Poročna glasba: Band ali DJ?

ocena bralcev
5 od 1

Obleka je izbrana, cvetje naročeno, seznam gostov pripravljen. Kaj pa poročna glasba? Sta se že odločila, kdo bo zaigral melodijo vajinega prvega plesa? Poročni band ali DJ? Čeprav takšno vprašanje na prvi pogled izpade neumno, lahko izbira pravega glasbenika popestri sprejem in poroko poveže v niz nepozabnih spominov. Kaj je torej potrebno vzeti v obzir?


Pripravljeni najeti glasbenika?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih glasbenikov za vaš dogodek

Pridobite ponudbe preverjenih glasbenikov

Poročna glasba vpliva na atmosfero na porokah
Poročna glasba vpliva na atmosfero na porokah

Poročna glasba nudi dve izbiri

POROČNI BAND

Zaradi nastopa v živo je ob glasbenikih, vokalistih in inštrumentih prisoten dramatični učinek. Glasba je tako tudi bolj čustvena, kar predstavlja rdečo nit celotnega sprejema. Če izberete pravi band, lahko njihova nalezljiva energija na plesišče zvabi vsakogar. Kljub temu se skorajda vedno najde nekdo, ki ne želi plesati, češ, da ne zna – tudi takšni gostje lahko ob pogledu na zabavno dogajanje uživajo ob kozarcu vina.

>> Preverite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

Pri glasbenih skupinah pa je treba v račun vzeti tudi ceno prevoza njihovih inštrumentov in opreme, pripravljanje odra, luči in ostalih pomembnih dejavnikov njihovega nastopa. Poleg vseh teh obveznih plačil pa nastopa tudi več oseb, kar še dodatno zviša ceno. Zaradi končnega zneska se večina parov z že vnaprej določenim proračunom rajši odloči za najem DJ-a.

Poročni band pa se težko kosa že z samim repertoarjem DJ-a. Večina skupin ali ansamblov se navadno osredotoča le na en žanr glasbe, pogosto pa je tudi število pesmi omejeno.


Pripravljeni najeti poročnega glasbenika?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih glasbenikov za poroko

Zahtevaj ponudbe preverjenih glasbenikov

Kaj vse vpliva na ceno najema glasbenika za poročno glasbo?

Pri najemu glasbenika je v pomislek potrebno vzeti več stvari. Prva na mestu je zagotovo kakovost glasbenega izvajalca. Vsak DJ ali glasbenik zagotovo ne dosega standardov, ki si jih želita na vajini poroki. Zato pred sklepanjem dogovorov izvajalca prosita za primer dela. Prav tako se pozanimajta, kako dolgo je glasbenik pripravljen vrteti glasbo – je na voljo do jutranjih ur ali zgolj do polnoči? Zagotovo ne želita, da glasba preneha že po nekaj urah, kajne?

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

MEŠALEC GLASBE

Najem DJ-a za poročno glasbo se pogosto izkaže za cenovno primernejšega kot najem poročnega banda. Slednji pogosto zaračunajo tudi do 1000 € (včasih celo več), medtem ko mešalec glasbe svoje delo opravi že za približno 600 €. Nudijo izjemno širok izbor žanrov in pesmi, obenem pa zaradi malo opreme ne zasedejo preveliko prostora v dvorani. Ker njihovo delo fizično ni preveč obremenjeno, se lahko glasba predvaja vse do jutranjih ur, ko plešejo še tisti najvztrajnejši.

Pri izbiri primernega mešalca poročne glasbe pa je dobro poznati njegovo ozadje – veliko število DJ-ev je namreč pristašev improvizacije, zato radi združujejo različne pesmi ali jih spreminjajo po svoji volji, kar pa mnogim poročnim parom ni po volji.

DJ navadno nudi ogromen repertoar, zato se za vsakega povabljenega najde prava pesem
DJ navadno nudi ogromen repertoar, zato se za vsakega povabljenega najde prava pesem

Kaj storiti preden najameta izvajalca, da bo poročna glasba res TOP?

Pred sklenitvijo dogovora si oglejta izvajalčev nastop ali posnetek le-tega. Tako lahko vidita, če takšen nastop ustreza vajinemu sprejemu, obenem pa lahko stopita v kontakt z osebami, ki že imajo izkušnje z določenim glasbenikom.

Sestavita seznam pesmi, ki jih definitivno želita (in ne želita) slišati na vajin veliki dan. Najbolj pomembna je zagotovo skladba, ki bo dodala kanček čarobnosti vajinemu prvemu plesu. V primeru, da band ali DJ ni pripravljen izvajati pesmi, ki so vama pri srcu, začnita z iskanjem novega ponudnika.

Da bo celotna ceremonija tekla kot po maslu, izvajalcu zagotovita kopijo časovnice poroke. Tako se lahko skupina ali posameznik že vnaprej dobro pripravi, kar posledično pomeni večjo fleksibilnost.

Poročna glasba: Ste že izbrali med poročnim bandom in DJ-em? Poiščite ponudnike na Omisli.si!


Pripravljeni najeti poročnega glasbenika?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih glasbenikov za poroko

Zahtevaj ponudbe preverjenih glasbenikov
ocena bralcev
5 od 1