fb

Ultrazvok dojk / mamografija

Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za ultrazvočni pregled - ultrazvok dojk / mamografija ter pridobite cene in ponudbe.

229.373
povpraševanj strank
8.516
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ultrazvočni pregled (ultrazvok dojk / mamografija)

Preverjeni specialisti za ultrazvok
BreastScan - preventivna diagnostika dojk - Logotip
BreastScan - preventivna diagnostika dojk
Ultrazvok
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Pregledi dojk z metodo BreastScan - medicinska mikrovalovna radiotermometrija
Garancija zadovoljstva

Opis

S predanostjo skrbimo za zdravje vaših dojk

Preventivni pregled dojk z metodo BreastScan omogoča odkrivanje najzgodnejših sprememb v tkivu dojke. Temelji na podlagi najnovejše tehnologije merjenja površinske in globinske temperature tkiva in s tem predstavlja učinkovito metodo za diagnostiko dojk v zgodnji fazi bolezni.

Bolezenska stanja se namreč odražajo s spremembami v metabolizmu celic, ki se v telesu pokažejo na podlagi spremembe temperature. Več desetletji znanstvenih raziskav je potrdilo učinkovito uporabo globinske termometrije v medicinske namene.

Metoda BreastScan temelji na merjenju spremembe temperature na površini, kot tudi v globini tkiva dojke in je s tem edina naprava v svetovnem merilu, ki to zmore. Pri tem odlično dopolnjuje obstoječe diagnostične metode, ima pa tudi nekaj prednosti v primerjavi z mamografijo, ki je trenutno v svetu najbolj razširjena metoda preventivne diagnostike.

Prednosti pregleda dojk z metodo BreastScan v primerjavi z mamografijo Diagnostična metoda presejalna mamografija ima tri bistvene pomanjkljivosti, ki jih poskuša dopolniti metoda BreastScan:

  • bolezen »vidi« šele z nastankom tumorja. V povprečju je tumor z mamografijo diagnosticiran pri velikosti 0,7 cm, tak nastane pa šele več (3-5) po začetku bolezni;
  • pri mlajših ženskah (do menopavze) je mamografija slabo pregledna in ni priporočljiva;

Pri pregledu dojk z mamografijo pride do presije dojk in sevanja, zato se slikanja lahko ponavljajo v redkejših časovnih intervalih.

Prednosti pregleda dojk z metodo BreastScan so:

  1. zgodnje odkrivanje bolezni,
  2. možnost diagnostike tudi pri ženskah vseh starosti (tudi pri mlajših ženskah),
  3. metoda je neboleča in neinvazivna (brez sevanja).

Reference

Mnenja strokovnjakov so na naši spletni strani.

Kako smo drugačni

Prednosti pregleda dojk z metodo BreastScan so:

  1. zgodnje odkrivanje bolezni,
  2. možnost diagnostike tudi pri ženskah vseh starosti (tudi pri mlajših ženskah),
  3. metoda je neboleča in neinvazivna (brez sevanja).
Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Ultrazvok (Ultrazvok dojk / mamografija)
Lokacija
Moste 68B, 1218 Komenda

Storitve opravljamo v
Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Goriška regija (Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Renče - Vogrsko, Šempeter pri Gorici, Tolmin, Vipava, Vipavski Križ)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki (ultrazvok dojk / mamografija) je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2022. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ultrazvočni pregled in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja (ultrazvok dojk / mamografija)

Kaj je ultrazvok dojk?

Ko govorimo o ultrazvoku dojk, govorimo o slikovnem testu oziroma preiskavi, pri kateri zdrvaniki uporabljajo ultrazvok oziroma zvočne valove, ki jim pomagajo pri ogledu notrajnih delov dojk. Zdravniki ultrazvok dojk opravljajo z nameno, da odkrijejo, če ima pacient kakršnekoli težave na tem delu telesa. Ultrazvok prav tako omogoča, da se vidi, kako dobro oziroma kako slabo teče kri na območju prsi.

Ultrazvok pregled dojk je varen in neboleč nečin pregleda. Spremljajo ga lahko samo kakšni malo bolj močni pritiski prevodnika ob prsi, kar pa ponavadi vseeno ni boleče.

Ultrazvok se pogosto uporablja kot dodatna raziskava poleg mamografije. Kot dodatek k mamografiji pripomore pri nadaljni oceni mas, ki jih zdravniki odkrijejo pri mamografiji, ali pa otipljivih mas, ki pri mamografiji niso bile prikazane.

Kako poteka ultrazvok dojk?

Ultrazvok dojk poteka zelo podobno kot osnovni ultrazvok trebuha. Zdravnik uporablja pretvornik, ki oddaja zvočne valove. Pacienta prosi, da odstrani vse obleke in moteče predmete v predelu prsi. Nato na pretvornik in kožo nanese gel, da bo pretvornik lahko potoval bolj gladko in da bo med samo kožo in pretvornikom manj prostora. S pretvornikom se giblje po predelu telesa, ki ga želi preiskati in pretvornik oddaja zvočne valove, ki se odbijajo od tkiv dojk. Nato pretvornik zajame odbite zvočne valove in na podlagi tega ustvari slike oziroma posnetke, ki prikazujejo notranji del telesa. Na podlagi teh posnetkov zdravnik lahko razbere in opazi kakšne nepravilnosti ali težave, za kater pacientu nato poda nadaljna navodila. Zdravnik lahko pri pregledu uporabi tudi Dopplerjevo sondo. Ta naprava mu omogoča, da zvočne valove ultrazvoka, ki jih navadno človeško uho ne zazna, sliši. Zdravnik lahko tako sliši, kako hitro kri teče po žilah in pa v katero smer poteka tok. S tem lahko odkrije tudi blokado v toku, če ne sliši nobenega zvoka. Po pregledu se pacientu obriše gel, se nazaj obleče in dobi nadaljne napotke od zdravnika, če so le-te potrebni.

Kdaj se uporablja ultrazvok dojk?

Z ultrazvokom prsi najpogosteje zdravniki ugotavljajo, če je težava, ki se odkrije pri mamografiji ali fizičnem pregledu dojk, cista napolnejena s tekočino ali trdni tumor. Za odkrivanje raka na dojkah ultrazvoka običajno zdravniki ne uporabljajo, saj lahko ne zazna oziroma ne prikaže kakšnih zgodnjih znakov raka. Zdravnik ultrazvok lahko upotablja tudi za pregled bližnjih bezgavk, lahko si z ultrazvokom pomaga pri posegu z iglo ali pa vam odstrani tekočino iz cist. Uporablja se tudi v primerih, ko ima pacient zelo gosto tkivo dojk in mamograf mogoče ne bi bil zmožen zaznavanja skozi tkivo. Ultrazvok se uporablja tudi med nosečnostjo, saj pri ultrazvoku ne sodeluje nikakršno sevanje, medtem ko je pri mamografiji prisotno sevanje. Ultrazvok brez sevanja predstavlja manj tveganja oziroma ohranja plod varnejši. Ultrazvok pa se prav tako uporablja pri pacientih, ki so mlajši od 25 let. Poleg tega obstavja še nekaj razlogov, na podlagi katerih vam vaš zdravnik lahko priporoča ultrazvok dojk.

Kaj je mamografija?

Mamografija je diagnostična metoda, s katero ponavadi zdravniki odkrivajo raka na dojkah. Gre za postopek uporabe rentgenskih žarkov z nizko energijo. Le-ta se ponavadi giblje okoli 30 kVp. Mamografija se uporablja za pregled človeških dojk in za postavljanje diagnoz. Glavni cilj mamografije je, da zdravnik lahko odkrije raka na dojkah že v zgodnjih fazah.

Pri mamografiji se pri preizkavi uporabljajo rentgenski žarki, s pomočjo katerih se ustvarijo slike oziroma posnetki, ki zdravniku pokažejo notranjost prsi, da lahko vidi, če je kaj narobe. Za dodatne raziskave zdravniki poleg mamografije pogosto uporabljajo tudi ultrazvok, magnetno resonanco (MR), pozitronsko emisijsko mamografijo (PEM) in duktografijo.

Ali je dobro, da se odločite za mamografijo, če še niste nikoli bili?

Mnogo zdravnikov ponavadi svetujejo opravljanje pregledov oziroma mamografije pri ženskah v starejših letih. Povečini zdravniki mamografijo svetujejo ženskam nad 50. letom, nekateri že nad 40. letom. Svetujejo, da se za mamografijo odločijo vsake dve do tri leta, vse tam nekje do 70. leta. Trdijo, da redno opravljanje mamografskih preiskav prepreči veliko število nadaljnih potencialnih zapletov ali pojavov težav na prsih pri mnogih ženskah. Seveda pa prepogosta mamografija zaradi sevanja lahko prav tako pusti posledice pri posameznicah, zato svetujemo, da o tem povprašate in se dobro pozanimate pri svojem zdravniku.

Pomagali vam bomo najti pravega specialista za ultrazvok

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / specialisti za ultrazvok

Vse je bilo enkratno.

Vedno prijazna zdravnica in medicinski sestri. Hiter odziv na maile.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.