Kako ustvariti odlične koncertne fotografije?

ocena bralcev
5 od 1

Koncertna fotografija je posebna podzvrst profesionalnega fotografiranja. Ne glede ali gre za koncert lokalnih povzpetnikov ali glasbenih zvezd, koncertna fotografija naredi post-festum “zakaj me ni bilo tam?!” ali “eh, nič nisem zamudil”. Nič čudnega, da so koncertni fotografi zelo cenjeni.

Pri vsakem koncertu so priprave za fotografiranje zelo pomembne, saj je med izvedbo glasbe potrebno ujeti pravilni trenutek oz. pravilno osebo. Za fotografiranje koncertov potrebujete zrcalno refleksni ali pa kompaktni fotoaparat. Prostor za fotografe se razlikuje od vsakega koncerta, zato je potrebno biti na koncertu čim prej, saj boste le s tem dobili najboljšo možno lokacijo.

concert photography photo

Koncertna fotografija: Osvetljava

Koncertna fotografija je zelo zahtevna za fotografe na lokaciji sami, saj se svetlobna zelo veliko spreminja. Večji je spektakel, težje je za fotografe, saj se na odru spreminjajo različne scene in osvetljave. Da boste imeli boljšo kontrolo nad situacijo pa je najbolje imeti fotoaparat nastavljen na ročni način, saj lahko v malem časovnem obdobju nastaviš celotne nastavitve fotoaparata.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI KONCERTNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE / CENE PREVERJENIH KONCERTNIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih koncertnih fotografov

Kteri objektiv je primeren za koncertno fotografijo?

Za slikanje koncertov potrebujete hitre objektive. Fotografiranje z večjo odprtino zaklopa vam omogoča hitrejšo zaslonko v slabši svetlobi. S tem je slika bolj jasna in ostra. Za takšne objektive je potrebno odšteti več denarja, zato se v začetku poslužujte izposoje.Hitrost zaklopa

Hitrost zaklopa naj bo 1/250 ali hitreje. Če bo počasneje bodo slike zamegljene. Pri koncertu ne uporabljajte bliskavica in kot osvetlitev uporabite tisto umetno, ki je na samem koncertu.

Nastavitev zaslonke za koncertno fotografijo

Zaslonka naj bo čim bolj odprta, saj boste le s tem izostrili določen objekt, ki je v s tistem trenutku poseben. Poskusite z različnimi koti in kadri, saj boste s tem dobili neko dinamičnost koncerta.

ISO za koncertno fotografijo

Če je na samem koncertu slaba osvetljava, je potrebno zvišati ISO. Pri tem bo seveda slika bolj zrnata, ampak bolje zrnata in ostra kot pa zamegljena fotografija. Nato pa se v programu reproducira zrnatost fotografije in problem je rešen.

Koncertna fotografija

Pri fotografiranju je pomembno, da dobro poznate svoj fotoaparat in imate na razpolago dovolj časa, da se osredotočite na dober posnetek. Ker pa tega ni veliko pri fotografiranju koncerta, si lahko poiščete svojega fotografa na Omisli.si.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI KONCERTNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE / CENE PREVERJENIH KONCERTNIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih koncertnih fotografov

 

Avtor fotografije: Luigi De Palma

Avtor fotografije: garryknight
ocena bralcev
5 od 1