Revija Nasvet strokovnjaka

Cena zavarovanja: Koliko stane zavarovanje nepremičnine in komu zaupati?

Zavarovanje stanovanja

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Nepremičnino je dobro zavarovati. Ne glede na to ali gre za vašo hišo, stanovanje, morda poslovni prostor – dnevno nas preseneti veliko nepredvidenih situacij, ki pa vam lahko hitro zagrenijo življenje. Z dobrim zavarovanjem boste bolj mirno spali. Cena zavarovanja je odvisna od različnih dejavnikov, zato pozorno izberite pravo zavarovalnico ali zavarovalnega agenta in skupaj izberite paket zavarovanja (cena), ki bo za vašo nepremičnino najbolj primeren.

Pridobite 7 ponudb za zavarovanje

Zakaj sploh zavarovati svojo nepremičnino?

Vaša hiša, stanovanje ali druga nepremičnina so ves čas izpostavljeni določenim nevarnostim. Že naravni pojavi so včasih tako intenzivni, da lahko povzročijo veliko škodo. Če svojo nepremičnino zavarujete, boste škodo dobili povrnjeno. Pomislite koliko škode lahko povzroči potres, poplava, udar strele, izliv vode ali celo morebitna tatvina. Mesečni znesek, ki ga boste morali plačevati za zavarovanje, je zagotovo nižji od stroškov, ki bi jih takšne katastrofe lahko povzročile.

Zavarujte nepremičnino pred poplavo
Zavarujte nepremičnino pred poplavo in drugimi nevarnostmi.

Preverite tudi: Nepremičnine: Cena posredovanja nepremičninske agencije

Cena zavarovanja nepremičnine: Koliko vas bo stalo nepremičninsko zavarovanje?

Zavarovanje nepremičnine ima lahko visoko ceno. A nikar se ne zaletite preveč, saj lahko pri izbiri pravega zavarovanja tudi kaj prihranite. Za pomoč prosite zavarovalnega agenta. Cena zavarovanja je odvisna od več različnih dejavnikov. Odvisna je od tega za kakšen tip nepremičnine gre, kako velika je, veliko vpliva pa imajo tudi materiali, ki so vgrajeni v hišo, stanovanje ali drugo nepremičnino. Pri zavarovanju stanovanja je pomembna tudi vsebina stanovanja oziroma to, kakšna je opremljenost zavarovanih prostorov.

Zavarovanje hiše cena

Točno ceno je težko določiti, saj je cena zavarovanja izračunana za vsako hišo posebej. Odvisna je tudi od rizikov in zavarovalne vsote. Cena zavarovanja hiše znaša med 14 in 40 € na mesec. Nanese lahko tudi nekaj € več.

Pridobite 7 ponudb za zavarovanje hiše

Zavarovanje stanovanja cena

Zavarovanje stanovanja
Zavarovanje stanovanja

Cene zavarovanja stanovanj niso veliko nižja od zavarovanja hiše. So pa cene močno odvisne od kvadrature stanovanja in ostalih dejavnikov. Če želite zavarovati svoje stanovanje, boste tako morali odšteti med 7 in 25 € na mesec – odvisno od tega, kakšen paket želite imeti.

Pridobite 7 ponudb za zavarovanje stanovanja

Druga nepremičninska zavarovanja in cene

Ne pozabite pa, da lahko zavarujete tudi ostale nepremičnine, na primer poslovne prostore, gospodarska poslopja ali vikende. Cene se tudi tu razlikujejo od velikosti in materialov, predvsem pa od paketa, ki ga izberete za zavarovanje nepremičnine. V povprečju pa se cene gibljejo med 10  in 35 € na mesec.

Preverite tudi: Kaj vse potrebuje vaš dom za udobno bivanje?

Cena zavarovanja nepremičnine bo s preverjenimi zavarovalnimi agenti nižja (zavarovanje nepremičnine pa boljše)

Zavarovalnic in agentov, ki lahko poskrbijo za zavarovanje vašega doma, je veliko. Izbirate lahko med zavarovalnico Adriatic, Arag, Grawe, Triglav, NLB Vita, Generali, SID, Merkur, Vzajemna, Wiener Staedtische, Maribor in Tilia. Za izbiro zavarovanja za hišo se lahko obrnete tudi na Agent Tim, zavarovalno zastopstvo Paglavec, Troja Tim in Ceresa d.o.o. ali na posamezne zavarovalne agente. Na voljo so vam Slavica Kos, Mojca Likar, Darko Sovdat, Mojca Ovčak, Darko Popovič, Sara Križanič, Janja Tkalec, Alida Harej, Marko Logar in mnogi drugi.

Najlažje in najbolje za vas bo, če se za pomoč pri iskanju pravega agenta obrnete na portal Omisli.si prego zelenega gumba spodaj.

Pridobite 7 ponudb za zavarovanje nepremičnine
ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno