Družina in dom: Vodič za ultra zaposlene mamice za boljšo organizacijo

dom-druzina-mamice-titile-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Družina je najpomembnejša. Mame ste zelo zaposlene. Sploh te dni, ko so meje med službo, šolo in domom zabrisane. Medtem ko opravljate službene klice, pripravljate večerjo in pomagate pri domačih nalogah, ne?

Zato smo posebej za bizi mamice pripravili spodnje napotke za izi vsakdan. In sprostitev med napornim delovnikom… Seveda zelo podobno velja tudi za atije.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov, ki vam lahko pomagajo.

two babies and woman sitting on sofa while holding baby and watching on tablet
Družina zahteva ogromno vašega časa. Ga dobro načrtujete in upravljate?

Dan ima le 24 ur: Najemite čistilni servis

Dan ima 24 ur. Od tega jih 16 prespite in namenite delodajalcu. Preostek pa čiščenju, družini ter hobijem. Izbira ni tako težka, ko takole pogledava, ne?

Brezplačno do ponudb za čiščenje doma

Vsi vemo, kako naporno je dejansko čiščenje. Predstavljajte si, da vas po opravkih ali službi pričaka čista hiša. Predlagamo vam najem čistilnega servisa vsaj 1-2x mesečno. In globinsko oz generalno čiščenje 1-4x letno. Vsaj toliko si zares zaslužite.

Sliše se precej aristokratsko, ne? Verjemite, čiščenje je cenejše, kot si mislite.

Pravkar ste pridobili cca 8-16h mesečno. Trej za cca. 4 dni prostega časa. Kako jih boste porabili? Berite dalje…

čiščenje, družina
Čisti dom je prijeten. Čiščenje pa navadno ni.

Najemite mojstra za hišna popravila

Obstaja veliko razlogov, zakaj je bolje najeti mojstra za hišna popravila in razne montaže, kot če jih opravite sami. Čas in kvaliteta izvedbe sta glavni. Še partnerji niso več DIY stručkoti, kot so bili včasih, ne? Pa tudi oni bi radi malo več časa preživečli z vami, kot pa s kosilnico in izvijačem v roki. Šteje vsaka ura. In vse je v vaših okah. Mimogrede, hišni mojstri računajo od 12€/h.

Brezplačno do ponudb hišna popravila in montaže

Mojstra lahko najamete za pleskanje prostorov, popravilo raznih gospodinjskih aparatov ali sestavljanje pohištva. Prepustite delo profesionalcem, svoj čas pa namenite prijetnim opravkom. Profesionalci vam lahko pomagajo tudi na digitalnem področju. Če se sami ne znajdete najbolje pri vzpostavljanju starševskega nadzora, blokiranju raznih spletnih mest, je čas da se obrnete na profesionalca. Ta bo odpravil razne težave ter poenostavil delovanje digitalnih orodij. Tako boste lahko brez skrbi, da vaši otroci varno brskajo po internetu.

TOP novoletne zaobljube za vaš dom

Naročite se na masažo

Glede na to, da so vaši dnevi izredno naporni je ključnega pomena, da ste karseda spočiti in pripravljeni na nove izzive. Zato je dobro, da si večkrat privoščite sprostitev, kjer boste lahko vsaj malo odmislile vsakdan. Odličen primer sprostitve je zagotovo masaža, kjer boste poleg sprostitve naredile nekaj dobrega tudi za vaše zdravje. Odpravite se do svojega najbližjega maserja in si privoščite nekaj minut le zase. Ne, res, zdajle takoj!

Spustite kuhalnico, družina bo hvaležna

Če vam kuhanje ni hobi, je lahko stresno. Sploh pri velikih družinah. Zato vsaj enkrat tedensko kuhanje prepustite komu drugemu, bodisi vašemu možu, otrokom ali pa se odločite za večerjo v restavraciji. Tako boste vsaj za nekaj dni odmislili načrtovanje in nakupovanje, ki je potrebno za pripravo obrokov. Poleg tega pa je to odlična priložnost, da se vaša družina druži ob obrokih. Lahko pa si omislite tudi kuhanje ali dostavo hrane na domu (beri catering).

NAJBOLJŠE IDEJE ZA PRENOVO DOMA ZA 2021

Skupinske vaje, fitnes ali najem osebnega trenerja?

Ob vsakodnevnem šundru pogosto zmanjka časa za vadbo. Ko rečem vadbo, mislim tudi sprostitev. Nismo več najstniki, tako da popolno telo ni naša prva skrb, prav pa pride zdravje in dobro počutje.. In tisti trenutnek, ko si res sama, ne?

Brezplačno do ponudb osebnih trenerjev

Vadba pomeni tudi znižanje ravni stresa. Če vam primanjkuje časa za obisk fitnesa, se lahko odločite za razne programe različnih osebnih trenerjev (preveri seznam), ki delujejo prek spleta. To je odličen način vadbe predvsem v času, ko so fitnesi zaprti. Prav tako pa boste prihranili pri času, ki bi ga sicer porabili za pot do fitnesa. Osebni trener bo posebej za vas oblikoval najprimernejši načrt vadbe in prehrane, ter vas na ta način motiviral k redni telesni vadbi in zdravi prehrani.

woman exercising indoors
Telesna vadba je ključna pri ohranjanju zdravja.

Novi stari hobiji… Odslej tudi na daljavo?

Zdaj ko imate nekaj več prostega časa, ga morate zapolniti z novimi aktivnostmi. Če ste ultra bizi, si lahko te dni marsikaj omislite tudi na daljavo. Bi se učili igrati kitaro? Šivanja? Petja? Fotografiranje ali pa morebiti tujega jezika? Prebrskajte kaj vse obstaja pri nas in koliko stane.

Brezplačno do ponudb za učenje na daljavo / spletne tečaje

Osebna rast!

Ko postaneš mamica ni konec življenja. Pravtako pa ni konec učenja. Vedno je smiselno osebno rasti, se izpopolnjevati poslovno kot tudi osebno. Osebni coaching si lahko omislite že od 25 € / h.

Brezplačno do ponudb za coaching

In ne. Coaching ni nekaj dolgočasnega, kar ti firma plača. Je nekaj, kar si sam privoščiš. Je osebna investicija.

Družina, dom in dobra organizacija časa

Najpomembneje pri vsem je, da se znate dobro organizirati. Tako boste lahko koristno porabili vsako minuto časa in opravili vse potrebno. Hkrati pa si boste lahko vzeli tudi nekaj časa zase, ter se sprostili in si nabrali prepotrebnih moči.

Ne padite v past, da morate kot mamica živeti (le) za druge.

Spremembo začnite živeti že danes!

Več idej poiščite tukaj.

ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno