Kako nanesti senčilo, da bo to čudovito

ocena bralcev
0 od 0

Dandanes malokatera ženska zapusti svoj dom brez lepo urejenega make-upa. Z ličili namreč lahko poudarimo svojo naravno lepoto in skrijemo številne nevšečnosti. Navadno želijo ženske z ličenjem poudariti svoje oči, jih povečati, ali pa poudariti njihovo barvo. Zato si pomagajo tudi s senčili. Kako nanesti senčilo, da bo to primerno za naš vsakodnevni izgled.

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)
Kako nanesti senčilo
Primer čudovitega senčila

Izbira pravega senčila

Izbira pravega senčila je lahko kar velika težava, saj moramo upoštevati pravilno teksturo, odtenek, obstojnost in znamko. Obstajajo senčila vseh mogočih barv in dobijo se lahko v treh značilnih oblikah. Lahko so mineralna, senčila v prahu in kremna. Senčila, ki vsebujejo največ pigmenta, so navadno tista v prahu, vendar jih težje nanašamo. Kremasta senčila nam omogočajo lažji nanos vendar se hitreje obrabijo. Za začetnike so zato mineralna senčila najbolj primerna. Dobro je, da imamo na vekah, na enkrat, senčila treh različnih barv. Izbrati moramo svetel, vmesen in temen pigment. Tako bodo naše oči lepše poudarjene. Če ne želite senčil močnih barv, se lahko držite sivih in rjavih tonov.

Kako nanesti senčilo in izbira čopičev za ličenje

Čeprav večina ljudi za nanos senčil še zmeraj uporablja kar svoje prste, raje uporabite make-up čopiče. Naše prstne blazinice so prevelike, naravna olja naše kože pa nanos še dodatno otežijo. Izogibajte se gobicam za nanos senčil, saj ta navadno ne nanašajo pigmenta dovolj dobro. Najprej uporabite čopič za zabrisovanje senčil na celotno veko ali »All Over Shader«. S tem čopičem boste lahko zajeli veliko pigmenta in ga boste lahko enakomerno razporedili po celotni veki. Nato lahko uporabite čopič za zabrisovanje ali čopič za »Crease«. S tem čopičem lahko »blendate« ali zabrišete senčilo in ustvarite mehak in gladek videz. Katere čopiče morate uporabljati in kako nanesti senčilo pa lahko povprašate tudi svetovalke v drogerijah in specializiranih trgovinah z ličili.

Make-up čopiči vam lahko delo zelo olajšajo
Uporabite čopiče za ličenje

Kako nanesti senčilo in nanos preostalega make-upa

Kako nanesti senčilo naj postane vaša skrb šele v zadnjem koraku rutine ličenja. Pred nanosom senčil morate nanesti primer, korektor, podlago, rdečilo, bronzer in osvetjevalec. Pred nanosom senčila na veke nanesite primer. Ta bo poskrbel, da se bodo vaša senčila obdržala cel dan. Maskaro nanesite po nanosu ličil.

Pri nanosu senčil moramo biti pozorni na gibanje izbranega čopiča in na hitrost nanosa ličila. Hitenje in nepazljivo gibanje čopiča lahko ustvarijo razmazan in neurejen make-up look. Ko boste začeli z nanosom pigmenta na vašo veko, ga nanašajte s tapkanjem in ne vlečenjem čopiča preko veke. Pigment bo tako bolj enakomerno razporejen in ne bo vidnih mest, kjer bi ta lahko manjkal. Namesto tega, da čopič hitro premikate preko vek, uporabljajte krajše in bolj počasne zamahe. Ti zamahi morajo potekati v isti smeri. Izogibajte se nanosu senčil vse do vaših obrvi razen, če uporabljate rahel osvetljevalec. Vaše oči bodo izgledale preveč dramatično.

> Preberite tudi: Cena poroke: Koliko stane poroka v Sloveniji?

Najprej nanesite najsvetlejši pigment na vašo veko. Ta pigment je navadno nevtralne barve, lahko je kremast. Za to uporabite čopič za zabrisovanje senčil na celotno veko. Začnite v notranjem kotu vašega očesa in nato nadaljujte proti zunanjosti veke. Zamahi naj bodo kratki in počasni. Najsvetlejši pigment lahko nanesete tudi pod obrv, pri tem mora nanos biti rahel in komaj opazen. Nato dodajte srednjo barvo senčila, za nanos lahko uporabite isti čopič. Senčilo nanesite po celotni veki, začnite v notranjem kotu očesa in potujte proti zunanjosti, uporabljajte kratke in počasne zamahe. Tega pigmenta ne smete uporabiti pod obrvjo, uporaba naj se preneha na točki prepogiba veke. Vzemite drugi čopič in nato nanesite najtemnejše senčilo na točko prepogiba veke. Vse pigmente nato »blendajte« oziroma zabrišite skupaj. Uporabljajte nežne zamahe začetnega čopiča. Čopič pred tem umijte.

Kako nanesti senčilo je vprašanje s katerim se srečuje zelo veliko make-up navdušencev. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov bo nanos senčil potekal veliko lažje. Vsekakor vas lahko bolje o nanosu ličil poučijo naši strokovnjaki na omisli.si, ki poskrbijo za odlične make-up izgled za vsako priložnost.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI MAKE-UP ARTISTA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH ARTISTOV ZA MAKE_UP (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)
ocena bralcev
0 od 0