fb

Iščete specialista za ultrazvok?

Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za ultrazvočni pregled ter pridobite cene in ponudbe.

brezplačno
229.373
povpraševanj strank
8.516
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ultrazvočni pregled

Preverjeni specialisti za ultrazvok
BreastScan - preventivna diagnostika dojk - Logotip
BreastScan - preventivna diagnostika dojk
Ultrazvok
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Pregledi dojk z metodo BreastScan - medicinska mikrovalovna radiotermometrija
Garancija zadovoljstva

Opis

S predanostjo skrbimo za zdravje vaših dojk

Preventivni pregled dojk z metodo BreastScan omogoča odkrivanje najzgodnejših sprememb v tkivu dojke. Temelji na podlagi najnovejše tehnologije merjenja površinske in globinske temperature tkiva in s tem predstavlja učinkovito metodo za diagnostiko dojk v zgodnji fazi bolezni.

Bolezenska stanja se namreč odražajo s spremembami v metabolizmu celic, ki se v telesu pokažejo na podlagi spremembe temperature. Več desetletji znanstvenih raziskav je potrdilo učinkovito uporabo globinske termometrije v medicinske namene.

Metoda BreastScan temelji na merjenju spremembe temperature na površini, kot tudi v globini tkiva dojke in je s tem edina naprava v svetovnem merilu, ki to zmore. Pri tem odlično dopolnjuje obstoječe diagnostične metode, ima pa tudi nekaj prednosti v primerjavi z mamografijo, ki je trenutno v svetu najbolj razširjena metoda preventivne diagnostike.

Prednosti pregleda dojk z metodo BreastScan v primerjavi z mamografijo Diagnostična metoda presejalna mamografija ima tri bistvene pomanjkljivosti, ki jih poskuša dopolniti metoda BreastScan:

  • bolezen »vidi« šele z nastankom tumorja. V povprečju je tumor z mamografijo diagnosticiran pri velikosti 0,7 cm, tak nastane pa šele več (3-5) po začetku bolezni;
  • pri mlajših ženskah (do menopavze) je mamografija slabo pregledna in ni priporočljiva;

Pri pregledu dojk z mamografijo pride do presije dojk in sevanja, zato se slikanja lahko ponavljajo v redkejših časovnih intervalih.

Prednosti pregleda dojk z metodo BreastScan so:

  1. zgodnje odkrivanje bolezni,
  2. možnost diagnostike tudi pri ženskah vseh starosti (tudi pri mlajših ženskah),
  3. metoda je neboleča in neinvazivna (brez sevanja).

Reference

Mnenja strokovnjakov so na naši spletni strani.

Kako smo drugačni

Prednosti pregleda dojk z metodo BreastScan so:

  1. zgodnje odkrivanje bolezni,
  2. možnost diagnostike tudi pri ženskah vseh starosti (tudi pri mlajših ženskah),
  3. metoda je neboleča in neinvazivna (brez sevanja).
Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Ultrazvok (Ultrazvok dojk / mamografija)
Lokacija
Moste 68B, 1218 Komenda

Storitve opravljamo v
Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Goriška regija (Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Renče - Vogrsko, Šempeter pri Gorici, Tolmin, Vipava, Vipavski Križ)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za ultrazvočni pregled je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2022. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ultrazvočni pregled in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za ultrazvočni pregled

O čem govorimo, ko govorimo o ultrazvoku?

Ultrazvok ali uz. Ko govorimo o ultrazvoku, govorimo o zvočnih valovih s frekvencami, ki so višje od zgornjih meja človeškega sluha. Naprave pri katerih se uporablja ultrazvok, delujejo s frekvencami od 20 kHz pa do nekaj sto kHz, nekatere tudi do nekaj gigahercev.

Ultrazvok se uporablja na mnogih različnih področjih, kot na primer v medicini in industriji. Ultrazvok napravam omogoča, med drugim, tudi merjenje razdalij in zaznavanje predmetov. V industriji ultrazvok koristi tudi čiščenju tako različnih leč, optičnih delov, ur, nakita, kot tudi čiščenju kirurškega, zobozdravniškega pribora in najrazličnejših industrijskih delov. Ultrazvok pripomore tudi k mešanju in pospeševanju kemičnih procesov ter odkrivanju nevidnih napak pri nedestruktivnem testiranju izdelkov. Uz pa nekatere živali, kot so na primer netopirji, uporabljajo pri lovu plena in izogibanju ovir.

Ali se uz uporablja na različnih področjih?

Ja, uz se uporablja na najrazličnejših področjih. Najbolj poznano področje, kjer se uporablja ultrazvok je v medicinske namene. Pri fizioterapiji se uporablja že od leta 1940 naprej, za zdravljenje vezivnega tkiva, kot tudi za vezi, kite in fascije. Tako ultrazvok uporabljajo na primer za zvine vezi, vnetja sklepov in podobno. Ultrazvok se uporablja tudi pri biomedicinskih aplikacijah, kjer ima tudi terapevtsko vlogo. Lahko tudi razbija kamnite vsebine in tkivo, pospeši učinek zdravil na želeno območje, pomaga pri razvrščanju celic za raziskave in podobno. Uz se uporablja tudi za obdelavo udarcev, kjer izboljša mehanske in fizikalne lastnosti kovin. Obdelava snovi z ultrazvokom lahko ponuja tudi velik potencial za pridelavo tekočin, saj pripomore pri mešanju in poteku kemičnih reakcij na različnih področjih. Za določene vredne predmete se ultrazvok uporablja tudi v namene čiščenja in v namene razpadanja določenih snovi. Poznamo tudi ultrazvočno varjenje, ki se uporablja za plastiko oziroma materiali, ki jih je potrebno variti. V kemiji tudi uporabljajo ultrazvok za povzročanje različnih kemičnih sprememb. Med drugim pa se uz uporablja tudi na področju brezžične komunikacije.

Kakšno je delovanje ultrazvoka?

Ultrazvok je zelo priročen za mnogo različnih stvari, saj dopušča vpogled v vizualno podobo različnih tkiv v telesu. Ima dve zelo pomembni in uporabni značilnosti, ki sta, da se dobro širi skozi kovine in tekočine in pa to, da ima lahko dobre učinke na snovi, skozi katere se širi.

Najbolj se pozitivne lastnosti ultrazvoka danes koristi pri medicini. Tam v največji meri pomaga pri pregledovanju telesa na varen način, brez nekih večjih bolečin. Pregledi se opravljajo z ultrazvokom, ki oddaja valove v impulzih, ki nato grejo v telo osebe, ki je na pregledu. Impulz skozi telo slabi, ker potekajo absorbacije in odboji, ki so odvisni od različnih tkiv. Nato slika, s pomočjo in na podlagi ultrazvoka, pokaže, kako izgleda določen del telesa. Lahko pridemo tudi do 3D slike, če ultrazvok opravimo iz različnih perspektiv.

Kakšen je postopek naročanja na ultrazvok?

Na pregled s pomočjo ultrazvoka se je nujno potrebno vnaprej naročiti. Prav tako se je potrebno držati pravil oziroma navodil, ki so dana za uz pregled določenega dela telesa. Mogoče gre za to, da ste tešči ali kaj podobnega.

Naročanje na pregled z ultrazvokom pri večini ponudnikov ponavadi poteka preko telefona, elektronske pošte, kakšnega spletnega portala ali pa celo pošte. To je odvisno od ponudnika samega. Podrobnejše informacije o naročanju, kot so telefonska številka, e-mail naslov in podobno, pa imajo povečini ponudniki objavljene na njihovih spletnih straneh.

Poznamo ultrazvok samoplačniško in ultrazvok na napotnico. Pri samoplačniškem ultrazvoku gre za to, da pregled plačate sami, pri ultrazvoku na napotnico pa vam napotnico za pregled lahko izda osebni zdravnik ali strokovnjak, ki ga je vaš osebni zdravnik za to pooblastil. Pri napotnici je opredeljena tudi nujnost pregleda. Lahko gre za redno, hitro ali zelo hitro, ki je najbolj nujna. Nekati sprejemajo samo samoplačniške paciente, nekateri samo paciente, ki imajo napotnico, nekateri pa sprejemajo oboje.

Kako dolga je čakalna doba za uz?

Čakalna doba za uz je lahko zelo različna. Odvisno od vrste pregleda in zasedenosti izbranega ponudnika. Za samoplačniški pregled so ponavadi čakalne vrste najkrajše. Krajše čakalne vrste so tudi za tiste, ki imajo na napotnici označeno zelo hitro, kar pomeni, da je pregled z ultrazvokom dokaj nujen. V takšnih primerih se čakalne vrste gibljejo med nekaj dni in tudi dobrih 100 dni, z izjemami. Za temi pridejo na vrsto tisti, ki imajo na napotnici označeno hitro. Za njih se čakalna giba od nekaj deset dni pa tudi do nekaj čez 200 dni. Najdlje pa na ultrazvok čakajo tisti, ki imajo na napotnici označeno redno, kjer so čakalne vrste najdaljše. Nekateri imajo čakalne vrste za le-te dolge nekaj deset dni, nekateri pa tudi do nekaj sto dni, nekateri tudi čez 500 dni.

Pomagali vam bomo najti pravega specialista za ultrazvok

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / specialisti za ultrazvok

Vse je bilo enkratno.

Vedno prijazna zdravnica in medicinski sestri. Hiter odziv na maile.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.