Cena zavarovanja: Koliko stane zavarovanje nepremičnine in komu zaupati?

ocena bralcev
5 od 2

Nepremičnino je dobro zavarovati. Ne glede na to ali gre za vašo hišo, stanovanje, morda poslovni prostor – dnevno nas preseneti veliko nepredvidenih situacij, ki pa vam lahko hitro zagrenijo življenje. Z dobrim zavarovanjem boste bolj mirno spali. Cena zavarovanja je odvisna od različnih dejavnikov, zato pozorno izberite pravo zavarovalnico ali zavarovalnega agenta in skupaj izberite paket zavarovanja (cena), ki bo za vašo nepremičnino najbolj primeren.

Pridobite različne ponudbe za zavarovanje hiše / stanovanja

Zakaj sploh zavarovati svojo nepremičnino?

Zavarujte nepremičnino pred poplavo
Zavarujte nepremičnino pred poplavo in drugimi nevarnostmi

Vaša hiša, stanovanje ali druga nepremičnina so ves čas izpostavljeni določenim nevarnostim. Že naravni pojavi so včasih tako intenzivni, da lahko povzročijo veliko škodo. Če svojo nepremičnino zavarujete, boste škodo dobili povrnjeno. Pomislite koliko škode lahko povzroči potres, poplava, udar strele, izliv vode ali celo morebitna tatvina. Mesečni znesek, ki ga boste morali plačevati za zavarovanje, je zagotovo nižji od stroškov, ki bi jih takšne katastrofe lahko povzročile.

Preverite tudi: Nepremičnine: Cena posredovanja nepremičninske agencije in preverjeni nepremičninski posredniki / agenti za nakup, prodajo, najem in oddajo nepremičnineCena zavarovanja nepremičnine: Koliko vas bo stalo nepremičninsko zavarovanje?

Zavarovanje nepremičnine
Zavarovanje nepremičnine

Zavarovanje nepremičnine ima lahko visoko ceno. A nikar se ne zaletite preveč, saj lahko pri izbiri pravega zavarovanja tudi kaj prihranite. Za pomoč prosite zavarovalnega agenta. Cena zavarovanja je odvisna od več različnih dejavnikov. Odvisna je od tega za kakšen tip nepremičnine gre, kako velika je, veliko vpliva pa imajo tudi materiali, ki so vgrajeni v hišo, stanovanje ali drugo nepremičnino. Pri zavarovanju stanovanja je pomembna tudi vsebina stanovanja oziroma to, kakšna je opremljenost zavarovanih prostorov.

Zavarovanje hiše cena

Točno ceno je težko določiti, saj je cena zavarovanja izračunana za vsako hišo posebej. Odvisna je tudi od rizikov in zavarovalne vsote. Cena zavarovanja hiše znaša med 14 in 40 € na mesec. Nanese lahko tudi nekaj € več.

Pridobite različne ponudbe za zavarovanje hiše

Zavarovanje stanovanja cena

Zavarovanje stanovanja
Zavarovanje stanovanja

Cene zavarovanja stanovanj niso veliko nižja od zavarovanja hiše. So pa cene močno odvisne od kvadrature stanovanja in ostalih dejavnikov. Če želite zavarovati svoje stanovanje, boste tako morali odšteti med 7 in 25 € na mesec – odvisno od tega, kakšen paket želite imeti.

Pridobite različne ponudbe za zavarovanje stanovanja

Druga nepremičninska zavarovanja in cene

Ne pozabite pa, da lahko zavarujete tudi ostale nepremičnine, na primer poslovne prostore, gospodarska poslopja ali vikende. Cene se tudi tu razlikujejo od velikosti in materialov, predvsem pa od paketa, ki ga izberete za zavarovanje nepremičnine. V povprečju pa se cene gibljejo med 10  in 35 € na mesec.

Cena zavarovanja nepremičnine bo s preverjenimi zavarovalnimi agenti nižja (zavarovanje nepremičnine pa boljše)

Zavarovalnic in agentov, ki lahko poskrbijo za zavarovanje vašega doma, je veliko. Izbirate lahko med zavarovalnico Adriatic, Arag, Grawe, Triglav, NLB Vita, Generali, SID, Merkur, Vzajemna, Wiener Staedtische, Maribor in Tilia. Za izbiro zavarovanja za hišo se lahko obrnete tudi na Agent Tim, zavarovalno zastopstvo Paglavec, Troja Tim in Ceresa d.o.o. ali na posamezne zavarovalne agente. Na voljo so vam Slavica Kos, Mojca Likar, Darko Sovdat, Mojca Ovčak, Darko Popovič, Sara Križanič, Janja Tkalec, Alida Harej, Marko Logar in mnogi drugi.

Najlažje in najbolje za vas bo, če se za pomoč pri iskanju pravega agenta obrnete na portal Omisli.si.

Pridobite ponudbe za zavarovanje nepremičnineocena bralcev
5 od 2