Baby shower – presenetite z nepozabno zabavo

ocena bralcev
0 od 0

Baby shower vključuje vabila, hrano, pijačo in igre ter mora za bodočo mamico biti veliko presenečenje. Popolna zabava za dojenčka oziroma za bodočo mamico naj bi bila tradicionalno organizirana s strani prijateljic in sorodnic. Seveda pa se lahko odločite, da vključite tudi očeta ali pa mamice organizirate zabavo kar same. Kako organizirati, kaj vse potrebujete in morate vedeti za zabavno in nepozabno zabavo, pa si pomagajte z našimi naslednjimi nasveti.

Sladka baby shower zabava
Sladka baby shower zabava

 Vabila in naloge povabljenih

Do dneva zabave mamica ne sme slutiti ničesar, ne le zato, da se ji ni treba z ničemer obremenjevati, temveč ker želite, da v vstopu v njen dom od velikega presenečenja ostane brez besed, od sreče zajoka ali pa »skače od veselja«. Organizatorka zabave ima zelo pomembno nalogo, ta pa se najprej začne pri vabilih. Dobro premislite, koga bi si mamica želela na zabavi, torej ali samo najbližje prijateljice in sorodnice ali je oseba, ki na zabave rada povabi večji krog prijateljic. Vabila pošljite vsaj dva tedna prej, ta pa naj bodo oblikovana primerno temi zabave. Če imate veliko časa in seveda željo, lahko vse prepustite sami sebi ter zabavo v celoti organizirate sami. V nasprotnem primeru pa se ponavadi naloge razdelijo. Zato naj vsaka določi eno ali dve igri, ki bi popestrile dogajanje ter vsaka pripravi nekaj za prigrizniti.Polepšajte si dan s slastnimi prigrizki in osvežilno pijačo

Sladica
Na zabavi naj ne manjka sladic in osvežilnih pijač

Veliko slaščic in prigrizkov! Ena naj pripravi mafine, druga kanapeje, nekdo tortice in seveda ne pozabite na brezalkoholno pijačo. Pripravite osvežilne limonade, brezalkoholne koktajle, slastne jagodne frapeje ali pa vroče čokolade. Če pa se odločite za catering, pa nam pošljite povpraševanje in vam z veseljem pomagamo pri organizaciji zabave.

Baby shower okraski za popolno vzdušje

Baby shower dekoracija
Prostor lahko popestrite kar z unikatnimi darilnimi vrečkami (Vir: Pinterest)

Vzdušje zabave bo zagotovo boljše s pravo temo in primernimi detajli. Imejte v mislih karakter bodoče mamice, kakšne barve so ji všeč in katere rože ji najbolj dišijo. Je oseba, ki je navdušena nad prisrčnimi malenkostmi ali pa ima rada preprosto in elegantno? Ker pa gre vseeno za baby shower, se spodobi, da prostor zapolnite z nekaj dekoracijami, ki že na prvi pogled pokažejo namen zabave. Za bolj unikatne okraske lahko iz plakata izrežete črke (baby shower) in jih nalepite na darilne vrečke. Ali pa razvijete fotografije povabljenih, ko so bile še majhne, jih prilepite na vrečke, zvezda zabave pa mora na podlagi fotografij ugibati od koga je prejela darilo. Zagotovo bo navdušena!

Poskrbite za plastične krožnike z otroškimi motivi ali takšne, ki se ujemajo s temo, ki ste si jo izbrali. Iz barvnih plakatov lahko izrežete razne živali ali pa stvari povezane z otrokom, na njih napišite koristne nasvete za mamico, nato pa na vrvico obesite s kljukicami. Vrvico pa privežite čez celo steno. In seveda naj ne manjkajo baloni, lampijončki in ostali viseči okraski.

Punčka ali fantek?

V primeru, da mamica ve spol otroka in je to zaupala prijateljici ali sestri ter ima namen razkriti spol, je baby shower odlična priložnost za razkritje spola. Z nekaj kreativne žilice lahko novico delite z ostalimi na zelo zabavne načine. Lahko spečete ali naročite torto, ki bo v notranjosti vsebovala barvilo in ob trenutku rezanja torte razkrijete barvo in s tem spol otroka. Torej če bo barva modra, bo imela fantka in če bodo prijateljice zagledale roza barvo, pa bo mamica dobila punčko. Lahko pa celotno zabavo opremite v barvi, ki bo prevladovala v prostoru in na takšen način takoj namignete na spol otroka.

Za piko na i vključite še igre

Poleg tisoč tem, ki jih boste verjetno obdelale v nekaj urah, pa vseeno ne pozabite vključiti še igre, ob katerih se boste zabavale prav vse. Igre so odlična popestritev in primerne za tovrsten dogodek. Ene izmed najbolj pogostih iger so, ko mora mamica previti plastičnega dojenčka, nato igra, ko vsaka gostja izvleče listek s frazo in jo mora s pantomimo pokazati. Besede ali besedne zveze pa so povezane z nosečnostjo in otrokom. Nadaljujete z igro ugibanja ure in datuma poroda ali pa imena otrok, mamica pa naj izbere zmagovalno ime.

Baby shower darila
Pozanimajte se kaj bodoča mamica še potrebuje za otroka

Če ste se za zabavo odločili v zadnjem hipu in nimate časa za organizacijo, vam lahko pomagamo z najemom prostora in primerno animacijo za vaš dogodek. Vaša naloga je le, da prinesete darilo, ki pa naj bo premišljeno. Glede na to, da se zabava za dojenčka ponavadi priredi približno mesec ali dva pred porodom, imata starša verjetno že nekaj potrebnih stvari za otroka. Pozanimajte se kaj nujno potrebujeta, drugače pa ju še vedno lahko razveselita s kuverto.
ocena bralcev
0 od 0