Revija Nasvet strokovnjaka

Fotografiranje porok

Kazalo

ocena bralcev
5 od 4

Poroka je vsekakor najlepši dan  mladoporočencev. Je spomin, ki ga želita ohraniti večno. Pristni nasmehi, topel stisk rok, objemi,  radost najbljižjih in vajin usodni da.  Ker se vsega tega želita spominjati večno, tudi ujete trenutke, ki jih morda sama takrat nebosta opazila, je predvsem težka odločitev izbira fotografa, kateri je profesionalno usposobljen za fotografiranje porok, ki bo najlepše trenutke vajine poroke ujel v fotografijo, ki jo bosta lahko občudovala celo  nadaljno življenje. Vendar sama izbira ni tako lahka, kot se zdi, saj je za izbiro idealnega fotografa potrebno slediti večjim napotkom in se zares dobro pozanimati pred odločitvijo.

Kontaktirajte preverjene poročne fotografe (ponudbe / cene)

Cena spominov: cene fotografiranja porok/povprečne cene/ ceniki poročne fotografije

Pri izbiri idealnega fotografa je predvsem pomembno koliko denarja sta pripravljena odšteti zanj. Cene in ponudba fotografskih storitev se zagotovo razlikujejo od enega ponudnika k drugemu. Na voljo imamo zares velik spekter poročnih fotografov, predvsem pa je pomembno kaj nam ponujajo za določeno ceno.

Fotografiranje porok se giblje med 350 in 1500 evrov za 12- urno delo.  Seveda je odvisno od storitve, ki jo posamezni fotofgraf nudi. Za interval cene do 1500 evrov mladoporočenca prejmeta okrog 400 digitalnih slik.  Velikokrat je v to ceno vključeno tudi zaročno fotografiranje. Fotograf pa vama prav tako nudi obedalvo fotografij, kamor sodi izbor in urejanje fotografij po času, lokaciji, motivu, prav tako tudi natančno obdelavo detajlov. Fotogaf se s parom lahko dogovori za izdelavo fotoknjige, katera pa mu vzame veliko časa in dodatnega dela. Seveda ne smemo pozabiti, da je v ceno vključena tudi celotna profesionalna oprema. Ceno lahko preverita tukaj: povprečna cena fotografiranja poroke: koliko stane poročni fotograf?

fotografiranje porok z družicami
Želite ohraniti v spominu druženje in čudovite trenutke s svojimi družicami? Najemite takšnega poročnega fotografa, ki bo v objektiv ujel vse vaše spontane trenutke sreče.

Seveda, če vama fotografije pomenijo ogromno in želita imeti velik povdarek nanje, se bota odločila za večjo  storitev, ki pa je seveda na koncu denarno nebosta obžalovala, saj so spomini tisti, ki ostanejo večno. Če pa za fotografiranju ne želita nameniti toliko denarja, se lahko odločita za ponudnika s manjšo, a še vedno odlično  ponudbo. Več o mnenju cene, ki so jo ljudje pripravljeni odšteti za fotografanje porok, si lahko prebereta tukaj: cena za fotografa.

Kdo bo ujel vajin trenutek?: Najbolj iskani/ najboljši fotografi porok

Izbira fotografa je na poročni “sceni” zagotovo težka, saj obstaja veliko foto mojstrov, ki znajo ujeti magičen trenutek posebnega dne.  Ponudba je prevelika, odločitev pa pretežka, zato se je o njih dobro pozanimati, preveriti njihovo oceno in mnenje ljudi, ki so ga že najeli za svojega fotografa za fotografiranje porok.

poročni fotograf cene

V Sloveniji imamo kar nekaj priznanih fotografov, kot so : Dejan Žagar, Jernej Rihar, Gregor Gomboc, foto studio Majhenič, Aljoša Videtič, foto Rojnik, foto studio Ronda, Aleš Jazbec, foto studio Poročni trenutki, Fotomedia Maribor, Nastja Kovačec, fotografske sportive Lumeria, Foto Rega s.p, foto studi Foto Koli, Ana Gregorič, Matjaž Očko, Ana Kete, Aljaž Hafner, Lovro Rozina, Marko Cokan, foto Pušnik, Urška Majer, Domen Kolšek in mnogi drugi, svojega “idealnega” fotografa pa lahko poiščeta najhitreje tukaj: Najboljši poročni fotograf. Pri iskanju najboljših in najboljše ocenjenih pa se lahko obrneta kar na omisli.si/fotografa, kjer so zbrani vsi odlično ocenjeni in preverjeni fotografi za poroko.


Najboljši poročni fotografi v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih poročnih fotografov


celoten seznam poročnih fotografov >

Če menite, da vam ljubi fotograf manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


FOTOGRAFI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Trendi za fotografiranje porok

Recept za sanjsko poroko je, da vajino ljubezensko zgodbo prepletata s trendi, ki vaju kar najbolj poosebljajo. Sledita trendom, vendar si upajta biti unikatna, naj vaju osrečuje samo to kakšna sta vidva in kako vaju vajina ljubezen sestavlja v popolno celoto. Trendi fotografiranja porok so si vsako leto različni, saj je vsako leto nek nov trend, ki je drugačen od lanskoletnega. Spoznavanje s poročnimi trendi naj v vama vspodbudi željo po ustvarjanju, saj so prav zgodbe tisto, ki dajejo poroki pridevnik “sanjska” poroka.

ljubezen za fotografiranje porok
Naj bodo fotografi za poroko tisti, ki bodo v sliko ujeli barve sanjskega šopka, kateri bo zadovoljil tudi tiste najbolj razkošne trende.

Pogosta vprašanja za fotografiranje porok:

Koliko časa pred poroko morava rezervirati fotografa?

V organizaciji poroke moramo predvsem biti pozorni, da vse pravočasno rezerviramo. Tako kot prostor, glasbeno skupino, torto in zaročne prstane rezerviramo prej, morata biti pozorna, da bosta pravočasno rezervirala tudi fotografa. Njegova zasedenost je predvsem odvisna od njegove priljubljenosti in zasedenosti pri njegovem delu. Najbolj pogosto se fotografa rezervira vsaj 6-12 mescev pred poroko. Za končno rezervacijo datuma pa bodita pripravljena na vnaprejšnje plačilo v višini cca. 30% končnega zneska in na podpis pogodbe s fotografom.

ne pozabi na fotografiranje porok
Za brezskrbno fotografianje porok nikakor ne pozabita na pravočasno rezervacijo vajinega idealnega fotografa.

Ali dobiva vse fotografije, tudi tiste, ki niso obdelane?

Večinoma fotografi  vstrajajo pri izdaji le obedalnih fotografij, saj je pomemben del fotografskega dela, da fotograf zna iz množice posnetkov izbrati le tiste, ki najbolje opišejo določen trenutek in osebe. Ti se kasneje morajo izražati na fotografiji v kar se da najboljši luči. Zagotovo se da dogovoriti, da dobita po vajini želji tudi tiste fotografije, ki niso obdelane, seveda je vse odvisno od fotografa in kakšno storitev vama ponuja.  Na koncu imejta v misl to, da je pomembno, da sta  s fotografijami, ki sta jin prejela zadovoljna.

Preverita tudi: Profesionalno studijsko fotografiranje izdelkov: cenik in ponudba fotografov

Kaj, če se pred objektivom ne počutiva prijetno?

Tudi, če fotoaparat ni vajin najljubši prjatelj in se fotografiranju kar se da najraje izogneta, je naloga pravega fotografa ta, da se bosta pred objetivom počutila dobro. Osnovni koncept za fotografiranje porok  je beleženje naravnega dogajanja. Če to kombinira s nevsiljivostjo fotografiranja, neopaznostjo fotografa, ter hkrati prijateljskim odnosom s parom, se tekom dneva fotoaparat zlije z okolico, vidva pa se sprostita in uživata v svojem dnevu. Temu bi se moral prilagoditi tudi portretni del fotografiranja, saj se lahko namesto konkretnih navodil kakšno pozo naredita na fotografiji popolnoma sprostita, saj bo dober fotograf moral ujeti čudovite spontane trenutke.

Kontaktirajte preverjene poročne fotografe (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno