Revija Nasvet strokovnjaka

Poročni fotograf, cena fotografiranja in kaj vas lahko zavede?

Poročni fotograf - cena (par srce)

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Poroka je finančno naporen dogodek. Toda v primeru storitev, kot je poročni fotograf, cena vseeno ni nujno vaša največja skrb. Nič nenavadnega ni od poročenega para nekaj let po poroki slišati, da jima je žal, da nista ob izbiri poročnega fotografa namenila več pozornosti. V nadaljevanju navajamo nekaj razlogov, zakaj je dober poročni fotograf cena, ki jo je vredno plačati.

poročni fotograf cena - par
Poročni fotograf vam bo vaš najlepši dan ujel v večnost, zato je izbiri najboljšega fotografa za poroko vredno nameniti posebno pozornost.

Najboljši poročni fotograf ne nastane čez noč. Cena sledi izkušnjam fotografa za poroko!

Med ljudmi pogosto velja zgrešena predstava, da poročni fotograf pri fotografiranju poroke zgolj stiska sprožilec – nekaj preprostega in zabavnega, kar lahko počne vsak. Resnica bi bila težko bolj oddaljena od tega. Biti najboljši in poceni poročni fotograf je malodane nemogoče.

Preberite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

Tudi sicer je fotograf za poroko zahteven posel, ki poleg veliko izkušenj s področja poročne fotografije zahteva tudi dodatno delo po tem, ko so poročne fotografije že zajete (dela po poroki je pogosto tudi do trikrat več!). In vse to že, če odštejemo vloženi čas, denar in potrpljenje – najboljši poročni fotograf ne nastane čez noč. Zakaj je to pomembno? Bodoči mladoporočenci zelo radi nižajo ceno poroke (sem spada tudi cena poročnega fotografa) tako, da za fotografiranje poroke zadolžijo prijatelja. Potrebno se je zavedati, da se tako nastale poročne fotografije težko primerjajo s profesionalnimi izdelki fotografa za poroko in som razen v redkih primerih, povprečne, pogosteje pa celo nejasne in zamazane. So to pridevniki, ki naj opisujejo vašo poroko? Nikakor ne!

Najboljši poročni fotograf – cena, ki jo je vredno plačati!


PRIPRAVLJENI NAJETI POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih poročnih fotografov

 

Povprečna cena poročnega fotografa znaša med 250 in 1500 €.
Predlagamo, da najamete fotografa za poroko v rangu 800 – 1200 EUR.


Poročni album je spomin, ki ne zbledi

Spomini zbledijo. Včasih to dogodkomdoda čar. Pa vendar je poroka dogodek, ki si ga večina želi ohraniti v čim bolj jasnem in čudovitem spominu. Vaš poročni album bo v vizualni obliki ovekovečil enega najlepših dni vašega življenja, zato se je vredno vprašati; kako kvalitetne poročne fotografije želimo? Poročni catering in glasba minejo, poročni album pa bo ostal z vami še dolga leta, zato je njegovi vrednosti dobro posvetiti poseben razmislek. Se vam morda bolj splača privarčevati na katerem manj pomembnem področju poroke? (pre)Poceni poročni fotograf vam bo naredil le medvedjo uslugo.

Takšne (slabe) poročne fotografije si zares NE ŽELITE!

Poročni fotograf: cena in kaj ta vključuje

Fotografiranje poroke - cenik

Nizka cena poročnega fotografaSrednja cena poročnega fotografaVisoka cena poročnega fotografa
250-450 EUR450 - 900 EUR900 - 1500 EUR
Pričakujte povprečne fotografije brez obdelave.Dobre poročne fotografije brez pretirane obdelave.Nadpovprečne poročne fotografije z veliko obdelave.
Tabela: Cena poročne fotografije (cenik)

(Povprečne cene poročnih fotografov so pridobljene na podlagi > 8.700 povpraševanj mladoporočencev po poročnih fotografih preko Omisli.si/fotografa)

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

Pri poklicu, kot je poročni fotograf, cena ne označuje zgolj število ur poročnega fotografa na poroki in slavju (ohcet). Vključuje pozornost fotografa ob vseh ključnih poročnih trenutkih, ceno fotografske opreme, prevoza, predhodne priprave, predvsem pa post-produkcijo ter izdelavo albuma. Veliko poročnih fotografov poročne fotografije ureja tudi 3 tedne po poroki! Včasih sta poročna fotografa tudi dva oziroma ima poročni fotograf pomočnika (za osvetljavo, komunikacijo z gosti, rekviziti, itd). Na pri pogled je poročna fotografija enostavna, vendar je potrebno misliti na to, da plačujemo veliko več kot zgolj pritiskanje na sprožilec.


Preberite tudi: Poročna fotografija ali 5 nasvetov za iskanje fotografa


Poročni fotografi ceno povprečno postavljajo nekje med 250 in 1.500 EUR. Seveda je cena odvisna od tega, kaj točno od poročnega fotografa želimo. Bo fotograf za poroko prisoten cel dan ali samo ob obredih? Želimo tudi slike zabave, gostov in razreza torte, ali zgolj portrete mladoporočencev? Pričakujemo na koncu izdelan album, fotoknjigo ali zgolj razvite fotografije? Morda samo USB ključ ali celo spletno povezavo s slikami? Ne boste verjeli, cena je odvisna tudi od lokacije. Poročni fotograf v Ljubljani stane malenkost več kot v Mariboru, Celju, Kopru, Velenju ali denimo Kranju. Sicer takšna odstopanja niso tako velika. Še en zanimiv dejavnik je čas. V sezoni porok so seveda cene poročne fotografov višje, kot izven sezone, v soboto tudi, napram drugim dnevom v tednu.

Preberite tudi: Družinsko fotografiranje novorojenčkov, dojenčkov in otrok: Cena

O točni ceni je lažje razmišljati, ko že veste, kaj od fotografa želite. Vsekakor ga lahko najamete tudi za 300 EUR ali celo manj, vendar je takšna cena poročne fotografije vprašljivo nizka, temu primerni pa bodo verjetno rezultati. Nenapisano pravilo je, da se poročnega fotografa za manj kot 700 EUR skoraj ne splača najeti. Ne pozabite, da je poročni fotograf cena, ki jo je vredno bolje plačati: dobimo namreč to, kar plačamo.

poročni dan
Poročni fotograf – cena je odvisna od številnih dejavnikov, kot so izkušnje, oprema, kraj (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Velenje, ….), čas, stil, itd. Dobro premislite, preden najamete fotografa za poroko!

Pri Omisli.si/fotografa sodelujemo s preko 680 poročnimi fotografi. Pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi in najboljšimi poročnimi fotografi za izvrstne poročne spomine!


Kako se najlažje prepričati o ceni poročnega fotografa?

Tako, da pridobite nekaj ponudb fotografov za poroko. Pri tem bodite posebej pozorni na izkušnje, ocene preteklih strank ter druge pokazatelje kvalitete poročnega fotografa – cena bo tem dejavnikom sorazmerna. Vsi ti podatki so vam na voljo preko Omisli.si (obrazec za povpraševanje najdete spodaj). O ceni se odločajte šele po tem, ko boste že imeli idejo o stilu in paketu poročne fotografije, ki vam ustreza. Svet je poln presenečenj in nikoli ne veš; morda pa vas cena prijetno preseneti. Enostaven dostop do številnih različnih ponudnikov poročne fotografije vam nudi portal Omisli.si, ki vam je pri iskanju poročnega fotografa in drugih poročnih storitvah v veliko pomoč.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI NAJBOLJŠEGA POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih poročnih fotografov

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno