Ultrazvok: Cene za UZ v Sloveniji in preverjeni ponudniki ultrazvoka

ocena bralcev
4.7 od 3

Za zdravje je treba poskrbeti. O tem čivkajo že vrabčki na veji. Pa vendar, storimo dovolj? Zagotovo je pomembna preventiva, ki lahko prepreči marsikatero zdravstveno težavo in zmanjša posledice. A žal v vseh primerih to ni dovolj in potrebujemo strokovni pregled. Naročite se na ultrazvočni pregled srca, preverite stanje vaših sklepov, delovanje notranjih organov z ultrazvokom trebuha, ali ožilja. Ne odlašajte in pravočasno rezervirajte svoj termin pri specialistu za ultrazvok. V nadaljevanju smo za vas rangirali cene storitev priznanih ponudnikov za ultrazvok in jih strnili v seznam, da vam olajšamo izbiro.

ULTRAZVOK – CENE

povprečne cene ultrazvoka (UZ) ter ceniki

≈ 30-240 EUR/UZ

Kontaktirajte preverjene ponudnike za ultrazvok

Vrsta UZ storitveCena
Ultrazvok trebuha (UZ abdomna)55 – 90 €
UZ trebušne stene in organov (ultrazvok ledvic, jeter, vranice, jajčnikov, ....)od 45 € dalje
Ultrazvok za nosečnice: Nuhalna svetlina, morfologija, potrditev nosečnosti, presejalni test in 3D/4D ultrazvok30 – 115 €
Ultrazvok srca80 – 120 €
Ultrazvok dojk / mamografija60 – 110 €
Ultrazvok mehkih tkiv (mišice, kite, tetive)50 – 130 €
Ultrazvok vratudo 80 €
UZ vratnih žil (ultrazvok ščitnice, bezgavk, žleze slinavke)55 – 85 €
Ultrazvok rame, revmatološki ultrazvok sklepov in obsklepnih struktur60 – 140 €
Ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok30 – 60 €
Ultrazvok testisov, mod50 – 140 €
Ginekološki ultrazvok30 - 90 €
Transkranialna Dopplerjeva preiskava (TCD)65 – 110 €
Ultrazvok arterij in ven nog in rok140 – 240 €
 

Pridobite ponudbe za ultrazvok
ultrazvok-zdravstvene storitve-cena
Edinstvena naprava, ki omogoča globlji vpogled v naše telo je ultrazvok. Naročite se na pregled pri izbranem ponudniku in poskrbite za svoje zdravje. V nadaljevanju ne spreglejte tabele, kjer so zbrane cene za vse ultrazvočne storitve.

Koliko stane ultrazvok (UZ cenik)?

Preverite, kakšne so cene posameznih storitev in katere so posebnosti določenih pregledov.

Ultrazvok trebuha (UZ abdomna)

Priporočljiv je predvsem za tiste, ki se soočate z bolečinami v trebuhu in želite izvedeti vzrok vaših težav. Gre za neboleč in povsem neinvaziven pregled, ki je opravljen v dobrih 20 minutah ali najkasneje v eni uri. Pomembno je, da ste pred ultrazvokom trebuha vsaj 6 do 8 ur tešči. Stroški samoplačniških storitev znašajo od 55 – 90 €. Z ultrazvokom trebuha bo zdravnik preveril delovanje vaših jeter, trebušne slinavke, žolčnika, nadledvične žleze, pri ženskah jajčnike in maternico, pri moških prostato. Lahko služi kot preventivni pregled, ali kot pomoč pri diagnostični obravnavi pacienta.

UZ trebušne stene in organov (ultrazvok ledvic, jeter, vranice, jajčnikov, ….)

Za pregled trebušne stene in drugih površinskih tkiv se naročite na ultrazvok trebušne stene ali določenega organa. Zdravnik se bo osredotočil zlasti na primer na preverjanje stanja vaših jeter, ledvic, vranice, itd. Seveda ob tem ne bo zanemaril tudi drugih organov, ki jih vključuje trebušna votlina. Pa vendar, natančnejši pregledi zagotavljajo bolj konkretne rezultate. V primeru diagnoze kakršnekoli bolezni, je pomemben specialistični pregled, lahko pa gre zgolj za preventivo. Okvirna cena za ultrazvok trebušne stene in organov povprečno znaša od 45 € dalje. Postopek je hiter, neboleč in varen.

Preberite tudi: Nosečniško fotografiranje: Najboljši fotografi za fotografiranje nosečnic so…

Ultrazvok za nosečnice: Nuhalna svetlina, morfologija, potrditev nosečnosti, presejalni test in 3D/4D ultrazvok

Eden najlepših trenutkov v času nosečnosti je za bodočo mamico gotovo ta, ko prvič zagleda svoj mali zakladek na zaslonu ultrazvoka. Prvi ultrazvok se opravi v času prvega trimesečja pri osebnem ginekologu, ki na podlagi ultrazvoka potrdi nosečnost in določi okviren datum poroda. Od 12. tedna nosečnosti dalje se lahko opravi meritev nuhalne svetline, kjer sledi ocena tveganja ploda za Downov sindrom. Za merjenje nuhalne svetline se morate naročiti h ginekologu s posebno licenco. Prav tako je v tem času možnost zgodnje morfologije ploda. Za oceno rasti ploda in natančnejšo morfologijo pa se opravi UZ v drugem trimesečju. Enako velja za 3D in 4D ultrazvok. Cene za UZ za nosečnice so zelo različne. Odvisno od tega, koliko različnih pregledov storitev vključuje. A na podlagi veliko pregledanih ponudb smo določili okviren cenovni rang, ki znaša med 30 – 115 €. Pri večini ultrazvokov za nosečnice zastonj prejmete fotografijo ploda, lahko pa tudi CD ali DVD, ki sta običajno zaračunana po ceni od 5 – 20 €/kos.

Pridobite ponudbe za UZ
uz-za-nosečnice-cena-storitev
Spremljajte rast in razvoj vašega dojenčka s pomočjo rednih ultrazvočnih pregledov. Ohranite to obdobje v lepem spominu s fotografijo, CD-jem ali DVD-jem, ki ga prejmete ob pregledu.

Ultrazvok srca

Preverite delovanje vašega srca in se naročite na ultrazvok. Zdravnik-specialist bo preveril stanje vaše srčne votline in žil, delovanje desnega in levega prekata ter srčnih zaklopk. Z ultrazvokom lahko ugotavljamo tudi morebiten nastanek tumorjev in krvnih strdkov v srčni votlini. Poleg preventivnega pregleda pa je ultrazvok srca zlasti pomemben ob diagnozi srčnih bolezni ali po operativnih posegih. Z ultrazvokom spremljamo napredovanje srčne bolezni in poteka zdravljenja. Ultrazvok srca je neinvaziven, celoten pregled pa običajno traja od najmanj 20 min do ene ure. Stroški pregleda okvirno znašajo med 80 in 120 €.

Ultrazvok dojk / mamografija

Preventivno pregledovanje dojk je ključnega pomena za zdravo žensko telo. Če imate v družini genske predispozicije za raka na dojkah, je zelo pomembno, da to redno počnete in v kolikor opazite kakršne koli spremembe, bolečino, se nemudoma naročite na ultrazvok dojk. Prav tako je ultrazvočni pregled primeren, da se prepričate o notranji sestavi vaših dojk in ste pomirjeni, če veste, da je vse v redu. Ultrazvok dojk je ključnega pomena za zgodnje odkrivanje raka na dojki, zato v kolikor sumite na kakršne koli znake in nepravilnosti, ne odlašajte. Ultrazvok dojk se predvsem priporoča pri ženskah pred 40. letom starosti. Namreč po 40. ali 50. letom so ženske povabljene na preventivno mamografijo, saj statistično gledano največ žensk v teh letih zboli za rakom dojk. Cena za samoplačniški UZ dojk znaša okvirno med 60 – 110 €. Stroški pregleda so višji, če storitev poleg ultrazvoka vkljčuje še klinični pregled dojk in mamografijo.

Ultrazvok mehkih tkiv (mišice, kite, tetive)

Športniki se pogosto srečajo z njim, prav tako drugi, telesno precej aktivni posamezniki. Govorimo o ultrazvoku mehkih tkiv. Kadar pride do bolečin v mišicah in kitah, ali do morebitnih poškodb, je dobro preveriti stanje z ultrazvokom. Tako dobite informacijo o spremembah v mišičnem tkivu, poškodbah, morebitnih raztrganinah ali hematomih. Zdravnik vam svetuje, kako ustrezno ukrepati, da rešite težavo. Cena za UZ mehkih tkiv znaša od 50 – 130 €. Zelo pogosto se izvaja ultrazvočni pregled ob vnetju ahilove tetive, najdaljše tetive v telesu.

Pridobite ponudbe za ultrazvok

Ultrazvok vratu

Odpravite bolečine in pritisk v vratu s tem, da ugotovite kaj je vzrok teh težav. Naročite se na ultrazvok vratu in pridobite strokovno mnenje o vašem zdravju. Cena za ultrazvok vratu okvirno znaša do 80 €. Pregled traja do največ pol ure, okvirno pa med 15 do 20 min. Postopek je neboleč, pacient pa pred pregledom ne potrebuje posebnih priprav.

bolečine-v-vratu-cena-za-uz-vratu
Odpravite bolečine v vašem vratu. Ne odlašajte in rezervirajte svoj termin za ultrazvok vratu.

UZ vratnih žil (ultrazvok ščitnice, bezgavk, žleze slinavke)

Preverite delovanje vaše ščitnice, bezgavk in žleze slinavke. Naročite se na ultrazvok vratnih žil. Enostaven pregled, pri katerem dobite informacije o stanju vaših vratnih arterij, saj so na tem mestu najbolj dostopne. Če se pri teh pojavijo težave ali odstopanja, je lažje oceniti prizadetost tudi ostalih arterij v telesu. Stroški za ultrazvok vratnih žil okvirno znašajo od 55 – 85 €. Seveda pa je ključen tudi pregled bezgavk, kjer je vidno, ali prihaja do kakšnih vnetij ali malignih obolenj. In pa ocena stanja delovanja ščitnice, kjer je s pomočjo ultrazvočnega pregleda razvidno, kako velika je ščitnica, kako je zgrajena in kakšna je njena prekrvavljenost. Prav tako lahko z ultrazvokom prepoznamo znake, ki nakazujejo na vnetje ščitnice.

Preberite tudi: VAJE ZA KREPITEV MIŠIC VRATU, KO VAS BOLI VRAT

Ultrazvok rame, revmatološki ultrazvok sklepov in obsklepnih struktur

Zagotovite si strokovni pregled vaših sklepov in obsklepnih struktur. Stroški znašajo od 60 – 80 € za ultrazvok enega sklepa in od 95 – 140 € za pregled dveh enakih ali različnih sklepov. Ultrazvok sklepov se opravlja predvsem v primeru različnih poškodb in zlomov. Prav tako je priporočljiva preventivna skrb, če čutite bolečino ali opazite kakšne spremembe.

Ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok

Cena za ultrazvok prostate okvirno znaša od 30 – 60 €. Če pa poleg ultrazvoka storitev vključuje tudi specialistični urološki pregled in posvet s strokovnjakom medicine, je cena višja, okvirno do 150 €. Zdravnik bo na podlagi ultrazvočnega pregleda ocenil velikost vaše prostate in ugotovil, ali sečila delujejo pravilno. Zlasti pomembno je preveriti, ali seč zastaja v mehurju. Če imate kakršne koli težave z odvajanjem seča, bolečine ali opažate spremembe, se naročite na ultrazvok prostate in urološki pregled. Ne odlašajte in investirajte v vaše zdravje.

Pridobite ponudbe za ultrazvok

Ultrazvok testisov, mod

V primeru različnih uroloških težav in bolečin v spodnjem delu trebuha, se moškim priporoča ultrazvok testisov. Gre za povsem neboleč postopek, kjer zdravniki z ultrazvokom pregledajo moda in vsa okolna tkiva. Preiskava vključuje pregled morebitnih zatrdlin ali otečenih predelov, ugotavljajo se vzroki bolečine ali vnetij v testisih. Pogosto se pacient odloči za ultrazvok testisov tudi zaradi poškodovanega skrotuma oziroma modnika, ali nespuščenega testisa. Pregled časovno traja 15 ali največ 20 min. Okviren cenik za ultrazvok mod znaša med 50 – 140 €.

Preberite tudi: ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG ZA BOLJŠE POČUTJE

Ginekološki ultrazvok

Obolenja na rodilih so lahko velik problem, če jih ne diagnosticiramo in obravnavamo pravočasno. Ginekološki ultrazvok zato vključuje pregled jajčnikov in maternice ter zagotovi povratno informacijo o spremembah ali težavah. Zaznajo se lahko morebitna vnetja, nastanek tumorjev in drugih tvorb v medeničnem področju. Ob pojavu bolečin, vnetij ali drugih opozorilnih znakov, vam bo ginekološki pregled z ultrazvokom opravil vaš osebni ginekolog. Gre za preventivo. Lahko pa pridobite še dodatno mnenje ali se sami naročite na ginekološki ultrazvok pri priznanem ginekologu. Okvirna cena samoplačniškega ultrazvoka v tem primeru znaša med 30 in 90 €.

Transkranialna Dopplerjeva preiskava (TCD)

Zapleteno ime, za katerim stoji povsem preprosta in varna metoda, s katero poteka preiskava možganskih arterij. Gre za prikaz hitrosti krvi v arterijah znotraj naše lobanje. Vidne so morebitne zapore žil, možganske anevrizme, tumorji in druge tvorbe. Barvni TCD vključuje nanos kontaktnega gela in namestitev ultrazvočnih sond na predel senčnih kosti lobanje. Tako lahko spremljamo potek krvi po možganskih arterijah in jasno vidimo, kjer prihaja do morebitnih zapor, tvorb ali težav. Predvsem se TCD uporablja za ugotavljanje krvnih strdkov. Rezultat pregleda oziroma izvid dobite takoj po opravljeni preiskavi. Cena za transkranialno Dopplerjevo preiskavo znaša od 65 – 110 €.

Ultrazvok arterij in ven nog in rok

Ultrazvok arterij in ven na nogah in rokah pripomore k ugotavljanju dejavnikov tveganja za nastanek venske razjede, ugotavljanju ali gre za vensko popuščanje, ipd. Izkušen specialist vam bo na podlagi ultrazvočnega pregleda podal strokovno mnenje in predlagal, kakšni so nadaljnji ukrepi. UZ ven in arterij okvirno stane od 140 – 240 €, če gre za pregled obeh spodnjih ali zgornjih okončin. Ultrazvok samo ene okončine pa znaša od 50 do 120 €.

Pridobite ponudbe za ultrazvok

Pogosta vprašanja in odgovori glede ultrazvoka

Odgovorili smo na nekaj vprašanj, povezanih z ultrazvokom. Če vas zanima še kaj, vam z veseljem pomagamo. V pomoč pri izbiri pravega strokovnjaka pa naj vam bo seznam priznanih ponudnikov v nadaljevanju.

Kako se moram pripraviti na pregled z ultrazvokom?

Vsak ultrazvočni pregled ima lahko določene napotke, ki jih pacient mora upoštevati pred pregledom. Na primer za UZ abdomna je ključno, da ste tešči vsaj 6 do 8 ur pred pregledom. Za ultrazvočno preiskavo srca je priporočljivo, da oblečete zgornji del oblačila, ki ga enostavno slečete, da zdravniku omogočite dostop do prsnega koša. Enako velja za nosečniški ultrazvočni pregled, kjer je prav tako priporočljivo obleči zgornji del, ki se zlahka sleče, da zdravnik ima dostop do vašega nosečniškega trebuščka. Ker pa vsak zdravniški pregled lahko ima specifična navodila, se o tem posvetujte z izbranim zdravnikom oziroma ponudnikom. Ta vas bo pravočasno obvestil o poteku in vam dal ustrezne napotke.

Kdo lahko izvaja ultrazvočne preglede?

Za uporabo ultrazvoka mora poklicno usposobljen zdravnik opraviti še dodatna usposabljanja. Najpogosteje ultrazvočne preiskave opravljajo zdravniki – specialisti, ki so dodatno specializirani za določeno področje medicine. Tudi na primer pri ultrazvoku za nosečnice, vam osnovni pregled z ultrazvokom lahko opravi osebni ginekolog, med tem, ko za opravljanje pregleda nuhalne svetline ginekolog potrebuje še dodatno izobrazbo z licenco. Preverite tudi forum.

Ali je ultrazvočna preiskava lahko nevarna za dojenčka?

Ob pravilni uporabi in sodobni opremi naprave, ultrazvok za nosečnice vašemu dojenčku ne bo škodoval. Zdravnik, usposobljen za uporabo ultrazvočne naprave bo opravil ultrazvočni pregled skozi trebuh ali nožnico in vam na podlagi slike na zaslonu razložil, kakšno lego ima vaš dojenček v trebuhu in kako poteka njegov razvoj. Če pa ste noseči in imate termin za katero drugo vrsto pregleda (ultrazvok srca, mehkih tkiv, žil, itd.), o tem pravočasno obvestite zdravnika in se z njim posvetujte o morebitnih tveganjih.

Seznam ponudnikov za ultrazvok

Remeda, Diagnostični center Strah, Ultralab, Hippocratis medico, Dermacenter, Ambulanta Genus, Ambulanta Zdravje, Parcelzus, Doktor24, Medicinsko alternativni center Sanus Statera, Dvorec Lanovž specialistična klinika, Diagnostični center Bled, Diagnostika Clarus, Zdravstveni zavod Zdravje, Artros, Medicus, Medicinski center Ditera, Medicinski center Cardial, Sanabilis, UKC Ljubljana, UKC Maribor, SPB Celje, Medicinski center Heliks, Terme Krka, Unitur, Berhardt Herbert, Prettner Mladen, Klanos, Aristotel zdravstveni center, Medartis, Medicointerna, Diagnostični center Sanabilis, Fontana medicinski in wellness center, Medik Ultrazvočna diagnostika Igor Kočevar, Ultrazvok d.o.o., RCD Ultrazvočna Ambulanta, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?

pridobivanje strank omisli.si


… Vesna Markotić, Van Midden Mojca – ordinacija za ultrazvok, Specialistična kardiološka ambulanta Vasacor, Remeda, Endomed specialistični ambulantni diagnostični center, Objem zdravja, Zasebna zdravniška ordinacija Andrej Kravos, Ultrazvok in Slikovna diagnostika Ksenija Vidmar-Kocijančič, Remeda, Bolnišnica Topolšica, Mdc Ortolab, ZVD Zavod za varstvo pri delu, Ambulanta za bolezni ščitnice Pustovrh, Barsos-Mc, Splošna bolnišnica Trbovlje, Zabukovec Vesna, Zdravstveni center Dravlje, Ginekologija Levak, Ordinacija Gašperlin Dovnik, Cereja zdravstvene storive, Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana, Zdravstveni center Podnar, Zdravstvene storitve Lamimed, Ginekologija Bežigrad, Radiomed, Ultrazvok in druge zdravstvene dejavnosti Bojana Černelč, idr. so le nekateri od priznanih ponudnikov za ultrazvok v Sloveniji. Oddajte vaše povpraševanje za specialista za ultrazvok in si zagotovite enega najboljših.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za ultrazvok (ponudbe cene)ocena bralcev
4.7 od 3

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja