – KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA (+ POROČNI KALKULATOR + POROČNA BELEŽNICA /PLANET)

Zato je zelo pomembno, da za večerno ličenje poiščete usposobljenega, izkušenega vizažista.

Kontaktirajte nas na https://omisli.si/make-up/ in priskrbeli vam bomo izkušenega umetnika ličenja, ki se vam bo popolnoma posvetil in prisluhnil vašim željam. Razumeti mora vaš osebni slog, vaš splošni videz in tip kože in temu prilagoditi način ličenja.

Dobra vizažistka večerno ličenje barvno in stilsko uskladi z obleko, ko jo boste nosile. Pri nanosu primernih ličil mora upoštevati tudi vremenske razmere in temperature prizorišča, kjer se boste gibale. Zadnje, kar bi si želele je gotovo to, da bi se makeup na vašem obrazu dobesedno topil.

Oblikovanje in ličenje obrvi

Obrvi so okras in okvir vašega obraza. Že z manjšimi posegi v predelu obrvi lahko popolnoma spremenite svoj izgled in ga občutno izboljšate. Ponesrečeno oblikovanje obrvi pa vaš videz lahko močno poslabša. Posledice so lahko trajne, saj se pogosto zgodi, da dlačice obrvi na določenih predelih ne zrastejo več.

Zato vam priporočamo, da oblikovanje obrvi zaupate strokovnjaku, ki ima za to opravilo izurjeno oko. Na https://omisli.si/make-up/ smo zbrali preverjene vizažiste z bogatimi izkušnjami, ki so svojega poklica vešči. Kontaktirajte nas in se dogovorite za tretma.

Oblika obrvi se pri vsakem posamezniku razlikuje, kot se razlikujejo naši obrazi. Trend devetdesetih, ko so prevladovale tanke ali celo povsem populjene in narisane obrvi, je k sreči mimo. V modi so obrvi, ki težijo k naravnemu videzu. Umetnik ličenja le z minimalnimi posegi popravi pomanjkljivosti obrvi.

Pravilno obliko obrvi določi s puljenjem odvečnih dlačic, oblikuje pa jih s pomočjo krtačke. Preostane le še ličenje obrvi. Definicijo obrvi vizažist poudari s korektorjem. S pomočjo svinčnika ali gela izriše lok in pobarva manjkajoče dele tako, da je rob obrvi zabrisan, s čimer doseže ombre učinek. Uporabi lahko svinčnik ali sence za oči.

Neizrazite, svetle obrvi lahko pobarva s trajno barvo za obrvi. Nekatere se odločijo za trajno tetovažo obrvi. V obeh primerih vam lahko to predstavlja težavo, če bi želele konkretno spremeniti barvo las. Zato vam za ličenje obrvi priporočamo svinčnik, ki se enostavno izpere.

Oblikovanje / urejanje pričeske (poročna frizura)

Enako kot makeup je tudi poročna frizura element poroke, ki ga je potrebno načrtovati vnaprej, saj gre za dan, ko mora biti vaša pričeska brezhibna. O primerni frizuri za vas se posvetujete s frizerko, ki ji popolnoma zaupate. Priporočila in svetovala vam bo tudi pri izbiri lasnih dodatkov, ki se ujemajo z vašo obleko ter obliko in stilom frizure.

Priporočamo vam, da se dogovorite za poskusno oblikovanje in urejanje pričeske. Na dan poroke boste lahko popolnoma sproščene, saj boste točno vedele, kako bo poročna frizura izpadla.

Urejanje pričeske na dolgih laseh ponuja neomejene možnosti oblikovanja poročne frizure. Pri dolgih in lepo negovanih laseh si lahko privoščite spuščene lase, delno spete ali popolnoma spete lase. Dodatki iz cvetja, tančice, perle in bleščice bodo pričarale nežen, romantičen in eleganten videz vsake neveste.

Nič hudega, če nimate dolgih las. Izbirate lahko med številnimi poročnimi frizurami za kratke lase. Pomembno je, da se poročna frizura ujema z obliko vašega obraza in dopolni osupljiv izgled vaše obleke. Za tako poseben dan, kot je vaša poroka, pa si lahko omislite oblikovanje in urejanje pričeske z lasnimi podaljški in s tem dosežete popolno spremembo vaše frizure.

woman in white floral lace dress holding blue pen
Ste vedeli, da tik pred poroko ni priporočljivo odstranjevanje dlačic? Zaradi razdražene kože tudi vizažisti s še tako dobri makeupom žal rdečice ne morejo prekriti.

Poslikava obraza, Halloween makeup

Poslikava obraza je še posebej privlačna in zanimiva za otroke. S poslikavami otroških obrazov s podobami živali, pravljičnih in fantazijskih bitij, se vsaka rojstnodnevna otroška zabava spremeni v pravi spektakel. Otroci ga enostavno obožujejo, saj se lahko preobrazijo v priljubljene filmske like in risane junake.

Tematska poslikava, Halloween makeup ali pustna poslikava obraza je ena najbolj zabavnih pustnih aktivnosti, ki poleg pustnega rajanja navdušuje tako otroke kot odrasle. Tudi slednji namreč od časa do časa potrebujemo pobeg iz realnosti in iščemo otroka v sebi.

Če nimate idej, kako vašega otroka ali sebe preleviti v fanatazijsko bitje za najbolj noro tematsko zabavo, vam pri izbiri vizažista lahko pomagamo mi. Stopite v stik z nami na https://omisli.si/make-up/ in predlagali vam bomo najboljše umetnike ličenja.

Poslikava telesa, body painting

Želiš ovekovečiti poseben čas, ko je v tvojem trebuščku raslo malo bitje, ki si ga nestrpno pričakovala. Potem je body painting nosečniškega trebuščka z izbranim motivom lahko lep in barvit spomin na čas pričakovanja. Poslikava telesa nosečnice seveda poteka z barvami na vodni osnovi, ki so primerne za nežno, občutljivo kožo otrok in odraslih in ne vsebujejo škodljivih kemičnih primesi.

Poslikava telesa je vse pogostejša izbira pri izdelavi spektakularnih videoposnetkov in filmov, s katerimi želite resnično izstopati in doseči wow efekt. Body painting pričara osupljive, specialne učinke, ki se zdijo tako realistični, da ne ločite več fikcije od resničnosti.

Profesionalno poslikane globoke rane, ureznine, praske, opekline, večdimenzionalne brazgotine in krvaveče strelne rane vas bodo napeljale k temu, da boste želeli preveriti, če morda niso prave.

profesionalni makeup
Vizažisti so pravi mojstri kreative. Naredijo lahko povsem naraven videz, ali se lotijo konkretne poslikave celotnega telesa, ki je lahko povsem abstraktnega videza. Preverite cene enega ali drugega v članku.

Tečaj ličenja

Ne veste, kako bi se naličile in kakšen makeup vam sploh pristaja? Ste popolnoma nevešče ličenja? Morda pa bi si želele svoje znanje izpopolniti in nadgraditi? Priporočamo vam tečaj ličenja. Naučite se osnov in spoznajte ličila.

Naši mojstri ličenja na omisli.si organizirajo skupinske in individualne tečaje ličenja. Kliknite na povezavo https://omisli.si/make-up/ in povezali vas bomo z izbrano vizažistko. Na tečaju se boste naučile, kako se ob pomanjkanju časa naličiti hitro in učinkovito.

Predstavili vam bodo osnove o negi kože, vrste ličil in kako nanesti svež in obstojen makeup, ki bo poudaril vaše prednosti. Svetovali vam bodo pri izbiri in nakupu ličil, ki so primerna za vaš tip kože in pomagali izbrati barve, ki vam pristajajo. Ličila boste lahko tudi preizusili.

Vizažistka vam bo prikazala pravilno nanašanje pudra in korektorja, ustrezno senčenje in svetlenje obraza ter primerno poudariti lica. Naučile se boste oblikovanja obrvi in poudarjanja oči z obrobo, senčenjem in nanosom maskare ter brezhibno nežno ali poudarjeno ličenje ustnic. Pridobite samozavest in drznost pri ličenju, prijavite se na tečaj ličenja.

PREVERITE TUDI: MAKEUP NASVETI IN TRIKI ZA POUDARJANJE NARAVNE LEPOTE

Pridobite ponudbe za ličenje
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno