Kako fotografirati sončni vzhod?

ocena bralcev
5 od 1

Kako fotografirati sončni vzhod? Slikanje sončnega vzhoda je za vsakega fotografa nekaj posebnega.  Še posebej če pomislimo, da se je potrebno vstati zelo zgodaj, da ga boste fotografirali. Pri tem pa morate paziti, da izberete čim boljšo lokacijo. Sončni vzhod je sestavljen iz toplih barv, zato mu pravimo tudi zlata svetloba. Sončni vzhod se lahko ob lepem vremenu pojavlja vsak dan, ampak ima vsakič drugačen odtenek barve. Ravno zaradi tega je ta pojav nekaj posebnega. Pri sončnem vzhodu je zanimivo tudi to, da je večinoma sestavljen iz toplih barv, ker gredo hladne barve v atmosfero. Če ne boste ujeli sončnega vzhoda, se boste vsaj sprehodili in občudovali ta pojav.

vir fotografije: Jan Stegu

Uporaba fotoaparata

Zaslonka naj bo čimbolj odprta, saj boste le s tem celotno izostrili objekte. Uporabite tudi daljši osvetlitveni čas. Nastavite WB (belina), da bodo vsi elementi na sliki v pravilni barvi(sonce,oblaki,sence). ISO naj bo čim manjši, saj boste s tem preprečili zrnatost slike. Zraven imejte tudi stojalo. Če boste uporabili pravilo tretjin, potem je najbolj da svoj horizontalni del postavite v zgornji del tretjine. Če vas bo pri sliki oviral odsev od slike, ga skušajte spraviti na takšno mesto, da ga boste lahko kasneje v programu odstranili.


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih fotografov

 

Pri fotografiranju je pomembno, da dobro poznate svoj fotoaparat in imate na razpolago dovolj časa, da se osredotočite na dober posnetek. Ker pa tega ni veliko pri fotografiranju sončnega vzhoda, si lahko poiščete svojega fotografa na Omisli.si.
ocena bralcev
5 od 1