Izdelava fasade hiš: Cena, trendi in preverjeni fasaderji za vaš dom

ocena bralcev
5 od 3

Izgled vaše hiše je prvovrstno odvisen od vaše fasade. Novogradnja, obnova ali izdelava fasade bo izgled vašega objekta spremenila v popolnoma drugačen in nov dom, saj boste z novo fasado ozživeli barve vaše hiše. Brez dobrega poznavanja in izkušenj pa dela ni priporočljivo opraviti samostojno. Zato smo vam pripravili veliko koristnih informacij o ceni izdelave fasade, trendih in idejah, kateri ponudniki so najbolj priporočljivi in odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki se lahko pojavijo pri izdelavi fasade hiš. 

IZDELAVA FASADE HIŠ: CENA

povprečna cene izdelave fasade hiše ter ceniki

≈ 12.000-20.000 EUR
≈ 32-55 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene ponudnike izdelave fasade hiš (ponudbe / cene)

Koliko stane izdelava fasade hiš? (povprečna cena fasade za hišo in ceniki)? 

Interval cene za vašo novo fasado se giblje nekje od 32 €/m2 do 55 €/m2. Cene fasade se med seboj razlikujejo predvsem zaradi debeline izolacije in vrste materiala. Dodaten strošek vam lahko predstavljajo storitve, kot sta hidroizolacija temeljev hiše in menjava žlebov, ki je ponavadi priporočena pri obnovi fasade starih hiš. Za večino objektov, kot so običajne hiše cene fasad znašajo med 12 000€ in 20 000€. 

izdelava fasade
Cene fasad se med seboj razlikujejo predvsem zaradi izbire izolacije in materiala.

Najboljši fasaderji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za fasade

Loading

celoten seznam fasaderjev >

Če menite, da vam ljubo fasaderstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Pri izdelavi fasade ni priporočljivo pretirano varčevati, tako kot tudi ne pretirano zapravljati. Predvsem je pomembno, da se izbere prava debelina izolacije in kvalitetni materiali. Mojster v določeno ceno mora zagotoviti toplotno izolacijo in zvočno izolacijo, saj zelo vplivata na porabo energije in zdravje bivalnega okolja. Pri fasadi hiše je zelo pomembna njena estetska funkcija, zato je kvalitetno delo mojstra tukaj zelo pomembno. Na menjavo fasade je potrebno gledati kot na dolgoročno investicijo, saj se dobro ohranjena fasada ohrani dlje časa, zagotavlja nižje stroške, omogoča boljše bivanje in ima večjo vrednost objekta.

Preverite tudi: Cena fasade, trendi in preverjeni fasaderji

Najbolj iskani / najboljši fasaderji za izdelavo fasade za hišo?

Izbira mojstra za vašo novo fasado je zagotovo pomembna in hkrati težka naloga, saj je prav od njega odvisna kvaliteta in končen produkt vašega doma. Pri dokončni izbiri mojstra se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in njegov cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. Naj bo izdelava fasade za vas najmanjša skrb in le skrb ter delo fasaderja. 

fasada hiše
Izberite ponudnika, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja.

V Sloveniji imamo veliko mojstrov za fasade hiš, kot so Bojan Dobrič s.p, Fasaderstvo Bo-Ki d.o.o,  Top gradnje, Sebastjan Kovač s.p, Gregor Kumer s.p, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Picaso, Peter Habič s.p, Fragment d.o.o, AKL fasaderstvo, M-Imeri zidarstvo in fasaderstvo d.o.o, Zi-Ti gradbeništvo d.o.o, 5ek d.o.o, Dekor Plesk, Diana Rihar s.p, Davor Pišek s.p, PROSLIK d.o.o, Boštjan Lepej s.p, Cvetko Vegan s.p, …


PONUDNIKI ZA IZDELAVO FASADE HIŠ se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Mg Art, Ponos fasade d.o.o, Mihael Jug s.p, Edo 2000 d.o.o,  Rafael Kokol s.p, IDS Slikopleskarstvo, Cvetko Letič s.p in mnogi drugi. Pri iskanju najboljših in najboljše ocenjenih se obrnite kar na omisli.si/fasado, kjer so zbrani vsi odlično ocenjeni ponudniki. Če ste ponudnik, ki se ukvarja s fasaderstvom se lahko brezplačno vpišete tukaj.

UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Izdelava fasade za hišo: Trendi in ideje

Odličen trend je lahko kar barva vaše fasade. Dandanes različne barvne kombinacije sovpadajo z določenimi arhitekturnimi stili. Če se odločite za kombinacijo barve in materiala bo vaš objekt izpopolnil očesno harmonijo. Drznite si in uživajte v kombiniranju barv in materialov, pri tem pa pazite na estetski končni videz. Izbirate lahko čiste linije enostavne oblike. Tak stil podpirajo hladne, svetle barve ter temne in zasičene barve. Toplejši odtenki barv podpirajo kompleksnješe oblike, saj so tople barve privlačne, na videz prijazne in tesno povezane z naravo. Tople barve so odlična izbira za vikend. Če pa bi raje sledili modnim trendom je odlična izbira barve vaše fasade bela ali črna. Če imate o ideji vaše fasade kakšne pomisleke, preberite tudi prednosti in slabosti različnih fasadnih sistemov. 

izdelava fasade
Izberite barvno kombinacijo, ki bo sovpadala z arhitekturnim stilom.

Zanimiva ideja je tudi kombinacija različnih fasadnih materialov. Arhitekti zelo radi kombinirajo opeko, opečne ploščice in les z ometom. Te kompozicije označujejo za bolj varčne, kot pa je samostojen material. Med preverjenimi povezavami velja omeniti kombinacijo ometa z ravnimi ali trapeznimi pločevinami ali ploščicami iz vlaknocementa. Z temi materiali lahko kombinirate tudi les in opeko. Kaj več preberite tudi o cenah arhitekta.

Pogosta vprašanja in odgovori za izdelavo fasade za hišo

Katere vrste toplotne izolacije so najbolj priporočljive?

Za zvočno izolacijo sta najboljši stiropor in mineralna volna. Stiroporna plošča je lahka, slabo absorbira vodo in je zelo dobro odporna na plesni. Primeren je za novogradnje, kot tudi toplotne obnove objektov. Mineralna volna ima odlične fizikalne lastnosti in je skorajda najboljša za zvočno izolacijo. Najbolj primerna je za izolacijo visokih stavb in drugih objektov s protipožarnimi zahtevami. Koristne informacije lahko poiščete tudi pri zidarstvu in cenah zidarskih del.

izdelava fasade
Pri fasadi vare hiše ne pozabite na toplotno izolacijo.

Katero fasado uporabiti za prenovo vlažne in starejše hiše?

Pri prenovi vlažnih sten in starejših hiš je potrebno uporabiti omete, ki omogočajo izsuševanje in prenos vlage iz notranjosti v okolico. Kot toplotni material za izdelavo fasade se priporoča mineralna volna, ki omogoča zadostno prepustnost.  

ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

 

Kakšne so prednosti sodelovanja s fasadrskim podjetjem v primerjavi s tem, če se dela lotim sam?

Pri samostojnem delu je potrebno poudariti, da bo trajalo bistveno dlje, kot pa, če bi delo opravil profesionalec na tem področju. Poleg tega morate vedeti, da se fasader na svoje delo odlično spozna in ga bo opravil brez zapletov, kateri se pri samostojnem delu lahko kar hitro pojavijo. Fasader se lahko tudi sooči z zahtevnejšim delom, kateremu sami morda niste tako blizu. Zagotovo vam priporočamo sodelovanje s fasaderskim ponudnikom. O mnenju drugih si lahko preberete tudi na forumu.

ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

izdelava fasade
Svoj dom prepustite mojstru, ki se na svoje delo najboljše spozna.
Kontaktirajte preverjene ponudnike izdelave fasade hiš (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 3