fb

Ultrazvok testisov, mod

Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za ultrazvočni pregled - ultrazvok testisov, mod ter pridobite cene in ponudbe.

229.367
povpraševanj strank
8.516
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ultrazvočni pregled (ultrazvok testisov, mod)

Preverjeni specialisti za ultrazvok
Petra Zupet s.p.
Ultrazvok
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ponudnik izbran že 2 krat
Storitve
Ultrazvok (Ultrazvok trebuha (UZ abdomna), UZ trebušne stene in organov (ultrazvok ledvic, jeter, vranice, jajčnikov, ....), Nuhalna svetlina, morfologija, potrditev nosečnosti, presejalni test (ultrazvok za nosečnice), Ultrazvok srca, Ultrazvok dojk / mamografija, Ultrazvok mehkih tkiv (mišice, kite, tetive), Ultrazvok vratu, UZ vratnih žil (ultrazvok ščitnice, bezgavk, žleze slinavke), Ultrazvok rame, revmatološki ultrazvok sklepov in obsklepnih struktur, 3D/4D ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice), Ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok, Ultrazvok testisov, mod, Ginekološki ultrazvok, Transkranialna Dopplerjeva preiskava (TCD), Ultrazvok arterij in ven nog in rok, Ultrazvok vratnih žil, Ultrazvok dojk, Ultrazvok dimelj, Ultrazvok trebušne stene, Ultrazvok sklepov, Ultrazvok sečnega mehurja z merjenjem zaostanka urina)
Lokacija
Zgornje Pirniče 112A, 1215 Medvode

Storitve opravljamo v
Jugovzhodna regija (Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk), Savinjska regija (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec), Goriška regija (Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Renče - Vogrsko, Šempeter pri Gorici, Tolmin, Vipava, Vipavski Križ), Obalno-kraška regija (Ankaran, Divača, Hrpelje - Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana), Primorsko notranjska regija (Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna), Zasavska regija (Hrastnik, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi), Koroška regija (Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Gorenjska regija (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica), Pomurska regija (Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej), Posavska regija (Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki (ultrazvok testisov, mod) je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2022. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ultrazvočni pregled in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja (ultrazvok testisov, mod)

Kaj je ultrazvok testisov?

Ultrazvok testisov ali mod je diagnostični pregled, na podlagi katerega dobimo slike oziroma posnetke testisov in tkiv v okolici. Pri pregledu mod z ultrazvokom se uporablja sonda, ki ji rečemo pretvornik. Gre za ročno napravo, ki pretvarja energijo iz ene oblike v drugo, sprošča in prejema zvočne valove, ki so v nizu odmevov odbijejo od organov. Ko jo premikamo se premika tudi ciljni del telesa, ki se ga preiskuje. Na podlagi tega se ustvari slika oziroma posnetek, ki prikazuje notrajnost testisov. Zdravnik tako lahko opazuje sliko oziroma posnetek, analizira odmeve in oceni situacijo oziroma stanje, ki ga opazuje. Če opazi kakšne nepravilnosti ali težave o tem obvesti pacienta in mu poda nadaljna navodila in svetuje, kaj naj naredi.

Zakaj se odločiti za preiskavo mod z ultrazvokom?

Za ultrazvok testisov, ki je preprosto povedno opazovanje in diagnosticiranje nepravilnosti v modih, se odloči dovolj ljudi. Zdravniki priporočijo pregled testisov z ultrazvokom, da preverijo, če obstaja kakšna izboklina v mošnji ali modih, ki je trdna, saj to lahko nakazuje na tumor ali pa na cisto, če je napolnjena s tekočino. Potem se odloči za ultrazvok tudi, da lahko oceni morebitno torzijo mog, da lahko ugotovi iz kje izhajajo kakšne bolečine ali otekline v modih, da lahko odkrije in pregleda krčne žile semenčic in da lahko oceni vzroke neplodnosti. Prav tako se zdravnik lahko odloči, da vas pošlje na pregled mod z ultrazvokom, če potrebuje pregledati pretok krvi v modih. S pomočjo ultrazvoka lahko namreč ugotovi, če obstaja kakšno zožanje ali blokada, ki bi motila pretok semena in ovirala plodnost.

Kako poteka ultrazvok mod?

Ultrazvok mod poteka podobno kot pregledi ostalih delov teles z ultrazvokom. Poteka v ordinaciji v bolnišnici. Pregled običajno traja okoli 20 do 30 minut. Ne zahteva kakšnih posebni predpriprav, razen, če vam tako naroči zdravnik.

Ko pridete na pregled se boste po vsej verjetnosti morali preobleči v bolniško obleko, da bo pregled lahko potekal nemoteno, brez kakeršnihkoli ovir. Nato boste legli na posteljo, na hrbet z razprtimi nogami. Med pregledom boste morali ležati čisto mirno. Sama preiskava ni boleča, a nekateri pacienti poročajo o neprijetnih občutkih, kar je popolnoma razumljivo. Na del, ki ga bodo pregledali, moda, bodo nanesli gel in s pretvornikom začeli s pregledom. Mogoče boste občutili tudi kakšen občutljiv pritisk, to povejte zdravniku, a ponavadi je to nekaj povsem normalnega. Po koncu pregleda s pretvornikom, vam bodo obrisali gel in lahko se boste oblekli v svoje obleke. Zdravnik vam bo povedal, kdaj bodo znani rezultati ali pa vam bo kar povedal, kaj je opazil in če vam svetuje kakšne nadaljne preglede ter kako naj ravnate, če je opazil kaj težavnega. Čas okrevanja ni potreben, tako da lahko takoj po pregledu normalno nadaljujete s svojim življenjem.

Kako izgleda oprema, ki je potrebna za ultrazvok mod?

Za pregled mod z ultrazvokom je potrebna določena oprema. Ultrazvočni skener je sestavljen iz računalniške konzole, zaslona za prikaz slike oziroma posnetka ter pretvornik. Pretvornik je manjša naprava za ročno uporabo, podobna mikrofonu. Pri različnih preiskavah lahko zdravniki uporabljajo različne pretvornike, ki imajo različne zmožnosti. Naloga pretvornika je, da v telo pacienta oddaja visokofrekvenčne zvočne valove, ki so nam neslišni. Po tem, pretvornik posluša odmeve zvočnih valov. Na podlagi glasnosti, višine tona in časa oziroma na podlagi prejetih odmevov nato nastane slika oziroma posnetek, ki se prikaže na zaslonu. Potrebna oprema je tudi gel, ki se nanese na pretvornik in na moda. Gel omogoča, da pretvornik lažje, bolj gladko potuje in hkrati tudi, da zvočni valovi potujejo naprej in nazaj med pretvornikom in telesom.

Kaj so prednosti ultrazvoka mod?

Ultrazvok mod je pogosta vrsta pregleda, ki ima več prednosti kot slabosti. Večina ultrazvočnih pregledov mod je neinvazivnih, kar pomeni, da ne vključuje igel ali injekcij. Pregled mod s pomočjo ultrazvoka naj ne bi bil boleč. Seveda se včasih pojavi neprijeten občutek, a bolečina naj ne bi bila prisotna pri pregledu. Pregled z ultrazvokom je široko dostopen in relativno cenovno ugoden, v primerjavi z mnogimi ostalimi metodami. Preiskava testisov z ultrazvokom je varna, saj ne uporablja različnih sevanj. Prav tako ultrazvok dobro in jasno prikaže slike in posnetke mehkih tkiv v testisih, ki se na rentgenskih slikah ne prikažejo tako dobro. Služi pa lahko tudi kot zelo dober pripomoček pri kakšnem manjšem posegu, saj prenaša sliko oziroma posnetek v realnem času, kar lahko zdravniku pomaga pri tem, da natančno vidi, kjer točno je na primer igla.

Pomagali vam bomo najti pravega specialista za ultrazvok

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.