fb

Ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok

Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za ultrazvočni pregled - ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok ter pridobite cene in ponudbe.

229.367
povpraševanj strank
8.516
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ultrazvočni pregled (ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok)

Preverjeni specialisti za ultrazvok
Petra Zupet s.p.
Ultrazvok
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ponudnik izbran že 2 krat
Storitve
Ultrazvok (Ultrazvok trebuha (UZ abdomna), UZ trebušne stene in organov (ultrazvok ledvic, jeter, vranice, jajčnikov, ....), Nuhalna svetlina, morfologija, potrditev nosečnosti, presejalni test (ultrazvok za nosečnice), Ultrazvok srca, Ultrazvok dojk / mamografija, Ultrazvok mehkih tkiv (mišice, kite, tetive), Ultrazvok vratu, UZ vratnih žil (ultrazvok ščitnice, bezgavk, žleze slinavke), Ultrazvok rame, revmatološki ultrazvok sklepov in obsklepnih struktur, 3D/4D ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice), Ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok, Ultrazvok testisov, mod, Ginekološki ultrazvok, Transkranialna Dopplerjeva preiskava (TCD), Ultrazvok arterij in ven nog in rok, Ultrazvok vratnih žil, Ultrazvok dojk, Ultrazvok dimelj, Ultrazvok trebušne stene, Ultrazvok sklepov, Ultrazvok sečnega mehurja z merjenjem zaostanka urina)
Lokacija
Zgornje Pirniče 112A, 1215 Medvode

Storitve opravljamo v
Jugovzhodna regija (Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk), Savinjska regija (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec), Goriška regija (Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Renče - Vogrsko, Šempeter pri Gorici, Tolmin, Vipava, Vipavski Križ), Obalno-kraška regija (Ankaran, Divača, Hrpelje - Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana), Primorsko notranjska regija (Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna), Zasavska regija (Hrastnik, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi), Koroška regija (Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Gorenjska regija (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica), Pomurska regija (Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej), Posavska regija (Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki (ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok) je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2022. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ultrazvočni pregled in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja (ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok)

Kako deluje ultrazvok prostate?

Ultrazvok prostate uporablja zvočne valove, s pomočjo katerih nastajajo slike oziroma posnetki moške prostate. Pregledi prostate s pomočjo ultrazvoka pomagajo pri diagnosticiranju simptomov, kot so težave z uriniranjem ali pa povišan rezultat krvnega testa. Ultrazvok preiskave prostate se izvajajo tudi za raziskovanje vozliča, ki ga ponavadi najdejo med rektalnim pregledom. Uporablja pa se tudi za odkrivanje nepravilnosti ter ugotavljanje, če je žleza slučajno povečana. Gre za preiskavo, ki je neinvazivna, varna in ne uporablja ionizirajočega sevanja.

Pri ultrazvoku prostate uporabljajo majhno sondo, ki se ji rečemo pretvornik in pa gel, ki ga nanesejo na kožo, da lažje premikajo pretvornik. Visokofrekvenčni valovi tako potujejo preko pretvornika skozi gel v telo. Pretvornik nato zbira zvoke, ki se vračajo in na podlagi tega se ustvari slika oziroma posnetek.

Kaj so prednosti preiskave prostate z ultrazvokom?

Prednosti pregleda ultrazvok prostate je mnogo. Na primer, ultrazvok je široko dostopen in preprost za uporabo. Gre tudi za dokaj cenovno ugoden pregled, ki izriše slike in omogoča posnetke v realnem času. Naslednja prednost pregleda prostate z ultrazvokom je ta, da ne uporablja ionizirajočega sevanja, kot nekaj ostalih naprav pri drugih raziskavah. Prav tako je pri ultrazvoku možnost, da bo slika oziroma posnetek mehkih tkiv bolj jasen kot pri rentgenskih slikah. Dobra stran ultrazvoka je tudi ta, da se preiskave z ultrazvokom lahko opravljajo večkrat, saj načeloma ne povzroča zdravstvenih težav. Kot prednost bi izpostavili tudi dejstvo, da lahko deluje kot zelo uporaben pripomoček pri kakšnih posegih, saj omogoča prenos slike oziroma posnetek v realnem času.

Kako se pripraviti na ultrazvok prostate?

Pregled prostate z ultrazvokom ne zahteva kakšnih posebnih priprav, razen, če vam je kaj svetoval ali dal navodila vaš zdravnik. V takšnem primeru upoštevajte navodila zdravnika. Mogoče je, da vas bodo prosili, da nekaj dni pred samim ultrazvokom ne jamljete tablet, ki bi vam rečili kri ali pa da uporabite določeno stvar, ki vam bo pomagala pri čiščenju črevesa.

Priporočljivo je, da oblečete udobna in ohlapna oblačila, ki jih boste lahko preprosto slekli. Prav tako odsvetujejo nošenje nakita, da ni opravka in tratenja časa s snemanjem le-tega.

Pred pregledom prostate z ultrazvokom se boste morali sleči tako, da obleke ne bodo motile predela, ki bo pregledan. Morda vam bodo na pregledu ponudili posebno obleko, ki omogoča pregled brez kakršnih koli komplikacij.

Ali obstajajo kakšne omejitve za opravljanje pregleda prostate z ultrazvokom?

Da, kljub mnogim pozitivnim stranem pregleda ultrazvok prostate, obstaja nekaj omejitev, ki pridejo nekaterim v napoto. Na primer, moški, ki so jim odstranili zadnji del črevesa, niso najboljši oziroma dobri kandidati za pregled prostate z ultrazvokom. Temu je tako zaradi tega, ker je pri omenjenem pregledu včasih potrebno sondo oziroma pretvornik postaviti v danko. Vseeno pa obstaja možnost, da zdravnik poskuša pregled prostate opraviti na drugačen način. Poskuša lahko z navadnim pretvornikom, ki ga postavi med noge pacienta. Se pa včasih zgodi, da takšne slike oziroma posnetki niso najbolj natančni in podrobni.

Zakaj se izvaja ultrazvok prostate?

Ultrazvok prostate se izvaja zaradi različnih razlogov. Pregled prostate z ultrazvokom se lahko uporablja zato, da se okrije kakšne motnje v prostati, da se ugotovi, če je prostata povečana, da se odkrije, če je pristona kakšna nenormalna rast v prostati ter tudi da lahko pomaga diagnosticirati vzrok moške neplodnosti.

Ultrazvok prostate se običajno uporablja diagnosticiranje različnih simptomov, kot so naprimer vozlišč, ki jih zdravnik začuti med fizičnimi pregledi, potem povišan rezultat krvnega testa in tudi težave z uriniranjem.

Ultrazvok prostate pa pripomore tudi kot pomoč pri posegih z iglo, saj deluje v realnem času in tako lahko zdravnik v živo opazuje, kje se nahaja igla.

Pomagali vam bomo najti pravega specialista za ultrazvok

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.