Revija Nasvet strokovnjaka

Načrti hiš: Cene, ideje, trendi in preverjeni arhitekti za načrt za hišo

Načrt hiše je prvi korak do novega doma

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Načrti hiš so delo preverjenih in licenciranih arhitektov. Pojavlja se veliko vprašanj, koliko stane načrt hiše, kako najti preverjenega arhitekta, kakšni so trenutni trendi na trgu … zato smo na Omisli.si/arhitekta za vas zbrali preverjene arhitekte, ki vam bodo za ugodno ceno izdelali načrt vaše sanjske hiše.

NAČRTI HIŠ: CENE

povprečne cene klasičnega, netipskega oz. unikatnega arhitekturnega načrta za hišo in ceniki

2.000-15.000 EUR

Pridobi 7 ponudb arhitektov
Načrt hiše je prvi korak do novega doma
Načrt hiše je prvi korak do novega doma.

Koliko stanejo načrti za hiš (povprečna cena načrta za hišo in ceniki)?

Pri načrtovanju hiše se lahko odločite za dve vrsti načrtov: tipske hiše in klasični arhitekturni načrt. Pri tipskih hišah gre za to, da jih lahko preprosto najdete na internetu ali v katalogih, kjer je 3D izris hiše že dostopen. Tipski načrti so precej poenostavljeni, arhitekt pa vam ga lahko delno prilagodi po vaših željah. Na voljo vam je tudi klasični načrt hiše, kjer se arhitekt popolnoma prilagaja vašim željam ter vam tudi svetuje.


Najboljši arhitekti v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih arhitektov


celoten seznam arhitektov >

Če menite, da vam ljubi arhitekt manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Pri načrtovanju hiše navadno arhitekti ponujajo tri cenovne pakete. Cene načrta hiš se začnejo pri 2000-4500 evrov in segajo tja do 15.000 evrov, odvisno od vaših želja in storitev, ki jih ponudnik za določeno ceno ponuja. Osnovni paket, kjer se cena giblje od 2000 evrov navzgor zajema načrt hiše, izjavo projektanta o stabilnosti ter vodilno mapo. Cena srednjega paketa vas bo stala od 3000 evrov dalje. V ceno je poleg načrta hiše vključen tudi načrt elektro in strojnih inštalacij ter izjava projektanta o stabilnosti objekta. Najdražji paket stane od 4500 evrov dalje in vsebuje vse, kar vsebujeta prva dva paketa ter tudi načrt gradbenih konstrukcij. Cena načrta za tipske hiše se giblje okoli 2000 evrov. Cena se zviša, če želite kaj pri načrtu tipske hiše popraviti.

Načrte hiš lahko izdelajo le licencirani arhitekti
Načrte hiš lahko izdelajo le licencirani arhitekti.

Kateri so najbolj iskani / najboljši arhitekti za načrt hiše?

Pa gremo k naslednjemu vprašanju in sicer, kako najti dobrega in preverjenega arhitekta za načrt hiše. Na trgu je veliko arhitektov, ki vam izdelajo načrt hiše in sicer: Z500, 2AMV Arhitekti, Dugar d.o.o., Gregor Petrovič s.p., Arhein, arhitektura in oblikovanje Sanja Zvonković s.p. Gregor Siročić, Željko Siročić, Arhimod Iztok Mrzljak s.p., Hiša arhitekture, Arhitektura Pintarič, Melita Pintarič s.p., Raw Lab, Miha Babič s.p., Artelina arhitektura in grafično oblikovanje, Ab arhitektura, SIP, tehnično in poslovno svetovanje, Silvan Trpin, s.p., Arhitekt 314, Mitja Janc s.p., Arhitekt Jože Cugelj s.p.,…


ARHITEKTI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Arhitektura in oblikovanje Edith Kopač s.p., Arhitekti, projektiranje in svetovanje, Tadej Bevc, s.p., Fibo, arhitektura in umetnost, Mihaela Prevejšek s.p., Proplan , urejanje prostora, arhitektura, Ivanka Kraljić s.p., Sapo, studio za arhitekturo, Spina Novo mesto d.o.o., Biro Strniša, arhitekturno projektiranje, d.o.o., Arhitekt, biro za projektiranje d.o.o., M3si, projektiranje, storitve in proizvodnja, d.o.o., Region Projektivni biro Brežice d.o.o., Mroz architecture, design d.o.o., Demšar arhitekti, arhitekturno projektiranje in mnogi drugi.

Tipski načrti hiš vsebujejo tudi 3D model hiše
Tipski načrti hiš vsebujejo tudi 3D model hiše

Zagotovo se strinjate, da je izbira arhitektov kar velika. Na omisli.si so zbrani vsi preverjeni arhitekti, ki vam lahko izdelajo načrt hiše. Tako privarčujete svoj dragoceni čas, ki ga lahko namenite planiranju ostalih stvari, glede gradnje hiše.

Načrti hiš: Trendi in ideje

Energijsko varčne hiše so zadnja leta v trendu zaradi svoje varčnosti. Namreč, ne prinašajo le osebnih koristi, kot so nižje položnice za ogrevanje in hlajenje, ampak tudi varujejo okolje. Poudarek je na porabi alternativnih virov energije, kot sta sonce in zrak. Pritlične hiše bodo navdušile vsakogar, ki si želi udobno bivanje v eni etaži. Nad pritličjem ponujajo veliko prostora za shranjevanje ali poznejšo ureditev mansarde. Tudi montažne hiše so v trendu že nekaj desetletij in ta trend ne upada. Na spletni strani ponudnikov si lahko ogledate že izdelane načrte in 3D modele montažnih hiš. Prednost je cenovna ugodnost in hitrejša gradnja v primerjavi s klasičnimi hišami.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Enonadstropne hiše so vedno v trendu
Enonadstropne hiše so vedno v trendu

Pogosta vprašanja in odgovori glede načrtov za hiše

Odločili smo se za gradnjo hiše. Arhitekta zaenkrat še nimamo zato nas zanima, kako sploh začeti s samo gradnjo hiše?

Gradnja hiše je zelo obsežen proces. Od začetne dokumentacije do ključa v rokah vaše lastne hiše mine kar nekaj časa. Najprej potrebujete teren, kjer boste svojo hišo postavili, kar je odvisno od vaših želja. Nato se skupaj z izbranim arhitektom posvetujete glede vaših želja za načrt hiše ter se odločite tudi za vrsto hiše in sicer tipsko ali klasično.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Ali so energijsko varčne hiše res varčne? Opazila sem, da je cena gradnje energijsko varčne hiše dražja kot pri klasični hiši. So načrti hiš, ki so energijsko varčne dražji?

Energijsko varčne hiše so varčne, saj privarčujete pri stroških ogrevanja, hlajenja. Sama gradnja je malce dražja, se pa to pozna pozneje pri nižjih položnicah. Prav tako je energijsko varčna hiša koristna tudi za okolje, saj izkorišča alternativne vire energije. Načrti hiš, ki so energijsko varčni se zaračunajo po našem ceniku.

Energijsko varčne hiše so prijazne tudi do okolja
Energijsko varčne hiše so prijazne tudi do okolja

Kako lahko pridobimo subvencije za gradnjo energijsko varčne hiše? 

Za pridobitev subvencije pri gradnji je potrebno izpolniti vlogo, kateri priložimo gradbeno dovoljenje, načrte arhitekture, raznih inštalacij, stavbnega pohištva ter tudi soglasje solastnikov, če si lastništvo delite. Pri nas vam lahko s tem pomagamo, če se odločite, da boste načrt hiše dali izdelati pri katerem od naših arhitektov. Vlogo dobite ter vložite na Eko sklad, lahko pa pobrskate tudi na forumu.

Ali tipski načrti hiš stanejo veliko manj kot klasični?

Tipski načrti hiš praviloma stanejo manj kot klasični. Tu gre za že izdelane načrte hiš, ki velikokrat vsebujejo tudi 3D načrt hiše. Cene se gibljejo okoli 2000 evrov. Če pri tipskem načrtu želite kaj popravkov, se cena temu primerno tudi zviša.

Kontaktirajte preverjene arhitekte (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno