Slikanje novorojenčkov

ocena bralcev
0 od 0

Čestitke, v družino ste ali pa še boste sprejeli novega člana. Njegovih prvih trenutkov na svetu se želite vedno spominjati. Za vas imamo koristne informacije, kako lahko otrokove prve nasmeške ujamete tudi tako, da se odločite za profesionalno slikanje novorojenčkov. 

Kontaktirajte preverjene fotografe za slikanje novorojenčkov (ponudbe / cene)

Koliko stane slikanje novorojenčkov (povprečna cena)?

Cena slikanja novorojenčkov se giblje med 80 in 390 evri. Cena je odvisna od lokacije slikanja, ali se slikate doma ali v studiu, dodatno se računajo tudi potni stroški. Nekateri fotografirajo samo novorojenčka, lahko se fotografirate tudi kot družina. Fotografi v cenikih ponujajo tudi kombinirane pakete fotografiranja za nosečnice in novorojenčka. 

slikanje novorojenčkov s starši
Ujet trenutek sreče staršev ob novorojenčku.

Preverite tudi: CENA / CENIK ZA FOTOGRAFIRANJE: POVPREČNE CENE FOTOGRAFOV V SLOVENIJI

Na ceno fotografa vpliva tudi število obdelanih fotografij, za nižjo ceno pripravijo približno 20, za višjo pa tudi do 60 obdelanih fotografij. Nekateri fotografi ponujajo tudi možnost izdelave fotoknjige različnih dimenzij. Lahko vam pripravijo črno bele verzije fotografij ali nekaj slik tudi razvijejo. Cene razgiba tudi uporaba različnih pripomočkov.  Kateri so najbolj iskani / najboljši fotografi za slikanje novorojenčkov?

Nekaj fotografov, ki se ukvarjajo s slikanjem novorojenčkov: J’adore photography, Mali srčki, Soul studio, Fotografiranje otrok EnchPro, Urška in Domen, Drobižki, Fototrenutki, Mali čudež, Mateja Tamše, Ana Ravnak, Foto Supra, Nataša Medvešek, Zcuker, Luanina pravljica, …


POROČNI FOTOGRAFI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Studio Prispodobe, Diatonica Photography, Foto Weiss, Fotostudio, Mami z objektivi, Andraž Gregorič, Mali prstki, Foto Čerič, Tamara Bizjak, Alenka Peterlin, Jasna Medar, Fotto Utrinki, Studio Železna, Ujeti trenutek, Tina Anže Photograpfy, Eving Photoghraphy, …

Za lažje iskanje pa je najbolje, da kliknete na omisli.si/fotografa, kjer lahko najdete zbrane že preverjene in ocenjene fotografe. 

Preverite tudi: FOTOGRAFIRANJE NOVOROJENČKOV, DOJENČKOV IN OTROK: CENA IN 10 NAJBOLJŠIH FOTOGRAFOV ZA DRUŽINSKO FOTOGRAFIJO

Trendi za slikanje novorojenčkov

Fotografi najpogosteje novorojenčke slikajo na podlagah zanimivih tekstur, kot so volnene in kosmate odejice. Posebej zanimivi so različni naglavni okraski ali kapice. Držite se lahko barvne tematike, kjer se cela družina obleče v isto barvo ali barvno kombinacijo oblačil. 

Slika novorojenčka na mehki podlagi z veliko pisano pentljo na glavi.
Slikanje vašega novorojenčka popestrite z zanimivimi naglavnimi okraski.

Vaš novorojenček lahko postane junak iz filma ali knjige, se sonči na plaži ali postane morska deklica. Za to lahko poskrbite s simpatičnimi kostumi. Prostor za slikanje dojenčkov pa lahko spremenite v duhu letnega časa, v katerem se je otrok rodil. S fotografijami tako pripovedujete zgodbo. 

Preverite tudi: Najboljši poročni fotografi

V porastu je tako imenovano lifestyle slikanje novorojenčkov, kjer gre za slikanje v domačem okolju v utripu vsakdanjega življenja. Pri cartanju z mamico in očkom, bratci in sestricami, na domačem kavču ali veliki postelji staršev. Fotografi, ki se ukvarjajo s takšnim stilom slikanja dojenčkov želijo ujeti realne trenutke življenja. 

Preverite tudi: FOTOGRAFIRANJE NOSEČNIC: CENA ZA NOSEČNIŠKO FOTOGRAFIRANJE

Priljubljene so tudi fotografije od blizu, kjer fotografi ujamejo v objektiv dojenčkova stopala, rokice, dele obraza. Veliko staršev pa na fotografijah svojim malim zakladom podeli tudi poljub na glavico.Pogosta vprašanja za slikanje novorojenčkov

Kdaj slikati novorojenčka?

Dobro je, da se za termin dogovorite že proti koncu nosečnosti. Okvirni datum fotografiranja določite na podlagi predvidenega datuma poroda. Po rojstvu določite točni termin za slikanje. Ta je lahko odvisen tudi od vrste poroda, če morda  potrebujete več časa za celjenje po carskem rezu. Vmes pa se zgodi še vsakdanje življenje z novorojenčkom, ki zahteva nekaj prilagajanja ritma življenja.

slikanje novorojenčkov od blizu
Fotografiranje raje opravite v dopoldanskem času, ko je otrok bolj umirjen.

Fotograf je lahko z vami že v prvih dneh po porodu. Tako boste ujeli vsa tista prva srečanja, s sorodniki ali z ljubljenčki. Fotografi največkrat priporočajo, da se slikanje dojenčkov opravi, ko je otrok star približno 14 dni. Takrat otrok veliko spi, je umirjen in bo verjetno lažje sodeloval pri procesu. 

Predvsem za studijsko slikanje, kjer otrok bolj pozira z različnimi pripomočki, je pomembno, da se ta opravi nekje do deset dni po rojstvu. Takšne poze se lahko izvajajo, ko otrokove majhne kosti še niso združene. 

Kako mora biti urejen prostor za slikanje novorojenčkov?

V primeru, da vas bo fotograf fotografiral na domu, mora biti prostor slikanja dobro ogret, tako, da je vam že kar vroče, otrok pa se počuti prijetno.

Pomembno je, da je mesto fotografiranja dobro osvetljeno, najbolje ob viru naravne svetlobe. Ponavadi se fotografiranje opravi v spalnici ali dnevni sobi. 

slikanje novorojenčkov s podrobnostmi
Skozi celoten proces slikanja, se prilagajajte novorojenčku, da ustvarite prijetno vzdušje.

V studiu za prijetno okolje poskrbijo fotografi. Pomembno pa je, da ste tako vi kot fotograf umirjeni in sproščeni.  

Preverite tudi: PROFESIONALNO STUDIJSKO FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Vprašajte fotografa 

Ko izbirate fotografa ga vprašajte po izkušnjah. Slikanje dojenčkov je posebno delo, ki zahteva potrpežljivost, mirnost in sproščenost. 

Na slikah se lahko pridružijo tudi bratje in sestre.

Pri postavljanje otroka v različne poze, košarice in zavijanje v odeje, je pomembno, da izvajalec ve, kako pripraviti slikanje novorojenčkov, da bodo poze primerne in varne. Dobro je vedeti, ali ima fotograf asistenta, ki bo pomagal pri postavljanju otroka, morebitni podpori z rokami (ta se da v postprodukciji kasneje odstraniti), ali boste to počeli vi. 

Pozanimajte se, kdo vse lahko sodeluje na slikanju dojenčkov, koliko stare novorojenčke fotografirajo, ali lahko prinesete kakšne svoje rekvizite, ali jih ima fotograf na voljo in podobno.

Kontaktirajte preverjene fotografe za slikanje novorojenčkov (ponudbe / cene)ocena bralcev
0 od 0